Prikaži potpunu verziju : EA Wins "Worst Company In America" Award
Najgora u smislu kako je potrošači doživljavaju, a ne po poslovanju. Po poslovanju je daleko od najgore :opanachke
http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2012/04/04/ea-wins-quot-worst-company-in-america-quot-award.aspx
The website Consumerist recently held a tournament-style campaign where fans could vote for what they think is the worst company in America. Publisher Electronic Arts won.
EA beat out Bank of America for the honor in the final round of voting. "After more than 250,000 votes, Consumerist readers ultimately decided that the type of greed exhibited by EA, which is supposed to be making the world a more fun place, is worse than Bank of America's avarice, which some would argue is the entire point of operating a bank," the website said.
Consumerist began its "Worst Company in America" reader poll in 2007. Past winners include: RIAA, Countrywide Financial, AIG, Comcast, and BP.
“We’re sure that bank presidents, oil, tobacco and weapons companies are all relieved they weren’t on the list this year," EA said in a statement sent to Game Informer. "We’re going to continue making award-winning games and services played by more than 300 million people worldwide.”
LOL, kakav odgovor EA...
Fin nacin da kazu "We don't give a f*ck".
Pa spinuju, standardno. Zašto bi neki konzument u Americi bio kivan na firme koje valjaju naftu, duvan itd? Naftni derivati su tamo i dalje jeftiniji nego u Evropi i to svi znaju, duvanske kompanije ti prodaju ono što ti i reklamiraju, i slično.
nexexcalibur
4.4.2012, 22:47
LOL, kakav odgovor EA...
Fin nacin da kazu "We don't give a f*ck".
Pre bih reko da su butthurt samo tako...
Bitno im je da zaradjuju pare,boli njih uvo za kojekakve kampanje.
http://consumerist.com/wcia_bracket_2012_round5.png
^ Ako nekog zanima kako je tekao ceo "turnir".
Ne bih se bas 100% slozio sa ovim rezultatima.
Comcast koristim poslednje 4 godine (telefon, TV i net), i vrlo sam zadovoljan.
Best Buy je gori od EA u svakom pogledu, preskupi su, a radnici su nedovljno upuceni u robu koju prodaju (odgovor na pitanje "kolika je snaga napajanja u ovom racunaru?" sam cekao nekih 15 minuta).
Walmart nije losiji od Kmarta nikako. Kmart je krs, niti ima bog zna sta da se kupi, niti je povoljno.
Sve mi se cini da su u listu trpali kompanije koje ljudi "vole da mrze", takvi su im i rezultati.
nexexcalibur
5.4.2012, 16:23
Bitno im je da zaradjuju pare,boli njih uvo za kojekakve kampanje.Ne verujem da EA zaradjuje...;) U gubitku su od pocetka vremena :D
Ne bih se bas 100% slozio sa ovim rezultatima.
Comcast koristim poslednje 4 godine (telefon, TV i net), i vrlo sam zadovoljan.
Best Buy je gori od EA u svakom pogledu, preskupi su, a radnici su nedovljno upuceni u robu koju prodaju (odgovor na pitanje "kolika je snaga napajanja u ovom racunaru?" sam cekao nekih 15 minuta).
Walmart nije losiji od Kmarta nikako. Kmart je krs, niti ima bog zna sta da se kupi, niti je povoljno.
Sve mi se cini da su u listu trpali kompanije koje ljudi "vole da mrze", takvi su im i rezultati.
Ti si neki amer? :p
EA je pobedio zato sto je glasanje na internetu bilo, /v/ je svakog dana vodio kampanju za glasanje za EA...
Realno je da je Banka Amerike unistila svoju i globalnu ekonomiju, ali glasanje je bilo na netu, gde je najveci broj gamera...
Ti si neki amer? :p
Jos uvek ne, za sada samo zivim i radim u USA :qliranje:
EA je pobedio zato sto je glasanje na internetu bilo, /v/ je svakog dana vodio kampanju za glasanje za EA...
