PDA

Prikaži potpunu verziju : Da li ima nasilja na mIRC-u??!!?

Belinea
29.8.2006, 22:41
Ljudi prije nekoliko dana sam dobio jednu vrlo neobicnu poruku...neki je momak ocigledno pogrijesio nick i poceo mi govoriti neke stvarno odvratne i glupe stvari...cak je govorio da mi zna adresu te da ce doci i ubiti me..da li ste vi bili u takvoj situaciji..sta mislite o tome???:confused: :confused:

Dimo
29.8.2006, 22:44
Ne koristim mIRC,mada predpostavljam da je tako nesto moguce,ipak to koristi gomila ljudi.Za svaki slucaj,jesi siguran da je pogrijesio nick,mozda je sve to bilo upuceno bas tebi?

Belinea
29.8.2006, 22:46
hmmm...ne vjerujem jer kada sam se napokon predstavio frajer mi je rekao uh ...izvini nesto slicno mada se ne plasim momak me iznenadio :icon_scra :icon_scra

B@NE
29.8.2006, 22:47
Ovo je zaista ozbiljno pitanje i treba se pozabaviti ovim slucajem!
Da li sumnjas na nekog, da li si imao neke konflikte sa osobama iz okoline?
pazi adresu ti lako moze saznati svako ako si na netu,to je ocigledno jedna jedna velika neslana sala,iskuliraj ga i teraj dalje...

Belinea
29.8.2006, 22:50
hvala na iskrenom savjetu..mislim da je taj momak previse isfrustriran i nesto mu nije bash lijepo poslagano u glavi..ali da li se to vama desilo?I sta zapravo uraditi u toj situaciji?:confused:

bobi
29.8.2006, 22:52
Ma bre...
Ozbiljno ili ne, sta Belinea tu moze da uradi?
Mislim, ako lik stvarno ima moju adresu i hoce da me ubije, ja ne vidim nacin da ga sprecim...
Eventualno mogu da ga zamolim da mi kupi neki sok pre nego sto dodje... da mi olaksa muke. :)

Belinea
29.8.2006, 22:54
sto ce bash zbog tebe meni zatvorit temu!!!!!:mad:mad: :mad: :mad: :D Meni i da je tip govorio ja bi se pobrino za to ali ja se ne brinem!!!Vjeruj mi!!!

bobi
29.8.2006, 22:55
I sta zapravo uraditi u toj situaciji?:confused:
Nista.
Jer ti zapravo ne znas nista o tom coveku , a on tvrdi da tebe zna.
Ja bih eventualno probao da ga isprovociram da mi kaze, ako zna, koja mi je to adresa.
Ipak, ovo je najverovatnije slucaj jos jednog pacenika koji je ili imao nesrecno detinjstvo, il' ga ni jedna nije htela, il' ga...
Ima tu mnogo "il' ga"...

Belinea
29.8.2006, 22:58
Pa da...kazem da je covjek dobro napacen...ali ipak neko treba da uradi nesto da sprijeci takve situacije jer ne moze se svako odnositi cool prema tome i onako iskulirat takvu osobu zar ne? mozeda neki software?:)

ACHTUNG
29.8.2006, 22:59
Sta bi radio?Poceo sa tovarenjem njega eto sta.Ti stvarno mislis da on tebi moze nesto da uradi osim da leci kompleske?Ne zna tvoj IP, a kamoli bilo sta drugo.Zato je mIRC dobro sredstvo za ubijanje tudjeg raspolozenja.Ako bas neces da te drugi likovi startuju i tovare,a ti stavi nevidljivi mod u opcijama.Onda te nema za njih na listi.

Belinea
29.8.2006, 23:02
Ipak mIRC je dobro sredstvo za nova poznanstva i moze dobro posluzit a ima i neke svoje sigurnosti ali je na minimalnom levelu!!!!:D :D :D

marko3581
29.8.2006, 23:55
Schweine...

:D mogao si da stavis i kine(ili kako se vec kaze mala)
@topic
Na takve stvari ja gledam kao na vasar u Rabrovu:D :D :D ,sta reci o takvim licnostima osim da su puni kompleksa.Takvi misle da je to zeznje normalno medjutim,blizu su "Laze".Kako na to odreagovati,to je malo diskutabilno.Zavisi od licnosti,neko ce se cak i potresti,neko ce mu cak dati punu adresu pa da se obracunaju.U principu,da te neko stvarno zeli ubiti,nebi ti to rekao(ukoliko bi ti uopste rekao) preko mIRC-a.

bone_collector
30.8.2006, 0:02
Imao sam ja slican slucaj. Neki lik mi je pisao gluposti, odgovorio sam mu da se smiri, na sta je on poceo da mi preti kako ce me pronaci i slicne gluposti. To je bilo pre otprilike 2 godine, ali niko me do sada nije nasao (mozda me lik jos uvek trazi) :)

