PDA

Prikaži potpunu verziju : Ergonomska stolica za rad ispred računara!

DonCorleone91
1.3.2012, 6:23
Ne mislim na onu koja se daje na uzorak :D nego na onu na kojoj sedite svaki dan za kompjuterom, mislim da je ovo prikladno mesto za temu pa cu je ovde i postaviti. Za one koji ce odma da se late pretrage, ima tema slicnog tipa u sta da kupim, ali ova moz' biti opsirnija. Nego na kakvoj stolici sedite i kako se osecate u njoj, ovo pitam posto ja dnevno provodim preko 10 sati za kompjuterom (radeci), cesto i vise (taki je pos'o, ni ja ga ne volim (salim se, nebi sedeo toliko da ga ne volim :) )).Kako se vi osecate posle dugog sedenja u istoj, imate li problema sa ledjima ili necim drugim, po meni ove klasicne stolice, satro kancelarijske uopste nisu dobre, posle odredjenog vremena pocinju da me bole ledja i nesto napred kad se nagnem (jos nisam ustanovio sta), al to samo kad ostanem dosta duze. Imao sam priliku jednom da sedim i radim na stolici koja je imala mesta samo za dva guza i to je to, u kojoj i da hocete ne mozete da iskrivite kicmu i u polustojecem je stavu, sto je najveci problem, jelte, sto mi je prenizak da bi to trazio, pa eto, dajte predloge za idealnu stolicu! :)

NjegovaWisost
1.3.2012, 13:28
Od kada sma nabavio laptop i podlogu za njega, osnovna stolica mi je krevet. Imam neku "direktorsku", bože ne daj koliko je neudobna za duže sjedenje :D

Peruzzi
1.3.2012, 13:43
U jednoj igraoni koju sam cesto posecivao bile su stolice iz Metroa, crne, mekane, sweet mother of god comfy etc... secam se da sam jednom ostao 8h tamo a kao da sam spavao....

Nutsbre@ker
1.3.2012, 14:08
Ja sam imao ranije enku jeftinu direktorsku stolicu iz Metroa.. zali boze 3-4 hiljade koje sam dao jer se posle 4 meseca raspala na sacinitelje jer se naslon spajao sa delom za sedenje preko plastcnih drzaca za ruke koji su ubrzo popustili , prvo s jedne pa sa druge strane, pa sam ja sa tadasnjih 110 kg posle jednog zavaljivanja :kreza:,zavrsio na ledjima sa ostacima stolice preko sebe. Sada koristim kancelarijsku stolicu koja je vidno kvalitetnija od prethodne pogotovo sto je naslon prikacen jakim srafovima i metalnom plocom ( ne imem bolje da objasnim) debelom nekoliko milimetara za ostatak stolice, pa sada mogu da se klatim do mile volje. Stolica je naravno vanserijski udobna, samo ima jednu manu... teska je kao olovo....:opanachke

JohnnyNT
1.3.2012, 14:24
Imam neku koju sam pre 2 godina platio par hiljadarki (vlajda 3 i nešto), beda živa, al' koliko love toliko i muzike. Prvo je posle 1 godine otišla hidraulika pa sam nešto zbudžio i fiksirao visinu tako da sad ne može da se podiže i spušta, zatim su se nasloni za ruke razmrdali pa moram da privrćem šrafove. A kada sednem, ustanem, naslonim se, ili činim neke veće pokrete škripi kao stara vrata (samo 10x gore). Verujem da je uzrok šper ploča koja je osnova dela na kom se sedi. Dakle, zaobilaziti u širokom luku:

http://aurora.co.rs/Images/Artikli/Kancelarijska-Oprema/Aleksandro/Kancelarijska-Stolica-F3.jpg

Inače sad gledam da kupim nešto kvalitetnije, pa ako neka ima predlog...