K'o sto rekoh, "love to hate" :)
oglasio se Popcap (http://johnvechey.wordpress.com/2012/04/04/worstcompany/):
The voters have spoken over at consumerist.com. Loud and clear they told me: We sold PopCap to the worst company in America (http://consumerist.com/2012/04/congratulations-ea-you-are-the-worst-company-in-america-for-2012.html) (2012 edition). Wow. Of all the companies we could have sold our souls to, we picked the deplorable, evil, Electronic Arts.Pogledajte sta covek za koga se cuva posebno mesto u paklu misli o mikrotransakcijama.
ZR6-u8OIJTE
oglasio se Popcap (http://johnvechey.wordpress.com/2012/04/04/worstcompany/): ....
Ne znam da li si pročitao ceo tekst. Ovako izvučena izjava iz konteksta zvuči kao da čovek žali što su prodali PopCap EA-u, ceo tekst je zapravo sušta suprotnost.
Ne znam da li si pročitao ceo tekst. Ovako izvučena izjava iz konteksta zvuči kao da čovek žali što su prodali PopCap EA-u, ceo tekst je zapravo sušta suprotnost.
moj pokusaj sarkazma, zeleo sam da uskocim na ovaj ea hate voz, da ismevam ovu vest i temu...
Još uvek ne, za sada samo živim i radim u USA :qliranje:
Vidim već si zaboravio srpska slova
oglasio se Popcap (http://johnvechey.wordpress.com/2012/04/04/worstcompany/):
Pogledajte sta covek za koga se cuva posebno mesto u paklu misli o mikrotransakcijama.
ZR6-u8OIJTE
Hehe... tretiranje hardcore gejmera kao da su narkomani. Dobra poslvna politika. :D
Iskreno me cudi da u glasanju nije bilo Activisiona "igre treba da budu duplo skuplje" & "hajde da naplacujeme sinematike, kad vec ljudi kupuju mape"
nexexcalibur
7.4.2012, 14:26
Iskreno me cudi da u glasanju nije bilo Activisiona "igre treba da budu duplo skuplje" & "hajde da naplacujeme sinematike, kad vec ljudi kupuju mape"
Sigurno su bili, ali su ispali negde na pocetku...
Pa Activision je manja kompanija od ovih ovdje EA,SONY....
Budimir_Trajkovic
7.4.2012, 20:39
Pa Activision je manja kompanija od ovih ovdje EA,SONY....
Ali ako se posmatra kao Vivendi onda je veća od mnogih ;)
nexexcalibur
7.4.2012, 20:50
Ali ako se posmatra kao Vivendi onda je veća od mnogih ;)
I daleko profitabilnija od navedenih...CoD i WoW caruju
Budimir_Trajkovic
7.4.2012, 21:26
I daleko profitabilnija od navedenih...CoD i WoW caruju
Ipak mislim da mnogo više zarađuju od Universal brenda nego od Acti-Blizza
Dobro ako se gleda Activision Blizard ,oni su jaci malo.Ali sa Vivendi onda nema price ali ipak to nije onda isto polje,vivendi drzi telekomunikacije,mediju,film.....
15 minuta cekanja te uznemirava? Best Buy ti je preskup? Alal ti patka...
Postoji dobar razlog zasto Walmart nije "obozavan". Pod jedan, izrabljuje svoje radnike koji nisu zasticeni radnickom unijom. Pod dva, iskoristava i zloupotrebljava ljude koji rade u fabrikama po siromasnim zemljama. Pod tri, ponuda im je "Made in China" kvaliteta.
E.
@ Enigma, pogledaj cene na newegg.com, pa ih uporedi sa Best Buy-em, i shvatices sta mislim.
Nije u pitanju 15 minuta cekanja, nego cinjenica da nije imao pojma kako da to te informacije dodje, pa je trazio menadzera koji, takodje, nije znao kako da mi odgovori...
