PDA

Prikaži potpunu verziju : Kvalitetna kucista i napajanja

krofnica84
6.12.2005, 15:00
Posto cu uskoro kupovati novi kompjuter ,interesuje me misljenje i iskustva sa napajanjima. Verovatno bih uzimala jacu konfiguraciju, npr .Intel na 3 ghz s775 , graficka neki model 6600gt i sl. Koje napajanje preporucujete ? Chieftec ? Kakva su Codegen Briza kucista sa 400w ? :)
Vasa misljenja?

Magneto
6.12.2005, 16:25
Chiftec kućišta/napajanja jesu kvalitetna a i pristupačne su cene.
Ipak, za napajanje možeš da pazariš LC6550G v.2.0. (14cm) - dobar odnos cena/performanse.
Cooler Master (450W) - za nešto više para, takođe vrlo dobar izbor.
I ako možeš da nađeš nešto od SeaSonic-a ili Enermaxa, bilo bi najbolje.

zvucnjak
6.12.2005, 16:31
Bogami koliko sam ja video, ni enermax nije jeftin... Skuplji je od ThermalTakeovih napajanja... Steta sto nigde nisam nasao CoolerMaster... Bas me zanima kakve su njima cene u odnosu na ove goreponemute.......:o

Magneto
6.12.2005, 16:42
Trenutno su nešto skuplji od chiefteca pa samim tim i od LC.
Njihov "best-buy" - Cooler Master Real Power 450W (fan je 12cm), košta oko 80e.

Shlaymara
6.12.2005, 19:18
ja bas skoro pazario chiefteca 420w i prezadovoljan sam.ranije sam imao chiefteca 300W ali morao sam da ga menjam zbog graficke(stavio sam prvo 350W ali da budem siguran/osiguran uzeo sam 420W).inace kostalo je 68e.

bojongo
6.12.2005, 19:35
Za sve koji uzimaju novu konfy ili menjaju napajanje, evo pomoci na ovom linku:
http://www.jscustompcs.com/power_supply/
Mozete da izracunate koliko vam je napajanje potrebno za komp s tim sto je polazna vrednost vec 36w = Ploca (25 Watts) + Floppy Drive (5 Watts) + Keyboard & Mouse (3 Watts) + CPU FAN (3 Watts)
Dobro je u racunicu na kraju dodati jos 10% kao rezervu napajanja.

krofnica84
8.12.2005, 18:55
Interesuje me kakva su Asusova kucista i napajanja? Cena im je oko 50-tak evra sa napajanjem od 360w? Jel to dovoljno? Nije mi niko odgovorio kakva su Codegen Briza kusista i napajanja, otprilike im je slicna cena. ?:) :cool:

Reloader
9.12.2005, 0:55
Ako hoces kvalitet - vec ti je preporuceno:

1. Chieftec
2. CoolerMaster

Atila
9.12.2005, 1:43
Interesuje me kakva su Asusova kucista i napajanja? Cena im je oko 50-tak evra sa napajanjem od 360w? Jel to dovoljno? Nije mi niko odgovorio kakva su Codegen Briza kusista i napajanja, otprilike im je slicna cena. ?:) :cool:
Ако се двоумиш између ова 2, Asus је дефинитивно бољи.

toni
6.8.2006, 19:23
Antec je zakon. Imam model od 500W i doshao je sa gomilom kablova i fantastichno reshenim prikljuccima, a svi kablovi su fino zavijeni u mrezhice tako da nema petljanja sa milion zhica kad otvorish kuciste. Prethodno napajanje je bilo neko jeftino koje je Northgate (koji vise i ne postoji) ugradio. Kad sam dodao MSI GF6600, racunar poceo da se restartuje sam od sebe i hard disk mi je riknuo (WD 160GB) od varijacija u naponu. Antec je odlican brend (napajanjima se bave prakticno od pocetka razvoja PC platforme).

Mean_Machine
6.8.2006, 23:05
Antec je zakon. Imam model od 500W i doshao je sa gomilom kablova i fantastichno reshenim prikljuccima, a svi kablovi su fino zavijeni u mrezhice tako da nema petljanja sa milion zhica kad otvorish kuciste. Prethodno napajanje je bilo neko jeftino koje je Northgate (koji vise i ne postoji) ugradio. Kad sam dodao MSI GF6600, racunar poceo da se restartuje sam od sebe i hard disk mi je riknuo (WD 160GB) od varijacija u naponu. Antec je odlican brend (napajanjima se bave prakticno od pocetka razvoja PC platforme).

