Prikaži potpunu verziju : Problem sa grafickom ili drajverima?
AngusYoung
5.2.2012, 15:08
Od 26 januara igram Battlefield na novoj masini, i recimo od pre 3-4 dana, imao sam gubljenje drajvera(pukne igra, i kad dodjem na desktop napise AMD has recovered drivers, ili tako nesto). I to mi se 2-3x dnevno desavalo, pa sam resio da cackam drajvere, brisao/instalirao gomilu puta. I onda je poceo da se javlja jos jedan problem, posle igranja 1-2 sata iskoce mi artifakti http://www.dodaj.rs/f/12/F6/4TZjcSBP/slika.png, (http://www.dodaj.rs/f/12/F6/4TZjcSBP/slika.png)
Igra vise ne gubi drajvere, al zato mi iskacu ta *****a :a_whistli
Graficka je MSI 6870 OC, temperatura je uglavnom oko 50-53.(50% fan) Full load je oko 80 , mada nisam dodatno testirao(trebao bi danas). E sad pitanje je, da li je Graficka fabricki losa?, ili mozda drajveri su losi?(konflikti neki), ili se graficka pregrejava, jer se komp nalazi u tropskim uslovima?
Verovatno ti se graficka pregrejava i pravi problem. Skini 3D Mark i testiraj graficku, taj program maskimalno optereti graficku. Ako se nesto desi prilikom testa onda je graficka otisla, a ako prodje test onda nije do nje nego do neceg drugog. Ali najbolje bi bilo ako imas garanciju da odneses u radnju u kojoj si kupio komp pa neka ga oni pregledaju.
OWERKLOKER
5.2.2012, 17:30
Pokusaj za pocetak da obrises drajvere pa zatim driver sweeper-om da pocistis ostatke iz safe moda i zatim instaliras najnovije drajvere. Ne bi trebalo da je problem do temperature grafe ako se zadrzava na tih 80. A i mozes da probas da setujes fan rucno na 100% pa da vidis da li ce ponovo biti problema.
Dejan Alibaba
5.2.2012, 18:37
Otvori prozor pa kuciste, ako nema nalepnicu. Ako ima nosi u servis. Znaci ne znam sta podrazumevas pod tropskim ali ona bi trebala raditi i ako je 30 u sobi. Pogledaj rade li kuleri dok se ohladi soba, pa onda probaj igricu. I ako radi ok opet moras u servis. Vidi u speed fun u delu chart temp zadnjih 5min kad izadjes iz igre.
Optereti ga sa Furmark-om,on je najbolji za to,kao i sa Ati Tool-om, pa scan artefacts
AngusYoung
5.2.2012, 19:12
Optereti ga sa Furmark-om,on je najbolji za to,kao i sa Ati Tool-om, pa scan artefacts
Odradio Furmark test, 10 minuta, max temperatura 80-81C.
Nema pojave artifakta...
Otvori prozor pa kuciste, ako nema nalepnicu. Ako ima nosi u servis. Znaci ne znam sta podrazumevas pod tropskim ali ona bi trebala raditi i ako je 30 u sobi. Pogledaj rade li kuleri dok se ohladi soba, pa onda probaj igricu. I ako radi ok opet moras u servis. Vidi u speed fun u delu chart temp zadnjih 5min kad izadjes iz igre.
Toliko toplo da sedim u sorcu i majci, sa 2 otvorena prozora u sobi :D
Pokusaj za pocetak da obrises drajvere pa zatim driver sweeper-om da pocistis ostatke iz safe moda i zatim instaliras najnovije drajvere. Ne bi trebalo da je problem do temperature grafe ako se zadrzava na tih 80. A i mozes da probas da setujes fan rucno na 100% pa da vidis da li ce ponovo biti problema.
Sad sam i to odradio, sad opet treba da testiram, da li ce se opet pojavljivati...
Interesuje me, da li koristite (auto clockovanje) To mi je ukljuceno po default-u.
Dejan Alibaba
5.2.2012, 20:41
Mozda je to mnogo! 80C je opako. Jesi gledao na netu temp za nju u full load-u? Pusti poruku ljudima u support na engleskom. Odgovorice ti msi. Ali ne verujem da je 80 radna temp.
phenomenon
5.2.2012, 21:26
Ili ti je lose ohladjeno kuciste ili ti je 45 stepeni u sobi :)
Temperatura za 6870 u full loadu je 68, a idle je 35 stepeni.
Review (http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6850-6870-review/11)
AngusYoung
5.2.2012, 21:46
E pazi fora jos, kad sam radio test sa default podesavanjem kulera(gde se on sam regulise) Temperatura ide do 85C. A kad manuelno stavim na 100% onda je 80C max.
Dejan Alibaba
5.2.2012, 21:54
Nista vise ne diraj. Vrti na 100 i temp 80. I da sve radi ok, 80c ce joj skratiti vek. Aj probaj kolika je temp sa otvorenim kucistem, meni bude 10-15c razlika zbog loseg kucista, ali ja drzim otvoreno i max temp 57, ali ja imam 9500gt.
