PDA

Prikaži potpunu verziju : Niški provajderi

alex92
1.9.2006, 14:35
Da li neko zna da nabriji jos neki internet provajder na podrucju nisa:Medianis.net,Neobee.net,Banker.net,EUnet,Vera t.net,ne znam vise a vi?:) :( :confused: I da li neko od vas zna neki provajder koji pruza ADSL usluge a pocinje sa NI...Ko zna nek postuje!?:) :) :alealeee:

PeTkO
1.9.2006, 14:54
Zasto bas mora da pocinje sa NI.Ja sam ti vec napomenuo licno da ne mozes da uzmes adsl jer nemas mogucnosti, makar uzeo i tunguziskog provajdera.Mislim ne vidim svrhe.Ako gresim ispravi me!!!!

Freško
1.9.2006, 21:35
Da li neko zna da nabriji jos neki internet provajder na podrucju nisa:Medianis.net,Neobee.net,Banker.net,EUnet,Vera t.net,ne znam vise a vi?:) :( :confused: I da li neko od vas zna neki provajder koji pruza ADSL usluge a pocinje sa NI...Ko zna nek postuje!?:) :) :alealeee:

Prijatelju ja sam takodje iz nisa ! ja bi ti preporucio Jedino Ninet kao kasvetnog provajdera pogotovo za Wireles varijantu ! ja sam jedno vreme bio kod njih i odusevljen sam kako mi je internet radio ! Uplatim 128/64 Flat a on ide i do 192 ludilo stvarno su super ! sve mi je radilo ok pa cak i P2P klijenti svi od reda joje sam prrobao ! . jedina stvar su njihove cene traze za opremu 165 Evrova stim sto ti za tu lovu daju 1+1 mesec 128/64 Flat interneta ! ako imas tu lovu sve bi bilo to ok da hoce da kreditiraju makar na 3 rate ali oni traze kesovinu , jedini provajder koga sam ja nasao da je hteo da me kreditira je Medianis i fala im za to Samo AP sam platio 90 eura na 6 rata , ali oni daleko daleko losije funkcionisu od nineta brane P2P pa cak konekcija preko VPN , Pa cak znaju ponekad da mi zabrljave vezu nemogu ni web mail da procitam.....
Ako ti se ne zuri ja sam ovih dana bio u Beotelu (PC Ambasador) oni su mi tamo rekli da ocekuju prikljucenje dovanista , trosarine i bulevara pocetkom septembra tako da mozda i vredi sacekati jos nekoliko dana ! Ja ti rekoh moja iskustva sa provajderima a ti sad vidi ! pozdav Druze !

alex92
1.9.2006, 22:41
Hvala puno to mi je veliki problem i hvala ti za ima provajdera ninet pokusacu kod njih jer moj komsija ima adsl kod nekog provajdera na ni.. kako on kaze pa mozda je ninet.!:) Hvala puno Poz!!:alealeee: :)

alex92
2.9.2006, 12:49
Da li NINET podrzava i ADSL!?:)

PeTkO
2.9.2006, 12:58
Ukucaj u google NINET i izbaci ce ti njihov homepage.Tamo vidi za adsl i za brojeve telefona, cene............:)

P.S. Poslusaj savet iskusnog!!!!:D:D:D

alex92
2.9.2006, 16:02
A bre to sam uradio ali nigde tamo ne vidim ADSL samo pse prica o bezicnom internetu!?:)

Freško
2.9.2006, 16:36
A bre to sam uradio ali nigde tamo ne vidim ADSL samo pse prica o bezicnom internetu!?:)
A bre pa prosetaj se malo eno ti oni se nalaze u Zoni 3 na spratu odi do njih pa vidi znam sigurno da rade DialUP oni ga zovu DUONet mozda rade i ADSL.
Javi dal rade ADSL da znaju i drugi ljudi na forumu koje to interesuje !...
Caos..

Aleksa
3.9.2006, 16:37
Imas PTT i Beotel

Oba nude ADSL i dial up :)

alex92
4.9.2006, 12:27
Mislim da BEOTEL pokriva samo Beograd a naslov teme je Niski provajderi:) :) !

VojaM
4.9.2006, 15:14
Mislim da BEOTEL pokriva samo Beograd a naslov teme je Niski provajderi:) :) !
Loše misliš.
U današnje vreme veliki deo Srbije pokriven je SMIN mrežom, tako da bilo koji provajder, tehnički, može da pruža usluge u bilo kom gradu (drugo je pitanje da li mu se to isplati i da li ima toliko kapaciteta).
Što se tiče Beotela konkretno, više informacija ima ovde (http://dialup.beotel.net/prodaja.php?grad=Ni%9A&sve=&kartice=on&prodaja=on&_isfirst=on). I za druge provajdere treba samo otići na njihov sajt i potražiti poslovnice. Ko ne zna adresu prezentacije provajdera, može da ode na neki pretraživač i ukuca, recimo,
internet provajder isp srbija
i dobiće i više nego što je očekivao.