Svi znamo da je antec odlican ali sa srpski standard je malo skup zar ne?
Ima mnogo pristupacnih napajanja u Srbiji, a bogami ne vidim sta ce ti 500W za GF 6600, ajde ako mozes da se setis napisi koliko je vati imalo prethodno napajanje tj. koju si graficku imao pre.
Hm varijacije napona zbog graficke,tesko pre ce biti da ti je crklo napajanje a nova (citaj zahtevnija) graficka je to jos pojacala. Imao sam ja problem sa JNC napajanjem od 230W(valjda je toliko) i Windows se restartovao sam od sebe cak i tokom instalacije.Promenio sam napajanje neko RexPower i komp radi extra,steta sto moj ujak nije promenio napajanje jos 2003 pa sada nebi bilo posledica po plocu koje postoje.

toni
9.8.2006, 20:53
Svi znamo da je antec odlican ali sa srpski standard je malo skup zar ne?
Ima mnogo pristupacnih napajanja u Srbiji, a bogami ne vidim sta ce ti 500W za GF 6600, ajde ako mozes da se setis napisi koliko je vati imalo prethodno napajanje tj. koju si graficku imao pre.
Hm varijacije napona zbog graficke,tesko pre ce biti da ti je crklo napajanje a nova (citaj zahtevnija) graficka je to jos pojacala. Imao sam ja problem sa JNC napajanjem od 230W(valjda je toliko) i Windows se restartovao sam od sebe cak i tokom instalacije.Promenio sam napajanje neko RexPower i komp radi extra,steta sto moj ujak nije promenio napajanje jos 2003 pa sada nebi bilo posledica po plocu koje postoje.
Ma nije bio samo GF 6600, nego su mi svi slotovi bili zauzeti + dva diska, a napajanje je bilo 230W. Onda sam poshao u CompUSA i video na rasporadaji Antec 500W koji je bio 79.99 tog dana (Regular price je bio 99.99) i plus mi je dosao mail-in rebate 20 dolara, pa me komplet kostao 59.99+PDV umesto 99.99. Jeftino sam prosao, a napajanje vrhunsko. A sto se tice hard-diska, crkao je zbog napajanja, 100%. Inace, PDV je ovde 6% tako da je u odnosu na tamo, skoro zanemarljiv.

Rocker
9.8.2006, 22:49
Imaj u vidu da za dobar deo brendova koji su tamo popularni većina nas ovde nije ni čula! Ovde pričamo o onome što je kod nas dostupno.

Erdeljan Boris
10.8.2006, 7:48
Sto se tice graficke, koliko kod 6600GT bio dobar za slicne pare mozes da uzmes Gainward 7600GS DDR3 koji moze da se klokuje do 7600GT preformansi a kosta samo 135 Eura. Pa bi ti ja licno preporucio da potrazis model doticne firme.:ciao:

toni
10.8.2006, 20:51
Sto se tice graficke, koliko kod 6600GT bio dobar za slicne pare mozes da uzmes Gainward 7600GS DDR3 koji moze da se klokuje do 7600GT preformansi a kosta samo 135 Eura. Pa bi ti ja licno preporucio da potrazis model doticne firme.:ciao:
hvala.. to sam kupio jos u oktobru prosle godine, tako da jedno vreme necu moci da je menjam.. dekinto :)

PAIN
17.8.2006, 10:28
A sa Codegenom , pa nisam bash , shto bi se reklo "into" Codegen..:)
ne papazi, nisam ni ja ocikivao nesto kad sam ga kupovao.stvarno je ok, dobio sam 2xLEd kulere jos ja sam ubacio 2 mojaLEd i samo svetli.svidja mi se sto jepolu providan.

Garson
17.8.2006, 10:41
Neko pomenu(ne znam da li u ovoj temi)da je plastika ocajna na ovom mom codegenu.Taj laze kao pas jer kao prvo Kuciste je 95% napravljeno od metala a plastikom su prekriveni jedino CD-ROM slotovi.Lim je super, nije ostar da sece ruke i lako se skida.I jos nesto uopste nije potreban srafciger jer se sve moze skinuti rucno.Jedino je napajnje shit i nije preporuceno za overclocking.
Pa ta plastika kojom su prekriveni CD-ROM slotovi je opasan shit.A shto se metala tice, pa i moj stari Eurocase je imao dobar lim.
Sve u svemu, shto se mene tice Codegen ne vredi onih 50e+.

PAIN
17.8.2006, 10:48
e da ne bude da branim ja ovaj moj shit....ali ne znam sta vi ocete od te plastike.pa necu ja da se ogledam u njoj.u svakom slucaju ja ostajem pri tome da je kvalitetno i da nisam mogao da nadjem nista bolje za tu kintu.mogao sam da uzmem nesto bolje ali sam sacuvao pare za sledeci upgrade, koji kako mi se cini bice uskoro.sitnice kao sto je napajanje, cooling ovo ono......

Garson
17.8.2006, 10:52
e da ne bude da branim ja ovaj moj shit....ali ne znam sta vi ocete od te plastike.pa necu ja da se ogledam u njoj.u svakom slucaju ja ostajem pri tome da je kvalitetno i da nisam mogao da nadjem nista bolje za tu kintu.mogao sam da uzmem nesto bolje ali sam sacuvao pare za sledeci upgrade, koji kako mi se cini bice uskoro.sitnice kao sto je napajanje, cooling ovo ono......
Mogao si da uzmesh (kao ja npr.) ASUS TA21 sa ASUS 360W napajanjem.Ja sam ga platio pre godinu dana 60e, dok su mnogi bacali oko 50-55e za Codegen Brizu.

