PDA

Prikaži potpunu verziju : Ponovno igranje RPG-a

Equilibrium
21.2.2012, 19:53
Otvaram temu iz dva veoma razlicita razloga (tri sad nemam pametnija posla :D), i zaista se nadam da cu dobiti makar neki feedback jer smatram da je ovo veoma zanimljiva tema.

Prvi je naravno, ceo koncept ponovnog roleplaya u RPG-u u formi video igre, jer su veoma retki naslovi koji uopste dopustaju osecaj roleplaya i prvi put, to jest, mali broj ima dovoljnu sirinu i broj izbora koji bi opravdali ponovno igranje, cak i u dobrim naslovima izbor se cesto sastoji od izbora dobre ili zle strane (ili kao u Witcheru dve podjednako sive opcije) tako da se sa aspekta price cesto namece broj dva kao konacni broj prelazaka. Sa druge strane opet postoje RPG-evi u kojima se nacin pa i sama atmosfera igre drasticno menja u odnosu na build klase i koliki to zaista impakt moze imati na iskustvo igranja. Ovde cu stati jer ne mi nije cilj da drzim predavanje nego da zapocnem diskusiju. Zanima me vase misljenje o faktorima koji cine RPG pogodnijim za vise ponavljanja i kada bi se nacin izrade istih mogao kretati kako bi vise prelazaka ucinio sto zanimljivijim. Zaista se nadam da ce ova tema imati odaziva, jer se o ovakvim stvarima dosta raspravlja i bilo bi lepo cuti misljenja kolega forumasa.

Drugi razlog, ne manje vazan je cinjenica da u tema o preporuci igara ima mnogo ponavljanja i praznog hoda i nemoguce se sluziti s njima osim u slucaju postavljanja precizno odredjenog pitanja, pa mi je palo na pamet da bi mogli da navedete RPG-eve koje ste igrali vise od jednom i tako dali jasnu preporuku, jer ako vidite da je neko cije misljenje cenite odigrao neku igru par puta, to je najdefinitivnija preporuka koju mozete naci, takodje pokusajte da objasnite razloge ponovnog igranja, jer cete time na ponovni prelaz nagovoriti i nekog ko je izbegavao replay iz verovanja da ne bi sve bilo isto.

Vampire Masqerade Bloodlines 9 puta Sta reci o Bloodlinesu, osim da je igra koja sa svakim klanom pruza diametralno razlicit pristup igri, koja ima prilican broj alternativnih krajeva i puteva koje igrac moze odabrati, licni razlozi za ovoliki broj prelazaka su odlicna atmosfera i relativna kratkoca igre

Planescape Torment - 3 puta Iako je prica manje vise linearna, ipak je maestralna i moze se bez problema proziveti par puta. Ko je igrao kao warrior sa relativno niskom WIS, CHA i INT je zaista mnogo propustio, takodje i neko ko se drzao good aligamenta.

Arcanum - 3 puta Nijedna igra ikad ne moze ni prici Arcanumu po njegovom impozantnom broju izbora koji korenito menjaju igru, zaista mogucnosti su beskonacne, 3 puta je relativno mali broj, ali Arcanum ostaje igra koja ce biti sledeca na redu kad budem imao vremena da ponovo igram neki RPG.

Fallout 1 i 2 - 2 puta Iako je broj izbora takodje ogroman, Falloute sam replayovao iskljucivo zbog razloga sto sam ih prvi put igrao jaaako mlad i vremenom mi se javio osecaj da su mi neke stvari proletele preko glave (ipak sam otkrio da sam iznenadjujuce dobro razumeo igru i tada :))

KotOR 1 i 2 - 2 puta Kao u mnogim igrama Biowarea ovde me je na replay naterala cinjenica da igra ima racvanje na dva potpuno drugacija puta, a posto je ovo bila jedna od njihovih igara cija mi je tematika bila izrazito draga, morao sam da isprobam oba.

Biggus Dickus
21.2.2012, 20:07
Glavni razlog,pored razlicitosti igrackog iskustva usled drugacijeg moralnog izbora,drugog playstylea, je taj sto su rpg igre slojevite.Koliko si sam dubok toliko ce se rpg pred tobom otvoriti,a to daje skoro beskonacan replay value odredjenim igrama :)

DacUF
21.2.2012, 20:35
Nikad me nije vuklo da neku igru odigram vise puta, predjem jednom na moj nacin i takvu cu je i pamtiti. Neke sam presao i drugi put ( DA;O, Oblivion, FNV, Witcher ) a razlog su modovi koji sustinski menjaju igru.

High life
21.2.2012, 20:40
Meni racvanja u prici i moralne odluke nikada nisu bile motiv za ponovno igranje. Kada je u pitanju RPG, ja sam jedan od onih koji izrazavaju sebe kroz likove koje vode. Samim tim su mi prvobitne odluke jedine koje su autenticne, a neke drugacije u sledecim prelascima - isforsirane i onemogucuju me da se udubim u radnju.
Razlog za ponovno prelazenje mi je uglavnom gejmplej, odnosno sarolikost pristupa resavanju problema. Sto je igra po tom pitanju raznovrsnija - to cu je vise puta preci.

Nash Knight
21.2.2012, 20:43
Dok sam bio mlad i zaludan i igre nisu izlazile na svakih 2 minuta prelazio sam neke RPGe po više puta, ali nisam to često praktikovao jer sam uvek igrao RPG igre tako temeljno da mi jedan quest, nijedan kutak ne ostane neispitan, tako da mi pri sledećim prelazima igra ipak bude relativno ista. Danas jedva stižem da odigram igre i prvi put, evo još žvalavim Skyrim, i imam makar 3 igre na čekanju, tako da nekakvo ponovno prelaženje ne dolazi u obzir.

Diablo - Diablo je takva igra da koliko god puta da je igraš možeš da imaš drugačije iskustvo zavisno od klase koju izabereš.

Nox - Prešao sam je na sva tri načina.

Baldrur's Gate - Prešao sam svaki deo po dva puta, i nekoliko puta sam igrao kec do pola sa različitim modovima. Svi su mi ubagovali u nekom trenutku :mad:

Wizardry 8 - Igrao sam dva puta jer prvi put jednostavno nisam umeo da je pređem

Skenderevo
21.2.2012, 21:18
Gothic 2! Nikakvi izbori, niti drugaciji nacin prelaska (prikljucivanje drugoj frakciji), pa cak ni prica, me nisu navodili da ga igram opet i opet, vec perfektno odradjena atmosfera i prelepi, zivi gameworld igre. Setanje kroz mracnu sumu u strahu od vargova, first glimpse of the new world kad se ode u Jharkendar (svet iz ekspanzije), ili povratak u Kaznjenicku koloniju...neko je to proziveo samo kada je igrao prvi put, a ja to prozivljavam svaki put.
Samo kad cujem ovo: http://www.youtube.com/watch?v=vLDkC9A7qpI , najezim se u momentu :o

caine
21.2.2012, 21:22
Meni to nije jasno - zašto bi igra morala da bude drugačija kad je igraš drugi put? Ako je igra dobra, odigraću je ponovo za 3-4 godine, čak iako je ona ista, ja sam drugačiji, pametniji i drugačije ću razmišljati o nekim stvarima, drugačije ću ih doživeti itd. Tu je i stvar zaboravljanja, jer kroz 3-4 godine mnoge stvari se zaborave...
Meni racvanja u prici i moralne odluke nikada nisu bile motiv za ponovno igranje. Kada je u pitanju RPG, ja sam jedan od onih koji izrazavaju sebe kroz likove koje vode. Samim tim su mi prvobitne odluke jedine koje su autenticne, a neke drugacije u sledecim prelascima - isforsirane i onemogucuju me da se udubim u radnju.I ja to radim, ali ono što se meni dešava je to da su mi postupci drugačiji, jer sam i sam drugačiji. Nekad sam mislio da je nešto ispravno, a sad da ne valja itd. Mislim da je to proces koji traje celog života.

