PDA

Prikaži potpunu verziju : Početnik u pravljenju elektronske muzike

Schnak3
12.11.2011, 18:11
Hteo bih da napravim neku elektronsku pesmu, pa me zanima u kom programu je najlakse napraviti tako nesto? Instalirao sam Magix Music Maker, mada je cisto komercijalizovan program i nema uopste toliko stvari, ali sam koristio ovu ovaj "sintisajzer (http://gyazo.com/0b6c5e4ab1ffd7532dc5de4da8f5b8cc.png)" i bas mi se prisvidjao, ali program ne omogucava snimanje dok ide muzika u pozadini. Najvise bi mi trebali evekti kao na Korg Mini-KP (http://www.youtube.com/watch?v=La5TgMpawcQ)u

Dushan
12.11.2011, 20:05
Elektronska pesma je poprilično širok pojam :) Što se tiče programa, ja bih ti preporučio FL Studio, jako je user-friendly, brzo se skontaju osnove, a i prilično je dobar. Imaš na youtube gomilu tutorijala, pa gledaj.

Vavilon
12.11.2011, 20:24
+1 za FL Studio, jos skines neke plug in-ove...

DonCorleone91
12.11.2011, 21:10
Elektronska pesma je poprilično širok pojam :) Što se tiče programa, ja bih ti preporučio FL Studio, jako je user-friendly, brzo se skontaju osnove, a i prilično je dobar. Imaš na youtube gomilu tutorijala, pa gledaj.

Slazem se da je FL za pocetnike i verovatno ga ljudi odma skapiraju, ja recimo nikako to da uradim a pokusao sam vise puta :D i ako znam da radim na komplikovanijim programima od njega, fl nikako da skontam, a nije da nisam pokusao :D

Vavilon
12.11.2011, 23:07
Slazem se da je FL za pocetnike i verovatno ga ljudi odma skapiraju, ja recimo nikako to da uradim a pokusao sam vise puta :D i ako znam da radim na komplikovanijim programima od njega, fl nikako da skontam, a nije da nisam pokusao :D

Opusteno, ne kapira ga niko bas odma, ja sam imao FL Studio 8 otvorio ga video ono sto se pojavljuje po default-u (Clap, Click, jos neki efekti,...) lupio par puta, nisam znao to da snimim, rekao „Ma ovo je glupost”. A onda kad sam, posle odredjenog vremena, instalirao 9-ku i rekao sebi da hocu da ga „skapiram” i poprilicno sam uspeo, ali prosla me je ta faza kad sam se stalno bahtao sa muzikom :)

LemaX
13.11.2011, 4:26
fl studio,
hehe, moj prvi program u kojem sam se igrao je rebirth, pa onda reason.
I onda sam video slučajno na tv-u, davno beše, nekog našeg kompozitora, a u pozadini na monitoru stoji cubase.
I onda sam se jedva naterao da ga ukapiram na početku, onako na silu, i od tad ne mogu da se odvojim od njega, još kad uradiš rewire sa reason, ableton... ma s čime god hoćeš :)

Dushan
13.11.2011, 14:18

Ma zavisi kako kome šta leži :D Ja sam npr. probao iz više pokušaja Ableton, ali džabe. FL mi je jednostavno više legao.

DonCorleone91
13.11.2011, 14:21
Ma zavisi kako kome šta leži :D Ja sam npr. probao iz više pokušaja Ableton, ali džabe. FL mi je jednostavno više legao.

Sve sto sam probao, u roku od sat vremena sam znao da ga koristim poprilicno dobro, cubendo, PT, logic, reaper, studio one...etc, jedino me fl zaglupljuje, mada vise nemam ni volje ni zelje da se bakcem sa njim :)

Schnak3
13.11.2011, 21:34
Sta mislite o GarageBand softveru za iOS uredjaje? Program mi se dosta svidja jer deluje lak za upotrebu, a ima dosta stvari integrisane u njega.

DonCorleone91
13.11.2011, 22:14
Sta mislite o GarageBand softveru za iOS uredjaje? Program mi se dosta svidja jer deluje lak za upotrebu, a ima dosta stvari integrisane u njega.

Igracka :)

Schnak3
13.11.2011, 22:44
Jel postoji neka softverska alternativa MiniKP od Korg-a? Spravica ima gomilu efekta za live nastupe.

Vavilon
13.11.2011, 23:35

Mnogo je dobar, bas zbog toga sto ne trebas da budes profesionalac da bi radio dobre stvari u njemu

Schnak3
15.11.2011, 20:08
Jel ima razlike izmedju Reason 4 i 5? Skinuo sam 4 slucano umesto petice -.-

Starface
29.11.2011, 11:28
+1

A to da jeste igracka garage band za ios jeste.Mislim nit ima pluginova niti nekih efekata a i limitiran si na 7-8 kanala.

doctor
29.11.2011, 15:21
FL Studio je za amatera/početnika dobar... Ja i ortak se zezamo u njemu i odlično vrši posao... :)

Starface
29.11.2011, 18:50
Doctore producenti koji su radili od lil wayne-a drop the world su navodno radili u fl :). Ja imam neko misljenje da nije toliko vazno u cemu radis vec kako radis.Dal ti napravio 20 kanala u cubase ili u pt, pesma je pesma.Tako i za fl. E sad kako kome odg ...

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/JZ-fD_tWPe0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> (http://youtu.be/JZ-fD_tWPe0)

DonCorleone91
30.11.2011, 0:26
Doctore producenti koji su radili od lil wayne-a drop the world su navodno radili u fl :). Ja imam neko misljenje da nije toliko vazno u cemu radis vec kako radis.Dal ti napravio 20 kanala u cubase ili u pt, pesma je pesma.Tako i za fl. E sad kako kome odg ...

Tacno

doctor
30.11.2011, 21:33
Ja imam neko misljenje da nije toliko vazno u cemu radis vec kako radis.Dal ti napravio 20 kanala u cubase ili u pt, pesma je pesma.Tako i za fl. E sad kako kome odg ...
Slažem se, naravno, samo smatram da je FL najbolji za početnike :)