Mnogo kompanija se ponasa kao Walmart, samo je Walmart izvikaniji. Nema niceg loseg u "made in China", ako su i cene takve. U Walmartu jesu, a u Kmartu su malo vise.
@ Enigma, pogledaj cene na newegg.com, pa ih uporedi sa Best Buy-em, i shvatices sta mislim.
Redovno pratim Newegg, mada to u ovoj prici nema veze. Moze neko da voli ili nevoli Best Buy, signurno je da nisu najjeftiniji, ali je takodje sigurno da nisu "preskupi".
Nije u pitanju 15 minuta cekanja, nego cinjenica da nije imao pojma kako da to te informacije dodje, pa je trazio menadzera koji, takodje, nije znao kako da mi odgovori...
Taj podatak nisi ponudio u prethodnoj poruci - vec onaj koji sam citirao. Bez obzira, Call Center posao je veoma slabo placen i jedan on najnizih poslova na "zapadu" - narocito u industiju o kojoj pricamo. Ljudi koji rade u Call Center-ima su najcesce imigranti, mladi ljudi kojima je to prvi posao u zivotu, ili oni koji na zalost nemaju nikakve strucne spreme ili alternativne opcije.
Da zakljucim, tvoje iskustvo nije izolovan slucaj, a tu ne mislim samo na Best Buy vec daleko sire.
Mnogo kompanija se ponasa kao Walmart, samo je Walmart izvikaniji. Nema niceg loseg u "made in China", ako su i cene takve. U Walmartu jesu, a u Kmartu su malo vise.:eek:
Walmart nije izvikaniji bez razloga. Mada, ruku na srce, ne volim ni jednu kompaniju koja je monopolistickog karaktera - to ukljucuje Kmart.
Sa komentarom da nema niceg loseg u "Made in China" se nikako ne mogu sloziti. "Made in China" je simbol mongo cega sto nevalja u modernom drustvu. Opet dolazimo do izrabljivanja/iskoristavanja/bogacenja malog broja ljudi na grbaci mnogih.
Postoje "debeli" razlozi zasto su kapitalisti ulozili toliko novca u Kinu, i zasto mnoge kompanije zatvaraju poslove i fabrike na zapadu, a otvaraju ih u Kini.
E.
Redovno pratim Newegg, mada to u ovoj prici nema veze. Moze neko da voli ili nevoli Best Buy, signurno je da nisu najjeftiniji, ali je takodje sigurno da nisu "preskupi".
Taj podatak nisi ponudio u prethodnoj poruci - vec onaj koji sam citirao. Bez obzira, Call Center posao je veoma slabo placen i jedan on najnizih poslova na "zapadu" - narocito u industiju o kojoj pricamo. Ljudi koji rade u Call Center-ima su najcesce imigranti, mladi ljudi kojima je to prvi posao u zivotu, ili oni koji na zalost nemaju nikakve strucne spreme ili alternativne opcije.
Da zakljucim, tvoje iskustvo nije izolovan slucaj, a tu ne mislim samo na Best Buy vec daleko sire.
E.
Nije u pitanju call center, nego radnja. Radnici u radnji ne poznaju robu koju prodaju. Nestrucna radna snaga je jeftinija.
Walmart nije izvikaniji bez razloga. Mada, ruku na srce, ne volim ni jednu kompaniju koja je monopolistickog karaktera - to ukljucuje Kmart.
E.
One kompanije su dno za radnu snagu. Ali je Walmart bolji prema svojim musterijama.
Postoje "debeli" razlozi zasto su kapitalisti ulozili toliko novca u Kinu, i zasto mnoge kompanije zatvaraju poslove i fabrike na zapadu, a otvaraju ih u Kini.
E.
U toj prici je najgore to sto su vlasnici tih pogona upravo Kinezi. Stric jednog od klinaca, s kojima radim, je vlasnik fabrike u kojoj se prave tableti za Samsung. Rodjeni Kinez.
Poenta mog komentara je da je lista iz OP-a sastavljana po nekoj "popularnosti", a ne po realnoj proceni.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.