efil82
21.2.2012, 21:24
Moj obrazac za svaki rpg je sledeci:
1. prelaz- goody two-shoes paladin
2. prelaz - goody two-shoes paladin koji min-maxuje i prevrtje i poslednji kamen u univerzumu igre
3. prelaz - chaotic evil psihopata koji se grohotom smeje i nasladjuje svakim i hintom da pochini zlo
4. ,5.,6. itd. dok mi se igra bukvalno ne smuchi razne varijacije,ostale klase rase,drugi pol itd.
Poslednji stadijum je kad RP ima presudnu ulogu i izgradim odredjen predefinisan lik sa backgroundom u glavi oko koga gradim igru na najtezem nivou( trenutno tako igram DAO kao ultra zli sadistichki mag koji zeli da sve izmanipulishe jer smatra magove superiornijim bicima i zelja mu je da vaskrsne tevinter imperiju...i doshao sam do frustrirajuceg momenta da zelim jaaaako da zakoljem Jowana ali avaj vec sam nashao sacred ashes i igra ti ne da tu opciju u razvoju dogadjaja:n-cc2:...a ako ga ubijem pre fade dela ne dobijam opciju da min maxujem u pregovoru sa demonom i dobijem stat boosts...eh...decisions,decisions..)

Tako da..zakljuchak...ako mi se igra svidi vidim u njoj bezbroj mogucnosti za ponovni prelaz.
Ne treba zaboraviti da moderska zajednica ako je igra ima pa chak i zli DLC-ovi:D mogu da osveze dovoljno iskustvo za josh jedan prelaz.

Vulee
21.2.2012, 22:20
^ Lično nikad ne uspevam da igram evil likove. Znam da su to samo pikseli and stuff, ali ne leži mi da igram kao ruthless bastard. Lawful evil mi je zanimljivo za igrati, ali nisam našao cRPG koji baš dozvoljava da igram LE kako treba.

nameless1
21.2.2012, 22:36
Preci neki dobar RPG samo jedanput, je, po meni, neiskoriscavanje potencijala koji je igra sposobna da ti pruzi. Ja, ako sam fan neke igre, zelecu da odslusam/procitam sve dijaloge, da odradim sve kvestove, vidim sve moguce zavrsetke.. i jedino tada mozes da sudis o igri kao celini. U stvari, ja sam veoma sklon ponovnom igranju omiljenih igara (bez obzira na zanr), citanja omiljenih knjiga, gledanja onih filmova koji su na mene ostavili snazan utisak (Blade Runner-a sam gledao sto puta, a sasvim sigurno ce biti i sto prvog).. a na ruku mi ide i to sto su nove stvari, po meni, uglavnom gubljenje vremena (od moderne literature sam odavno odustao, odgledam mozda jedan novi film mesecno, a 95% novih igara jednostavno preskocim)..

Sto se tice brojeva prelazaka pojedinih RPG-ova, tu nisam siguran, osim za par njih, tako da necu biti bas 100% precizan:

Fallout 1/2 - Kec tri puta, a sto se dvojke tice tu nemam pojma, ali sam ga vise puta igrao od keca, zato sto mi je to jedna od omiljenih igara. Po meni, ovo je najzahvalniji RPG za ponovno prelazenje (mislim na dvojku)..

Baldur 1/2- Kec samo jedanput, a dvojku 2-3 puta (planira se ponovni prelazak celog serijala). Ovde je problem duzina, a ja nemam vremena da igram vise od 2 sata dnevno..

Icewind Dale- Dva puta, i to keca (dvojku nisam mnogo igrao)..

Torment- Tri puta (cetvrti je upravo u toku)..

VTM: Bloodlines/Redemption - Bloodlines dva puta (uf tu sam dosta zatajio, iako mi se nenormalno svidja igra, ali svakako planiram ponovo da ga predjem); Redemption takodje dva puta, pre svega zbog price, koja mi se poprilicno svidela (malo manje u drugom prelazu, verovatno zato sto sam bio stariji)

Witcher 1/2- Kec, kojeg sam odigrao tri puta, se ne prelazi ponovo zbog nesto drugacijeg ishoda u zavisnosti od izbora (ima ga, ali to nije nesto znacajno), vec zbog sjajne atmosfere, dok dvojka mora da se predje min dva puta, kako bi se stekla cela slika, upoznali svi likovi, videle sve lokacije..

Deus Ex- Njega sam najvise puta odigrao, zato sto mi je omiljena igra (i planiram ponovo, taman pre drugog prelaza Human Revolution-a), tacno sest puta (brojao:to_care:)..

Jagged Alliance 2 (ako ga uvrstimo u CRPG, sto on delimicno jeste, cak vise nego 95% danasnjih RPG-ova)- Tri puta (nisam siguran). Fantasticna igra, svakako jedna od mojih omiljenih. Ovome se vracam zbog fantasticnog smeka (Elioooot you Idiot!!:D), najbolje odradjenje borbe u bilo kojoj igri, kompleksnog gameplay-a. U planu je ponovni prelazak sa 1.13 neoficijelnim patch-om, koji malo sredjuje tehnikalije i uvodi par interesantnih novina..

Mass Effect 1- Dva puta. Ma sta ko pricao, meni je ovo sjajna igra..

Gothic 1- Dva puta, a dvojku sam presao samo jedanput, i zaista je bilo odlicno iskustvo, ali nekako nikada nisam imao potrebu da ga ponovo igram, ne znam zasto..

Kotor- Dva puta (jedan dobar, jedan zao prelaz)..

Mislim da ostale RPG-ove, koje sam odigrao, nisam prelazio vise od jednog puta (ukljucujuci tu i Arcanum, sto mi je velika greska, ali sasvim sigurno cu ga replay-ovati i to veoma brzo)..

player1
21.2.2012, 22:45
RPG nije dobar RPG, ako te ne tera da ga predjes vise puta.

Naravno, necu da kazem, da neki takav naslov nije dobra igra, samo da nije dobar RPG.

Inace, ne secam se svih detalja, ali znam da sa KotOR igre nenormalno mnogo puta presao. Ni BG1 nije daleko od toga. Od novijih dosta puta sam presao Mass Effect i Alpha Protocol.

Takodje sam primetio, da RPG-ovi koji nisu presiroki i predugacki, su mnogo bolji materijal za dodatne prelaze. Krace igre nemaju previse praznog hoda, koji bi mogao da smori i naprave dodatne prelaze manje verovatnim. Eto Oblivion sam presao tacno 2 puta, i nisam smogao snage za vise.

I jos jedna stvar. Nije sve u story driven izborima, koji jesu vazni, ali retko daju dovoljno materijala za vise od 2, eventualno 3 prelaza. Ima nesto i u tome kako formiras lika, il grupu. Bilo da je u pitanju cisto "buildovanje lika" (klasa i talenti), ili njegov stav prema svetu (cuven Bioware-ov fazon sa vise dialog izbora, gde svi daju jedno te isto sa razlicitim tonom).

Skenderevo
21.2.2012, 23:01
Eto Oblivion sam presao tacno 2 puta, i nisam smogao snage za vise.

Svaka cast, ali ono sto si uspeo sa DA2 je vec :n_klanja:

:D

Eni
21.2.2012, 23:07
Hmmm.... BG1 samo 2x, Sacred samo jednom, BG2 jedno 2.5 puta, Planescape 2x, Divine Divintiy 1x, Diablo II 2x (al samo online na battle.net, nisam igrao solo nikad), Icewind dale serija 1x; Dugeon Siege samo 1x, Deus Ex 2x, System Shock 1x, System Shock 2 jedno 2-3x; Gothic 1 samo jednom, gothic dva sam počeo al' sam upao u frku i jbg; Kotor 4x do sad i planiram opet, Kotor 2 samo jednom i bilo mi dosta; NWN 2x, VTM Redemption 1x, VTM Bloodlines 3x; Fallout 1 samo jednom, F2 3x, Tactics samo 1x, F3 jednom, New Vegas sam tek počeo a Steamu prvi put neki dan; Jade Empire 1x, Mass Effect 3x, ME 2 samo 2.5x (imam 4 završetka iz drugog puta, mada su slični, ali trećeg lika nisam dovršio jer sam se smorio); Daggerfall/Arena po 1x, Morrowind 2x, Oblivion 2x, Skyrim 1x za sad; Witcher 2x, Witcher 2 samo jednom za sad, al' planiram da se vratim; TOEE samo 1x, probao sam opet al' me mrzelo; Betrayal at Krondor 1x, Arcanum 31x do sad al' prestao sam posle 20x da ga igram 3-4x godišnje; Might and Magic 6-8 samo 1x i nisu mi nešto, kao ni jedini Wizardry koji sam probao ali nisam završio; Dragon Age Origins 2x do sad, al' igraću ga još; DA2 dva puta - jer nisam mogao da verujem koji je krš pa sam išao opet da probam drugačije i nažalost shvatio da i dalje padaju protivnici sa neba itd; Šta sam zaboravio? Ah, da... Summoner 2x, Summoner 2 (kupih PS2 zbog njega jbt) 1x, Final Fantasy X jedan put, Titan Quest + IT 1x, ... Diablo III beta za sad 3x :paranoia: + ako računamo MMORPG bar jedno 5 komada mi upišite (GW, WoW, Rift, EVE, itd.) jer sam svaki igrao sa najmanje 2 lika... :odoK:

Ima i nekih starijih, al' njih se niko i ne seća verovatno, ja prvi... a što ne znam napamet da se setim, bolje da ne izvlačim iz naftalina.

zokocx
21.2.2012, 23:28
RPG nije dobar RPG, ako te ne tera da ga predjes vise puta.

+1
Mada postoje i neki koje vredi preci bar jednom, sto opet zavisi od ukusa, recimo za mene davno Kult: Heretic Kingdoms koji mi bio full igra, mada sada bi verovatno imao 2. misljenje.

Ufff god damned, a ja sebi sapucem da trosim zivot na igre (bez uvrede za vas, nego respect).

Btw. @nameless1 ti ako nisi hodajuca RPG enkciklopedija ne znam ko je, samo mi je cudno sto nisi igrao ni jedan Neverwinter , ni bar ovaj izvikani Mask of the Betrayer exp. mada sve okolo si igrao od DnD igara (fali mozda neka).

Eh ja bas nema tolko kompletiranih RPG naslova mozda zato sto sam trosio (a i sada) deo vremena na neki FPS ,akcijonu avanturu, strategije...kao vrlo mlad sam igrao i sportske (ali nerado, drustvo prisiljavalo), voznje koje su smorile do zla boga.

Ne racunam Diablo 1, Diablo 2(puno), Titan Quest (puno), Guild Wars i pokusaje Morrowinda i Obliviona (kad je izasao).

Stizem na Neverwinter Nigths koji sam skucao jednom na Neutral Good, i posle jedno 2 ili 3 puta presao samo 1. chapter (samo sa razlicite klase) pa isao malo dalje i odustao, mislim da ovu igru vredi preci 2 puta (tako sam cuo) na Lawfull Good i Chaotic Evil, neutral je skoro isto kao good, NWN:Shadows of Undrentide = jedom, NWN:Hordes of the Underdark zbog dzumbusa = 0.

Sledi zapucavanje sa Temple of Elemental Evil koji nije nesto dugacak, ima i svetle tacke, ali mogao je biti bolji, inace malo krsh igra, zeznuo se kroz igru i stigao da extremno teskog dela igre (u templu), mislim da vredi bar probati igru, najbolji sistem borbe koji sam video (ne znaci da je balansiran).

Tu sledi zezanje sa faxom, i posvecenost istom ...vece odsustvo igranja, malo sutra :kreza:.
Stizem u 4. godinu koju rasturim i predjem DA:O (i jos neke naslove) koji odmah pocnem i 2. put na vecoj tezini, ali nekako mi je glupo da kao sto neko kaze cim predjem igru pocnem opet, jer ispadne da 60% sadrzaja ponavljam, bolje da izbledi i da se podcetis tek kad vidis nesto a ne kako ides tacno znas sta je posle.
Posle sam poceo paralelno Oblivion i Witcher 1 EE koji sam presao jednom i isto kazem ne vredi 2 puta, jedino zbog uzivanja.
Oblivion mi se vukao do Witcher 2 koji prelazim iz cuga, i napravio sam spisak nekih bitnih odluka da se preslisam pred 2. prelaz.
Deus Ex HR stavljam da led na kraju 1. ch (zao mi da je predjem sto je dobra)
Skyrim pokusavam da igram kao RolePlay i izgleda da moze, samo ne sme se recimo ko lud sve preci makar i na silu nego ides smerom klase koju gradis i licnosti, 1. prelaz kao battlemage (narav nesto kao Geralt of Rivia), a drugi cu verovatno kao ubica psihopata ali Assassin+Thief plus kad budu potrebni modovi za to, gde su mi ledene/otrovne strele?!? ... dobro dosta.

Asmodeus
21.2.2012, 23:36
Dok sam bio u srednjoj skoli i za vreme studija, imao mnogo vise slobodnog vremena za spaljivanje nego danas, uglavnom sam prelazio RPG-ove po par puta ako bi mi se svideli. Danas od posla i raznih obaveza tesko da stizem da uopste odigram nesto, sve odlazem za kasnije, kao sto je slucaj sa Skyrimom, Amalurom i slicnim RPG-ovima koje ne smem ni da pomislim da pocnem da igram. :o
Na pamet mi padaju KOTOR, Gothic 2, NWN 2, Lionheart: Legacy of the Crusader, VtMB koje sam prelazio vise puta. "Problem" koji sam ja tad imao je da sam igrao sve zanrove aktivno, narocito FPS-ove (u prevodu: nije bilo pucacine koju nisam odigrao a da je imala ocenu iznad 80 u sk :)), pa opet nisam imao zelju da igram neku igru pet puta, jer me je uvek cekalo 5 igara koje je trebalo igrati, iz drugih zanrova.
Znaci, uglavnom igre prelazim jedanput.
U igrama gde ja profilisem bezimenog heroja uglavnom ciljam da pravim izbore po svopstvenom nahodjenju, znaci nema profilisanja lika u glavi uz koji ide skup odredjenih vrlina/mana na osnovu kojih cu da donosim odluke u igri. Izaberem rasu/klasu koje se uzelim (obicno naginjem ka production skilled likovima i to ako rpg mehanika dozvoljava zanimljivu eksploataciju vestina i znanja - alchemy, blacksmithing, leatherworking, lockpicking, enchating!, etc.).
Kad su u pitanju igre sa razradjenim glavnim protagonistom, onda gledam da ga upoznam sto bolje kroz igru i da pravim odluke koje mislim da su u duhu karakternih odlika glavnog lika, ali i u skladu sa mojim odlukama.
Ako mi igra pruzi bogat svet, gde moje odluke zaista mogu da promene svet oko mene i ne vode fatalistickom kraju, ja se osecam ispunjeno kad zavrsim igru, nebitno koliko jos mogucih kombinacija postoji. Ako je igra tako dobra, zaigracu je ponovo kad budem imao vremena (heh) i mozda probati drugu kombinaciju klase/rase, profilisati lika u glavi i roleplay-ovati u skladu sa likom koga vodim, ali napominjem da taj drugi/treci/n-ti prelaz dozivljavam kao nesto opcionalno.
Ako je ne odigram ponovo, necu se osecati kao da nesto propustam, jednostavno, prvi prelaz me je ispunio, ako stignem uzivacu ponovo u narednom...
Jer, meni je bitno da prvi prelaz i prica koju sam sâm stvorio imaju tezinu, da budu oni koje cu da pamtim, kao sto pamtim neki film ili knjigu. Sve preko toga, svaki sledeci prelaz mi nije neophodan kako bi mi igra bila kompletna - kao sto player1 rece.
Stoga, sve moderne RPG-ove sam presao jedanput, Mass Effect 1 i 2, Witcher 1 i 2, Deus Ex: Human Revolution, Dragon Age: Origins, Dragon Age: Awakening itd.
Da imam vise vremena, mozda bi ih prelazio, ali ne osecam nedostatak time sto ih nisam odigrao (sem Witchera 2, kako mi nameless1 kaze - da je jedan veliki deo igre razlikuje od zavisnosti od divergentnog izbora).

Asmodeus
21.2.2012, 23:39
Hmmm.... BG1 samo 2x, Sacred samo jednom, BG2 jedno 2.5 puta, Planescape 2x, Divine Divintiy 1x, Diablo II 2x (al samo online na battle.net, nisam igrao solo nikad), Icewind dale serija 1x; Dugeon Siege samo 1x, Deus Ex 2x, System Shock 1x, System Shock 2 jedno 2-3x; Gothic 1 samo jednom, gothic dva sam počeo al' sam upao u frku i jbg; Kotor 4x do sad i planiram opet, Kotor 2 samo jednom i bilo mi dosta; NWN 2x, VTM Redemption 1x, VTM Bloodlines 3x; Fallout 1 samo jednom, F2 3x, Tactics samo 1x, F3 jednom, New Vegas sam tek počeo a Steamu prvi put neki dan; Jade Empire 1x, Mass Effect 3x, ME 2 samo 2.5x (imam 4 završetka iz drugog puta, mada su slični, ali trećeg lika nisam dovršio jer sam se smorio); Daggerfall/Arena po 1x, Morrowind 2x, Oblivion 2x, Skyrim 1x za sad; Witcher 2x, Witcher 2 samo jednom za sad, al' planiram da se vratim; TOEE samo 1x, probao sam opet al' me mrzelo; Betrayal at Krondor 1x, Arcanum 31x do sad al' prestao sam posle 20x da ga igram 3-4x godišnje; Might and Magic 6-8 samo 1x i nisu mi nešto, kao ni jedini Wizardry koji sam probao ali nisam završio; Dragon Age Origins 2x do sad, al' igraću ga još; DA2 dva puta - jer nisam mogao da verujem koji je krš pa sam išao opet da probam drugačije i nažalost shvatio da i dalje padaju protivnici sa neba itd; Šta sam zaboravio? Ah, da... Summoner 2x, Summoner 2 (kupih PS2 zbog njega jbt) 1x, Final Fantasy X jedan put, Titan Quest + IT 1x, ... Diablo III beta za sad 3x :paranoia: + ako računamo MMORPG bar jedno 5 komada mi upišite (GW, WoW, Rift, EVE, itd.) jer sam svaki igrao sa najmanje 2 lika... :odoK:

Ima i nekih starijih, al' njih se niko i ne seća verovatno, ja prvi... a što ne znam napamet da se setim, bolje da ne izvlačim iz naftalina.

http://cdn.overclock.net/2/20/2038cc5c_mother-of-god-meme.jpeg

Bascelik
22.2.2012, 0:00
OD RPG igara samo sam ove presao vise puta:

KotOR 1&2 - 2 puta svaki
Morrowind - 5 puta
Gothic 2 - 5 puta
Diablo 2 (ako se racuna :D ) - 7 ili 8

nameless1
22.2.2012, 0:06
Btw. @nameless1 ti ako nisi hodajuca RPG enkciklopedija ne znam ko je, samo mi je cudno sto nisi igrao ni jedan Neverwinter , ni bar ovaj izvikani Mask of the Betrayer exp. mada sve okolo si igrao od DnD igara (fali mozda neka).

Igrao sam Neverwinter, ali ga nisam naveo zato sto sam ga presao samo jedanput, a MOB nisam ni probao, zato sto zahteva vanilu NWN2, koji mi se iz nekog razloga ogadio..

PS. Nisam ja nekakva hodajuca RPG enciklopedija; sa izuzetkom par Ultima naslova, skoro pa nista pre 96' nisam ni igrao. Ima ovde mnogo kompetentnijih forumasa..

Krilce
22.2.2012, 0:13
Nisam ni ja puno RPGova presao vise puta.

Gothic 1 - 6 puta
Gothic 2 - 10 puta
Gothic 2 NotR - 13 puta
Gothic 3 - 2 puta
The Witcher 1 - 2 puta
Morrowind - 2 puta
Sacred - 2 puta
Risen - 2 puta
KotOR 1 - 2 puta
NWN 1 - 3 puta

Moguce da sam neki izostavio, ali uglavnom sam kao klinac picio Gothic. U poslednje vreme ne igram toliko igre, nemam bas previse vremena u ovom ispitnom roku, a i zbog nekih drugih stvari. :)

zokocx
22.2.2012, 0:52
Igrao sam Neverwinter, ali ga nisam naveo zato sto sam ga presao samo jedanput, a MOB nisam ni probao, zato sto zahteva vanilu NWN2, koji mi se iz nekog razloga ogadio..

