PDA

Prikaži potpunu verziju : powercooler 6850 bucan kuler

Joca90
13.2.2012, 18:33
imam ovu grafiku, i u poslednje vreme joj je kuler dosta bucan pogotovo u idle...
fan joj je mnogo bucan kad se stavi da radi na 40-50 procenata...
preko msi afterburnera sam stavio da fan radi na 30 posto i ok je, temperatura u idle je 40-50stepeni.....
imam 2 profila jedan je taj a u drugom mi je fan na auto...taj drugi koristim kad igram igre :)
ok je meni da fan radi na veciim procentima pa se cuje,ono kao zuji, standardno radi, al ovaj moj primerak bukvalno ripa "rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr", kao da ima neku prepreku u njemu koju stalno udara i mnogo me nervira :kreza:
interesuje me sta mi je u opticaju?
mozda neki kuler za grafiku, ne previse skup :) ili da nesto uradim sa kulerom?
interesuje me kad bu kupio kuler i nakacio na grafu.. da li bi se taj njen iskljucio? :)
hvala vam unapred na odgovorima :)

starx
14.2.2012, 13:41
Pa ako nije bio bucan ranije cudi me da je bucan sad na ovaj minus :kreza:

Otvori lepo uzmi neku cetku i lepo ocisti, ukljucis usisivac i suvom cetkom koja nije nikada koriscena moze i neka za farbanje ne upotrebljavana ali manja, ocistis kuler pa onda ne bi trebalo da se cuje toliko.
Kada menjas hladnjak onda ide i nov kuler, kulere jedino mozes ugradjivati u pasivno hladjene graficke, a ovako je bolje uzeti kompletno pa zameniti, mada ako je taj hladio kako treba i bilo zadovoljavajuce nevidim sto bi menjao.

Kao jedan lik cuju mu se kuleri svi zali se a kuciste mu stoji pored radujatora od centralnog grejanja :to_care:
kaze pa nije letos se cuo kad je bilo toplije sta li je sad :kreza:

pharaon.92.bc
14.2.2012, 14:58
Moguce je da se kuler nakupio prasine. Otovri kuciste i ocisti ga detaljno. Ako se i dalje bude cula "buka" moguce da je i vent krenuo da riknjava. Mada je to malo verovatno jer je relativno nova grafa u pitanju.

Sto se tice kupovine novog kulera ne znam koliko bi ti se to isplatilo. Neko ozbiljnije resenje ce te kostati oko 40 evra. Mada dobio bi tisu i hladniju grafu i veci oc potencijal.