PDA

Prikaži potpunu verziju : chrome

shonee
15.11.2011, 20:55
E imam mali problem danas sam prebacivao programe sa jedne particije na drugu i krenuo sam da prebacim chrome pokusavao sam da prebacim tako da nadjem folder sa programom i odaberem cut(iseci) a zatim otisao na drugu particiju i stisnuo paste posle kada sam pokusao da pokrem chrome nista se nije desavalo,pa sam ga obrisao rucno i kada sam pokusao da ponovo instaliram izbacuje mi neku gresku-kao pise da je vec instaliran na kompu a nigde ga nema ni jednoj ni na drugoj particiji :confused:

Molim vas sto pre da mi pomognete jer na net ulazim preko opere koja je zesci krs -.- kao i mozilla :)

P.S. nadam se da nisam promasio forum

SlobaL
15.11.2011, 21:07
Klikni me (http://lmgtfy.com/?q=manually+uninstall+google+chrome)

blast beat
15.11.2011, 21:14
E sto bih zadavio ove sto koriste baby browser-e i svi ostali su im nikakvi...

JohnnyNT
15.11.2011, 21:30
A tek one što još uvek ne znaju da jednostavnom cut/paste metodom ne mogu da se prebacuju igre ili programi između particija...

Idi na add/remove programs, pa tu obriši Chrome (verovatno će se prikazati tu), pa ga zatim iznova instaliraj, i u toku instalacije odaberi na kojoj će particiji da ti bude.

shonee
15.11.2011, 23:25
@SlobaL hvala nasao sam s'o mi je trebalo valjda cu uspjeti sad nemam vremena...

@blast beat ne razumem te bas najbolje sta si hteo da kazes... koji su to baby browseri???

@JohnnyNT nema ga u add remove programs... znam kako se instalira na drugu particiju... a kako se igre i programi prebacuju iz jedne particije u drugu???

blast beat
16.11.2011, 0:48
Pa tu mislim na Chrome koji je i dalje mlad browser koji se naspram Opere vuce sto se brzine tice a o ostalom i da ne pricam. Nego... Jedino resenje je da se igre i programi izbrisu pa ponovo instaliraju na drugu particiju, nema drugog nacina.

Neutrino
16.11.2011, 0:56
Pa tu mislim na Chrome koji je i dalje mlad browser koji se naspram Opere vuce sto se brzine tice a o ostalom i da ne pricam. Nego... Jedino resenje je da se igre i programi izbrisu pa ponovo instaliraju na drugu particiju, nema drugog nacina.Sa jednom bitnom napomenom da ova beba na guzi ima istetoviran Google logo a to nešto ipak znači ;) Nego, imaš li ti neke opipljive dokaze da potkrepiš to što govoriš o razlici u brzini? Možda neki svoj lični test koji može da se sagleda kroz brojke i slova?

blast beat
16.11.2011, 1:03
Pa jedno 10-ak sekundi koliko se otvara Chromium sa speed dial 2 extenzijom naspram par sekundi Opere koja ima to isto ugradjeno je vise nego dovoljan podatak. A o tome da kad ima otvoreno vise od 5 tabova, Chromium se vuce naspram Opere koja radi besprekorno. Tako da mu dzabe logo Google-a, kad uz sve ovo trosi vise rama. :)

Neutrino
16.11.2011, 1:15
Pa jedno 10-ak sekundi koliko se otvara Chromium sa speed dial 2 extenzijom naspram par sekundi Opere koja ima to isto ugradjeno je vise nego dovoljan podatak. A o tome da kad ima otvoreno vise od 5 tabova, Chromium se vuce naspram Opere koja radi besprekorno. Tako da mu dzabe logo Google-a, kad uz sve ovo trosi vise rama. :)Ajde da si rekao 2-3 sekunde više možda bih i poverovao da je Chrome (Chromium) krivac ali 10 sekundi sigurno nije njegova krivica. Kažeš koristiš "Speed dial" ekstenziju? Da ti nije možda uključeno da ekstenzija radi dovlačenje novih web site preview-ova u sličicama pri svakom otvaranju? Moraš da shvatiš da ako ti je ta opcija aktivirana ekstenzija bukvalno mora svaki put kad se prikaže Speed dial da uzme svež screenshot za svaki sajt u speed dial-u (to bukvalno znači da učita u pozadini kompletno svaku stranicu) što je valjda jasno da mora da traje jako dugo.