Iris
4.9.2006, 18:35
I za druge provajdere treba samo otići na njihov sajt i potražiti poslovnice. Ko ne zna adresu prezentacije provajdera, može da ode na neki pretraživač i ukuca, recimo,
internet provajder isp srbija
i dobiće i više nego što je očekivao.

... Nego ljudi postuju na IT forumu a ne žele da provere informacije za koje samo treba da pristupe Internetu. C-c-c :dedica:

Filip018
5.9.2006, 16:43
Da li neko mozda zna neki provajder koji podrzava ADSL i za Bubanj centralu u Nisu????

PeTkO
5.9.2006, 18:11
Ako ti Telekom ne kaze da imas mogucnosti za ADSL na Bubanjskoj centrali onda nemoze ni jedan drugi provajder da ti podrzi ADSL, jer sve zavisi od je*enog TELEKOMA:nov_mad2::nov_mad2::nov_mad2::nov_mad2:

Filip018
5.9.2006, 19:18
E hvala ti za ovo!!!!

PeTkO
5.9.2006, 21:42
Molim i drugi put:):):)

Che_
5.5.2007, 2:39
Instaliroao kablovski internet kod jotel-a pre oko 10 dana. 512/128kb. Surf fino radi. Torrenti ne rade, rapidshare ne dozvoljava download zbog proxy servera, jedino funkcionišu p2p programi (provereno DC++). Ako neko ima iskustva sa ovim provajderom neka ga podeli sa nama.

VojaM
5.5.2007, 11:46
Torrenti su takođe p2p programi ;)

Kako to misliš da rapidshare ne dozvoljava download zbog proxy servera? Hoćeš reći da im je proksi konfigurisan da ne propušta DL sa rapida? Čisto sumnjam. Biće da si probao da skiraš nečim tipa FlashGet i slično, a to ne može (dok ne platiš).

THX-13
15.5.2007, 12:36
Planiram da potpisem ugovor za kablovski internet kod sbb-a. Da li neko ima iskustva s njima? Potrebno je da mogu da prekinem kad hocu, da nemam obavezu placanja kablovske TV, da imam sve prednosti broadbenda, tipa torenti & stuff, da radi na Linuxu. Ukoliko je neki adsl provajder bolji moze i to, ali da se ne placa instalacija.

nesonjacc
15.5.2007, 14:36
Jeste naucna fantastika....

Kablovsku TV nazalost imati morash.... I placati je morash,..... jer kablovski operateri internet bez TVa ne daju :a_bleh:

Pozz

Instaliroao kablovski internet kod jotel-a pre oko 10 dana. 512/128kb. Surf fino radi. Torrenti ne rade, rapidshare ne dozvoljava download zbog proxy servera, jedino funkcionišu p2p programi (provereno DC++). Ako neko ima iskustva sa ovim provajderom neka ga podeli sa nama.

Eeek. Pa gde nadje Jotel.... u trenutku ocaja( pre 8 meseci) ja njih zvao. Oni rekoshe docicemo..... a niti dodjoshe niti pozvashe...

THX-13
18.5.2007, 2:00
A koliko dozvoljava SBB da se zamrznem? Recimo javim im unapred da jula i avgusta ne zelim kablovski. Hoce li me cekati?

Drugo, koja je logika telekoma da uvede novi broj, (zgrada iza Zone3) i da na tom broju konekcija preko dial-upa ne prelazi 31.2Kb/s, a ni ADSL trenutno nije moguce uvesti, kaze jedan provajder. Sta, treba broj da se "ufati"?

Iris
18.5.2007, 8:55
A kakva je logika da ovakva pitanja postaviš na forumu?

Postavi ih nadležnim tehničkim službama tih provajdera u tvom gradu i vidi kakvi su uslovi na lokalnom nivou!

THX-13
21.5.2007, 13:06
OK, znam za prednosti SBB-a, a jedna od njih je izgleda i to da na mom fiksnom broju starom mesec dana (Bulevar Nem.) ne postoji mogucnost uvodjenja ADSL-a, pa mi SBB jedini preostaje. Koje su mane, odnosno ogranicenja? Sta ce da me prepada s vremena na vreme?

