PDA

Prikaži potpunu verziju : Zbog čega kupujete SK?

Strane : [1] 2

Red Dragon
25.8.2006, 17:56
Svako ima svoje razloge,ali da vas cujemo i zasto.
Da li biste uzimali mozda da postoji samo:
SVET IGARA
SVET HARDVERA
SVET SOFTVERA
ili bas od svega po malo

Eni
25.8.2006, 18:09
Navika.... a i sve po malo od onog što si ponudio... ;)

Teva
25.8.2006, 18:13
Pa tradicija i navika a i zbog svega po malo (osim sugave,budjave i suvisne teme Phone zone)....

Patrick
25.8.2006, 19:27
Najvise zbog hardvera i softvera, ali i zbog igara jedva cekam prvi u mesecu.

Hector Ruiz
25.8.2006, 21:32
Navika, mada iskreno malo toga nudi u poredjenju sa drugim casopisima iste tematike. Jedino u cemu ste odlicni je opis igara, ostalo sve obradjujete povrsno.

JANISKO
25.8.2006, 21:34
Naravno zbog igara!

bobi
25.8.2006, 22:09
Zbog SK-a.

Dimo
25.8.2006, 22:14
Zbog cega bih uopste kupovao neki kompjuterski casopis?Da ostenem u toku sa desavanjima u IT svijetu i da saznam/naucim nesto novo,naravno.Najvise me interesuje softver,a od hardvera opisi stampaca,skenera i grafickih kartica.

korisnik
26.8.2006, 0:23
Iskljucivo radi nostalgije.

MarkoFaca
26.8.2006, 1:23
Kupujem SK od 1993.

ZoNi
26.8.2006, 2:36
zbog softvera (odlicni opisi) i hardvera (super, cak i vise nego sto me interesuje)... takodje, i zbog povoljne cene, nostalgije, zbog toga sto mi se generalno dopada izgled, zato sto su kod mene Politikina izdanja visoko cenjena...

SSgrunf
26.8.2006, 3:07
Navika, mada iskreno malo toga nudi u poredjenju sa drugim casopisima iste tematike. Jedino u cemu ste odlicni je opis igara, ostalo sve obradjujete povrsno.
Bas tako! :dedica:

hacker_aca
26.8.2006, 16:43
Sve što ima u njemu!

todos
2.9.2006, 22:00
Hardwer, besplatni programi i politicki komentari.

Usamljeni Revolveras
19.9.2006, 11:04
Zbog svega i zato sto je jeftin i odlican!:alealeee: :aplauz:

ezenkiel
5.10.2006, 13:51
Za tu cijenu, stvarno mnogo daje.

Testovi hardvera su Ok, prilično jednostavno napisani, bez onoga šareniša od grafikona, mjerenja signala itd. (kao npr. u Bug-u) a koji služe samo da zavedu. Također, ranije mi se dopadalo što su u testovima hardvera autori često otvoreno govorili da je neki komad hardvera smeće, da se ne isplati kupiti ga, bez onoga uvlačenja zastupniku i prodavcu. Npr. u PC Press-u je uvijek sve super, kvalitetno za tu cijenu, izvan svog vremena, itd. Sjećam se ere raznih Delta i noname CD drajvova, koje su popljuvali u SK, a u PC Press-u su govorili da su to vrhunski uređaji, malo bučni zbog velike brzine okretanja ..... A istina je - ne d'o Bog da to imaš !

LIjepo što se počelo pisati i o Linuxu, samo naprijed !

Opisima igara vrlo vjerujem ! Tj. ako igra nije opisana u SK, za mene ona ne postoji :-)))))

Postoje i stvari koje mi smetaju ili nedostaju, ali to ne spada u ovu rubriku - pitanje je "zbog čega KUPUJEM, " a ne "zbog čega NE KUPUJEM" SK :)))

Neuro
5.10.2006, 15:19
Zbog čega kupujem SK? :confused:
Hmmm... Ček', ček'... :icon_scra
Paaaaa... Ummm... Ovaaaj... :paranoia:
Eto... :a_whistli

Andross
5.10.2006, 15:19
Zbog SK-a.
Takodje :)

absonic
6.10.2006, 22:22
navika...
ali ozbiljno razmisljam da ukinem tu naviku ako nastave sa poskupljenjima!

