Prikaži potpunu verziju : Kako "ojačati" grafičku kartu?
Primetio sam da mi u nekim momentima grafička koči i kao da je otežan rad iste od kada sam prešao sa CRT monitora na LCD.
Da li postoji neki softver ili način da se oslobodi karta nepotrebnih procesa i na taj način omogući lakši rad i produži joj se životni vek?
Ne bih se zamajavao sa overklokom, to mi nije potrebno.
Nvidia Geforce 9500 GT
A mogao bi Vule da napišeš i kompletnu konfiguraciju + koji Win i slično... Možda može nešto da se uradi - možda čak i banalno, kao čišćenje đubreta, defragmentacija, neki drugi kabl i slično.
Kako znaš da grafička koči? Možda koči HDD? Ili nešto drugo?
Naravno, Picard je rekao poentu :)
Evo konfiguracije:
Dual-core CPU E5200 2.50Ghz
2GB RAM
Hard: WDC WD2500AAKS-00F0A0 ATA Device(Western Digital)
Nvidia Geforce 9500 GT
Win 7 premium Sp1 x86
Pa pretpostavljam da može kablom, monitor je ViewSonic va2248LED i ima DVI ulaz ali sam mislio mimo toga na gašenje nekih procesa koji opterećuju grafiku a nisu potrebni ali dobih odgovor na to. Ccleaner je tu po potrebi i defragmentacxiju radim s' vremena na vreme.
Ne verujem da je do harda jer kada sam prešao sa CRT-a npr neke igre su počele da koče i seckaju. Nije me briga za igre već da pokušam koliko toliko da joj olakšam život.:)
Luka Filipovic
13.12.2011, 14:01
Jel ista rezolucija i na CRTu i LCDu?
Nije, daleko je veća na LCD-u, 1920x1080.
Zato i rade sporije, u većoj rezoluciji treba veća snaga grafičkog čipa i veći protok video memorije da se slika rasterizuje (veća rezolucija = veći broj piksela koje treba izračunati), tako da moraš promeniti grafičku ako misliš da se igraš u 1920x1080 glatko.
Pa onda je sve jasno, 9500GT apsolutno nije adekvatna za tu rezoluciju.
Da, to sam i pretpostavio ali rekoh da vidim da li postoji neki način da koliko toliko ublažim stvar.
Ništa mi drugo onda ne preostaje nego da gnjavim ovu dok ne crkne i da kupim neku jaču.:D
Hvala svima
Levčanin
13.12.2011, 16:59
isključu aero u windowsu biće malo brže.
Tuneup utilities! :O Nece puno pomoci, ali ce otkloniti nepotrebne stvari ako ukljucis turbo mode... Isprobaj, MOZDA pomogne. :D
isključu aero u windowsu biće malo brže.
To mi treba ali ako budem bio prinuđen prvo ću to da isključim.
Tuneup utilities! :O Nece puno pomoci, ali ce otkloniti nepotrebne stvari ako ukljucis turbo mode... Isprobaj, MOZDA pomogne. :D
Moja preporuka: TuneUp utilities + Ccleaner + Registry first aid.:D
Luka Filipovic
14.12.2011, 20:55
Moja preporuka: TuneUp utilities + Ccleaner + Registry first aid.:D
Nema nikakvog smisla da koristis i ccleaner i tuneUp
Očisti komp sa TuneUp-om pa odmah posle sa Ccleanerom ili obrnuto pa ćeš videti da ima. U svakom slučaju Ccleaner briše mnogo više đubreta od TuneUp-a. Isto tako i za registry, sva tri programa brišu nešto svoje, Registry first aid pronalazi preko 1000 grešaka prilikom prvog čišćenja (posle sveže instalacije sistema, bitno je samo da se ne štiklira ništa na svoju ruku već ga pustiti da čisti ono što je sam odabrao).
U svakom slučaju nijedan od ova tri mi do sada nije zeznuo sistem, što je i najbitnije, a odlični su programi i daju fenomenalne rezultate.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.