Prikaži potpunu verziju : Uticaj graficke kartice na HD signal na plazmi
Pozdrav svima, imam ATI Radeon 3200 HD karticu koju sam povezao na plazmu preko HDMI kabla i sasvim solidno zavrsava posao. Zanima me da li bi neka bolja (skuplja) kartica prikazivala kvalitetniji HD signal na plazmi ili ne, s obzirom da je digitalni signal u pitanju? thx :)
nesa24casa
16.12.2011, 11:22
To je integrisana graficka. Sa nekom PCI-e grafickom tipa 5770/6770/GTX260 bi imao bolji prikaz u smislu boljeg procesiranja slike ali
Sta tebe tacno zanima da bude kvalitetnije na plazmi ( igre/video/slike/tv )?
Isti će ti biti HD video i sa jačom grafičkom što se tiče dekodiranja.
Ono što je najprimetnije je kvalitet renderera u plejeru. Instaliraj Haali Media Splitter i u MPC HomeCinema kao output prebaci na Haali, biće kvalitetnija slika u odnosu na običan EVR.
Najbolji kvalitet se dobija sa madVR rendererom, ali za to već treba jača grafička (8800GT, 9800GT i jače).
To je integrisana graficka. Sa nekom PCI-e grafickom tipa 5770/6770/GTX260 bi imao bolji prikaz u smislu boljeg procesiranja slike ali
Sta tebe tacno zanima da bude kvalitetnije na plazmi ( igre/video/slike/tv )?
Prvenstveno video, ne igram se :) Filmove i serije u HD formatu (.mkv najcesce) pustam sa kompa preko HDMI kabla na plazmu.
C64freak
20.12.2011, 16:53
Nema razlike u karticama sto se HD reprodukcije tiche,prosto ili podrzava ili ne (a tvoja podrzava) uz to tvoj prcesor je vishe nego dobar za HD reprodukciju bez obizira koju grafu imash (znachi mozesh imati i neko bezvredno djubre od grafe i HD fimovi ce ti raditi u full_u) ..ovo da ce karta od 10 soma da da bolju sliku su gluposti...ignorishi to :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.