PDA

Prikaži potpunu verziju : Ciscenje monitora?

BrutaLiS
4.1.2012, 15:32
Nakupilo se za godinu ipo dana raznih mrlja i fleka po monitoru mog laptopa. Od oznaka znam samo ovo 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768). Postoji li nekakva tecnost, specijalne krpice, ili sta god za ciscenje?

Znam da za npr senzor fotoaparata (dslr) postoji tecnost kojom se on prelije, onda se stvrdne (postane kao gumena nalepnica) i kad se 'odlepi' nema nista od mrlja, sve je upijeno, jeste da je monitor dosta vece povrsine, ali postoji li tako neka slicna stvar?

ivicagmc
4.1.2012, 16:27
Lagano nakvasiš neku krpicu, dobro prebrišeš monitor i onda jako brzim pokretima nekom drugom suvom mekom krpicom (one magične krpice su najbolje za to,a može i neka meka pamučna tkanina) obrišeš. Bitno je da brzo brišeš da ne bi ostali tragovi kamenca kada se voda sama osuši... Nemoj bacati pare na neke druge '' posebne '' tečnosti jer nema potrebe... E da, obrati pažnju da krpa ne bude jako nakvašena da ne bi tečnost ušla na ćoškovima u monitor.

BrutaLiS
4.1.2012, 16:57
Oke, hvala ;)

Picard
4.1.2012, 17:00
I tu krpu koju koristiš za monitor nemoj koristiti za brisanje drugih stvari, da ne pokupiš neke tvrde mrvice/opiljke/šta god što može da ti izgrebe panel.

Obtainer
4.1.2012, 17:01
Ja sam našao za dvestotinak dindži neki domaći LCD Cleaner od yuco hemije i prezadovoljan sam. Sve čistim sa njim od spoljašnjosti akvarijuma do monitora. :D

Beagle
4.1.2012, 17:22
Ne verujem ja toj hemiji. Voda i krpa za brisanje stakla (tzv jelenska koza) zavrsavaju posao.

BrutaLiS
4.1.2012, 17:45
Uzecu novu magicnu samo za monitor pa cemo probati ;)

todos
4.1.2012, 18:39
Uzecu novu magicnu samo za monitor pa cemo probati ;)
Bolje izbegni magičnu po svaku cenu, 8lično iskustvo sa fabričkom krpicom koja ide uz monitor) najbolja je jelenska koža i tu nema greške. Imaš na svakoj benzinskoj pumpi i košta oko 350 dajndžersa.

Milan1997
5.1.2012, 0:02
Imam jedan problem u vezi čišćenja monitora. Imam krpicu (posebno za monitor) i sredstvo za čišćenje monitora. Kada čistim monitor sredstvom za čišćenje ekrana ostaju mi beli tragovi, krpice sam nekoliko puta menjao. Da li se može monitor čistiti alkoholom?

ivicagmc
5.1.2012, 0:21
Problem je u tome što alkohol jako brzo isparava, pa mogu ostati mrlje ako alkohol nije dovoljno čist. Neki proizvođači izričito kažu da se monitor ne briše alkoholom i drugim hemijskim sredstvima jer može doći do oštećenja antiglare premaza. Verujte mi sve sam probao i obična nakvašena krpica i druga suva su najbolje rešenje. Najbolje je da brišete monitor hladan da bi sporije ispravala tečnost sa površine ekrana.

prudentia
5.1.2012, 0:55
Ja čistim Arfom za staklo. Ne vjerujem da ćeš uspjeti čistom vodom ako nisi redovno čistio, pa imaš te mrlje i fleke. Ovo sigurno skida. Pojma nemam koliko je bezbjedno, mom monitoru ništa nije bilo. Jedino što ne prskam direktno na monitor, nego prvo na krpu, pa onda prebrišem tim mokrim dijelom, a onda suvim. K'o nov. :D

Packypfc
5.1.2012, 2:28
Kupio neko čudo od jedne litre sa mikrofiber krpicom. Sve ukupno 200 din. Evo traje već dve godine a nije potrošeno ni petina. Lepo čisti i monitor i laptop, mnogo bolje nego obična voda koja ostavlja mrlje odnosno linije po panelu čak i kad se osuši, a to se najbolje vidi prilikom gledanja filma iz daljine.

C64freak
11.1.2012, 0:22
Nakupilo se za godinu ipo dana raznih mrlja i fleka po monitoru mog laptopa. Od oznaka znam samo ovo 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768). Postoji li nekakva tecnost, specijalne krpice, ili sta god za ciscenje?

Znam da za npr senzor fotoaparata (dslr) postoji tecnost kojom se on prelije, onda se stvrdne (postane kao gumena nalepnica) i kad se 'odlepi' nema nista od mrlja, sve je upijeno, jeste da je monitor dosta vece povrsine, ali postoji li tako neka slicna stvar?

Jel moguce da godinu dana nisi cistio monitor?
Monitori nisu nikakva svemirska super sensitive tehnologija ljudi ,uzmi bilo kakvu pamucnu krpu i ocistiga kao i bilo koji drugi ekran mozesh da je nakvasis mlakom vodom ili ako zelish kupi tecnost za ciscenje ekrana (dzabana je) i normalno ga ocisti, gledaj da bude ugasen da ti se ne bi pojavile mrlje.

Levčanin
11.1.2012, 1:34
mislim da paketić sa krpicom i sredstvom za LCD košta oko 5 evra. Iskreno meni je to bilo skupo i nekako previše fensi pa sam našao bolje rešenje.

U svakoj optičarskoj radnji imate sredstvo za čišćenje naočara, kinesko je, mala bočica košta 200 din i dobijete dosta kvalitatnu malu krpicu od jelenske kože.

uz moj Zamzung sam dobio krpicu i koristio sam je sa nekoliko kapi vode i ok je bilo ali posle 2 godine krenula je masna prašina da se razmazuje i pravi neke sive mrlje i voda nije to mogla da počisti.

Poprskao sam sa tim sredstvom za čišćenje naočara tj stakla i sve se skinulo u nekoliko pokreta ;)

Rocker
13.1.2012, 18:09
Pobogu ljudi, pa imamo temu (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=4600) o čišćenju monitora skoro 6 godina i još je zalepljena! :rolleyes: