PDA

Prikaži potpunu verziju : Graficka na iskapu?

Nole
18.3.2012, 1:37
Pozdrav!

Pre 3 meseca sam kupio nov PC i sve je radilo kao podmazano prvih 2 nedelje ili tako nesto.
Ubrzo nakon toga poceli su da se javljaju problemi poput pojavljivanja artifakta na ekranu pa se ekran zacrni na 1 sekund i povrati se a dole desno u cosku pise Nvidia driver taj i taj has stopped working and has successfully recovered.
U pocetku nisam mnogo obracao paznju na to dok nakon nekog vremena nije pocelo sve vise i vise da se desava (neki put i do 5 puta uzastopno), cak mi i zablokira PC pa kad ga restartujem artifakti se pojave jos pre nego sto se Windows ucita.
Na kraju nisam mogao ni u igru da udjem jer bi odmah zablokiralo i boje na ekranu bi poludele ili bi se PC restartovao.
U pitanju je MSI GTX 570 Twin Frozr III.
Graficka je vec poslata na reklamaciju ali me interesuje da li sam dobro postupio, tacnije da li je zaista graficka uzrok?
Windows 7 64x je bio updateovan kao i BIOS.
Reinstalacija OSa nije pomogla, a probao sam i sa najnovijim i sa starijim Nvidia driverima bez uspeha.

Takodje me zanima kakva su iskustva sa reklamacijama kod Altija (kod njih imam garanciju).

Hvala unapred!

Nepotpisani Čitalac
18.3.2012, 3:19
Da je samo pucao driver, mogao je biti i RAM ili CPU u pitanju, ali ovako, ako su bili artefakti i zacrnjenja, gotovo sigurno da je do grafičke. Postoji mogućnost, doduše prilično mala, da je problem do napajanja. Uglavnom bi se računar resetovao ili gasio da jeste PSU problematičan, no, zavisno od modela, moguće da fabrički OC-ovana kartica ne dobija dovoljno "čistu" struju za stabilan rad...

Što se tiče Alti-ja, uglavnom su korektni sa reklamacijama, trude se da reše za < 2 nedelje, no dešava se da ne budu dovoljno temeljni u testiranju. Primećujem, doduše, da je ovo pretežno slučaj kad im se pošalje "enigma", odnosno artikal kome je opis kvara štur ili potpuno izostavljen ;)

Nole
18.3.2012, 4:02
Da je samo pucao driver, mogao je biti i RAM ili CPU u pitanju, ali ovako, ako su bili artefakti i zacrnjenja, gotovo sigurno da je do grafičke. Postoji mogućnost, doduše prilično mala, da je problem do napajanja. Uglavnom bi se računar resetovao ili gasio da jeste PSU problematičan, no, zavisno od modela, moguće da fabrički OC-ovana kartica ne dobija dovoljno "čistu" struju za stabilan rad...

Što se tiče Alti-ja, uglavnom su korektni sa reklamacijama, trude se da reše za < 2 nedelje, no dešava se da ne budu dovoljno temeljni u testiranju. Primećujem, doduše, da je ovo pretežno slučaj kad im se pošalje "enigma", odnosno artikal kome je opis kvara štur ili potpuno izostavljen ;)
Napajanje nije sigurno, koristim Seasonic X-660 sto je dovoljno i za slucaj da odradim masivan OC graficke, a za njih nisam cuo da su se ikad pokvarila sama od sebe u prvih godinu dana dok na primer cujem sve vise i vise da dosta najnovijih Nvidia kartica ima ''fabricku gresku''.

U svakom slucaju hvala na odgovoru :)

Nole
20.3.2012, 17:42
Danas sam zvao Alti (servis u BG) i rekli su mi da je potvrdjen kvar na grafickoj i da ce biti zamena, najverovatnije do kraja nedelje ili mozda pocetkom sledece :)