Isključi opciju konstantnog osvežavanja preview-a web sajtova u Speed Dial ekstenziji i videćeš koliko je Chrome zapravo brz ;)

blast beat
16.11.2011, 1:19
Ne, nije ukljucena ta opcija. Nisam bas laik pa da nisam vec pokusavao da ubrzam browser na razne nacine. Cak i da ne koristim speed dial, opet ostaje mana brzine menjanja tabova kada ih ima otvoreno malo vise. Hajde sto guta ram, imam ga pa i nema veze. :) Jeste da kao osoba koja koristi Linux podrzavam open source programe kao sto je Chromium, ali zatvorena Opera meni mnogo bolje "zavrsava posao". :) Ne bih da se prepirem, samo sam izneo misljenje. Mogu snimiti cak i video ako treba dokaz i kod mene i kod druga koji se zali na iste stvari. :)

ZoNi
16.11.2011, 10:06
Po mom mišljenju, FF, Chrome i Chromium su brži od Opere. Chromium mi je bio default browser dugo vremena i mogu samo da pohvalim njegovu brzinu. Ako negde postoje problemi, onda je u pitanju neka druga nekompatibilnost.

blast beat
16.11.2011, 11:22
Meni je Opera default browser vec nekih 5, 6 godina, ali svaki browser sam testirao kada izadje nova verzija. FF se vuce, a Chromium bude brz bez ekstenzija i sa malo otvorenih tabova i to je to. Samo sto ga bez ekstenzija ne mozes koristiti. Testirano na vise kompova i operativnih sistema. Sve u svemu, Opera mi je brza i "zaokruzeniji" browser. :)
http://gigaom.com/2010/05/28/opera-to-chrome-were-also-faster-than-a-potato/

shonee
16.11.2011, 15:09
hvala SlobaL jos jednom vratio sam se na chrom :)

Pa tu mislim na Chrome koji je i dalje mlad browser koji se naspram Opere vuce sto se brzine tice a o ostalom i da ne pricam. Nego... Jedino resenje je da se igre i programi izbrisu pa ponovo instaliraju na drugu particiju, nema drugog nacina.

Crome je odlican :D jeste opera brza ali me nervira jer nekada prikazuje zamucene slike.....

a ako je to jedino resenje za prebacivanje sa jedne na drugu particiju kako onda objasnjavas to da sam cs uspio pokrenuti posle premestanja copy/paste metodom???

ZoNi
16.11.2011, 15:19
1. jeste opera brza ali me nervira jer nekada prikazuje zamucene slike.....

2. a ako je to jedino resenje za prebacivanje sa jedne na drugu particiju kako onda objasnjavas to da sam cs uspio pokrenuti posle premestanja copy/paste metodom???

1. Isključi u Operi "Turbo", pa će slike biti uvek dobre ;)

2. Ono je jedini "legalan" način. Ponekad će raditi dobro i kad se samo prekopira, ali ne baš uvek. Naravno, ako koristiš portabl programe, onda je svejedno gde ćeš ih držati - na C ili D particiji, na USBu, externom HDDu...

JohnnyNT
16.11.2011, 15:20
a ako je to jedino resenje za prebacivanje sa jedne na drugu particiju kako onda objasnjavas to da sam cs uspio pokrenuti posle premestanja copy/paste metodom???

Ima izuzetaka, ali većinom neka podešavanja i fajlovi (koja nisu u folderu gde je instalirana aplikacija) ostanu na staroj particiji, što uzrokuje nepravilnosti ili totalni prestanak rada aplikacije.

@JohnnyNT nema ga u add remove programs... znam kako se instalira na drugu particiju... a kako se igre i programi prebacuju iz jedne particije u drugu???

Možeš ručno, ali nije jednostavno kao copy/paste, čak i za naprednije korisnike.Pokušaj sa ovim (http://www.funduc.com/app_mover.htm) ili nekim sličnim programom.Mada i sa tim programima nema garancije da će po prebacivanju sve raditi kako treba (što se tiče "manjih" programa verovatno hoće).

shonee
16.11.2011, 15:27
1. Isključi u Operi "Turbo", pa će slike biti uvek dobre ;)

2. Ono je jedini "legalan" način. Ponekad će raditi dobro i kad se samo prekopira, ali ne baš uvek. Naravno, ako koristiš portabl programe, onda je svejedno gde ćeš ih držati - na C ili D particiji, na USBu, externom HDDu...

Ima izuzetaka, ali većinom neka podešavanja i fajlovi (koja nisu u folderu gde je instalirana aplikacija) ostanu na staroj particiji, što uzrokuje nepravilnosti ili totalni prestanak rada aplikacije.

Možeš ručno, ali nije jednostavno kao copy/paste, čak i za naprednije korisnike.Pokušaj sa ovim (http://www.funduc.com/app_mover.htm) ili nekim sličnim programom.Mada i sa tim programima nema garancije da će po prebacivanju sve raditi kako treba (što se tiče "manjih" programa verovatno hoće).

ok hvala... :D

e i da li postoji neka razlika izmedju chroma i chromiuma ja sam nasao na google-u da je cromium operativni sistem cini mi se da nisu upravu..

JohnnyNT
16.11.2011, 15:37
^ Razlike su to što je Chromium u stvari prjekat na kom je baziran Chrome, dakle na Chromiumu se vrše testovi novih opcija pre postavljanja na "zvanični" Chrome, za kratko vreme izađe mnogo verzija Chromiuma, Chromium se ne podrazumeva kao "stabilan" browser pa nema garancija da će rad s njim biti lagan...Mada, na njemu se mogu naći najnovije i naprednije opcije koje Chrome ne poseduje.

Ukratko, Chromium je test poligon za Chrome (koji je gotov i stabilan proizvod).

Inače, da, postoji i Chromium operativni sistem.

shonee
16.11.2011, 20:13
ok sad mi je vec jasno :D

Igor++
18.11.2011, 21:12
Mozda je Chrome mlad (mada ja 3 godine razvoja bilo cega u IT sektoru nikako ne bih nazvao mladim), ali WebKit je nastao pre 13 godina.

Po komentaru da se Chrome "vuce sto se brzine tice a o ostalom i da ne pricam" naspram Opere samo pokazujes koliki si Opera fanboy, jer cak i ako je Opera brza, razlika nikako ne moze biti tolika da bi upotrebio takvu rec. Pogotovo kad se uzme u obzir da Chrome ima zreliji extension API, manje bagova, kao i bolju podrsku za web standarde (npr. inline SVG imaju svi browseri osim Opere).

JohnnyNT
18.11.2011, 22:33
Pogotovo kad se uzme u obzir da Chrome ima zreliji extension API, manje bagova, kao i bolju podrsku za web standarde (npr. inline SVG imaju svi browseri osim Opere).

Slažem se sa većim delom posta, sa ovim boldovanim se ne bih složio baš, ali iskustva sa njom su različita, činjenica je da ima ljudi koji sa njom baš imaju problema.Što se tiče podrške za web standarde, ogroman pomak će biti napravljen u Operi 12, a biće uključena i podrška za pomenuti inline SVG.
U pravu si da C ne možemo nazvati "mladim", i zbog te 3 godine, a i zbog činjenice da iza njega stoji Google i ogromna armija developera i ostalih.Ipak, C za sada ima najbolju podršku za HTML5 na primer (mada bi prema nekim podacima Opera 12 trebala da ga prestigne kad izađe).

Igor++
18.11.2011, 23:51
Znam za O12, da dobija inline SVG i jos bolju implementaciju HTML5 funkcija, ali oduzio im se razvoj. Tu funkcionalnost su prikazali jos u februaru ove godine i to pod verzijom 11, pa odlozili za 12 i jos se ne nazire final release. Sada O12 ima najveci score na html5test.com, ali kako su krenuli opet ce ih Chrome prestici dok oni puste final verziju.

ZoNi
19.11.2011, 0:57
Phhh, ako hitno ne ubace podršku za inline SVG i HTML5, ne znam šta ću da radim od muke ;)

Igor++
19.11.2011, 1:00
I sta sad tvoj post treba da znaci? Da nikome ne treba?