Iris
21.5.2007, 15:03
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=130

Che_
24.5.2007, 23:12
Torrenti su takođe p2p programi ;)

Kako to misliš da rapidshare ne dozvoljava download zbog proxy servera? Hoćeš reći da im je proksi konfigurisan da ne propušta DL sa rapida? Čisto sumnjam. Biće da si probao da skiraš nečim tipa FlashGet i slično, a to ne može (dok ne platiš).

Izbaci poruku da neko vec skida sa moje IP adrese

nikslo
16.6.2007, 17:17
Izbaci poruku da neko vec skida sa moje IP adrese
To se i meni desavalo ,ali ja nisam preko kablovskog interneta nego beotel i kad se logujem pisem username@beotel pa sam ih zvao i rekli su mi da napise username/ip@beotel i sad radi,, P.S. rapidshare radi ali je veza preko beotela ocajna nema dana da mi ne pukne veza bar 3-4 puta

Gorankx
27.9.2008, 9:44
Da ne postujem novu temu da pitam ovde.kakva je sad situacija sa kablovskim provajderima u nisu.Vidim da se ljudi zale na ovaj jotel,jel se nesto promenilo ili je sve po starom.Ima li jos kablovskih provajdera i koji je najbolji.

dzonihsv
27.9.2008, 12:13
Pa zar nema i SBB u Nisu. Prilicno sam siguran da ima. Idi na njihov sajt i malo se raspitaj.
Po meni je on najbolji. Nikad nisam imao problema sa njima (sa KTV-om).

Gorankx
28.9.2008, 10:13
Ima sbb u nisu ali treba da vidim cija je mreza izgradjena u delu grada u kom sam ja(naselje durlan).Uzeo sam sa sajta broj telefona pa cu ih zvati.Javicu sta je bilo.

wackledude
28.9.2008, 20:39
Ljudi pre svega raspitaj te se kod ExeNet-a. Imam par drugova koji su kod njih i veoma su zadovoljni.

Gorankx
28.9.2008, 22:42
Raspitacu se,ma da treba da vidim cija je kablovska televizija u stanu.Valjda imam pravo da uzmem samo njihov net.

smurflander
29.9.2008, 13:39
Gresis. Zasto ne mozes da imas vise kablovskih prikljucaka od vise operatera. Drugo je sada sto su oni medjusobno podelili grad pa ko ti se zapadne. Konkretno za Exe-net pruzaju iskljucivo internet usluge i to ti dovode opticki kabal do stana. Za cene pogledaj na njihovom sajtu. Ja koristim njihov Wireless vec godinu dana i zadovoljan sam i uslugom i cenom koja je definitivno najniza u gradu.

Gorankx
29.9.2008, 22:55
Pa posto ja sad nisam u nisu nego u zvorniku nemogu sad da se raspitam kako to ide ali raspitacu se.Bicu kod vise provajdera pa cu videti sta cu uzeti.Stan je na durlanu tako da neznam koji je provajder tamo zastupljen.U svakom slucaju javljam sta sam radio.A reci mi za wless kako ide sa nabavkom opreme kod njih i slicno.Jel oni montiraju i iznajmljuju.U nis cu sutra uvece.Osim toga ja nepoznajem najbolje ni grad,bio sam samo dvanaest dana dole.

smurflander
6.10.2008, 11:45
Pa posto ja sad nisam u nisu nego u zvorniku nemogu sad da se raspitam kako to ide ali raspitacu se.Bicu kod vise provajdera pa cu videti sta cu uzeti.Stan je na durlanu tako da neznam koji je provajder tamo zastupljen.U svakom slucaju javljam sta sam radio.A reci mi za wless kako ide sa nabavkom opreme kod njih i slicno.Jel oni montiraju i iznajmljuju.U nis cu sutra uvece.Osim toga ja nepoznajem najbolje ni grad,bio sam samo dvanaest dana dole.

Wireless-om je Durlan najbolje pokriven. Sto se tice opreme ja sam sam nabavio opremu a mozes da uzmes i od njih. Da bi proverio koja ti oprema (antena, kartica) potrebna slobodno pozovi ljude iz EXE-neta koji ce doci besplatno da izmere jacinu signala. Mada kao sto sam ti rekao, sigurno imas signal jer Durlan je pokriven sa 3-4 pristupne tacke. Trenutno imaju neku akciju gde ti oni iznajmljuju WIFI opremu besplatno na godinu dana ali moras da uzmes najmanji paket od 1mb. Moja preporuka ti je da sam uzmes neku YAGi antenu(ima u Nisu gde da se kupi) i TP-LINK AP gde ce sve da te kosta oko 80E + njihova montaza 10E. Ali na kraju mozes da uzimas koje god pakete zelis i nisi vezan samo za njih. Paketi su im zaista najraznovrsniji i najjeftiniji u gradu. Ako imas konkretnih pitanja pisi na PM.