PS. Nisam ja nekakva hodajuca RPG enciklopedija; sa izuzetkom par Ultima naslova, skoro pa nista pre 96' nisam ni igrao. Ima ovde mnogo kompetentnijih forumasa..

Dobra za enciklopediju to dok se nije pojavio @Eni :n_klanja:, koji moze da stavi titulu na forumu Father of RPG ((mislim da nije Mother :p).

Za NWN preletelo mi je to da samo one vise puta, NWN2 vanilla je bas bangava ... nisam jos video da se tolko radnja progresivno vuce (2 pokusaja i nista), a za Mask kazu da nema veze prica sa vanilom, ali to verovatno znas (ako ima, lagao me, znam i ko).

Ipak malo ima takvih koji uopste i igraju RPG a tek vise puta, pa ipak sam izneo misljenje sta vredi vise puta (sto cu i pokusati), jer i onako ako tema napuni 2 strane bice bonsai.

mesomebody
22.2.2012, 1:03
Ja nekako idem iz krajnosti u krajnost. Uprkos tome sto mi se neki filim, igra, serija, knjiga, stvarno dopadne, ne obnavljam gradivo. A onda mi nesto jos vise "legne" pa sam u stanju da repriziram i po 5, 6 puta, npr. Martinove (sad vec toliko popularne) knjige, BSGu, Kuma ...

Tako sam serijale BG, System Shock, Gothic (poslednji je ocajan, meni bar), NWN, Fallout (trojka mi se nije dopala), TES (Oblivion me je smorio) i oba Witchera igrala samo jednom. Od toga Geralta planiram da ponovim. Oba DA sam odigrala po jednom i nisam mogla da verujem sta uradise sa nastavkom.

Vise puta sam igrala DE (prvi deo, a mozda cu i treci), Arcanum, Planescape, Kotor, Mass Effect, Alpha Protocol (od sjaja do ocaja pa u krug) i bez razmisljanja moju omiljenu igru VTM Bloodlines. Sve u svemu, uz Maksa Pejna i jos po nesto sto nije RPG, to i jesu moje omiljene igre.

Nadam se da cu preci i VTM Redemption i Jade Empire. Da, predjoh i Zmajevu pesmu, Risen i Amalur, valjda je to sve.

Ono sto mene najvise veze za neko delo su prica, atmosfera i likovi. Prvi put uvek igram onako kako bih se ponasala da je to stvarna situacija (i uvek uzmem nekog bar polu magijskog lika), a onda menjam i odluke i klasu i kompanjone ... Ali ne igram ponovo zato sto zelim da vidim sta ce biti ako drugacije odlucim, vec zato sto mi se stvarno dopada svet doticne igre i zato sto neke igre (po meni) stvarno imaju dusu.

Eni
22.2.2012, 1:12
Da, predjoh i Zmajevu pesmu, Risen i Amalur, valjda je to sve.

Ajd' što sam zaboravio Risen, može da se progleda kroz prste, al' ako Ketchuan vidi da sam zaboravio Drakensang i River of Time... :paranoia: Al' jbg, njih sam, što reče Nameless1, igrao samo jednom, a mislim da ih nisam ni završio (Risen jesam, verovatno ću igrati opet jer sam ga nabavio a Steamu nedavno), a ovo je tema samo za igre koje smo više puta završili, ne?

Čisto informacija za mlađe forumaše koji se iščuđavaju - jednom davno bejah prvi moderator RPG sobe na ovom forumu, pa sam otišao posle 2 godine zezanja sa trolovima i ostavio to Maladictu, koji je zbrisao posle godinu dana i ostavio to Ketchui, koji je zbrisao posle pola godine i ostavio sve Decoyu da se snalazi sam... Inače nisam forumaš sa najopširnijom bibliotekom... to bi bio čika Boo, al' njega nema odavno na forumu jer mu se sve zgadilo.

zokocx
22.2.2012, 1:25
da setio sam se Boo-a kad sam pogledao spisak RPG-ova da se podcetim ako sam nesto igrao, da tell me about it kad vidim flejm znam skoro koji game/dev frontovi se biju :D

Nek bude i malo o misljenju da vredi vise puta, ali ono samo svoje misljenje I bez sejanja flejm semena, da napravimo nesto kako valja.

Nash Knight
22.2.2012, 4:17
http://cdn.overclock.net/2/20/2038cc5c_mother-of-god-meme.jpeg

Pa nije ovo ništa, pola od ovih igara je naveo da je prešao jednom ili nijednom, tema je bila RPG-evi koje smo prelazili više puta. Kad bih navodio sve RPG-eve koje sam igrao spisak bi mi bio makar duplo duži.

RPG žanr je takav da većina igara zaslužuju makar 2-3 prelaska, ali kad ljudi, kad? :kreza:

anded zombi leš!
22.2.2012, 11:53
Kao što neko reče, ponovno igranje zbog drugačijih izbora mi nije neka motivacija.
OK, uvek me, tokom igranja, muči pitanje "šta bi bilo da sam izabrao nešto drugo" (najviše kod Vičera), ali mi je i zaista odbojno da igram sa izborima koji nisu moji (opredeli se za ljude protiv vilenjaka, spasi savet u ME i sl). Jedino sam KOTOR igrao na oba načina, ali to smo svi. :)

Daleko mi je zanimljivije kad se zbog izbora različite rase/klase menja čitava igra, Bladlajns je tu pobednik po meni.
I naravno - Diablo2 sa ubedljivo najviše prelaza (ostali su uglavnom jedan, jedan i po ;D)

nameless1
22.2.2012, 13:39
Ja sam Dijablo jedva jedanput presao, a kamoli vise puta! Samo ides i klikces.. Gde je tu satisfakcija ponovnog prelaza? Ok, imas drugu klasu, ali sve to imas i u tradicionalnim RPG-ovima, jos ako RP-ujes na drugaciji naci, igra ce imati drugaciji feel, NPC-ovi ce se drugacije odnositi prema tebi, videces drugaciji kraj, voditi drugacije dijaloge sa drugacijim ishodima nego u prvom prelazu (negde vise, negde manje).

Sada, razumem ja ovde neke koji kazu da zele da donose svoje odluke, da RP-uju kao sto bi to radili u zivotu, i ja se slazem sa time, ali samo za PRVI prelaz; posle toga, ako ti se igra svidi, nemas razloga da ne istrazis sve opcije, osim ako nemas vremena. Lepo je napisao Eq da ko ne koketira sa zlom stranom u Tormentu mnogo gubi, jer je meni takav prelaz bio mnogo zanimljiviji nego prvobitni. Takodje, ne mogu da zamislim da neko odigra Fallout 2 samo jedanput (ima jos dosta ovakvih primera)..

Ali, dobro, to each his own..:dedica:

mesomebody
22.2.2012, 15:17
^Slazem se sa svim sto si rekao. Ja Dijabla nisam ni odigrala, jednostavno mi ne prija. Ali eto, ceo Fallout sam odigrala samo jednom.

Equilibrium
22.2.2012, 16:53
Na hack and slash, ma koliko imao RPG dodataka, uvek sam gledao kao na srodan zanr, a ne podzanr cRPG-a, koji se igra ponovo vise iz razloga svojstvenih drugim zanrovima, na primer izazov, nego iz radoznalosti koja uglavnom vuce igrace ponovnom igranju RPG-a.

