Prikaži potpunu verziju : koju grafiku?
pozz imam stari komp pa sam resio da ga malo ubrzam, jel je poprilicno spor, konfiguracija je sledeca: maticna- ASRosk K7S41GX, procesor AMD sempron 2500+ 1.76 GHz, 512 mb ddr2 rama, a grafika je integrisana... koju grafiku je najbolje uzeti za ovaj komp, i sta bi jos trebalo uraditi??? na njemu ne igram igrice i potrebno mi je samo da bude malo brzi u svakodnevnom koriscenju, najvise na internetu i sa dokumentima...
Ta masina je bas matora, i sem da dobudzis ram memoriju i kupis neku polovnu AGP karticu, nema sta drugo da se predlozi.
Ta ploca ne podrzava DDR2 memoriju, vec samo obican DDR.
nikola123
16.3.2012, 23:47
pozz imam stari komp pa sam resio da ga malo ubrzam, jel je poprilicno spor, konfiguracija je sledeca: maticna- ASRosk K7S41GX, procesor AMD sempron 2500+ 1.76 GHz, 512 mb ddr2 rama, a grafika je integrisana... koju grafiku je najbolje uzeti za ovaj komp, i sta bi jos trebalo uraditi??? na njemu ne igram igrice i potrebno mi je samo da bude malo brzi u svakodnevnom koriscenju, najvise na internetu i sa dokumentima...
Ako ces ga za internet,word mislim da je to sasvim dovoljno. Ali sacekaj mozda ti neko da neku ideju sta da poboljsas. Mada po meni bacas pare jer ako koristis pc za to sto si naveo ovo sto imas ispunjava ti sve potrebe. Eto jedino mozda da stavis jos rama.
NjegovaWisost
17.3.2012, 0:25
Ako ces ga za internet,word mislim da je to sasvim dovoljno. Ali sacekaj mozda ti neko da neku ideju sta da poboljsas. Mada po meni bacas pare jer ako koristis pc za to sto si naveo ovo sto imas ispunjava ti sve potrebe. Eto jedino mozda da stavis jos rama.
Treba mu RAM. Na XPu, sa otvorenim tabom facebooka u mozzili, sistem uzima oko 500 rama...
Kupi još 512 polovne ram memorije, a što se grafičke tiče, možeš da je uzmeš ako misliš da igraš neke starije igre. Polovnu. Nešto tipe 3450 može novo za male pare da se nađe.
hvala vam na brzim odg, sigurno uzimam jos rama a za grafiku cu da razmislim, masina jeste stara i u vreme kada je kupljena prilicno je kostala, ali se na njoj trenutno ne radi nista posebno, uglavnom se koristi laptop...
Ta ploca ne podrzava DDR2 memoriju, vec samo obican DDR. meni u specifikacijama maticne pise da podrzava ddr1 i ddr2 (64/72 bit), a mislim da ja imam ddr2...
Proizvodjac kaze: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K7S41GX tj samo DDR memorija ;) .
NjegovaWisost
17.3.2012, 17:51
hvala vam na brzim odg, sigurno uzimam jos rama a za grafiku cu da razmislim, masina jeste stara i u vreme kada je kupljena prilicno je kostala, ali se na njoj trenutno ne radi nista posebno, uglavnom se koristi laptop...
Koštao je i komšijin Golf 15 000 maraka, pa ga sad neće niko ni džabe. Jednostavno se sem rama ne isplati ni centa u tu mašinu ulagati.
pa to jeste, kostao je i ovaj komp pre sedam dogina 600 evra... hvala vam nadam se da ce biti malo brazi kad kupim 2gb rama...
Ako planiraš još 2 giga DDR memorije, računaj da je polovno (2x1gb) 25-30 evra.
Горски_Штаб
18.3.2012, 2:59
ako planiraš još 2 giga ddr memorije, računaj da je polovno (2x1gb) 25-30 evra.
Више је од тога ако је ДДР и један савет, избегавај да купујеш на овим интернет аукцијама поготову ако је цена за један штап од гига мања од 1000 дин углавном људи продају фаличне меморије па се после праве луди кад их питаш...
NjegovaWisost
18.3.2012, 3:10
Више је од тога ако је ДДР и један савет, избегавај да купујеш на овим интернет аукцијама поготову ако је цена за један штап од гига мања од 1000 дин углавном људи продају фаличне меморије па се после праве луди кад их питаш...
Mada, ne mora da znači, ako kupuješ od nekoga ko ima +100 pozitivnih =) Ja sam kupio ram preko Limunda i sve je OK....
Nije više od toga, polovne ddr1 od giga su prosečno 15-ak evra.
interesuje me da li moze ova grafika
Sapphire 3650 AGP na moju maticnu
asrock K7S41GX
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K7S41GX ???
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.