salamander
2.10.2009, 16:21
Ovih dana je pocelo prikjlucivanje moje zgrade na Medianis wiereless Internet
sistem. Imaju zaista primamljive pakete,"za svaciji dzep". Do sada sam koristio ADSL,pa ne znam da li je vredno pokusaja da predjem kod pomenutog provajdera,jer iskustva drugih ljudi govore da bezicni internet nije najsrecnije resenje i da ne ide sve tako glatko kao sto pise u promotivnom materijalu. Prvenstveno se problemi javljaju pri odredjenim atmosferskim uslovima(kisa,magla,vlaga...). Mozda neko od trenutnih korisnika moze da da komentar?

dzonihsv
2.10.2009, 22:56
Ako je oprema na 5GHz i ako priključenje nije skupo i ako nemaš drugi vid neta onda slobodno idi na wifi. Ali ako se ne varam, ti imaš ADSL? Ako imaš, ne mrdaj se sa njega.

Naravno da wifi nikada nije ni bio najbolje rešenje (mada, opet zavisi koji wireless internet, na kojoj frekvenciji) i naravno obično ga koriste oni koji nemaju drugi vid konekcije... Ne mogu ti reći više o MediaNiš provajderu ali gledaj da će ti trebati i koja hilljada za priključenje kao i za opremu ili deo opreme, zavisi kakav je dogovor.

salamander
3.10.2009, 12:31
Ako je oprema na 5GHz i ako priključenje nije skupo i ako nemaš drugi vid neta onda slobodno idi na wifi. Ali ako se ne varam, ti imaš ADSL? Ako imaš, ne mrdaj se sa njega.

Naravno da wifi nikada nije ni bio najbolje rešenje (mada, opet zavisi koji wireless internet, na kojoj frekvenciji) i naravno obično ga koriste oni koji nemaju drugi vid konekcije... Ne mogu ti reći više o MediaNiš provajderu ali gledaj da će ti trebati i koja hilljada za priključenje kao i za opremu ili deo opreme, zavisi kakav je dogovor.

Da,oprema je na 5GHz,prikljucak je samo 450 din. i od opreme mi nista vise ne treba. Flat paketi su od 500din. za 256/128, 800din. za 512/256, 1300din. za 1024/512, itd. Nije puno para,ne vezuje me nikakav ugovor,ali ako kvalitet nije dobar i to je mnogo.

dzonihsv
3.10.2009, 13:42
Raspitaj se ti oko tih paketa da nemaju neku začkoljicu, tipa blokirani portovi (baj baj torenti), ograničenje konekcija (baj baj surf u full brzini) i slično.

Najbolje ti je da vidiš sa postojećim korisnikom tog provajdera jer ti on jedino može dati 100% tačne i relevenatne informacije kako net zaista radi.

salamander
3.10.2009, 16:20
Raspitaj se ti oko tih paketa da nemaju neku začkoljicu, tipa blokirani portovi (baj baj torenti), ograničenje konekcija (baj baj surf u full brzini) i slično.

Najbolje ti je da vidiš sa postojećim korisnikom tog provajdera jer ti on jedino može dati 100% tačne i relevenatne informacije kako net zaista radi.

Njihova sluzbenica kaze da torenti rade,za ovo drugo nisam ni znao da moze da bude problem. Pokusacu da nadjem nekoga ko trenutno koristi,kao sto mi savetujes.

Budimir_Trajkovic
3.10.2009, 23:47
Ja sam par meseci koristio njihov Wireless i mogu da kažem da je sasvim korektan (bio krajem 2007. i početkom 2008.). Sav P2P saobraćaj je radio dobro, jedino ne planiraj da igraš multiplayer jer je ping veliki. A desilo se jednom da zaborave da mi ugase net nakon isteka 30 dana.

salamander
4.10.2009, 10:50
Ja sam par meseci koristio njihov Wireless i mogu da kažem da je sasvim korektan (bio krajem 2007. i početkom 2008.). Sav P2P saobraćaj je radio dobro, jedino ne planiraj da igraš multiplayer jer je ping veliki. A desilo se jednom da zaborave da mi ugase net nakon isteka 30 dana.

To sto cujem je stvarno super,verovatno cu da ih isprobam jer jos uvek ne moram da vratim modem za ADSL,pa cu moci i da ih uporedim. Bitno mi je da ne dajem uzalud pare za setup i prikljucak,pa da posle shvatim da je bolje bilo da nastavim sa ADSL-om. Ovo je , zaista pozitivan komentar. Hvala.