PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa drajverima

srdjanlola61
30.3.2012, 21:52
Imam problem nemam zvuk i bilo koji drajver da skinem tokom instalacije mi izbaci error. Jel ima neko neki predlog gde i koji drajver da skinem za 64-bitni windows 7 ? Hvala!

ilidan
31.3.2012, 9:40
Prvo, napisi koju zvucnu karticu imas.
Drugo, jesi probao da skines drajver preko Windows Update? Device Manager, oznacis zvucnu, desni klik, Update driver.

srdjanlola61
31.3.2012, 18:25
Ne znam koja je,jel moze to da se proveri bez otvaranja kompjutera jer je pod garanciom ?

sale94
31.3.2012, 21:40
Ne znam koja je,jel moze to da se proveri bez otvaranja kompjutera jer je pod garanciom ?

pa najlakse ti je da udjes u control panel pa u sounds and devices i na vrhu ce ti pisati naziv zvucne

Homer_Stinson
31.3.2012, 22:15
Iste probleme sam i ja imao, jedan program mi je pomogao...
Driver Pack Solution. Imaš sve na jednom mestu i lako se instalira. Svima savetujem da to imaju makar na jednom disku sa strane!
Što se tiče rešenja za tvoj, nisam čitao druge odgovore, tako da mi nemojte zameriti ako se ponavljam itd..
Skini Speecy, besplatno je, proveri koja ti je matična ako ti je kartica integrisana ili traži direktno koja ti je zvučna kartica u pitanju.
Nakon toga samo to iskopiraj na google, ukoliko je integrisana zvučna, naravno ćeš kucati sound/audio driver kao sufix na sve to i dalje znaš..
Nema na čemu :)

SlobaL
31.3.2012, 23:34
Pre petljanja sa raznim drajver pakovima i ostalim zbudževima. Ako je kompjuter pod garancijom, pretpostavljam da je noviji. Pretpostavljam da na računu kojeg čuvaš zbog garancije piše i koja ja matična ploča u pitanju. Odeš na sajt proizvođača i skineš drajver za istu.
Ako ne možeš da nađeš, skini CPU-Z (http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html) i pokreni ga. Na tabu sa natpisom mainboard ti piše koji je proizvođač u pitanju i koji model matične ploče. Napiši ovde pa ti možemo reći i odakle da skineš.
Bilo bi dobro i da napišeš koja se tačno greška javlja prilikom instalacije.