U principu, mogao je na osnovu tvog IP-a da skonta tvoju e-mail adresu, ali sa tim ne moze puno da uradi.

hacker_aca
30.8.2006, 0:06
Baš kul finta. :) Ne treba ništa da se brineš, to il se samo neko zeza ili kao što već prije ustanovio naš psihijatar Bobi da je imao nesrećno detinjstvo, da nije znao koje će da obuče pantalone da bi otišao do prodavnice i zbog toga ima traume čitavog života itd... Nisam neki aktivni čater ali odem ponekad da se ispričam ali je to više zezanje. Nije sad da prijetim ljudima da ću da ih koljem ali je više komentarisanje o letećim kravama koje rone i druge stvari... :opanachke

Ukratko: nemoj da se brineš.

Rocker
30.8.2006, 0:44
Staviš majmuna na ignore listu i :qliranje:

FiresnakE
30.8.2006, 10:53
@Belinea pokusaj da se zalis majmuncicima tj.(@)
Iskuliraj kretena, reci mu da fuck off i meti ga na ignore i stvar resena.

Mislim sta ti moze?
Jadan on, najbolji pokazatelj na postavljeno pitanje je soba, mislim da se zove cetnik ali ne mogu da se setim na kako i sta do nje.U svakom slucaju prica je sledeca, svako ko je ulogovan ima mikrofon i ceka svoj red drzeci CTRL, pa kad dodje njegov red onda krene da cestita kompletno pokolenje od prababe pa sve do trenutne familije:D.Jednom sam prisustvovao kod druga i suze su mi krenule od smeha.
Ako je neko prepoznao ocemu pricam nek javi ime sajta ili sta vec.

Belinea
30.8.2006, 11:31
Thnx svima ali je se vec nesto posebno nebrinem jer nije mi uzeo ni ip adresu tj. nemoze mi nista.A da ce doci nece to zasigurno znam :D :D :D :D :D !!!!!Moze on pricat sta hoce ali to je samo jedna neslana sala od necije strane:n-cc2: :n-cc2: Opet sa druge strane znao bi se ja odbranit (neidem ja djabe u teretanu):boxing: :boxing: :boxing: heheheeh

drgonzo
30.8.2006, 12:36
Ljudi, to je poznato u svetu, takvi likovi se zovu keyboard warriori. Ali znate onu poslovicu - pas koji laje ne ujeda ;)

Belinea
30.8.2006, 12:37
Imash pravo :D

bobi
30.8.2006, 12:40
Ljudi, to je poznato u svetu, takvi likovi se zovu keyboard warriori. Ali znate onu poslovicu - pas koji laje ne ujeda ;)
Pitam se samo, kakvu zbrku treba covek da ima u glavi da bi pretio nekome bez ikakvog razloga?
To je po meni skroz bolesno.

Belinea
30.8.2006, 12:44
Jest bolesno ali mozda je to bila samo iz necije zabave :D

Peruzzi
30.8.2006, 13:03
bas je dobar rezultat glasanja.....50-50

SirDuck
30.8.2006, 13:18
Hehe, kad sam procitao pocetak pomislio sam da se radi o meni:D .

Pre jedno nedelju sam bio u internetcaffeu u sutomoru i neko ostavio upaljen acc.
I tako dok sam ja igrao Ogame javlja se neki jadnik ribi ciji je acc upaljen.
Bilo mi dosadno, pa sto da ga ne za*ebavam.
Slao sam mu slicne poruke tipa znam gde zivis i znam sta si radio proslog leta.
Samo hocu da kazem da covek mozda nije bolesnik, vec mu je samo dosadno.

Kao sto ni ja nisam bolesnik.....ko vam je to rekao.....to nije tacno........ne mozete da me optuzite.....nemate dokaza.....AAAAAAAAAAAA...........
SVE CU DA VAS POBIJEM!:D :opanachke

SirDuck
30.8.2006, 13:22
Ma jok, lik nije ni znao srpski, valjda je bio iz norveske ili nesto tako.....:D

Marko_L
30.8.2006, 22:11
Heh, dešavalo mi se ranije par puta da me tako neki lik sastavi sa pretnjama i forama tipa "Znam ti adresu, ima ti dođem da te zakoljem". U takvim situacijama obično kažem tipu da sasvim sigurno nema moju adresu, i onda mu dam i broj mobilnog i adresu, pa ako mu nešto treba da se javi, umesto što laje na zvezde. Obično posle toga prestanu, što će reći da je u pitanju neki za****nt koji je pomislio "Odneo vrag šalu". A i ako je ozbiljna stvar u pitanju, kontam da je bolje da se odmah to razreši, nego da me nađe u nekom nezgodnom trenutku, kad se najmanje nadam i kad mi oružije nije pri ruci :) Doduše, trudim se da ne upadam u probleme i da ne dozvolim sebi da nekome dam razloga da me progoni zbog nečega, što mi je do sada polazilo za rukom. No, uvek ima psihopata koji ne znaju šta hoće od sebe, a kamoli od nekog drugog...