Neutrino
19.11.2011, 1:09
Nemojte se preterivati oko gluposti. Brojke o zastupljenosti browsera na tržištu govore same za sebe. Možda je Opera bolji browser u odnosu na konkurenciju ali zastupljenost koja jedva prelazi 2% na globalnom nivou joj uopšte ne ide u prilog. Da stvar bude lošija po nju u poslednje vreme sve veći broj projekata odbija da nastavi sa aktivnom podrškom za Operu zato što postaje ćudljivija i od Internet Explorera.

ZoNi
20.11.2011, 18:28
I sta sad tvoj post treba da znaci? Da nikome ne treba?
Ne, nego da ima potrebnijih i bitnijih stvari od navedenih, ili npr. Acid testa i sličnih "teorijskih" fora.

Super je da se sve to doda, ali je to, realno, retko kome bitno.

Igor++
20.11.2011, 19:31
Ukoliko su svi pred-HTML5 standardi vec ispostovani i ubaceni u browser onda ne vidim da ima nesto potrebnije od uvodjenja funkcionalnosti iz HTML5 drafta. Ako mislis da ima onda bih voleo da cujem neki primer toga sta je potrebnije.

A realno je to potrebno svima koji idu na internet, samo mozda nisu svesni sta sve sajtovi koriste i koliko bi neke stvari olaksale posao web developerima.

ZoNi
20.11.2011, 20:17
Ako mislis da ima onda bih voleo da cujem neki primer toga sta je potrebnije.
Pa, pogledaj "Mane i nedostaci Google Chrome-a" ovde > (http://www.zoniweb.com/2011/09/google-chrome.html). To su sve stvari koje bi *meni* mnogo više značile nego inline SVG ;)

Neutrino
20.11.2011, 21:20
Pa, pogledaj "Mane i nedostaci Google Chrome-a" ovde > (http://www.zoniweb.com/2011/09/google-chrome.html). To su sve stvari koje bi *meni* mnogo više značile nego inline SVG ;)

Kratak osvrt na pomenuti članak http://www.zoniweb.com/2011/09/google-chrome.html

1) "Other bookmarks" je u stvari veoma korisna stvar jer skuplja nekategorisane bookmarke na jedno mesto. Ako ti baš toliko smeta samo otvori "Bookmark manager" i ukloni sve linkove iz njega i "Other bookmarks" će nestati. Meni lično on dosta znači.

2) "Print..." opcija je dodata u nekoj od prošlih verzija. Možeš joj pristupiti klikom na ikonicu ključa ili direktno CTRL+P.

3) Većina potrebnih opcija vezana za podešavanje štampe dostupne su iz Print dialoga realizovanog u browseru (vidi tačku 2).

4) Chrome automatski sakriva download bar nakon što klikneš na fajl koji je prikazan u njemu po završetku downloada. Bilo je par zahteva da se ugradi opcija da se download bar automatski sakriva po početku downloada ali to je po meni potpuno beskorisna ideja jer kad se nešto downloaduje u najvećem broju slučajeva se i otvara nakon završetka downloada.

5) Nikakve fundamentalne razlike nema između "Save" i "Open" osim što browseri koji podržavaju opciju direktnog otvaranja prave đubre smeštanjem duplog sadržaja u temp folder sistema. Apsolutno podržavam opciju nepostojanja "Open" opcije.

6) Razumna opcija mada ne shvatam smisao veštačkog ograničavanja keša browsera kad browser može da kontroliše koliko mu je zaista potrebno. Uostalom većina sadržaja iz keša ima jedva dovoljan životni vek definisan isticanjem da veličina keša realno nikad nije problem.

7) To stoji. Mogli su da naprave normalnu instalaciju.

8) Stvar ukusa mada sam skoro siguran da postoji neka ekstenzija za to. Lično ne volim te sidebar pristupe koje zauzimaju horizontalni prostor u viewportu.

