PDA

Prikaži potpunu verziju : VOiP preko dial up-a

you2
5.9.2006, 11:52
Kao sto sam naslov kaze, interesuje me da li je moguc VOiP preko dial up-a.
Naime imam klasican dial up modem i prikljucen sam na tonsku centralu na NBGD. Ukoliko je moguce, kakav je kvalitet zvuka i koji bi softver najvise odgovarao.
Hvala.

Chivan
5.9.2006, 12:58
Kao sto sam naslov kaze, interesuje me da li je moguc VOiP preko dial up-a. Naime imam klasican dial up modem i prikljucen sam na tonsku centralu na NBGD. Ukoliko je moguce, kakav je kvalitet zvuka i koji bi softver najvise odgovarao.
Može, ali napeto. Međutim, baš te ništa ne košta da probaš. Možeš da probaš preko Skype-a, MSN-a ili Google Talka, pa vidi šta ti od svega toga najviše odgovara i kako radi u praksi (a i onome sa kim bi razgovarao). Od hardvera ti ne treba ništa osim mikrofona i zvučnika ili slušalica.

ZoNi
5.9.2006, 13:32
ja niako ne bih preporucio Skype u tom slucaju! (u stvari, ni inace)

probaj Google Talk ili CQPhone... u stvari, po mom iskustvu, CQPhone pravi malo losiji kvalitet zvuka, ali sasvim solidno radi na dial-upu... Licno sam ga koristio i bio sam veoma zadovoljan... definitivno veoma dobar program...

BigBadVuk
6.9.2006, 8:08
Google talk radi provereno( oba modema na 56k i na istoj ,digitalnoj centrali)...E sad mi imamo Telekom tako da ....Ništa ovde nije sigurno:a_whistli

you2
6.9.2006, 10:46
Hvala vam. Probacu ovim redosledom pa cemo videti.
Pozdrav.