PDA

Prikaži potpunu verziju : Fotografija meseca [Decembar]

miša topola
1.12.2011, 16:41
Pravila za takmičenje Fotografija meseca

Opšta pravila:

1. Jedan korisnik može da postavi samo jednu fotografiju za takmičenje u toku meseca.
2. Nije dozvoljeno da korisnik registruje više naloga na SK forumu kako bi postavio više fotografija i samim tim povećao sebi šanse za pobedu na takmičenju.
3. Duža strana fotografije maksimalno 600/800 piksela, kraća u zavisnosti od formata (4:3, 3:2, itd). Poželjno je da fotografija bude linkovana na veću ili original verziju na eksternom servisu za
hosting fotografija.
4. Fotografija ne sme imati ram, potpis, niti bilo šta slično.
5. Poželjno je da fotografije koje postavljate za takmičenje budu "sveže" (skoro urađenje) i da nisu predhodno objavljivane na forumima.
6. Nije dozvoljeno koristiti tuđe fotografije.
7. Prilikom slanja fotografije dostaviti najvažnije EXIF podatke: otvor blende, vreme ekspozicije, iso vrednost, blic da/ne, model kamere, softver koji je korišćen prilikom obrade fotografije.
8. Prijava fotografija za takmičenje traje od 1. do 25. u mesecu, a glasanje za iste traje od 25. do poslednjeg u mesecu.
9. Fotografije se šalju koordinatoru takmičenja na email adresu sk.fotografija [at] gmail.com

Pravila za glasanje:

1. Mogu glasati korisnici koji imaju više od 30 poruka na SK forumu.
2. Morate glasati za tri fotografije i dodeliti im 5, 3 i 1 bod. Prilikom dodeljivanja bodova navedite broj fotografije:
Fotografija broj 2 – 5 bodova
Fotografija broj 7 – 3 boda
Fotografija broj 13 – 1 bod
3. Ne smete glasati sa svoju fotogafiju.

Za svako nepoštovanje pravila dobija se opomena, drugi prekršaj ovog pravilnika automatski povlači diskvalifikaciju sa takmičenja.

Tema za ovaj mesec je TROUGAO.

Kako, šta, gde?: Izaći na ulicu i pronaći trougao, bilo kao detalj fasade, makroelement, negativni prostor iznad zgrada, svejedno, samo se potruditi da bude jedinstven i zanimljivo kadriran, te mora biti negde napolju, ne može da se iseče od papira i stavi na ogradu ili slično, mora biti pronađen.

Zahvaljujem se korisniku Eni (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=1658) na predloženoj temi.

HSVstoned
14.12.2011, 17:09
Jel rok za slanje produzen do 20.:dzavo:?

Porsche
14.12.2011, 17:44
Opšte pravilo broj 8, bold-ovano i okrečeno u žuto.
Čak šta više traje do 25-og u mesecu ;)

miša topola
14.12.2011, 19:24
S obzirom da su članovi foruma u predhodnim takmičenjima glasali u prva dva-tri dana od postavljanja teme, prijava fotografija je produžena za 10 dana, a glasanje traje 5 dana. Verujem sa svaki korisnik ovog foruma dođe ovde jednom dnevno, tako da je 5 dana sasvim dovoljno za glasanje.

HSVstoned
14.12.2011, 19:29
Ma da, ja sam primetio da vecina glasa za 3-4 dana.
Samo treba naci neki trougao :to_care:
Imao sam par situacija ali uvece pa je to otpalo, najavili su sneg sledece nedelje pa mozda priroda napravi neki trougao :dzavo:

unique93
14.12.2011, 20:18
ja bez aparata ne mogu da fotkam, tako da cu verovatno propustiti takmicenje ovog meseca.... :D

Bokile
14.12.2011, 20:30
Ja mogu da vam usikam super fotografiju na temu trougao...

miša topola
14.12.2011, 20:46
Ja mogu da vam usikam super fotografiju na temu trougao...

Uslikaj...

miša topola
25.12.2011, 16:39
Samo je @dzandza (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=13049) poslao fotografiju tako da je on pobednik bez glasanja.

Idemo, predlozi za sledeće takmičenje!

HSVstoned
25.12.2011, 16:46
Daj da vidimo fotografiju :)

ANGELDEAD
25.12.2011, 17:27
Samo je @dzandza (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=13049) poslao fotografiju tako da je on pobednik bez glasanja.

