PDA

Prikaži potpunu verziju : Pregoreli visokotonci na monitoru

Black Adder
25.3.2012, 8:19
Imam Viewsonic VX2260wm sa fabricki ugradjenim 1.5W zvucnicima, koji su se do juce culi fenomenalno. Nazalost, imao sam nesrecu da pustim neki glupo ripovani film sa neuredjenim zvukom i sada sam od ovih zvukova ostao samo na treble, kao da slusam stari radio u kolima. Da li je ovo popravljivo ili nauk za ubuduce je ne kupovani stvari tipa X in 1 gde x ide od 2-100?

SirDuck
25.3.2012, 18:16
Sve je popravljivo ako nađeš delove, ali nauk za x in one idalje stoji.

Ako si spreman da rizikuješ da uništiš i ostatak ekrana (zavisi od toga kolko si vešt sa opravkama) onda ga otvori i vidi kakav ti zvučnik treba. Posle samo nađi takav isti (vrv ima po radnjama kao što su kelco i mikro princ) i zalemi ga nazad.

Nego čudno mi je da su tako odjednom riknuli i levi i desni, prvo vidi da nije softverski problem.

Black Adder
25.5.2012, 8:25
Nije softverski, definitivno su crkli fizički, kačio sam i na druga kućišta monitor.

Hvala na savetu, ali mislim da ću uništiti monitor do kraja ukoliko rasturim sve. Sada rade kao na 50% volume, funkcionalno je to za moje zahteve, završava za filmove, igre, Skajp. Mogu ja da nabavim 2.1 do 7.1 ali gledam što manje kablova po sobi da imam.

VojaM
25.5.2012, 13:29
Prvo i prvo, ako rade kao "treble", da možda nisu crkli niskotonci? Ili ja nešto nisam dobro razumeo?

Drugo, kad se kaže da su zvučnici "1,5W", to znači da u stvari postoji neko pojačalo. Sasvim je moguće da u stvari nisu crkli sami zvučnici već to pojačalo.

Black Adder
27.5.2012, 22:24
Pravo da ti kazem, nemam pojma sta je tu crklo. Navikao sam se na njih vec mesec dana i jace. Da to rasturam, ne bih se usudio, jer nemam para za novi monitor, a na ovaj full hd sam se bas navikao. Moguce je i da je to pojacalo ako ga ima.

Sada se cuju ok, ali kad pustim nesto tipa hard rok, oni to bas ne mogu da ponesu, ima dosta suma, pucketanja.