PDA

Prikaži potpunu verziju : 3D Monitorija :)

13umble13ee
23.12.2011, 20:32
Ljudi jako bi voleo kada bi mogli eto malo da pricate o tome kakvi su 3D monitori trenutno za uzeti, ili u skorijoj buducnosti....da li je mozda bolje za 300e uzeti dobar obican monitor, ili je ipak 3D neprevazidjen....i tako.
Jako me zanima zato sto zelim da kupim, pa me zanima sve vezano za njih...znaci koji su najbolji modeli, koji dolaze, zasto su dobri, sta da trazim, i tako.
Hvala....:)

13umble13ee
5.1.2012, 3:16
Jel moguce da niko nista ne zna o tome???

Eddy
5.1.2012, 4:19
Nije nešto koristan ovaj moj odgovor ali ajde nešto ukratko.

Prvo, ne možeš očekivati puno kvalitetnih odgovora jer kontam da niko na forumu nema 3D monitor.

Drugo, to je tehnologija u razvoju. Ako i kupiš sada verovatno će brzo postati obsolete.

Treće, korišćenje naočara uz komp i kod nekih potencijalne glavobolje...njeh

Četvrto, za te pare se mogu uzeti solidni IPS monitori i mislim da su pametnija investicija.

P.S. Nije bez razloga što se ta tehnologija toliko slabo usvaja od strane potrošača.

orange47
5.1.2012, 15:04
mislim da je bolje uzeti 3D monitor. on bi trebao da daje i nesto bolju 2D sliku, zbog tih 120Hz (navodno).
imam jedan S-IPS panel i poprilicno sam razocaran. cini mi se da nije mnogo bolji od TN-a, a daleko je gori od onih dobrih starih PVA/MVA (bas steta sto ih izgleda vise nema). jedino valjda ima nesto bolji odziv.

Eddy
5.1.2012, 21:07
A da, osvezenje, to sam zaboravio. Mada ne znam koliko pravi razlike kod danasnjih monitora. Nisam video uzivo.

Thaedass
6.1.2012, 2:08
Nisam nesto upucen pa ovu informaciju uzmite sa rezervom,ali koliko je meni poznato osvezavanje radi na 120Hz samo u 3D rezimu dok u 2D rezimu radi na standardnih 60Hz.

Eddy
7.1.2012, 7:30
Interesantan rivju jednog 3d monitora:
http://www.anandtech.com/show/5231/samsung-s23a750d-3d-lcd-display

The big push in movies and displays has been 3D the past few years. In movies it’s ranged from well designed and executed (Avatar) to a gimmick to charge $4 more per ticket (many examples), but for gaming, it potentially has more direct benefits. Virtually every game now is rendered in 3D, and so all of the information is there that is needed to show the game in 3D to the user, unlike the fake 2D to 3D conversions that many films use. Running in active 3D also means a panel that works at a true 120Hz, so even your 2D image can benefit. Samsung sent us their latest 3D enabled 23" LCD for review, with built in support for AMD's HD3D solution.

While the 120Hz is required to operate in 3D, it also means you can work at a true 120Hz in 2D mode. I hadn’t considered this before the display arrived, but 120Hz was somewhat of a revelation. Small things you are used to, such as a window tearing when you drag it across the screen, don’t happen nearly as much or to the same degree. Motion in games was far smoother and more natural than you normally see. It’s long been claimed that 60Hz is where things become perfectly smooth for human vision, but while 60Hz might be "natural", 120Hz appears even more so. When I think of improvements that I’d want in my display going forward, 120Hz or even 240Hz refresh would be on that list. Of course, getting 120Hz with something better than a TN panel is really what I'd like.

13umble13ee
8.1.2012, 21:32
Znaci, koliko sam shvatio, dobra je kupovina... :)

Eddy
8.1.2012, 21:49
Zavisi od tehnologije. Nemaju svi mogucnost rada na 120Hz u 2D rezimu. Takodje, kod ovog monitora je samsung nesto iskomplikovao neke stvari.
http://www.anandtech.com/show/5231/samsung-s23a750d-3d-lcd-display/7

13umble13ee
9.1.2012, 1:25
Nadam se da ce se to ispraviti i malo usavrsiti kada ja budem kupovao. Kako se sada krecu cene?

Eddy
9.1.2012, 1:34
Sacekaj CES da vidis kuda ide tech (verovatno ka OLED, SONY se povlaci, ali ne znam kako stoji 3D tech), pa proveri cene i napravi kompromis koliko imas para, koliko jarko zelis 3d monitor, nadji prodavnicu gde sve to mozes videti uzivo (ja sam video samo 3D monitore koji rade bez naocara pre par godina u rusiji i ne znam kako sve to danas izgleda) i tek onda odluci da li ces davati pare.

Ja sam i dalje misljenja da se ne trebas zaletati, jer em nismo trziste koje dobija najsavremenije monitore, em je sve to jos djene djene u nizoj kategoriji. No ako imas para, by all means uzivaj, pa da citamo tvoju recenziju ovde.