Spirala?

AstraLogos
25.12.2011, 19:17

Poslao sam i ja ali nema veze. :D :icon_stud

miša topola
25.12.2011, 20:06
Poslao sam i ja ali nema veze. :D :icon_stud

Ček, proveriću posle. Video sam samo jedan novi email.

edit: Izvinjavam se stvarno, nisam video email, označen je kao pročitan.

edit: http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=1477460#post1477460 ovde se glasa.

A M G
26.12.2011, 22:54
Tuzno je sto je odziv ovako slab, a ocekivao sam bar 5-6 zanimljivih slika. Ima toliko trouglova u prirodi koji su mogli da se iskoriste, samo steta sto nije ima ko da ih uslika.

Apelujem na sve forumase da se late svojih digitalaca i posalju svoje radove za sledeci mesec!

todos
27.12.2011, 1:31
Tuzno je sto je odziv ovako slab, a ocekivao sam bar 5-6 zanimljivih slika. Ima toliko trouglova u prirodi koji su mogli da se iskoriste, samo steta sto nije ima ko da ih uslika.

Apelujem na sve forumase da se late svojih digitalaca i posalju svoje radove za sledeci mesec!

Kakvi bre trouglovi jedino ako je neko mislio na masone pa da slika zgrade koje su ti hohstapleri napravili.

A M G
27.12.2011, 1:50
Pa mogao si tri flase rakije poredjane tako da cine piramidu da slikas, ne moras da trazis Masone po novcanicama americkih dolara! ;)

HSVstoned
27.12.2011, 2:24
A zar nije receno da nema budzenja trougla?
Kao da svako od nas nije mogao da napravi trougao na milion nacina.

Sta, uzmem raznobojne klikere i poredjam po snegu u trougao.. nemam nista protiv ali je to valjda eni ''zabranio''.

Jedini prirodni trougao [a da nije 18+ :dzavo:] kog sam se setio je na 15km u brdima a put me bajsom nije bas vodio tamo po ovoj zimi mada sam isao prosle god po snegu par puta :to_care:

Imao sam par zanimljivih kadrova ali nocu.. to u mom slucaju otpada.

unique93
27.12.2011, 12:06
da sam uzeo ranije aparat, mozda bih nasao neki motiv, ovako sam samo jednom isao u setnju i nisam opazio nista zanimljivo :D ...tako da cu verovatno da ucestvujem u sledecem takmicenju :D

miša topola
30.12.2011, 16:53
Ajde predlog za sledeću temi, može nešto vezano za sneg. Sada sam proverio vremensku progrnozu i skoro ceo januar će biti prekriven snegom, ako su tačne prognoze.

HSVstoned
30.12.2011, 17:01
Moze ali prognoza ne obecava.
Temperature uglavnom lepo preko 4c, dnevne, nista od toga. Ali tesko je pogoditi za duze od 7 dana, mada i weather2umbrella ''kaze'' da nema nista do 10. januara, par dana ce cak biti preko 10c.. sto je bedak, kad je zima ja volim da je zima, kad je leto da je leto itd. Priroda je odvratna zimi bez snega.

http://www.hidmet.gov.rs/podaci/meteo/beograd_30.gif

AstraLogos
30.12.2011, 17:07
Ajde predlog za sledeću temi, može nešto vezano za sneg. Sada sam proverio vremensku progrnozu i skoro ceo januar će biti prekriven snegom, ako su tačne prognoze.
Predlazem nesto sto nije uslovljeno vremenom. Tema bi bila monohromski svet.
Da bi tacnije znali na sta mislim, pogledaj te link. Nije tezak zadatak. Sta vise malo kreativnosti nije na odmet. :D

http://weburbanist.com/2008/11/30/monotone-monochrome-photography/

HSVstoned
30.12.2011, 17:12
Al opet mogu oni lako da promase prognozu, i prosle godine su pogresili za januar, prvih 10-ak dana su pogodili a posle je bilo snega.

Ja sam za to da se iskoriste sneg i led na neki nacin, da tema bude led npr, pahulja..

dzandza
30.12.2011, 18:26
Tema : Novogodisnja atmosfera:)

HSVstoned
30.12.2011, 18:30
Pa realno covece :)

miša topola
31.12.2011, 10:47
Predlozi? :)