Nicolas
6.10.2006, 23:17
Najposteniji su, to nije niko pomenuo (u ovoj temi). Neki drugi ce za besplatan softver/hardver ili malo kesa da ispisu sta im dato, dodje mu kao oglas dok oni nece. Principijelni su! I to cenim najvise od svega, mogu se uzdati u sve testove, pa bili oni ponekad i povrsni. A sve mi odgovara, od pocetka do kraja, sem oglasa, reklama i slicnog-ali ne smetaju mi. Vidite da i posle onoliko cimanja s nase strane da nam ubace cene ipak su ih na kraju neprimetno malo po malo izbacili. Zatim ide tradicija/navika, sledece godine mi dodje 10 godina, odnosno za mesec/dva;)

Miloš
7.10.2006, 0:54
Ја купујем "Свет Компјутера" зато што је један од ретких часописа који је стварно стручан. Остале часописе не волим зато што имају пропуста и неистина у текстовима. Поред "Света Компјутера" редовно читам и GNUzillu, и по мени су то два најквалитетнија часописа.:)

RaideR
7.10.2006, 1:01
Zbog nostalgije... Ne znam, lep je osecaj kada svakog prvog-drugog u mesecu sednete uz sholju caja i onako polako listate i citate redom omiljeni casopis...
Valjda mi ostalo to secanje iz ranog detinjstva, posto ste pre bili mnogo, mnogo bolji.

^^ sve ovo nije pohvala :)

Maximus
7.10.2006, 16:47
Zbog radoznalosti i zato sto volim da citam IT casopise a SK je najjeftiniji

sasha vukelic
7.10.2006, 16:59
navika...:opanachke

interceptor
7.10.2006, 18:40
Zato sto su teme ok i obuhvacene su skoro sve, tekstove pisu likovi koji poznaju materiju.... uglavnom ne mozes da procitas neku glupost kao sto je slucaj sa pojedinim casopisima ili tekstovima vezanim za IT. Naravno, mesta za napredak i poboljsanje ima uvek. Samo napred :alealeee:

SFRJ-Forever [CG]
7.10.2006, 21:25
Ja ga kupujem jer vise nema Hackera, a trenutno nema boljeg kompjuterskog casopisa od SK, tako da sam osudjen na njega:(

Konan
8.10.2006, 0:51
Prvo: Pošteni su u opisu igara, hardvera i nema uvlačenja spozorima.
Drugo: cena nije preterana. Treće: kao serviser, često se slažem sa dijagnozom Kuzmanovića.
Ima i propusta (Phone zone), poneki skraćeni prikaz hardvera, ali... nostalgija pobedi:) .

1r0nM4n
9.10.2006, 22:56
navika...
Ja ne planiram da prestanem da kupujem SK, ali to sa povećanjem cene je malo nelogično. Naime, u textu "Pre svega..." piše:
Nadamo se da će se nadležni potruditi da "risajzuju" inflaciju u budućnosti kako bismo nekada mogli da smanjimo cenu, a ne samo da je povećavamo.
A opšte je poznato da je u septembru deflacija bila 0.2 odsto.

A zašto kupujem...
Mogu da kažem da ga ne kupujem zbog igrica (i jedino te textove uopšte ne čitam) :)

p0z

Crejk
9.10.2006, 23:56
A opšte je poznato da je u septembru deflacija bila 0.2 odsto.

Stvarno je povecanje cene malo nelogicno. Nije valjda da je zbog postera!?

Doduse pozadinu postera bi trebalo zalepiti na zid u mnogim firmama,ubrzalo bi posao, nije bila losa ta ideja.
Sve rubrike su sjajno obradjene. Moj favorit su rubrike Servis i i/o port (narocito zbog Kuzminih pljuvacina po komponentama koje reklamiraju sponzori u istom broju)!
Phone zone je stvarno visak.

