Prikaži potpunu verziju : Otkljucavanje 6950 u 6970
13umble13ee
2.2.2012, 18:27
Pricaju ljudi da ne moze da se otkljuca 1gb verzija i te fore...ali moze. E sada meni se pojavio problem. Uspeo sam da otkljucam samo shadere, i onda sam hteo celu grafu, tacnije i core clock i memory i sve da imam kao na 6970, i onda sam gledao na netu razne nacine, i naravno probao sve...i tu je nastao problem...podasavanja su mi se vratila na staro, i sada kada pomerim onaj jezicak za bios na grafickoj, nece da mi pokrene sistem. Tek kada ga vratim na staru poziciju, onda oce, ali nije otkljucana onda. WTF :)
Imam ja.
Kupi lepo "jaču" ako ti je ta slaba, tako možeš samo da je ****eš.
A i šta vam je ljudi, radi par FPS.a vi se igrate sa grafama kao da su besplatne.
13umble13ee
2.2.2012, 21:52
Opet...ne mogu da verujem...lepo pitam..ako nemate pametno sta da kazete bolje cutite. Pitam da li neko ima odgovor na moje pitanje.
U winflash dobijem poruku subsystem ID mismatch. Sta to treba da znaci? Zna li neko?
Opet...ne mogu da verujem...lepo pitam..ako nemate pametno sta da kazete bolje cutite. Pitam da li neko ima odgovor na moje pitanje.
U winflash dobijem poruku subsystem ID mismatch. Sta to treba da znaci? Zna li neko?
http://www.youtube.com/watch?v=zvp5-SlV1Q0
13umble13ee
2.2.2012, 22:09
Hvala...ali gledao sam to i nista mi to ne pomaze jer on nema problema. Tako da nista od toga...
Hvala...ali gledao sam to i nista mi to ne pomaze jer on nema problema. Tako da nista od toga...
vidi onda ovo. korak po korak je objasnjeno
Unlocking the additional shaders is done by flashing the card with a HD 6970 BIOS. You can find a few in our VGA BIOS collection. Any of these BIOSes will work on any reference design HD 6950 card. You could use the ASUS BIOS which comes with higher clocks & Overdrive limits and enables voltage changes via SmartDoctor, or stick with one of the reference BIOSes in case you are afraid the clocks might be too high.
I will describe the method for flashing from within Windows, which is safe enough on these cards because of the dual BIOS feature that enables easy recovery.
Grab ATI Winflash from here (32 & 64-bit).
Download HD 6970 BIOS. The Sapphire one I linked to will work on all reference design cards from any vendor.
Make sure the BIOS switch on the card is set to the 1 position (pictured further down if you don't know where it is).
Run ATI Winflash, click Save to save your BIOS, so you have a backup in case something goes wrong.
Load the HD 6970 BIOS into Winflash by clicking Load Image, followed by Program.
Let the flashing process complete and reboot your system.
Check the shader count using GPU-Z, it should show 1536. Make sure you use version 0.5.0 or newer, the official 0.4.9 version does not support HD 6900 Series properly. If you see a shader count of 1600, your GPU-Z version is outdated.
To ensure maximized performance open Catalyst Control Center, go to the Overdrive tab and set the PowerTune slider to the +20% setting. The "Testing" section of this article has more data on that.
Check stability in Windows desktop applications and games.
If you get an error like ID mismatch or Could not erase ROM, then you'll have to do some extra work in a Windows command prompt (or DOS): Run atiwinflash -unlockrom 0 followed by atiwinflash -f -p 0 bios.bin where bios.bin is the path and filename of the HD 6970 BIOS you downloaded.
Update: I have uploaded a pack of all the files required together with some batch files to ease the process for less experienced users. You can download it here, please report success or any issues with the scripts in the comments for this article.
Update 2: Above method is only for 2 GB HD 6950 reference design cards. If you have a custom design or 1 GB card, then use RBE to modify your existing BIOS. Save the BIOS from your card, load it into RBE, enable the shader unlock option on the last tab, then flash that modified BIOS to the card instead of the one downloaded from this page.
Feel free to post in the discussion thread for this article if you need additional assistance with the flashing process
13umble13ee
3.2.2012, 8:23
I to sam probao nazalost...i radilo je, dok nije pocelo da baguje i da nece da se upali kada prebacim switch na 1 poziciju. Restartujem BIOS i on kao nov...ali sada nece ni shadere da otkljuca.
Nemam blage veze sta si ti cackao i radio,ali sve sto je trebalo da uradis jeste da prebais prekidac na poziciju 2. i da posle uspesnog otkljucavanja OC-ujes karticu na taktove HD6970. To je ceo postupak..
A koliko vidim ti si odradio postupak za 2GB model pa zato dobijas poruku subsystem ID mismatch
13umble13ee
3.2.2012, 17:07
Moguce...a da li mogu da vratim podesavanja pa sve ispocetka da probam, i kako :)
Nemoj flešovati kartu BIOS-om 6970, pošto postoji mogućnost da je spališ.
Memorija na 6950 je malo lošija od one na 6970, i ne trpi na duže staze napone i frekvencije od 6970.
Možeš da probaš da otključaš samo shadere (traži uputstvo za "only shader mod"), mada je dobitak veoma mali (3-4%).
Najviše ćeš dobiti podizanjem radne frekvencije GPU, tj. grafičkog jezgra, a to možeš raditi i bez otključavanja.
Podizanjem frekvencije GPU možeš lako postići performanse 6970, a to ti i jeste cilj.
Radni takt memorije ne moraš podizati, ili ako to radiš, onda umereno (recimo 1300 umesto standardnih 1250 MHz).
13umble13ee
3.2.2012, 19:28
Meni je i cilj da odtkljucam samo shadere...ali sada ne mogu jer mi se javlja greska koju sam vec napisao... :(
Pricaju ljudi da ne moze da se otkljuca 1gb verzija i te fore...ali moze. E sada meni se pojavio problem. Uspeo sam da otkljucam samo shadere, i onda sam hteo celu grafu, tacnije i core clock i memory i sve da imam kao na 6970, i onda sam gledao na netu razne nacine, i naravno probao sve...i tu je nastao problem...podasavanja su mi se vratila na staro, i sada kada pomerim onaj jezicak za bios na grafickoj, nece da mi pokrene sistem. Tek kada ga vratim na staru poziciju, onda oce, ali nije otkljucana onda. WTF :)
Moraš držati switch na 2 dok pališ računar i kad se upali onda prebaci switch na 1 i flešuj sa originalnim biosom (ako si ga sačuvao,a trebao si) da bi vratio postavke na staro i onda sve ponovo iz početka sa otključavanjem. To sam pročitao na jednom sajtu.
E sad moj problem, i ja sam pokušao da otključam shadere i mislim da sam zeznuo kartu, karta mi i na 1 i 2 biosu baca artefakte čim instaliram AMD katalist, probao sam i sa predzadnjim i sa zadnjim drajverima. Shadere sam pokušao otključati sa postojećim bios-om (samo ga flešovao) po uputstvu sa ovog foruma http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=8399.
Pošto je ova Powercolor karta identična kao moja VisionTek.
Ja sam pokušao vratiti originalni bios preko CMD-a našao folder Winflash na C particiji i u njega ubacio originalni bios i flešovao. Može li mi neko reći jesam li dobro postupao, ako nisam ima li neki drugi način?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.