PDA

Prikaži potpunu verziju : Acer 5530g problem 'sa ekranom'

gurtna
23.1.2012, 12:18
Problem se pojavio prvi put pre dve godine, tada se desavalo jednom u par meseci, onda je prestalo, da bi se sad za pet dana desilo tri puta. O cemu je rec... Dakle, u sred rada se desava da ceo ekran posivi, u pozadini sve radi, cuje se muzika i slicno. Kada se pomera mis, jedna tanka bela linija prati kretanje kursora, a kada na tastaturi pritisnem windows taster, na mestu gde izlazi start meni se pojavi pravougaonik svetlije nijanse sive boje. Isto vazi i za prozore i slicne stvari kada pritisnem Alt F4 ili Alt Tab. Uglavnom, sve je sivo. Da li je problem ekran ili nesto drugo, ne znam... Restart resava problem, ali postalo je ucestalo i smeta. Ako neko ima ideju sta je u pitanju i kako mogu sam da otklonim kvar, unapred mu hvala!

gurtna
23.1.2012, 15:34
http://imageshack.us/photo/my-images/716/dsc00115rm.jpg/ valjda se vidi na slici, sve je sivo i vertikalne pruge talasaju levo-desno

Freško
23.1.2012, 15:50
Teško da možeš da sam u kućnim uslovima odkloniš kvar. U pitanju je ozbiljniji problem. Ili je panel počeo da riknjava. Ili je grafička. Ja lično tipujem na grafičku. U svakom slučaju poseti neki bolji servis radi dijanoze i eventualne popravke.

gurtna
23.1.2012, 17:15
Malo sam lutao po stranim forumima, i na kraju na Youtube-u dosao do moguceg uzroka - pregrevanje. Ne znam tacno cega, mislim da se odnosi na konektore. U svakom slucaju, tako nekako se i poklapa pojavljivanje mog problema sa nacinom rada: zadnjih godinu dana sam ga stalno drzao na knjizi, odignutog od stola, a par dana unazad sam ga drzao na mekoj stolici (protok vazduha ispod = nula). Tada je opet nastao problem. Nadam se da je ovo uzrok, ako neko ima slican problem, mislim da je hladjenje resenje. Pozdrav svima!