Belphegor
1.3.2012, 14:42
Ja koristim fotelju slicnu ovoj:

http://www.furniturehomedesign.com/wp-content/uploads/2008/07/equinox-teak-club-armchair.jpg

i pre par godina kad sam narucivao sto za komp, crtao sam njegove dimenzije prema visini fotelje, pa su mi ga posle tako napravili. :D
Probao sam i razne stolice kod drugara ali mi se cine neudobne pogotovo ako se dugo sedi za kompom. Sa ovom foteljom uopste nemam nikakvih problema. :D

todos
1.3.2012, 15:31
Ja sam imao ranije enku jeftinu direktorsku stolicu iz Metroa.. zali boze 3-4 hiljade koje sam dao jer se posle 4 meseca raspala na sacinitelje jer se naslon spajao sa delom za sedenje preko plastcnih drzaca za ruke koji su ubrzo popustili , prvo s jedne pa sa druge strane, pa sam ja sa tadasnjih 110 kg posle jednog zavaljivanja :kreza:,zavrsio na ledjima sa ostacima stolice preko sebe. Sada koristim kancelarijsku stolicu koja je vidno kvalitetnija od prethodne pogotovo sto je naslon prikacen jakim srafovima i metalnom plocom ( ne imem bolje da objasnim) debelom nekoliko milimetara za ostatak stolice, pa sada mogu da se klatim do mile volje. Stolica je naravno vanserijski udobna, samo ima jednu manu... teska je kao olovo....:opanachke

Od kad sam pao sa direktorske stolice jeftine izrade sedim na jos jeftinijoj konferencijskoj stolici kupljenoj u FI.
p.s. Izgleda da je ista ta 4500 na akciji u Metrou placena krajem 2006.

BMLW
1.3.2012, 15:36
Moj burazer ima sedište iz Audia 80 sa sve izvarenim i ofarbanim metalnim podnožjem, verujte mi da je to udobnije od 98% stolica i fotelja koje sam video...

NjegovaWisost
1.3.2012, 15:53
Moj burazer ima sedište iz Audia 80 sa sve izvarenim i ofarbanim metalnim podnožjem, verujte mi da je to udobnije od 98% stolica i fotelja koje sam video...

Super. Treba nam još audi viška :D

Nutsbre@ker
1.3.2012, 22:49
Super. Treba nam još audi viška :D
Hmmm nadrndani komsija je stigao sa posla.... pajser u ruke... :D

lijenština
2.3.2012, 14:27
Hmmm nadrndani komsija je stigao sa posla.... pajser u ruke... :D

Metafora kapitalizma. :D

BMLW
2.3.2012, 15:38
Brate ni ja nikad nisam imao Audi, samo autootpad, nego kad lik kaže uzimaj sedište koje hoćeš, sve košta isto, logično da neću da vadim iz Jugića :D.

A ovo što je Džoni rekao da treba zaobići, treba, mislim da bi one plastične stolice za baštu ili pak neki čukundedin tronožac duže trajali.

jozvan_Kg
2.3.2012, 18:21
Heh, to za sedište je dobra fora, ja sam ortaku mom dao sedište od Lancie Theme, napravio čovek postolje i presvukao u 'kravu', ispalo ekstra.
Ja inače koristim ovakvu fotelju, samo što je moja Simpova, i stara skoro 25 godina, ali se drži odlično.
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRk3fL7WqwOWF1c_SG7FfJ7iuZz8-YKQssTyP861HWLqYcT2VhPtw
I naravno nije ovako ružno presvučena, moja je od običnog materijala, pošto kožni nameštaj organski ne mogu da smislim (nisam protiv kože, nego ne trpim dodir sa njom).

cane kurbla
6.3.2012, 19:59
Ja sam se zeznuo jos vise. Platio sam kancelarijsku fotelju oko 8, 9 hiljada. Ti plasticni ili od cega li su vec drzaci za ruke, odnosno laktove pukli su vec posle dva meseca zato sto sam se klatio a tada sam imao isto 110 kila (sada samo 95). Nacrtao sam sablon za te drzace i dao bravaru da mi ih napravi od aluminijumske ploce 2mm. Kada se zasrafe zajedno sa fabrickim skoro da se i ne primecuju.
Posle me je posluzila jos neku godinu ali se na kraju i aluminijum izvitoperio. Te kanc fotelje od vestacke koze su mnogo dobre ali su im velika mana ti nasloni za ruke koji se verovatno prave od nekog recikliranog djubreta, zato bravar dodatna ojacanja napravi za 600-700 dinara i to joj desetostruko poveca rok trajanja.