holodoc
30.8.2006, 23:14
O autentičnosti mIRC-a i identitetu ljudi koji se na njemu okupljaju govori i činjenica da sam jednom jako davno boraveći na njemu uspeo da nateram trojicu tipova, kojima sam se predstavio kao "ambiciozna ženska osoba od dvadesetak godina":to_care:, da me svojevoljno zaprose preko mIRC-a :dzavo: Znam, znam deluje bolesno i previše avangardno za naše podneblje :D ali zanimljivo je i da sva trojica dolaze iz jedne bivše republike SFRJ (neću namerno da kažem koje da ne bi ovo neko shvatio kao nacionalističku izjavu). Da stvar bude gora šef je odjedanput počeo da se pita koji su to tipovi koji nam pune firmino sanduče porukama tipa "ljubavi...", "šećeru..." itd.:boodala:

Ono što hoću da kažem je da se mIRC u poslednjih par godina pretvorio u nakazu koja nema apsolutno više nijedan argument da se koristi. Primera radi, nedaj može da se sada neko prijavi na serbiancafe sa ženskim nickom jer će umesto pozdaravne najverovatnije dobiti poruku vezanu za neki deo tela :D

Nekada je moglo da se provede par stvarno kvalitetnih sati razgovarajući sa ljudima širom sveta a danas kao što sam rekao sve je "zaraslo" ludacima bez imalo namere da uvredim bilo koga ko ga još uvek koristi.

Što se tiče ovog "mirCaŠa" koji se sveti i preti nema potrebe da brineš jer takvih ima na kile. Bez imalo preterivanja uglavnom su u pitanju klinci koji su tek dojurili iz grada sa flašom u ruci i iglom u veni tako da jedino mesto na kome mogu da se izjadaju i oslobode frustracije je ovaj jadni internet koji ionako trpi svakakve gluposti :)

Wile E. Coyote
31.8.2006, 11:15
Ja nesto ne mIRCujem puno ali dosad nisam imao losih iskustava (kuc, kuc:) )
Mozda zbog toga sto nisam isao na neobavezan chat nego kad mi treba na pomoc odem na neki chat koji se bavi problemom koji imam (programiranje, web dizajn etc.)
Mada vec duze vreme ne mIRCujem, uglavnom koristim MSN (mada i to retko...)

urke
31.8.2006, 17:15
A šta mislite da prov naučite da je mIRC samo KLIJENT za IRC protokol, pa onda postavljate pitanja u vezi ćaskanja na IRC-u? Jer će neko vođen vašim primerom pitati „Kako prijatelju da pošaljem Outlook Express?“ misleći na običa e-mail!

holodoc
31.8.2006, 17:24
A šta mislite da prov naučite da je mIRC samo KLIJENT za IRC protokol, pa onda postavljate pitanja u vezi ćaskanja na IRC-u? Jer će neko vođen vašim primerom pitati „Kako prijatelju da pošaljem Outlook Express?“ misleći na običa e-mail!

Pa to ti dođe ista fora kao kada bi otišao u prodavnicu da tražiš litar smeše etanola i metanola misleći pri tome na lokalnu "brlju" :rofl:

Slažem se da je u naslovu trebalo da stoji IRC ali jednostavno mIRC klijent je kod nas postao sinonim za korišćenje na IRC mrežama :D

Dokaz je da su apsolutno svi ovde shvatili o čemu se radi :)

BTW, a šta ćeš da radiš ako prijatelju stvarno treba "Outlook Express"? :D

Simke
1.9.2006, 0:16
...

Slažem se da je u naslovu trebalo da stoji IRC ali jednostavno mIRC klijent je kod nas postao sinonim za korišćenje na IRC mrežama :D

A to se upravo desilo zbog...:confused:
naravno zbog onoga na šta Urke ukazuje...
a što mi deluje da je čest slučaj u odnosu i na mnoge druge stvari.

A šta mislite da prvo naučite da je mIRC samo KLIJENT za IRC protokol, pa onda postavljate pitanja u vezi ćaskanja na IRC-u?

