Prikaži potpunu verziju : Temperatura GTX 560Ti
Danas mi je stigla Leadtek GTX 560Ti 1gb (slika (http://www.maximum-tech.net/wp-content/uploads/2011/10/leadtek-WinFast-GTX-560-Ti-Hurricane-graphics-card1.jpg)) , malo samo je isprobao, pa me interesuju max temperature.
u desktop rezimu + mozila temp je 35-40C
u mw2 max je bila oko 72C (sobna temp je oko 25-6)
u bf3 na ultra settings je bila max 79C
meni to izgleda mnogo, ali sta znam, do sad sam imao hd5770 koja nije isla preko 65C
I da li postoji neki program (osim MSI afterburner) pomocu kojeg mogu da kontrolisem brzinu ventilatora na grafickoj? preko gpuz sam video da je pri idle na 40% a u igrama gore navedenim pri onim temperaturama nije islo preko 50%
Tako je kod mene (Gainward, referentna sa 1 kulerom), igre 70-80C na 50%, a skoro sam cistio jer je bilo ~90C.
mislim da negde možeš pronaći programčić
speedfan
probaj sa njim...
aufff idle joj je super, ali me čudi da se zagreje toliko u solidnom kućištu i da se ventilatori ne ubrazaju više...
Ne znam za tu kartu ali meni ATi 4850 u idle 45 stepeni do 50 a vent na 20 posto. U Alan Wake koji je cedi na max upravo otišla na 80 stepeni i tu joj je vrh i u svim testovima (afterburner), a tada je vent na 65 posto nikad nije išao više od toga.
Iz toga vidim da ima dobro hlađenje.
Očekivao sam bolje od te MSi.
Istestiraj ti to lepo u Afterburneru i sačekaj još neke utiske korisnika.
Levcanin, Leadtek je u pitanju. ;)
Bas cudno da se toliko greje. Ja sam imao 560Ti MSI-jevu sa dva venta (nije twin frozr) i nije prelazila 66-67 na auto fan profilu (nije prelazila 50-ak %) dok je rucno fiksirana na 40% drzala ~70C zavisno od igre.
Ne smem ni da pomislim kako bi se to cudo grejalo pri malo jacem OC-u.
A kakva je sto se tice buke?
@dejan10
nasao sam Nidia system tools, gde ima opcija da se odredi brzina ventova u odnosu na temperaturu, pa cu sa tim malo da se igram.
@Levčanin
Leadtek je ne MSI :)
@OWERKLOKER
na ovih 40% je necujna uz jos 5 ventova 12cm koji se vrte na 1000rpm. probao sam manual speed i stavio na 60% tu se vec onako cuje , a na 75 je bash bucno, nisam dalje terao.
A zasto se toliko greje, ne znam, mada kontam da je do mozda nesto losijeg hladjenja koje ima ova Leadtek u odnosu na ostale 560Ti modele. jeste da ima 2 venta, ali zato ima i samo 2 heatpipe-a ili ti one bakarne cevi, mada ono jesu podebele, tako da sta znam... no valjda je to zato sto je tako jeftina , platio sam je novu 170 evra na akciji bilo.
malo sam izguglao, i vidim da je preporuceno (od nvidie) da se drzi do max 85C , tako da mislim da do ovih ~80 koliko sam ja uspeo da naguram ne treba mnogo da brinem.
edit: ne planiram da je overklokujem jer mislim da je proc koji imam vec dao maksimalno od sebe, tako da ne bi bilo poente.
i jos jedno, buka mi ne smeta preterano posto igram 90% sa slusalicama, tako da mi je bitno da je tiha, kao sto jeste, u idle.
Mozes i u Afterburneru da stelujes fan spram temperature.
I ovaj MSI je postajao bucan preko 50%(i 50 se cuje ali ajde moze da prodje) dok je sve preko katastrofa. Na 100% kao da ce da poleti.
To je stvarno odlicna cena, ali me temperature zabrinjavaju. Ako je sada dogurala do 80 koliko ce biti leti? A zamisli tek da pustis Furmark (cak i na def podesavanjima). Nesto mi tu smrdi...
Preko leta drzim ove 12cm na max, tako da to ume da smanji temp za nekih 5-6 stepeni sto nije mnogo , tj drzi relativno isto kao na sadasnjim temp. Npr ona hd5770 koju sam imao do sada je u ovim uslovima bila na oko 57C max, preko leta sa smanjenim ventovima do 68-70C , a sa povecanim vent na max je bila oko 62-65, tako da se nadam da ce tako biti i sa ovom. A ako nista, ima 2 godine garanciej pa cemo vracati ako se bude ponasala cudno sa tim temp od 80C.
Mada sto vise googlam vise vidim da je kod ostalih ljudi ,ne konkretno sa ovom leadtek, vec generalno 560Ti ta neka max temp od 80C prosecno.
Preko leta drzim ove 12cm na max, tako da to ume da smanji temp za nekih 5-6 stepeni sto nije mnogo , tj drzi relativno isto kao na sadasnjim temp. Npr ona hd5770 koju sam imao do sada je u ovim uslovima bila na oko 57C max, preko leta sa smanjenim ventovima do 68-70C , a sa povecanim vent na max je bila oko 62-65, tako da se nadam da ce tako biti i sa ovom. A ako nista, ima 2 godine garanciej pa cemo vracati ako se bude ponasala cudno sa tim temp od 80C.
Mada sto vise googlam vise vidim da je kod ostalih ljudi ,ne konkretno sa ovom leadtek, vec generalno 560Ti ta neka max temp od 80C prosecno.
Cisto sumnjam da ces moci da je trpis na maks, bar ja ne bih mogao.
To je verovatno temperatura sa referentnim karticama (da ne guglam sad).
Inace, kakvo je stanje u igrama? Mogli bismo (ako imas igre) da uporedimo kakva je razlika izmedju tog tvog proca i mog sa tom karticom. Ja imam screenove iz sledecih igara: Warhead, Mafia, Dirt 2 i 3, F1 2011, Just Cause 2, Lost Planet 2. A da, imam i Vantage.
Cisto sumnjam da ces moci da je trpis na maks, bar ja ne bih mogao.
To je verovatno temperatura sa referentnim karticama (da ne guglam sad).
Inace, kakvo je stanje u igrama? Mogli bismo (ako imas igre) da uporedimo kakva je razlika izmedju tog tvog proca i mog sa tom karticom. Ja imam screenove iz sledecih igara: Warhead, Mafia, Dirt 2 i 3, F1 2011, Just Cause 2, Lost Planet 2. A da, imam i Vantage.
pa necu graf vent na max sigurno, nisam ni na hd5770, ono sto sam gore naveo je bilo 40% fan speed u idle i do 55% za max pri onim temp od 65C
a sto se tice igara, ovo imam sledece gde mogu isprobati: cod5, cod mw2, bo, mw3, Battlefield Bad Company 2, battlefield 3, L.A. noire, i dead island
za sad sam samo istestirao bf3: pri ultra settings fps je 30-50, na high 40-65, na neki custom gde je vecinom high sa nesto mediou i iskljucen aa tu je od 45-70 prosek.
Зато је и јефтина. Има очигледно лоше хлађење. Нова картица да има 79 степени.
pa necu graf vent na max sigurno, nisam ni na hd5770, ono sto sam gore naveo je bilo 40% fan speed u idle i do 55% za max pri onim temp od 65C
a sto se tice igara, ovo imam sledece gde mogu isprobati: cod5, cod mw2, bo, mw3, Battlefield Bad Company 2, battlefield 3, L.A. noire, i dead island
za sad sam samo istestirao bf3: pri ultra settings fps je 30-50, na high 40-65, na neki custom gde je vecinom high sa nesto mediou i iskljucen aa tu je od 45-70 prosek.
Bas me interesuje stanje u MW3 posto ja nikako nisam mogao da imam full iskoriscenost grafe (fps je bio ~45 bez obzira na verziju drajvera i slaba iskoriscenost) a vidim po netu da ih ima jos. Nazalost, nista od ovih ostalih nisam probao. Sto se tice BF3 takodje sam imao problema sa drajverima ali sve jedno nikako nisam mogao da igram normalno na ultra (bilo je preko 30 najveci deo vremena ali je znalo da padne zestoko, rekao bih zato sto joj treba vise od 1GB na ultra). Na high sam imao, cini mi se, slican rezultat.
