Prikaži potpunu verziju : Hitno potrebna pomoc oko monitora BENQ FP231w?
KAO STO NASLOV KAZE, POTREBNA MI JE POMOC STRUCNIH LICA....... KUPIO SAM MONITOR IZ NASLOVA ALI NEMAM KONEKTOR KOJI JE ZA NAPAJANJE MONITORA! PA ME ZANIMA KAKO DA NADJEM NA MONITORU GDE TREBA DA DOVEDEM 24V, POSTO JE NA NJEMU KONEKTOR SA 4 PINA?????? POMAGAJTE
http://www.ebay.com/itm/24V-AC-power-adapter-BenQ-FP231W-Q23W3-LCD-TV-/180692852631
OVAKAV MI DZEK TREBA, ALI MI JE BITNO KAKO IDE SEMA POVEZIVANJA, AKO NEKO ZNA
Nutsbre@ker
3.11.2011, 18:19
Pre svega izbegavaj da pises velikim slovima jer se to smatra vikanjem i nepotrebnim privlacenjem paznje. Takodje izbegavaj naslove tipa HITNO POTREBNA POMOC itd. jer deljuje veoma iritantno. A ako si monitor kupio nov ( u radnji ) prodavac je duzan da ti proda naravno monitor i kablove za osnovno povezivanje sa racunarom, a rekao bih da je naponski kabl jedna od najosnovnijih stvari zar ne.? U slucaju da je monitor polovan ( ili kupjen preko limunda, kupinda itd.) trazi da ti osoba od koje si je kupio dostavi i naponski kabl osim ako je naglaseno da uz monitor ne dolazi strujni kabl ( opet limundo, i kupindo:kreza: ), u tom slucaju ti ne gine odlazak do ovlascenog servisera ili prodavca za Benq-uove monitore i kupovina istog kod njih.
monitor nije kupljen u srbiji, a isto tako nisam uspeo da nadjem originalan punjac...... zvao sam sve zive servise niko nema, zato sam i postavio pitanje na forum, ako neko zna semu povezivanja! ali ipak nista
Koliko sam razumeo ti hoces da upotrebis neki drugi (neorginalni) ispravljač umesto originalnog? Koliko sam na brzinu mogao da pronađem na netu potreban ti je ispravljač koji daje napon od 24V i stuju od 5A, maksimalne snage 120W. To ćeš veoma teško naći u Srbiji (da je u pitanju 12V mnogo bi lakše išlo). Što se tiče povezivanja tu je još gora situcija - jedino da pronađeš nekog člana koji ima isti monitor pa da ti on unimerom izmeri koji pinovi su ti pod naponom i i onda da direktno zalemiš žice od ispravljača (ako uopšte uspeš da pronađeš neki sa tim karakteristikama) na monitor. Previše komplikovano. Moj ti je savet da prodaš taj monitor ako neko ima živaca i znanja da se bavi njime ili da pojuriš na netu orginalni ispravljač na nekom popustu. :ciao:
PS: Pronađoh ovaj ispravljač/punjač na netu (trebalo bi da ima da se kupi i kod nas). Koristi se i za punjenje baterija kod lap-topova. ne znam kakvog je kvaliteta, ali po specifikacijama odgovara onome što ti treba:
Link (http://www.nonstopshop.rs/i-4540/notebook-punjac-gembird-eg-mc-001)
bas tako..... jedino mi je resenje, da odnesem kod dobrog elektronicara, pa da mi resi slucaj...... adaptera od 24v 5A imam vise komada, samo me muci taj konektor i povezivanje...... ili preko ebay da nadjem, nista drugo.....
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.