Jerry McLafllin
10.10.2006, 0:34
Ja ne kupujem Svet Kompjutera,devojka mi radi u trafici pa ga procitam za dzabe.Salim se,naravno.
Svet Kompjutera kupujem jer sam ga kupovao i kada sam imao C-64.Vecina ljudi koji su radili na kreiranju SK-a tada i koji su mu davali onu aromu koja ga razlikuje od ostalih casopisa i dalje je tu.
Dakle,kvaliteni i orginalni autori i njihovi profesionalni i veoma analiticni ali u isto vreme i lezerni i nonsalantni tekstovi su ono sto odvaja SK od svih ostalih casopisa slicne tematike.

bobi
10.10.2006, 9:22
Ja ne kupujem Svet Kompjutera,devojka mi radi u trafici pa ga procitam za dzabe.Salim se,naravno.
Svet Kompjutera kupujem jer sam ga kupovao i kada sam imao C-64.Vecina ljudi koji su radili na kreiranju SK-a tada i koji su mu davali onu aromu koja ga razlikuje od ostalih casopisa i dalje je tu.
Dakle,kvaliteni i orginalni autori i njihovi profesionalni i veoma analiticni ali u isto vreme i lezerni i nonsalantni tekstovi su ono sto odvaja SK od svih ostalih casopisa slicne tematike.
Ni ja to ne bih rekao lepse :)

Covenant
10.10.2006, 12:39
Zbog nostalgije... Ne znam, lep je osecaj kada svakog prvog-drugog u mesecu sednete uz sholju caja i onako polako listate i citate redom omiljeni casopis...
Valjda mi ostalo to secanje iz ranog detinjstva, posto ste pre bili mnogo, mnogo bolji.

^^ sve ovo nije pohvala :)

I couldn't agree more;)

voodoo_
10.10.2006, 13:13
Nisu oni pre bili (mnogo) bolji nego se danas informacije manje cene, kad je tu internet i sve :)
Dakle tad napišu bilo šta interesantno i publika može samo "omg!!!" :) a sad rodiš mečku dok napišeš dovoljno informativan tekst, i čitaoci ti nađu 20 mana jer su još pre mesec dana to videli na netu :)

Nemesis
10.10.2006, 13:30
I ja se pridružujem onima koji SK kupuju zbog nostalgije.

Kad sam bio mlađi bio mi je odličan (tekstovi o programiranju za C64 + igre + sjajne karikature & cvet kompjutera). Takođe sam redovno uzimao i svet igara.

Sada ga kupujem samo zato što malo košta a žao mi da prestanem. Drugi razlog je zbog vesti. Prelistam naslove da vidim šta ima novo od hardvera jer me mrzi da zbog toga surfujem net-om.

Sve u svemu, imam utisak da sam SK prvenstveno orjentiše na tinejdžere kao ciljnu grupu.

Zooo
10.10.2006, 13:59
Kupujem ga od skoro (nepuna godina), kad sam nabavio kompjuter morao sam da nadjem i adekvatan časopis koji će mi omogućiti da ostanem u toku. Od izdanja kod nas najviše mi se svideo SK, i D!. Svaki je na svoj način zanimljiv, pa ne mogu da odolim da svakog meseca ne pročitam oba...

Renee
10.10.2006, 19:07
Kupujem ga iz mnogo razloga!

1. Najbolji domaći časopis (a možda i svetski :opanachke )
2. Cena mu nije velika, kao što je to slučaj kod drugih časopisa.
3. Uvek ima šta zanimljivo da se pročita o Hardevru i Softver ali i o Igrama.
To su moji razlozi, zbog kojih kupujem Svet Kompjutera
Poz :ciao:

Dushan
10.10.2006, 21:49
Prvo sam pocheo da ga kupujem iskljuchivo zbog opisa igara, a kasnije sam i radi hardwarea i softwarea, i realno je nash NAJBOLJI IT chasopis, tekstovi su razumni (za razliku od "Mikra" i sl. gde tekstove mogu razumeti samo oni koju su bash upuceni u materiju), i josh kad bi umesto Phone Zone uveli neshto tipa: "Shkola programiranja", gde bi im bio kraj...

Bryan Fury
11.10.2006, 0:04
Uglavnom zbog povoljne cene - za te pare stvarno nema ništa bolje. ;)

Lucic Nemanja
29.10.2006, 15:56
Sve po malo.Mislim za sve ove ponudjene odgovore postoje zasebni casopisi.Tako da naprimer hocu samo igrice onda bi kupio recimo ScreenFun ili Gameplay.Ali ne kupujem ih jer je SK NAJBOLJI!!!!:alealeee: :alealeee:

voodoo_
29.10.2006, 16:21
tekstovi su razumni (za razliku od "Mikra" i sl. gde tekstove mogu razumeti samo oni koju su bash upuceni u materiju)
Ma najbolje :)
Tekstovi u Mikru su kao za nekog ko je kompjuter video samo na slici
A i SK se polako kreće u tom pravcu :(

REDisLAW
16.11.2006, 19:15
Zbog svega... Kupujem ga otkad znam za komp i naravno neću ga menjati...

Grimm_SBL
16.11.2006, 19:26
Navika... ipak je SK deo mog zivota vec skoro 7 godina... i kroz osnovnu i kroz srednju i sad kroz fax...

Marko93
16.11.2006, 20:35
Obozavam SK i kupujem ga da bih bio u toku na svim IT poljima. Citam od svega po malo. :ciao:

Shang Tsung
16.11.2006, 20:38
Ne kupujem ga.. cena.

loki
16.11.2006, 22:11
Iz navike,verovatno.:dedica: Ne smem ni da kazem otkad kupujem Sk.Kupovao sam i onda kad sam se odmetnuo u konzolase posle Amigine pogibije.Imaju odlicne novinare,a narocito mi se svidjaju kolumne MKuzmanovica, IO port,kao i opisi igara koji su duhoviti i informativni.Jedino sto bih dodao je cena hardwera koji se opisuje

NightWolf
1.12.2006, 19:45
Kratko i jasno:ZBOG SVEGA!:D ..lol

flaster
21.1.2007, 15:07
Bilo je to divno proljece 1989. kada me je po povratku iz skole, u mojoj sobi docekao 'debeljko' i 2 kasete sa igricama.

Prva stvar koju sam sutradan uradio, bila je kupovina 'Sveta kompjutera'.
Do danas sam ostao vjerni fan.

Respect! :n_klanja:

Sale013
21.1.2007, 15:36
navika...
Takodje!

Crusader88
21.1.2007, 15:39
kupujem ga od kad imam komp, video sam od drugara(koji je imao komp pre mene), i od tada ga kupujem ima 4 godine, a zbog cega pa naravno sve
mada ga citam od pozadi(navika od blica, tj prvo sport pa ostalo)

phoenix[illusion]
21.1.2007, 16:12
Ja zbog svega, obozavam i hardver i softver i igre. Inace uvek ga procitam celog u roku od tri dana. Steta sto ne izlazi svake nedelje.

next
21.1.2007, 18:43
Pa,uglavnom zbog svega(celog sadrzaja),a kupujem ga vec trecu godinu....
E sad prvo prelistam,pa citam Kuzminu kolmunu,pa TEST RUN,pa onda sve ostalo....

ACHTUNG
21.1.2007, 18:50
Navika,informacija...

Tetanus
21.1.2007, 19:48
Na prvom mestu zbog softvera koji je opisan, pa onda zbog opisa igara. Hardver me malo manje zanima jer sve sto je tamo opisano je uglavnom i preskupo za mene.

Peruzzi
21.1.2007, 19:51
....mada ga citam od pozadi...

to je zbog sifri...;)

prvi broj sam kupio kad sam sastavljao kongu...pa mi se svideo.\
Tradicija

nighthawk
21.1.2007, 23:32
Jednostavno najbolji domaci IT casopis. Mikro i ostali ne mogu ni da pridju Svetu Kompjutera.

Omiljena rubrika: Kuzmina kolumna

nikola87
22.1.2007, 0:54
Primetio sam da dosta mojih drugara citaju SK od nazad mad vidim da to isto pise i dosta ljudi na forumu.To je valjda zbog igrica,sve ih zanima koje su nove igre i koliko su dobile procenata(glupost).
Ja uvek prvo citam hardware,opise programa pa onda i gre pa sve ostalo.

