Prikaži potpunu verziju : VIA AM2 čipsetovi
Mean_Machine
2.9.2006, 16:53
Interesuje me šta znate o njima?
Posto me mrzi da jurim po googlu(a nemam ni vremena grrrre ispiti), a znam da ima dosta ljudi na forumu koji su odlicno upuceni ajde prosvetlite me.
Pre svega me interesuje kako stoje stvari sa Sempron overklokom, posto ploce sa N5xx nisu bas naklonjene Sempronu.
Da li ce ovo biti i sa VIA plocama?
Ili je to politika AMD?
Ali VIA cesto ne postuje politiku prizvodjaca CPU pa mozemo li ocekivati nesto vise od VIA?
Ne znam gde si cuo sa nF5xx nije dobar za oc Semprona.Bilo je prica da je MSI na svojim plocama namerno (kroz BIOS) obogaljio oc Semprona , ali se ispostavilo da to nije tacno.
Ja se ne bih igrao sa VIA plocama, mozda nisu toliko loshe ali su daleko od nVidia i ATI ploca.Zato je i VIA svoje cipsetove namenila low-end plocama na kojima je oc u startu zanemaren.
Mean_Machine
2.9.2006, 17:51
E pa ove ploce koje sam ja video dolaze iz Asusa i nisu jeftine.
Okej pogledacu na netu sta kazu testovi pa cu odluciti.
E pa ove ploce koje sam ja video dolaze iz Asusa i nisu jeftine.
Okej pogledacu na netu sta kazu testovi pa cu odluciti.
Пошто се MSI K9N Neo-F, која је ако се не варам најјефтинија nF550 плоча код нас, може наћи за ~80е глупо је узимати неку плочу са VIA chipset-ом која свакако није јефтинија, осим у случају интегруше, ал' то те вероватно не занима.
Mean_Machine
3.9.2006, 14:05
K8T890 je po preformansama u rangu N570, procitao par testova na netu.
ASrock ploca koja vrlo jeftina moze svega 230MHz da izgura.
Ne znam za Asus jos nisam video neki review Asus VIA K8T890 iako ima Asus-ovih ploca sa ovim cipsetom.
P.S. ASrock VIA K8T890 je po brzini blizu cak i N590. Nije los rezultat zar ne?
Bas me interesuje sta moze Asus K8T890.
K8T890 je po preformansama u rangu N570, procitao par testova na netu.
ASrock ploca koja vrlo jeftina moze svega 230MHz da izgura.
Ne znam za Asus jos nisam video neki review Asus VIA K8T890 iako ima Asus-ovih ploca sa ovim cipsetom.
P.S. ASrock VIA K8T890 je po brzini blizu cak i N590. Nije los rezultat zar ne?
Bas me interesuje sta moze Asus K8T890.
Како то мислиш по перформансама, ако занемаримо неке ''напредне'' функције и nF5 је занемарљиво бржи што се перформанси тиче од nF4, а камоли VIA.
Овај тест (http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=8627) потврђује да су VIA и nF на s939 што се перформанси тиче веома блиски, генерално nF је наравно нешто мало бржи тако да ни на AM2 не очекујем превелике разлике.
OC могућности углавном више зависе од произвођача плоче, а не толико од chipset-a тако да чак и да је VIA добра за OC плоча неће бити јер произвођачи VIA chipset-ове стављају на low end плоче које ионако нису намењене OC-у.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.