Marko_L
1.9.2006, 1:17
O autentičnosti mIRC-a i identitetu ljudi koji se na njemu okupljaju govori i činjenica da sam jednom jako davno boraveći na njemu uspeo da nateram trojicu tipova, kojima sam se predstavio kao "ambiciozna ženska osoba od dvadesetak godina", da me svojevoljno zaprose preko mIRC-a
I šta bi ? Jesi uspeo da se udaš na kraju ? :)
A šta mislite da prvo naučite da je mIRC samo KLIJENT za IRC protokol, pa onda postavljate pitanja u vezi ćaskanja na IRC-u?
Valjalo bi, ali ti što ne znaju da je mIRC samo klijent za IRC nisu opasni, već upravo ovi o kojima je tema. Psihopate, paćenici, profesionalni sajber smarači... itd. Nekada je IRC bio zgodan način da se upoznaju ljudi iz branše, a danas služi paćenicima da se iživljavaju i leče svoje frustracije...

taximetar
1.9.2006, 1:34
Pre jedno nedelju sam bio u internetcaffeu u sutomoru i neko ostavio upaljen acc.
I tako dok sam ja igrao Ogame...
joooooj , a ja sebi rekao da nisam normalan sto sam hteo da nosim lapatopu na more zbog toga...:paranoia:
Ja se više uplašim kada vidim da našmrkani kreteni spremni na sve uleću u fićka ili kada primetim tragove u snegu po mom dvorištu, to već izaziva blagu jezu... sa ovim tvojim bar možeš da se zezaš i ubiješ dosadu...

holodoc
1.9.2006, 1:35
I šta bi ? Jesi uspeo da se udaš na kraju ? :)
Bah,.... Šta će mi u nasledstvu tri hektara kamena :D

ACHTUNG
1.9.2006, 2:14
"...profesionalni sajber smarači.."

Oh joy...

hacker_aca
1.9.2006, 3:43
Sad se setih jednog događaja kad mi je došao prijatelj u kuću i šta će mo, aj'mo na čat. I kako da se potpišemo, on stavi: željna_sexa. Rek'o, ajd' sad da vidimo šta će da bude, ulazi on u sobu gde ima otprilike 20 čatera, a sve muškarci. Kad su počele poruke da dolaze... Za 20 sekundi svih 20 likova su se javili... Mi smo plakali od smeha. :) Posle je ovaj šutnuo njih 18 i "nekako" razgovarao sa ovima dvojicom. :D

Evo, mi SK forumaši fini momci (i devojke) a sad ispadosmo najveće psihopate... :rofl:

Simke
1.9.2006, 8:14
Sad se setih jednog događaja kad mi je došao prijatelj u kuću i šta će mo, aj'mo na čat. I kako da se potpišemo, on stavi: željna_sexa. Rek'o, ajd' sad da vidimo šta će da bude, ulazi on u sobu gde ima otprilike 20 čatera, a sve muškarci. Kad su počele poruke da dolaze... Za 20 sekundi svih 20 likova su se javili... Mi smo plakali od smeha. :) Posle je ovaj šutnuo njih 18 i "nekako" razgovarao sa ovima dvojicom. :D

Evo, mi SK forumaši fini momci (i devojke) a sad ispadosmo najveće psihopate... :rofl:

da li bi iz ovoga bi trebalo da shvatimo da je tvoj prijatelj devojka (ne mislim tvoja devojka već da je to po polnoj pripadnosti) :)

urke
1.9.2006, 8:57
Valjalo bi, ali ti što ne znaju da je mIRC samo klijent za IRC nisu opasni, već upravo ovi o kojima je tema. Psihopate, paćenici, profesionalni sajber smarači... itd. Nekada je IRC bio zgodan način da se upoznaju ljudi iz branše, a danas služi paćenicima da se iživljavaju i leče svoje frustracije...

Vidi, u zavisnosti na kom IRC serveru visiš, zavisi da li ćeš da budeš meta psihopata - ako si na takvom serveru, u sobi gde su takvi likovi, onda verovatno ti nešto OČEKUJEŠ i TRAŽIŠ da ti se desi, inače bi išao na normalna mesta. Ja nemam problema sa psihopatama na IRCu, možda zato što idem na normalne servere? Ako odeš na krstaricu ili serbiancafe, šta drugo možeš da očekuješ nego psihopate?

hacker_aca
2.9.2006, 3:34
da li bi iz ovoga bi trebalo da shvatimo da je tvoj prijatelj devojka (ne mislim tvoja devojka već da je to po polnoj pripadnosti) :)

Taj prijatelj je po polnoj pripadonsti muško.

Željko
27.9.2006, 23:21
Obožavam likove koji počnu da mi šalju poruke ubiću te, znam tvoju adresu,i sl. Obično odgovaram istom merom i posle par minuta likovi odu sa IRC-a i ne dolze sa takvim nickom(to mi je jednom uspelo, više taj nick nisam video na IRC-u). U zadnje vreme malo idem na IRC, postalo je dosadno...

pioneer
27.9.2006, 23:31
...U zadnje vreme malo idem na IRC, postalo je dosadno...

...idem na IRC... :icon_scra

Koje IRC servere posecujete, koje kanale na njima...

Željko
28.9.2006, 1:02
Krstarica - #milioner #tinejdzeri