AngusYoung
5.2.2012, 22:13
Znaci sad sam opet sa otvorenim kucistem, i 2 otvorena prozora + vrata otvorena, za promaju. 3 minuta opterecenja, dostigao sam 87C (100% ventilator) !!!
Predpostavljam da su se artifakti pojavljivali posle 90C ?
Dejan Alibaba
5.2.2012, 22:23
Ma da brate nesto ne valja. Nosi u servis ceo komp. Nema pomoci samo druga karta.
Svakako da nešto s tom temperaturom debelo ne valja, reklamiraj dok je pod garancijom.
AngusYoung
9.2.2012, 16:23
Sto se tice artefakta vise ih nema(mislim da je bilo do drajvera).
Sto se temperature tice, testirao sam masinu u nekim drugacijim uslovima ( 16C room temp). No load je bio 32C, max na furmarku 65C.
U mojoj sobi ide od 42/78C, sa 24/00 otvorenim prozorom.(Ranije je cesto bio zatvoren prozor, pa je bio pakao)
Dejan Alibaba
15.2.2012, 16:01
Sto se tice artefakta vise ih nema(mislim da je bilo do drajvera).
Sto se temperature tice, testirao sam masinu u nekim drugacijim uslovima ( 16C room temp). No load je bio 32C, max na furmarku 65C.
U mojoj sobi ide od 42/78C, sa 24/00 otvorenim prozorom.(Ranije je cesto bio zatvoren prozor, pa je bio pakao)
Pa onda je mučila furuna!!! šta si to napisao???? 42 do 78? pa šta je to? kaka je moguća ta temperatura!!!!!:nov_mad2:
Što kako je moguća? Bile i grafičke koje su mogle da teraju preko 100 stepeni a da ne zezaju...
Ali za 9800GT je malo nmnogo ipak, kod mene i 60 retko prelazi...
AngusYoung
20.2.2012, 1:41
Znaci primetio da se artefakti javljaju samo kad igram neke "tamnije" mape.
Tehran Highway i tunel u Damavand Peak! Ovi iz msi supporta potenciraju da mi je napajanje lose... [Chieftec A80, 600W]
znaci primetio da se artefakti javljaju samo kad igram neke "tamnije" mape.
Tehran highway i tunel u damavand peak! Ovi iz msi supporta potenciraju da mi je napajanje lose... [chieftec a80, 600w]
Значи само у Бф3 имаш проблем. Смањи мало графику, јел цепаш на ултра или шта. Мени су се рецимо артефакти појављивали на другим мапама, додуше на старој 8600 гт. Такође ми је темература ишла до 80. Али не верујем да имамо исти проблем, моја се грејала због прљавштине.
AngusYoung
20.2.2012, 2:49
Igrao sam recimo Metro2033 jedno 40 minuta, nije bilo problema (i tamo je isto mrak/ tuneli). Znaci kad mi se pojave u BF artefakti, imam ih u svakoj igri posle. Jedino restart pomaze!
Онда не играј Бф3. Мени исто артефакти само на Бф3, у осталим не на 8600 гт. Сада их немам на новој графичкој. Рецимо та игра захтева 285.62 драјвере да бих уопште могао да покренем игру. Код радеона не знам тачно, исправи ме 12.6 драјвери тако нешто. Доста њих се жалило на те драјвере. Иначе та игра је доста специфична што се тиче драјвера, баш мора минимум тај, остале сам могао на драјверима старим 2 године без проблема. Нисам имао уопште потребу да апдејтујем драјвере док се није појавио бетлфилд.
^ Da li bar jedan tvoj odgovor moze da bude bez "onda nemoj da igras ......."?
^ da li bar jedan tvoj odgovor moze da bude bez "onda nemoj da igras ......."?
Најједноставнија решења су и најбоља :d. Мени кад нека игра зеза нећу да је играм. Јел више вреди игра или комп, и плус твоје нервирање.
Dejan Alibaba
24.2.2012, 12:22
Ja moram da kažem da moja 9500gt leadtek ne prelazi 50 C. Još je malo klokujem sa 550 na 580. znači 5h igranja ne prelazi 50.
AngusYoung
24.11.2012, 16:09
Moram da ozivljavam ovaj topic, znaci izvalio sam u cemu je fora!
Ovaj topic sam otvorio krajem prosle zime. Prolece i leto mi je graficka prezivela bez artifakta. (mozda jednom leti ). E sad, kad igram BF3, ako ne naguram 100% kuler, dobicu artifakte. Znaci igra se topi, grafa predje 85C i pocne da brljavi. Cak sam downclockovao graficku, al dzaba...
Prepisujem sve tropskim uslovima, sedim u sorcu i majici pored otvorenog prozora, napolju 9C, a grafa u "leru" 50-60C :kreza:
Mislim ono, jes to sve lepo, grejanje nema smrzavanja, al masina se pati!
Ima li neko predloga za hladjenje? Mozda je pametnije da zatvorim kuciste? Imam jedan veliki kuler koji uvlaci(pozadi) i to je to (12-ka valjda?).
Da dodam mozda jos 2 komada koji ce da izvlace (gore i sa strane) i da se pomolim?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.