Prikaži potpunu verziju : Kako rastaviti asus HD 5850
Kako da rastavim grafu ati 5850 da bih ocistio fan ili mozda ako mu nema spasa da ga zamijenim....odvrnuo sam sve serafe osim onih sto drze heatsink......da li treba i to da skinem.....ne zelim da skidam heatsink nego samo da ocistimk kuler i podmazem.....
Levčanin
24.12.2011, 18:08
ja sam moju čistio samo štapićima za uši pokupio prašinu između lopatica ventilatora i kulera i to mi bilo dovoljno jer nije puno prljava. Kontam da može sve da se rasturi ali posle moraš da nanosiš i pastu na kuler a to baš i ne bih radio. Ako može skini samo vent i očisti sve.
Pa i ja bih volio da se moze samo ocistiti fan ali on zuji ko lud, ja sam sve izduvao ( imam neku pumpu na struju pa super radi posao) ali i dalje zuji ne znam kako da podmazem fan a da ne moram da skidam sve.......a najradije bi kupio neki aftermarket cooler i zavrsio posao.....ovako me izludi .....
Dusan Despotovic
24.12.2011, 18:47
Ako imas kompresor izduvaj ga ..NEma bolje stvari..A ako hoces da da podmazes vent..Jbg ispod nalepnice ti se nalazi osovina ventilatora..Odlepi je i kani kap mas.ullja ili uzni neku kremu kao npr(NIVEU) i stavi malo..Ili neku jos masniju kremu
Da ne otvaram novu temu, jel se isplati uzeti ovaj kuler.....
http://i.ebayimg.com/t/Zalman-VF3000A-Enter-VGA-Cooler-/20/%21B7OIZtg%21Wk%7E$%28KGrHqJ,%21lsEy+jCvqsKBMzjIpb yzw%7E%7E0_1.JPG
http://q.ebaystatic.com/aw/pics/s.gif
Zalman VF3000A
Ako imas kompresor izduvaj ga ..NEma bolje stvari..A ako hoces da da podmazes vent..Jbg ispod nalepnice ti se nalazi osovina ventilatora..Odlepi je i kani kap mas.ullja ili uzni neku kremu kao npr(NIVEU) i stavi malo..Ili neku jos masniju kremu
Pa problem je sto ispod naljepnice nema nista.....nije otvoren fan tako da moram sve da rastavim....
Ako neko ima preporuku za kuler rado cu da pazarim neki dobar da se ne zezam sa ovim....
Levčanin
24.12.2011, 19:07
dobar?! Mislim da nema bolje od alpenfohn Peter ali i košta dobro :D
dobar?! Mislim da nema bolje od alpenfohn Peter ali i košta dobro :D
Uuuuu..sta je ovo....kosta preko 50 eura.....mnooogooo je. Ima li neki da ne moram stan da prodam da bi ga kupio..
Obtainer
24.12.2011, 19:27
Ima-popravi taj svoj.
Ako nema rupe ispod nalepnice ti je onda napravi. Probuši rupu do osovinice kako god hoćeš. Ja sam znao jednostavno zagrejati šilo sa upaljačem i bušiti do osovinice, nakon toga nožićem izravnao rubove, nakapao ulje i vratio nalepnicu. Taj ventos već godinama super tiho radi. Samo pazi da ti se nalepnica dobro zalepi nazad pošto će ona zadržavati ulje.
Dusan Despotovic
24.12.2011, 19:30
Ako neko ima preporuku za kuler rado cu da pazarim neki dobar da se ne zezam sa ovim....
Hladnjak VGA Spire Slimod 282 2x92mm HDT, SP282S2-1800 din
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.