PAIN
17.8.2006, 11:07
E pa mozda se i jesam izj.b.o ali Briza mi je lepsa:) .

Garson
17.8.2006, 11:11
E pa mozda se i jesam izj.b.o ali Briza mi je lepsa:) .
'Leba sad nemash od te lepote, ovako bi imao bar kvalitetno napajanje.Bacicesh sad to napajanje i puci dodatnih 40-50e za valjano napajanje.To ce te izaci ukupno oko 90-100e.

mad_skillz
17.8.2006, 16:41
ja sam na primer uzeo chenbro xpider2 i lc power 550w za 90 evra i bash dobro radi..

PAIN
17.8.2006, 19:31
rekoh, ne svidja mi se chenbro.a to da radi ne sumljam.

mad_skillz
17.8.2006, 20:29
rekoh, ne svidja mi se chenbro.a to da radi ne sumljam.
nisam sugerisao da treba da ti se dopadne , vec da ima bash dobrih kombinacija za relativno pristojne pare:D

Mean_Machine
18.8.2006, 21:56
http://files.agem.sk/mainpict/n_x/spca9007.jpg

Spire 9007B u pitanju je big tower bez napajanja za 50evra po meni best buy.
Lim na nekim mestima moze da posece. Ima 120mm napred i pozadi.Nema vent sa strane i gore ali sobzirom da je ogromno ima odlicnu cirkulaciju vazduha.Ako budem imao budzet od 500evra za komp uzecu ga sa LC 550W napajanjem.

Nicolas
18.8.2006, 22:46
Evo moje zelje, trenutno imam Frontier crni sa njegovim napajanjem ali sto pre skupim kes za ovo frontier leti. Jedino mi se ne svidja sto nema "maskice" za opticke uredjaje na prednjoj strani i nisam siguran da li se dobija napajanje od 350w kao sto pise na par mesta. Znaci cena je oko 65eura ali izgleda bez napajanja. U SK su naglasili da se napajanje ne dobija uz cenu od 65eura...

Centurion 5 Blue

PAIN
19.8.2006, 13:22
Evo moje zelje, trenutno imam Frontier crni sa njegovim napajanjem ali sto pre skupim kes za ovo frontier leti. Jedino mi se ne svidja sto nema "maskice" za opticke uredjaje na prednjoj strani i nisam siguran da li se dobija napajanje od 350w kao sto pise na par mesta. Znaci cena je oko 65eura ali izgleda bez napajanja. U SK su naglasili da se napajanje ne dobija uz cenu od 65eura...

Centurion 5 Blue
Dobija se 380w real power.A sto se tice cene, mozda je pala cene jer kada sam ja gledao pre mesec dana bilo je 80e.

Beagle
19.8.2006, 13:52
CM Centurion 5+ 400W Pure Power, je san snova, mada za manje pare i cheiftec bi obavio pos'o:)

Nicolas
19.8.2006, 20:23
Dobija se 380w real power.A sto se tice cene, mozda je pala cene jer kada sam ja gledao pre mesec dana bilo je 80e.
Da, a to je ustvari samo dodato napajanje koje zasebno kosta oko 30eura i nisu u kompletu vec ovi kod nas to spajaju. Gledao sam cenu, nije pala ispod 80 a jos kod nas nema crno/plavo vec samo crno/srebrno. A onda je mozda bolje uzeti Centurion 534...:confused:

mad_skillz
19.8.2006, 20:31
Da, a to je ustvari samo dodato napajanje koje zasebno kosta oko 30eura i nisu u kompletu vec ovi kod nas to spajaju. Gledao sam cenu, nije pala ispod 80 a jos kod nas nema crno/plavo vec samo crno/srebrno. A onda je mozda bolje uzeti Centurion 534...:confused:
Meni je 5ca bilo koja bolja od 534.

PAIN
19.8.2006, 23:09
Ne, napajanje ne ubacuju nasi prodavci nego je fabricki opciono.A za 534 nema napajanje.

Mean_Machine
20.8.2006, 22:33
Steta sto petica nema napred 120mm jer 80mm ni se cini vrlo slabim.

Garson
21.8.2006, 0:03

Centurion 5 Blue
Za 65e se dobija prazno, a za 80e sa CM Extreme Power 380W napajanjem.

Nicolas
8.10.2006, 21:31
Posto sam uzeo sve nove komponente osim harda i kucista, novo napajanje je LC power 550W i u planu imam kuciste, kao sto ste gore videli razmisljao sam o CM Centurionu (s plavim ivicama) ali me nesto ovako uzivo kada sam ga video i nije odusevilo, sada mi je izbor pao na CM Cavalier 3, crno, dajem mu veliki plus jer ima vratanca napred koja su jos i od aluminijuma. Jeste malo starije ali meni bas pasuje. Jos jedna stvar, na netu se nalaze slike cavaliera 3 sa providnom bocnom stranom dok kod nas na trzistu to nije slucaj:confused:
Da ne zna neko da li i ovo bez providne stranice ima ventilator napred ili samo ovo s providnom stranicom? Zvao sam neke prodavnice koje ga imaju ali su prodavci neupuceniji od mene.