PDA

Prikaži potpunu verziju : Desktop freeze

Milan Maunic
29.12.2011, 16:21
Pozz,
Nisam nasao ovo u opciji pretrazivanja, a probao sam vise varijanti...stoga, moram postaviti novu temu.
Juce sam primetio misteriju sa racunarom. Imam C&C Generals i C&C gen ZH, originale, kad pokrenem igru u bilo kojoj Single/solo play varijanti, sve je u redu. Cim odradim bilo sta u multiplejer varijanti, tu imam problem: kad izadjem iz igre Desktop mi se zamrzne. Prikaze mi crn kvadrat koji je na oko 80% ekrana i nista vise...nema taskbar-a, nema recycle bin...znam da racunar radi jer po kursoru se vidi (mogu ga pokretati i pojavljuje mi se pescanik kad zadam neki zadatak). Jedini nacin da sve vratim je restart, koji mogu da odradim sa Alt+F4, kursorske strelice na Restart > Enter. Nije force reset. Dok je igra aktivna, mogu se bez problema kretati kroz igru i windows, ali cim odradim exit game... smrzavanje. Pomislio sam da je mozda problem samo do C&C, ali to mi se desava i u Rise Of nations igri, Solo play...sve ok, multiplay... freeze after exit. Kaze drugar...mora biti grafika, ali na toj konfiguraciji se igrao Painkiller, Modern warfare 1, battle for middle earth 1 i 2, Far cry, Red Alert3, jedino je MW1 bio podesen na Low settings, sve ostale igre na high ili medium. Sistem je WIN XP na AMD Sempron 3000+, 1 GB DDR1 memorije, MSI Nvidia 7300LE grafika. DELL 1702FP monitor. Da je samo generals postavio bih u grupi za igre ali desava se i sa razlicitom igrom. Ako je do grafike...cudno mi je da se desava samo u online/multiplayer modu, posebno kad znam kakve je sve igre pokretao sistem/racunar.
Hvala unapred na pomoci, eh...da nema problema sa drugim aplikacijama ili igrama, samo ove dve.

C64freak
30.12.2011, 20:33
Ako ti ostale igre rade ok bez zamrzavanja kompa? Onda je definitivno do te igre.

Milan Maunic
6.1.2012, 3:48
Isti problem i sa igrom battlefield 2. Soloplay sve ok...multi..freeze, Trazim na netu, ali nema resenja. Uglavnom, nasao sam dva postavljena pitanja na forumima, ali nijedan nema odgovor. ima li neko ideju?

OWERKLOKER
6.1.2012, 5:58
Reinstalacija drajvera? Proveravanje na viruse? Ciscenje registrija? Defragmentacija harda?