Takodje zaboravio sam da pomenem originalnost settinga kao nesto sto mnogo utice na replayabilnost, u smislu da meni skoro svaka standard fantasy igra nema nikakve izglede za ponovni prelaz ma koliko dobra bila, jer jednostavno pored svih drugacijih prilaza, bogatstva lorea i svega ostalog sto je izdvaja opet ima dosta slicnog za gomilom istih igara, ja sam do pola Witchera 2 u glavi referisao Order of Flaming Rose kao Templar order i takve stvari cesto naprave zbrku.

Kao sto se iz moje liste vidi, ni jedan fantasy RPG nije predjen vise od jednom, ne zato sto svima fali kvalitet, nego zato sto jednostavno ne mogu da gledam tolike kolicine elfova i dwarfova i vitezova u svetlom oklopu i jednostavno ne mogu da se posvetim otkrivanju onog sto sam propustio u prelasku prvog dela kad znam da cu na kraju da zveknem nekog archdemona, zmaj ili zlog maga (Znam da je Planescape fantasy setting ali nikako nije standardan, kao i da u Arcanumu ima i dwarfova i elfova ali opet steampunk ftw)

Djordje Nedic
22.2.2012, 20:40
Nemam taj obicaj da prelazim igru vise puta al kad je igra izuzetna onda to odradim 2-3 puta. Nwn2 sam presao 2 puta, fallout 3 3 puta, da:o upravo prelazim 2 put.
Evo moje seme :
1. Prvi put prelazim kao chaotic good, obicno proletim kroz igru
2. Drugi put kao chaotic neutral, radim sve side questove i zavirujem pod svaki kamen
3. Put kao chaotic evil (narocito zabavno u nwn2 - motd), isprobavam najcudnije kombinacije klasa rasa itd.

Na replay value svakako uticu dlcovi i modovi. Blago sam razocaran brojem dobrih modova za da:o, nwn2 je imao zilion super modova i ogroman moding community.

Nash Knight
22.2.2012, 21:58
Ja sam Dijablo jedva jedanput presao, a kamoli vise puta! Samo ides i klikces.. Gde je tu satisfakcija ponovnog prelaza? Ok, imas drugu klasu, ali sve to imas i u tradicionalnim RPG-ovima, jos ako RP-ujes na drugaciji naci, igra ce imati drugaciji feel, NPC-ovi ce se drugacije odnositi prema tebi, videces drugaciji kraj, voditi drugacije dijaloge sa drugacijim ishodima nego u prvom prelazu (negde vise, negde manje).

Sada, razumem ja ovde neke koji kazu da zele da donose svoje odluke, da RP-uju kao sto bi to radili u zivotu, i ja se slazem sa time, ali samo za PRVI prelaz; posle toga, ako ti se igra svidi, nemas razloga da ne istrazis sve opcije, osim ako nemas vremena. Lepo je napisao Eq da ko ne koketira sa zlom stranom u Tormentu mnogo gubi, jer je meni takav prelaz bio mnogo zanimljiviji nego prvobitni. Takodje, ne mogu da zamislim da neko odigra Fallout 2 samo jedanput (ima jos dosta ovakvih primera)..

Diablo se prelazi više puta zbog gameplay-a, ne zbog priče, koja i ovako može da stane u jednu (stilski lepu) prosto proširenu rečenicu. Svaka klasa ima gotovo potpuno drugačiji gameplay, plus što svaka klasa ima više međusobno različitih buildova, plus što nećeš naleteti na isti loot svaki put, eto beskonačno zanimljivog gameplay-a. Ali da, to each his own.

Nekad mi je zanimljivo da prelazim po drugi put neki RPG igrajući na neki nestandardan način, čisto da bih se sprdao. Recimo, zamislite Baldur's Gate partiju u kojoj vodite samo čarobnjake u družini. Nemoguće? Sasvim moguće, i jako zabavno!
Fate (koji sam zaboravio da spomenem) sam drugi put prelazio sa likom koji se zove Staljin i ima psa Lenjina, koristi isključivo dual-wielding srpi čekić od oružja i nosi isključivo crven(kast) oklop nezavisno od karakteristika tih itema. Teško za igranje, ali takođe ludo zabavno.

zokocx
23.2.2012, 0:34
Pa neko voli vise dobar akcioni gameplayer, a nekome je prica svetinja. Ipak sve zavisi i sta se ocekuje od igra, i sta zelis da postignes i zato tako cenim RPG igre jer imaju skoro beskonacno mogucnosti... kao sto se vidi na Nash Knight, masta je presudna.
Zato i mislim da raniji naslovi su tolko popularniji a u istinu i bolje jer vise je radila masta na punjenju rupa a ne sad prica u 2. planu pa ti pucaj po svim tim rupa dok te ne zaboli glava.

Zato i velika dostignuca ocekujem od Skyrima kasnije, ovo od Bethe je bilo "ovako moze da to izgleda" a sad narode igrajte se i budite kreativni... isto kao sharing is caring.

Morca
23.2.2012, 16:07

Opet, Diablo 2 bih mogao da igram over and over, za razliku od 99% naslova koji su izasli u zadnjih 5 godina (The Witcher, F:NV i Oblivion/Skyrim su mozda jedini izuzeci)...toliko su sup5i...play & forget...ako uopste zavrsim play deo...

nameless1
23.2.2012, 16:23
Heh, meni je Diablo jedan najobicniji repetativni klick fest smor, koji nema veze sa RPG-om. Pre bih odigrao Deus Ex: HR, Mass Effect (cisto nabrajam igre koje nisi napomenuo, ne racunajuci tu Oblivion, kojeg, iako mi je bio zabavan, ne bih mogao ponovo da prelazim) milion puta uzastopno, nego da se uhvatim drugog prelaza Diabla..;)

zokocx
23.2.2012, 19:56
Pa realno slazem se sa @nameless1-om, ja i kad sam igrao Diablo ili TQ uglavnom sam pustio muziku da roka, mozak = off, i tako malo uzivao ~45 min do 60 min i pune baterije.

Mada nije lose da se igra H&S sa drustvom (normalnim, a ne na 1. drop itemu se posvađate) dobar je fun pa to moze da se kaze kao novo prelazenje, a ove cRPG, FRP to nema sanse sa drustvom ,ih ugl. zabole za pricu a ja ginem na svakoj klopci :D dok im pomazem, kao da vodim obdaniste na izlet.
Mada čar u H&S (bar meni), posebno nekom dobrom je stelovanje tj. ispada grind ali ipak je da sto pre steknes (uz manje truda) opremu da postanes jaci od neprijatelja tj. ugl. da ga ubijes mada zaobilasci su kobni i onako,
a
ovako besumicno kliktanje u ovim laganim je epic smor isto kao CoD ili, nedaj boze CS slucajno pogodis kroz zid i dobijes ban od klinca admina :D

Elegast
25.2.2012, 11:59
Ja spadam u repetitore, volim igre uz koje sam zavoleo RPG tokom prve polovine 2000tih, i vraćam im se svakih par godina. Novije (čast izuzetcima) ne uspevaju da me privuku. Tako da je moja lista otprilike:
Arcanum 7+
Jagged Alliance 2 takođe 7+
Baldur's Gate saga 5 puta u kompletu
Planescape: Torment 4 puta
Morrowind, Bloodlines, KotOR (oba dela), Witcher po 3 puta
...i još nekoliko nedovršenih prelazaka tu i tamo.

Apostrof
27.2.2012, 13:53
Zavisi kako gledas na to, npr sve ove dungeon crawl ili igre sa nekim gildama tipa dagerfall sam "presao" po 100 puta, iskljucivo zato sto mi je glupo da u isto vreme budem grandmaster nekog Paladin reda, Arhirektor mage koledza i glavni baja u assasin guildu, pa cisto roleplay-a radi napravim po 20 likova da predjem te side questove i sa onim likovima koji mi zaista "leze" odradim main quest, tako da bi vecini ljudi to otprilike bio jedan prelaz sto se utrosenog vremena tice.

Isto tako vecinu AD&D crpg-ova sam presao na slican nacin, kada igram Assasin kit u BG2 ne radim zadatke tipa "skini mi macku sa drveta", Radiant Dawn quest i sl. Kad smo vec kod BG2 njega sam presao barem 30 puta kada me je igra smorila, solo Berserker koji ne nosi oklope i slicni solo "challenges".

Sto se ostalih legendarnih rpg-ova tice, prvi put ga zbrzam jer me povuce prica, maltene odmah pocnem ponovo i prevrcem svaki kamen, i onda ga upalim jednom u godinu, dve da ga ponovo odigram, kao i pretpostavljam vecina ljudi ovde. RPG koje sam presao vise od 3-4 puta su:

Gothic1&2, Fallout1&2, Torment, Arcanum, Ultima(najvise 7.), Wasteland, Might and Magic(6&7), EoTB, VtM Bloodlines, KOTOR 2 i ako se racuna u "punokrvne" rpg-ove System Shock, Deus Ex, Darklands i Jaged Alliance 2. Da sam imao vremena verovatno bih odigrao i Wizardry los koji put kao i Lands Of Lore serijal, Arx Fatalis i Witcher.

Geronimo
28.2.2012, 19:09
Presao sam diabla sigurno jedno 20 puta ako se svaki prelaz jedne tezine racuna. Titan Quest jedno 5-6 puta ako gledamo isto.
Morrowind sam presao jedno 3-4 puta, i Oblivion 2-3 puta. Taj svet TES-a me stalno zove :)
Mislim da je to to sto se RPG-ova tice.
Kotor-e i Mass Effect-e sam presao jednom, mislim da ne bih mogao opet da igram i da forsiram neke odluke koje u stvarnom zivotu ne bih nikad izabrao. Ne bi mi bilo zanimljivo tako da igram.

tihi85
28.2.2012, 20:03
Nekad mozda sam RPG prelazio vise puta ali kako godine odmicu sve mi je teze i teze, sad jedva odigram celu igru jednom, naprimer Skyrim ne mogu, previse je veliko.

Eni
28.2.2012, 20:53
Meni je zanimljivo da svi ovde pričaju o forsiranju drugačijih odluka, te ne igranju dobrih igara ponovo jer ne vole da igraju drugačije... Pa? Igrajte isto. Npr, od tri prelaska Kotora, sva tri sam igrao gotovo identično, samo sa razmakom od godinu-dve između. U Mass Effectu imam 2 slična paragona i samo jednog female renegade, reda radi... ali tad mi je već bilo zanimljivo da cimam sagovornike i presecam dijaloge... Arcanum ili Fallout mogu da se igraju gotovo identično, sa nekim manjim varijacijama (zavisno od raspoloženja i saboraca) pa da bude slično ali opet različito iskustvo, nezaboravno koliko i ono prethodno.

Zašto mora novi prelazak da bude forsirano drugačiji, ako uživate u igranju na isti način?

Pa nije ovo ništa, pola od ovih igara je naveo da je prešao jednom ili nijednom, tema je bila RPG-evi koje smo prelazili više puta. Kad bih navodio sve RPG-eve koje sam igrao spisak bi mi bio makar duplo duži.

Nah, tema je "Ponovno igranje RPG-a" a ne "nabrojte rp igre koje ste u prošlosti prešli više puta", tako da sam naveo i one koje sam prešao jednom ali planiram ponov(n)o da igram. A čiji je duži, pa... iskreno, zabole me... Nek bude da je tvoj kad ti je to toliko važno.

Nash Knight
29.2.2012, 11:03
Pa ti si napucao listu kao da se takmičiš sa nekim. Planiraš da ih pređeš ponovo? Eh, i ja planiram.. :D

Sarmatian
29.2.2012, 11:24
Čisto informacija za mlađe forumaše koji se iščuđavaju - jednom davno bejah prvi moderator RPG sobe na ovom forumu, pa sam otišao posle 2 godine zezanja sa trolovima i ostavio to Maladictu, koji je zbrisao posle godinu dana i ostavio to Ketchui, koji je zbrisao posle pola godine i ostavio sve Decoyu da se snalazi sam... Inače nisam forumaš sa najopširnijom bibliotekom... to bi bio čika Boo, al' njega nema odavno na forumu jer mu se sve zgadilo.

Al' zato DeCoy vala ima stomak za sve... :n_klanja:

Sto se mene tice

BG1 - 3 puta
BG2 - 5 ili 6 puta
Fallout 1 - 3 puta
Fallout 2 - 5 ili 6 puta
Bloodlines - 5 puta
Kotor 1 - 2 puta
Kotor 2 - 5 puta
Torment - 2 puta
NWN 1 - jedanput
NWN 2 - 2 puta
Icewind Dale - 2 puta
Icewind Dale 2 - jedanput

... ne mogu svega ni da se setim, 'teo sam eto sve da probam...

Apostrof
14.3.2012, 12:35
Ne mogu da verujem da sam zaboravio Albion
Sad ga prelazim na poslu :) 30ak minuta dnevno, malo po malo, prava uzivancija.

filpan
14.3.2012, 13:22
Baldur's gate - 1x
Baldur's Gate II+ Throne of Bhaal - 4x
Fallout Tactics - 3X
Vampire Bloodlines - 2x
Deus Ex - 42x
Deus Ex - 2x(za sad)
Arcanum - 2X
IceWind Dale - 2x
Icewind dale 2 -1x

kao sto vidite,moram Arcanum i Icewind dale po jos koji put da predjem.Ali Deus Ex mi je najbolja igra svih vremena(uz HL i BGII)

Zuti Bar
14.3.2012, 18:57
Beyond Oasis - 2 puta
Exile - 2 puta
Shining Force II - 2 i po puta (2 puta + još jednom prešao oko 50% kampanje)
Avernum - 2 i po puta (isti slučaj)
Avernum 2 - 3 puta,
Avernum 3 - 3 puta, s tim što sam prvi put pred kraj igre character editor koristio za varanje
Blades of Avernum - 3 puta osnovnu kampanju bez dodataka, dodatne scenarije i dan danas igram (prešao 49/94)

wintermadness
14.3.2012, 23:17
Shining Force II ima vise zavrsetaka? Ja sam mislio da je jedan i da se likovi automatski razvijaju...U svakom slucaju cu preci igru, probao sam u osnovnoj i genijalna je.

Nighty
21.3.2012, 7:05
Е, таман да се занимам нечим уз кафу сада. Едитоваћу пост после! :opanachke ^ SH2 је мени без премца, разликује се од осталих trpg а и прешао сам је сигурно једно 5 пута, минимум. И нема више завршетака, постоји само последња битка која се добија након што се пређе игра и која се састоји од свих boss-ова у игри на мапи која је у облику Sonic-a
То овако изгледа

SZcA3mrVb3g

Edit <

Уврставам САМО RPG игре које су ми се јако допале, не и све
које сам прешао...Ово релативно знам, нисам сигуран за све
делове.

Shining Force 2 (5+)
Avencast : Rise of the Mage (3)
Jade Empire (2)
SW:KotOR (3)
Planescape : Torment (4 и тренутно је укључен, реално најбољи
cRPG)
Silverfall (2)
Dungeon Siege 2 (5+)
Dungeon Siege 3 (2)
Bards Tale (4 КОМЕДИЈА)
Dawn of Magic (2)
Final Fantasy II (2)
Final Fantasy III (2)
Final Fantasy IV (3)
Final Fantasy VI (5+ и реално најбољи jRPG)
Phantasy Star IV (4 и ко није играо нека проба)
Tales of Phantasia (5+)
Star Ocean (3/4)

TES : Arena (1/2)
TES : Daggerfall (2)
TES : Morrowind (3)
TES : Oblivion (5+)

D&D : Heroes (2)

Diablo (2)
Diablo 2 (4)
Sacred (4)

Е, и сморило ме да пишем још. Доста је и ово ту што има...

Jacob
21.5.2012, 20:29
Ja kad replayuem rpg skoro nikad ne uspem da odigram zlog lika. Probam ali se brzo smorim. Nesto mi ne da da idem i koljem jadne virtuelne likove koji mi nista nisu skrivili, najvise zbog toga sto u igrama retko kad mozes da igras manipulativnog zlicu kakvog bi ja uzivao da igram.:nov_explo

Il si tupavi paladin koji ni cvet nece zgaziti ili si zli psihopata koji ubija sve koji ga pogledaju. :nov_mad2:

A ja ybg uvek nekakko zavrsim kao fini paladin koji pomaze bakicama da predju ulicu :dedica:

M1L0SH
22.5.2012, 10:22
Ja ne mogu sebe da nateram da igram roleplay dva puta. Meni je zanimljivo da ja to odigram onako kako bi i u stvarnom zivotu reagovao u datoj situaciji ili bar sta bi moj ego uradio. Recimo Skyrim sam odigrao kao true nord warrior nosio dragon scale armor i two handed sekirom ubijao zmajeve, pobedio u gradjanskom ratu kao stormcloak itd. Jer tako najvise ima smisla a i licno mi se ne svidja imperija ... Sad da igram drugi put samo da bi napravio drugacije izbore me smara ...
Ista stvar za Fallout vegas jednom sam izmanipulisao stvari tako da dobijem vegas za sebe (zeznuo na kraju tako da sam ustvari video california kraj). Ali probao sam da igram kao psihopata za legiju. Ne ide ja to nebi tako ucinio sto da ga ubijem nije mi nista skrivio, ne verujem u robovlasnistvo itd. Pravo ne volim ni jedne ni druge meni bi najvise odgovarao brotherhood of steel kraj ali toga nema.

Uvek zavrsim tako sto skidam macice sa drveta i prevodim babe preko ulice ... :)

Onda Mass Effect da narucito mass effect. Toliko sitnica i izbora tipa da li si ubio ovoga ili onoga. Nikad ga ne bi igrao dva puta i zbog glupog kraja mislim zasto se truditi kad znam kako ce da se zavrsi ali i uvek bi pravio iste izbore ... Rachni ili krogan, quarian ili geth itd.

Dakle nikad necu da igram samo da bi video sve moguce opcije ...

Krilce
22.5.2012, 11:43
Onda propustas jako puno.

Andross
22.5.2012, 12:30
Mogao si to da napises bez citiranja, stvarno mnogo bode oci pogotovo ako se citira dug post (a direkt odgovaras na njega tj. nema nijednog drugog izmedju) :)

Krilce
22.5.2012, 13:40
Mogao si to da napises bez citiranja, stvarno mnogo bode oci pogotovo ako se citira dug post (a direkt odgovaras na njega tj. nema nijednog drugog izmedju) :)

Pa nije bio previse dugacak, ali ok, editovacu poruku. :)

Yanosh
22.5.2012, 17:30
Arcanum (6-7 puta)
Baldur’s Gate 1 (jednom)
Baldur’s Gate 2 (3-4 puta)
TES3: Morrowind (4-5 puta)
SW: KOTOR 1 (5-6 puta)
SW: KOTOR 2 (4-5 puta)
Gothic 1 (3 puta)
Gothic 2 (3 puta)
The Witcher 1 (jednom)
Titan Quest (ako se prelazak igre na bilo kojoj tezini racuna kao jednom onda 20-ak puta)
Diablo 2 (ako se prelazak igre na bilo kojoj tezini racuna kao jednom onda 10-ak puta)
Icewind Dale (3-4 puta)
The Last Remnant (jednom)
Mass Effect 1 (dva puta)
Mass Effect 2 (dva puta)
Jade Empire (dva puta)
Dragon Arge: Origins (dva puta)
Dragon Arge 2 (jednom)

Ranije sam imao mnogo vise vremena pa sam samim tim i starije igre vise puta presao. Ima jos dosta RPG-ova koje sam igrao ali nisam presao.

Zelena Trava
24.5.2012, 3:50
Diablo 2 - sigurno preko 200x
nwn 1 - 4x
nwn 2 - 3x
dungeon siege 1 - 2x
dungeon siege 2 - 5x
arcanum - 2x
baldurs gate 1 - 2x
baldrus gate 2 - 2x
icewind dale 1 - 1x
icewind dale 2 - 1x
titan quest - 2x
sacred - 2x
space rangers - 3x
space rangers 2 - 2x

Danilo023
25.5.2012, 12:15
VTM Bloodlines, najviše puta, igra je genijalno urađena, toliko načina da se pređe svaki kvest, drugačija igra sa svakim likom....jedino što negde na pola igra već znaš gde vodi koji put, ako si je bar jednom prešao....ali najviše sam je puta prešao....

Od ostalih NWN1, igrao sam ga jaaako puno, međutim uglavnom sam prva 2 chaptera prešao sa skoro svim mogućim kombinacijama, posle toga, se predomislim i uzmem drugu klasu....

Oblivion sam dosta puta igrao, uglavnom uvek kao zao, mada to malo ometa obavljanje glavnih kvestova, ali ja sam ga igrao kao što neki igraju GTA, znači kad se opremim kako želim, krenem da koljem i kradem sve redom, pa onda jurcanje po gradovima, bežanje iz zatvora i sve ostalo :)

I inače sam uvek imao problem kada igram rpg, što se negde na pola igre krenem predomišljati, i hoću da igram sa drugom klasom, tako mi se dešavalo da sate i sate provedem uz neki rpg, a da ne pređem ni petinu igre :)