Prikaži potpunu verziju : mrtva graficka...ozivela!
Pozdrav.Naime pre nekih mesec dana, komp se jednostavno ugasio, i kad se upali cuju se kuleri i sve svetli, ali na monitoru pise NO SIGNAL itd...probao sam drugo napajanje, menjao ram , vadio bateriju od maticne, proverio kablove itd. da bih sledeci dan odneo u servis.Tamo su mi rekli da je graficka [8600GT] crkla.Posto je otac posle otisao po komp hteo je da me iznenadi i kupio mi novu graficku.Oni su mu za gaming ponudili 6570 1gb ddr3 [!] za nekih 6400din.Covek da me iznenadi kupio mi novu jer sam mu rekao da nemam pare za novu i nek samo pokupi kuciste.Uzeo mi tako on novu graficku, i donese mi garanciju i staru,tj crklu. I sve bi bilo ok da me neki djavo nije terao veceras pred spavanje,what if...i tako ubacim staru grafu da vidim sta ce se desi, kad ni 5 ni 6 graficka radi bez problema.Sta je u pitanju? Dal je moguce da graficka i nije bila pokvarena?Mozda greska servisera? Ili ipak bezobrazluk i lopovluk od strane te kompjuterske radnje ? Ili mozda nesto drugo?
A jesi li je probao sa instaliranim nVidia drajverima ili bez njih?
Možda je i jednostavno bila prljava ili ti je napajanje brljavilo, ili je bila loše povezana... A servisere je mrzelo da ispitaju sve kako treba. Ili su pak neki lemovi popucali pa su sad kad si je probao imali normalan kontakt... Mogućnosti su velike.
sad kad sam je nakacio bili su ati driveri, obrisao sam ih instalirao stare 8600gt sa diska.probao sam pes 2012 i RE5 sa ati drajverima i radi xD isto i sa diska nvidia drajveri isto rade igrice nema anomalija nikakvih.sad upravo skidam zadnji drajver za nvidiu. redovno cistim komp tako da ne verujem da je prljavstina, inace je silent nema ventilator, jedino ako je napajanje pravilo problem...a sutra cu da posetim servisere...
Da li je u pitanju ova grafička : http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_en8600gts_silent/
Remi_Gaillard
3.1.2012, 1:35
Kako si prosao u servisu ? Ja sam isto nosio laptop,rekli da crkla grafika i da popravka kosta oko 100e. Posto nisam imao kintu laptop je 6 meseci sakupljao prasinu,i kao sto je tebe nesto nateralo da ubacis staru graficku,tako ja otvorim laptop i rastavim ga skroz.Neku termalnu traku sklonim sa lima koji pokriva sve elemente i zalepim je iznad graficke i evo laptop radi bez problema.Da sam imao pare,oni bu radili isto to i stavili 100e u dzep.Ja sam do sad u mom gradu bio kod vecine servisera,i vecina su takvi,za*****i bi te odma.Drugaru crkne napajanje,odnese u servis da mu menjaju,oni kazu tebi i graficka ne radi a radila je kad je odneo,zamene mu oni napajanje,grafiku,kad posle 3 dana opet placaj novo napajanje,ne moze da izgura novu graficku...Uzas
Takva ti je situacija u skoro svim radnjama(cast izuzecima). Takvo je vreme da ne trebas uopste da slusas prodavca pa makar dubio na glavi.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.