ZoNi
21.11.2011, 10:29
@ Neutrino:
1. Da, ali zauzima suviše mesta; ne može da se prebaci na drugu stranu... Jednostavno, nije dovoljno fleksibilno. Ja sam problem rešio tako što sam uvezao bukmarke iz FFa, tako da sad imam jedan folder sa linkovima, koji se nalazi levo, uz ostale bukmarke i kome mogu da menjam ime (tj. da stavim nešto puno kraće od besmisleno dugačkog "Other bookmarks").
2. Nisam pominjao mogućnost štampanja, već nedostatak dugmeta Print na toolbaru (a to je često potrebno nama koji puno štampamo). Naravno, moguće je rešiti i taj problem posredno, tako što se u bukmarks bar doda Print "link" (ili pomoću neke od ekstenzija, npr. Simple Print (https://chrome.google.com/webstore/detail/oohkjoogfjpkbdiefkkhimlkncjoinkd)).
3. Da, u pravu si, nešto malo opcija štampe je zaista dodato u novijim verzijama Chrome-a, mada tu je i dalje FF u velikoj prednosti (uzgred, Chromium nema ništa od ovoga :( ). Ispravljeno je to u onom mom "kukanju" ;)
4. Bilo je PUNO zahteva na zvaničnim forumima Chrome-a i Chromiuma da se download bar ukloni automatski nakon završenog download (npr. 10 sekundi nakon završetka). Meni mnogo smeta to što taj download bar ostaje vidljiv sve vreme, čak i kad skinem običnu sliku. Naravno, niko nije tražio da se download bar ponaša isključivo tako, već da se korisniku da mogućnost izbora - da ostane kao sada ili da se aktivira opcija automatskog uklanjanja nakon završenog skidanja.
5. Opet je to pitanje fleksibilnosti - postojanje opcija Open i Save tebi ne bi smetalo, jer bi koristio samo opciju Save; meni bi Open bio koristan, npr. kada skidam titlove. Tada kliknem na Open, zip sa titlom se otvori u 7-zipu, ja titl prevučem u folder sa filmom, zatvorim 7-zip i posle toga ne moram da brišem skinuti zip sa desktopa... Inače, ja mnogo češće koristim opciju Open, nego Save.
6. Pa, zato je poznato da Chrome ume da se "raširi" skoro kao Windows ;)
7. Da.
8. Ni ja to ne volim, niti koristim, ali smatram da je to potrebno, naročito u današnje vreme wide monitora.

Da ne bude zabune: ja smatram da je Chrome *odličan* brauzer, samo nije dovoljno fleksibilan za moj ukus :)

Primer: evo kako je moguće jednostavno podesiti FF da zauzima, sa istim prikazanim stvarima u GUIu, puno manje vertikalnog prostora (u stvari, FF ima prikazano više tih stvari, npr. Search bar, koji volim, iako više nije neophodan):
http://i52.tinypic.com/6jleaf.png

Nikola16789
21.11.2011, 12:42
Mozda je Chrome mlad (mada ja 3 godine razvoja bilo cega u IT sektoru nikako ne bih nazvao mladim), ali WebKit je nastao pre 13 godina.

Po komentaru da se Chrome "vuce sto se brzine tice a o ostalom i da ne pricam" naspram Opere samo pokazujes koliki si Opera fanboy, jer cak i ako je Opera brza, razlika nikako ne moze biti tolika da bi upotrebio takvu rec. Pogotovo kad se uzme u obzir da Chrome ima zreliji extension API, manje bagova, kao i bolju podrsku za web standarde (npr. inline SVG imaju svi browseri osim Opere).

:facepalm Pored uvodnog posta (gde je autor naveo kako je sve ostalo osim onoga sto on koristi, citiram: "KRS"), ti si nasao nekog drugog da prozivas da je fanboy.

Umesto da samo postavi pitanje, on bespotrebno pravi flame war. Obican troll.

blast beat
21.11.2011, 13:01

Vidi, presao sam sve od IE-a, preko Netscape-a i Firefox-a, cak sam probao i Safari dok sam koristio windblows, plus nekoliko iskljucivo Linux browsera. Opera iako nije 100% savrsena mi najvise odgovara. Podatke o brzini sam objektivno izneo. Da li su Linux verzije drugacije od win verzija pa se to desava ne znam, ali kod mene i jos par ljudi koji koriste Linux je tako. Za ostalo necu da komentarisem, ima mali milion ovakvih rasprava na forumu koje nigde ne vode. Samo sam hteo da kazem da nije lepo ostale browsere nazivati "KRS" jer ih neki ljudi smatraju boljima i vise im odgovaraju.