SK kupujem prvenstveno iz razloga sto poveoma pristojnoj ceni prodaje kvalitetne i tacne informacije i sto pravi dobar balans izmedju casopisa za pocetnike i casopisa za poznavaoce kompjutera.Jednostavno tekstovi nisu zamarajuci kao u nekim casopisima.Uglavnom je sve napisano nekim jezikom koji skoro svi mogu da razumeju kako pcetnici tako i veterani.

pozz:ciao:

Djuka
22.1.2007, 1:11
Kao sto i mnogi rekose, od svega pomalo. Po mom misljenju, idealan odnos(kolicinski i "dubinski") hardvera, softvera, igara i informacija spakovan u magazin dostupan svim korisnicima, kako samim pocetnicima, tako i onima koji vec imaju solidno znanje.

mad_skillz
22.1.2007, 2:48
kupujem zbog imena , lepo kaze svet kompjutera i nema dela koji nije u nekoj relaciji sa kompjuterima kao shto nema oblasti u vezi sa njima koja me malo ne zanima a sk pokriva gotovo sve...

grdja
22.1.2007, 15:57
Najvise zbog tradicije. Ali volim lepo da vidim sto me interesuje na papiru na srpskom. Dobar je Gugl ali...

Nadam se da ce cena ostati prihvatljiva jos dugo vremena. Ne bi bilo lepo da sad posle izbora kad evro skoci SK predje 150DIN, vrlo ne bi bilo lepo.

Dusan Maksimovic
22.1.2007, 19:02
drug je kupovao pa poceo i ja davne 99e. i eto tradicija. a i ima sve sto me interesuje. i vishe. malo su dosadni sa reklamama u poslednje vreme ali od neceg mora da se zivi. razumem ja to. pozdrav svima!

Beagle
22.1.2007, 21:39
Habbit i guess :)
Kad gA CITAM TOLIKE GODINE, STO BIH SADA PRESTAO :a_bleh:

A M G
23.1.2007, 2:17
Ne secam se tacno kada sam poceo da uzimam SK, ali mislim da je to bilo negde '98 ili '99. Uzimam ga i dalje jer sam se nekako navikao na njega, mada bih ga se lako odrekao da nema zanimljivih tekstova! ;)

LunaticRS
23.1.2007, 6:27
Ja jedino slabo citam softver.Najvise me interesuje sta je aktuelno sto se tice igara.Ustvari, ja bih trebao da kupujem Gameplay, ali nekako svakog mjeseca ja moram kupiti SK.Mislim, jednom kad pocnes da kupujes SK moras onda da ga kupujes stalno.

Prometheus
23.2.2007, 8:23
1. Kuzmina kolumna
2. Prikaz softvera
3. Prikaz hardvera
4. Prikaz igara (površno, osim onih "Syberia" tipa)
5. Cene u reklamnom prostoru (one sitnijeg fonta, sa PDV-om)

cTaHk0
27.2.2007, 2:00
Jer mi je promijenio zivot...:icon_stud
Negdje 90-91 kada mi je Commodore 64 bio san, Spectrum ili Atari zelja, Amiga nesto nedistizno a VIC20 realnost... :dedica:
Sjecam se da sam citao SK mjesecima prije nego sam i imao bilo kakav racunar...
Zato ga valjda i dalje citam .. who knows :a_whistli

glitch
27.2.2007, 2:42
SK citam od korice do korice i podjednako gutam svaku od tematika (mozda se, doduse, udubim malo vise oko hardvera)... Iz tog razloga ne mogu da glasam a da budem korektan

Kaiser Soze
27.2.2007, 7:26
Kupovao od '95te do 2002ge.
Sve lepo ima kraj. :)

( a i monitor mi je dovoljno visoko, ne treba vise da podmecem SK da bih popravio vertikalu ) :D

biljka
17.3.2007, 11:51
Odlican odnos cena-kvalitet :) nema bolje za te pare :icon_stud
Da li ste primetili da PC Press ima sve manje strana a isto kosta? :rolleyes:

huligan
17.3.2007, 12:16
Kupujem ga zbog svega po malo...:D
Neredovno kupovao od 2002 do 2004,a od februara 2004 nisam propustio nijedan broj ;)