Postavicu kasnije shotove iz pomenutih igara, cisto ako nekoga interesuje. A mogao bi i ti da istestiras u tim igrama sto imas. ;)
http://imageshack.us/g/855/833mhzgtaiv.jpg/
Evo rezultata. U svim igrama su stavljena najveca moguca podesavanja osim u Betmenu ( Fizika iskljucena, teselacija normal, bez AA, ostalo max). Procesor je na 4.3.
EDIT: Dodacu kasnije i rezultate klokovane kartice (na 950Mhz i na 1Ghz).
Naleteh na temu slučajno čitah komentare i zapanjen sam sa vašim temperaturama koje smatrate normalnim, a već ste zabrinuti sa 80C na vašim grafama :)
Evo ja već treću godinu guram ovu moju ATI 4850 na 80C u Winu, a čak i preko 100C u full loadu i da "čuknem u drvo" još uvek se drži i radi bez problema, što je najgore izlazi odlično na kraj sa najnovijim igrama. Naravno u pitanju je stock single-slot kuler. Shvatam da je ovo visoka temperatura ali nisam imao nekih problema.
E sad zanima me, kakve posledice to stvarno može da ostavi na grafičku? mislim nije da nisu ovi u ATIju videli da ona radi na ovoj temperaturi kada su je pravili :) predpostavljam na osnovu toga da smatraju da je to "normalna" radna temperatura ove grafičke :) Vidim i da na netu ljudi prijavljuju opušteno slične temperature.
Koliko je neophodno snižavati te temperature, naravno osim u slučaju OC-a? Jer koliko vidim ovo sasvim lepo radi i nisam imao nekih problema. Jedini problem je bio kada je kuler zapušio od prašine ali to sam odmah sredio.
Последице високе радне температуре је скраћени радни век компненте - то можда некоме значи, некоме не. Ја лично никада не купујем "фуруне" од графичких, замисли ти те људе који су платили 500-600 евра својевремено за 8800GTX/GTS моделе, који су цркавале као луде након неког времена јер су радиле на изузетно високим температурама? Тако су и почела та лудила са печењем графичких у рернама.. Што се конкретног Leadteka тиче, температура је само мало повишена, ништа страшно.. Све картице из те категорија се толико загревају, 75 или 79, свеједно је.. Зато је мени интересантна 7750 која вреди сваки ват од оних 55 :)
Evo namestio sam u Nvidia system tools, da mi se ventovi pojacavaju sa temperatruom, tako da sada je max temp bila 71C , odnosno oko 66C u proseku (gledano po log fajlu iz gpuz)
namesteno mi je da se okrece na 40% u temperatruama do 40C, onda postepeno povecavanje sa 40c na 65c u odnosu 40% do 60% brzine ventova. i od 65 do 85c povecanje sa 60% do 75% venta.
Na 60% jeste bucnije ali ne i nepodnosljivo. Sa slusalicama jos uvek neprimetno.
@OWERKLOKER kako da ti uradim bench u mw3? jedino preko fraps njegov bench da pustim?
OWERKLOKER
7.3.2012, 16:04
Ne moras da se maltretiras sa frapsom ako ti je cimanje. Samo odigraj neki minut i reci mi kakvo ti je stanje sa frejmovima i koliki je gpu usage.
Ok, posto sam igrao preko alterMW multiplayer, nesto im serveri danas ne rade (ili ovih dana, nisam igrao dugo pa ne znam) , tako da kad prorade onda cu videti, posto sp ne mogu da igram do je ovo "upechovano" na alterMW...
Ali sam zasto igrao danas malo alterOPS ( black ops ali onaj krekovani ), tu mi je fps u rasponu od 40 do 90 , no u glavnom se krece oko 50-55. A ono sto me iznenadilo je da temperatura nije isla preko 62C , gpu max load je bio 88% (gpuz info)
OWERKLOKER
7.3.2012, 17:14
Hm, ja sam probao black ops i fps je bio konstatno 60 (vsync on) a sa iskljucenom je bio 80,90 ne znam tacno. Cudi me da kod tebe tako nisko pada fps (40).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.