PDA

Prikaži potpunu verziju : 4850 otiso kuler

planetm
8.1.2012, 11:45
U pitanju je model sa 512,kuler izgleda ovako http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/425/accelero-l2-plus.html
Sam kuler se skuda i ostaje samo hladnajk.Pitanje ako stavim na taj hladnjak kuler 80mm,moze da se ****fi,gde zakaciti taj kuler od 80mm
-na napajanje preko molexa
-spojiti direktno na graficku gledao sam u pitanju su dve zice i ima regulator obrtaja iz ccc to je provereno
-ili neki drugi nacin npr na samu plocu fan 1

Stojadin
8.1.2012, 12:05
Može da se zašrafi nekim tanjim šrafovima, šrafovi će da upadnu između rebara. A ventilator zakači na napajanje

planetm
8.1.2012, 12:12
Ok hvala,ali sta se u tom slucaju desava sa regulacijom obrtaja,kako se sam drajver ponasa ako provali da nije zakacen kuler,pitam za amd overdrive,dali i dalje nezavisno od ventilatora spusta taktove graficke kad nista neradi

Stojadin
8.1.2012, 12:15
Pošto ide na napajanje regulacije obrtaja nema, zato je najbolje da nađeš neki tihi ventilator. AMD Overdrive spušta i diže taktve u zavisnosti od opterećenja ne temperature pa ni tu neće biti problema.

planetm
8.1.2012, 12:17
Znaci graficka nece da se buni ako otkacim njen kuler,ako je tako onda veliko hvala.Razmisljao sam da isecem te dve zice i na njih da spojim zice od kulera 80mm dali bi tada dobio regulaciju obrtaja.Original kuler je od 900+2000 obrtaja

Stojadin
8.1.2012, 12:23
Neće grafićka da se buni. Da bi dobio regulaciju obrtaja potreban ti je PWM ventilator( sa 4 žice).

SlobaL
8.1.2012, 12:27
Pitaje je kakvu bi tačno kontrolu imao, zavisi kolike napone pušta kartica za ventilator u idle, a koliki je minimalni napon za pokretanje ventilatora koji ćeš staviti. Može da se desi da u mirovanju ventilator neće da se pokrene. Može da radi, a i ne mora.
Lepo uzmeš neki ultra silent ventilator, gledaj da je jedno ispod 20dBA prikačiš ga na molex, i nema puno razmišljanja.

planetm
8.1.2012, 12:28
Davim,ovaj original kuler ima samo 2 zice i ima regulaciju pratio sam ubrzava kad kartica prelazi nekih 50 c,jeste cudno sa dve zice ali provereno ubrzava,kao bi se ponasao od 80mm na te dve zice,dali je ista voltaza,vidim da nema nista dok se to ne proba u praksi

SlobaL
8.1.2012, 12:31
Ako na kartici ima samo dvopinski konektor ne treba ti PWM ventilator, uzmeš bilo koji sa tri pina, i spojiš žice. Žuta je za kontrolu obrtaja, ta ti je višak. Ako nisi 100% siguran šta radiš, varijanta spajanja preko molex-a je mnogo jednostavnija.

planetm
8.1.2012, 12:44
Ok hvala,probacu preko molexa,znaci sto tisi 80mm do 2000 obrataja,videcu neki skuplji i bolji i onako nije neka cena,hvala jos jednom

SlobaL
8.1.2012, 12:52
Ok hvala,probacu preko molexa,znaci sto tisi 80mm do 2000 obrataja,videcu neki skuplji i bolji i onako nije neka cena,hvala jos jednom

Možeš naći ventilatore od 80mm ili 92mm deklarisane na nekih 19-20dBA za oko 400-500din, ne vredi davati veće pare za takvo šta. Nije presudan broj obrtaja, neki i sa manje obrtaja mogu imati veći protok vazduha.

Monsterowsky
9.1.2012, 18:31
ja imam 4850 koja se kao i svaka druga pregreva i uvek kad igram igrice mislim o toj sugavoj temperaturi pa bi hteo da pojacam malo hladjenje ali u okvirima studentskog dzeparca :-)

trebaju mi neki potencijalni primeri.

imam mogucnosti da dodjem do accelero x2 hladnjaka al nigde ne mogu da nadjem dal ikako pashe. :confused:

Da li da probusim onu njegovu plastiku od gore i zveknem nekog osmaka na nju i nakacim ga na molex (poprilicno seljacki al nadam se korisno) :facepalm

ili zna li neko mozda da li moze da se nakaci cooler od nekog CPU-a (ovo mi se jos najvise svidja) :nov_guita

e sad jedno umetnicko pitanje (nemojte se smejat) detekcija temperature se vrsi samo na gpu ili i sa onih memorijskih jedinica okolo tj da li moram da pojacam samo hladjenje gpu ili proporcionalno i tih modula posto onda preba golemi drugi hladnjak ... :D

HVALA SVIMA UNAPRED !!! :qliranje:

planetm
11.1.2012, 1:39
Ipak sam resio problem na elgantan nacin wd40+ 10/40 polusinteticko,sada je kao nov.Ranije sam isprobavao razne kombinacije za podmazivanje,wd40 isusi i ocisti ali ne podmazuje na duze staze,ulje koje sam dobio uz masinicu za sisanje :D isto kratkotrajan vek,bilo koje motorno ulje za mene pun pogodak,izgleda sasavo ali radi :D
Spric sa iglom mi je takodje pomogao jer je otvor nepristupacan 41-43 u idle 65-70 full trenutno

Shonkas
12.1.2012, 15:36
4850..u pitanju...bio ja lepo namestio manual fan na 40% (ne pravi neku buku) ...i imao 57...a u igrama 77! Pa procitam u novom SK nikako NE manual fan! Uzeo da eksperimentise...kavodno on sam regulise TEMP. ?! Ako ga pustim samog imam 81...a u igrama 86?! :eek: Uff

VojaM
12.1.2012, 15:42
Pa ako je tako, šta se misliš?

Shonkas
12.1.2012, 18:07
Pa ako je tako, šta se misliš?

Mislim se...sto me zeza SK :kreza: