Prikaži potpunu verziju : Igre koče, a grafička je dobra!
Djole 10
30.11.2011, 22:50
Imam graficku 6770 1gb ddr5 i igrice poput call of duty black ops i fifa 12 na high rezoluciji umeju da seckaj nije to puno ali koliko se razumem ne bi smele uopste da seckaju
dallyborr
30.11.2011, 23:09
A kakav procesor imas? Koliko memorije u kompu imas?
Mozes najbolju grafu na svetu da imas, ali ako imas malo memorije i slab procesor, mozes da se slikas sa sve grafickom...za uspomenu.
dragonfly0
30.11.2011, 23:10
Moras napisati i ostatak konfiguracije. Instaliraj najnovije drivere za graficku i directx.
dragonfly0
30.11.2011, 23:12
A kakav procesor imas? Koliko memorije u kompu imas?
Mozes najbolju grafu na svetu da imas, ali ako imas malo memorije i slab procesor, mozes da se slikas sa sve grafickom...za uspomenu.
Sto kaze Dallyborr...
Djole 10
30.11.2011, 23:15
Ma imam dobru dosta. Phonem II x4 955 1gb rama 1tb memorije i maticna msi 770-c45
dragonfly0
30.11.2011, 23:19
Ma imam dobru dosta. Phonem II x4 955 1gb rama 1tb memorije i maticna msi 770-c45
Za Black ops i takve igre ti treba jedno 4gb rama za normalan rad. Zato ti i secka.
Djole 10
30.11.2011, 23:24
Pardon pardon moja greska lose sam napisao 4gb rama exceleram izvinjavam se
dragonfly0
30.11.2011, 23:27
Onda instaliraj najnovije drivere za graficku i directx.
Imam graficku 6770 1gb ddr5 i igrice poput call of duty black ops i fifa 12 na high rezoluciji umeju da seckaj nije to puno ali koliko se razumem ne bi smele uopste da seckaju
U kojoj rezoluciji se igras?
U sustini kod tih kocenja treba proveravati vise stvari. Ta igra nije preterano zahtevna, mozda je razlog ako nemas instalirane peceve !
Kada se poojavila igra nisam mogao da prebacim 25fps sa 8800gt kada se pojavio prvi pec igra je poletela neverovatno i zakucano 60fps 1400x900 bez AA i AF. Ali razlika je bila vise nego ocigledna. Znaci potrazi peceve ako to vec nisi.
Razlog kocenja mogu biti razni.
- pregrevanje CPU ili GPU ukljuci neki od programa za monitoring i to proveri kako stvari stoje, redovno ciscenje se podrazumeva bar 3 puta godisnje bar tako ja radim. :D
- slabo napajanje je isto moguc uzrok
- moguci problemi sa drajverima, ali pretpostavljam da to uglavnom svi azuriramo, pogotovo ako na listi izadje i podrska za neku igru koju igramo, dx koji ide uz igru je dovoljan da radi kako treba.
- Jedna od mogucnosti na slabijim procesorima ili pak single thread aplikacijama predstavlja kocenje usled "borbe" za resurse nekog drugog progama ili nekog virusa takodje jeste dobro imati neki od programa za monitoring-snimanje procesa kako bi se videlo sta se tu odvija dok igras igru. Imas jak procesor manja je mogucnost da te nesto ovako zeza ali sam vidjao da korisnici pri instalaciji uopste ne ugase nepotrebne servise nekih programa, te njihovim startovanjem se oduzima znacajan procenat performansi, naravno najvise strada RAM ako ga ima malo.
- Dobro je raditi defragmentaciju. Moze se dobiti efekat "brzine" u realnom radu ne bas u igrama:D, ali koristiti neki od dobrih programa ne win.
Reci koje napajanje imas i reci koja rezolucija cisto informativno.
provrti 3d mark06 i neki noviji cisto da se viidi je li sve u redu.
Koje je to LC napajanje.da li je doslo sa kucistem ili posebno.
napajanje u 914b lc kucistu obicno ide lc600h-12 tako da nebi trebalo da bude problem za hd6770
Pa ne znam,to napajanje nije bas kvalitetno,nema vise od 300-350w.mada bi trebalo da drzi
450 Watt or greater power supply with one 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and two 6-pin connectors for AMD CrossFireX™ technology in dual mode).
http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6770/Pages/amd-radeon-hd-6770-overview.aspx#3
ja sam na lc600h-12 drzao jedno vreme 6850 koja trosi 20w vise od 6770 tako da nebi trebalo da bude problem do napajanja a kolko znam jos neki clanovi sa ovog foruma drze na tom napajanju 6770 i bez problema 6850. jedino da pozajmi neko drugo napajanje pa da proba ali ja mislim da nije do napajanja, moze biti bog zna sta :D:dzavo:
Red_Devil_89
2.12.2011, 13:40
Ma nije slab LC600H za tu konfu, koliko sam video Fifa ima manjih problema sa AMD karticama, kao sto je starx rekao probaj neki patch, stavi najnoviji drajver Catalyst 11.11 i proveri temp graficke i procesora.
kapetan_Miki
2.12.2011, 17:25
nije mu to do napajanja.
s tom grafikom ne bi smelo nikako da secka, barem ne cod bo.
sa fifom na ati karticama mnogi imaju probleme. označi onaj "fix for ati cards" u fifa 12 configu.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.