NjegovaWisost
17.3.2007, 14:21
Zbog svega pomalo. Jedino mi ide na živce tona reklama

Master Neo
17.3.2007, 14:41
Poceo da ga citam kad je pocelo bombardovanje, aprilski broj. I od tada, manje vise sam svaki procitao, mozda sam par propustio. A citam ga, hm, pa jednostavno navika, kao sto neko cita blic, novosti, politiku svako jutro, tako i ja SK, da se informisem o dogadjanjima iz IT sveta... :D

lucifer
17.3.2007, 18:09
Kao prvo odlican odnos cene i kvaliteta cak mozda i pretezava kvalitet, kao drugo zato sto je najbolji u celoj zemlji.Bas sam pre nekoliko dana kupio jedan drugi magazin o igrama (sastoji se od dve reci prva pocinje na G a druga na P :) ) cisti amateri a kosta 230!!!!!! valjda sam ga kupio iz radoznalosti cisto da vidim sta to toliko vredi a on vise lici na strip pun slika a teksta nigde.E tek onda sam video koliko je SK dobar!I zato ne svrljajte :D .

Densetsu
17.3.2007, 18:34
Pre SK-a sam kupovao "Bonus" jer sam u to vreme totalno bio nezainteresovan za PC i svidjao mi se humor.Koliko ja znam on je prestao da se proizvodi sto je prava steta...
Anyway,SK uzimam zbog "solidnog" opisivanja igara i pregrst reklama :D

Dru1D
23.3.2007, 17:03
Jer mi je promijenio zivot...

Takodje.
Kupujem ga jer je vrlo originalan. Niciji textovi se ne kopiraju, textopisci su sjajni....

LoneWolf
23.3.2007, 19:04
Zasto kupujem SK? E pa jedan je KY3MA,jedna je kolumna... ;)
KY3MAHOBichY,Bog da te sacuva od svakog zla,da nam dugo pozivis i da ostanes Balkanac i samosvjesni intelektualac (citaj "ludjak") i svaka ti dala ;)

KOLOS
25.3.2007, 1:11
Imam skoro sve brojeve od ´93. god. ,a prvi komp sam dobio ´95. Nisam nikad ni pomislio da pređem na neki drugi časopis!Čitam ga od korica do korica istog dana kad ga kupim i načekam se do sledećeg prvog u mesecu!Najviše volim deo posvećen hardveru!

Shadowfax
25.3.2007, 3:11
Uglavnom da bi se informisao.
Nekada sam citao od korica do korica, a sad samo ono sto me interesuje.
btw, glasao sam za hardver.

zdravkelja
25.3.2007, 18:32
SK je najbolji. :alealeee: :alealeee:
Opisi hardvera i igara su super, shto mene i najvishe zanima

vrza
25.3.2007, 18:57
extra opisi hardvera i realne ocene igara jedino smaraju onoliki opisi softvera stvarno ih je previse

wladimir98se
26.3.2007, 12:37
kupujem sk jer je to najlaksi nacin za pranje prljavog novca :)

Belfegor
1.4.2007, 0:22
odlicni opisi igara kao i najave novih:aplauz: , najnovije informacije:to_care: , dobre preporuke, korisne informacije:D , pismeni i obrazovani novinari :n_klanja: , strci od okoline....

LoneWolf
18.8.2007, 22:01
SK kupujem zbog mnogo dobre ribe koja radi na kiosku,a po SK uvijek mora da se sagne,a kad se sagne uljepsa mi dan :D

SK se NE KUPUJE,SK se CUVA! :dedica:

ForceWare
18.8.2007, 22:04
Zbog informacija i tradicije.
SK kupujem zbog mnogo dobre ribe koja radi na kiosku,a po SK uvijek mora da se sagne,a kad se sagne uljepsa mi dan :D
Ih da je kod mene tako imao bih po 5 brojeva mesečno. :D

De-Lux
23.8.2007, 19:57
Lepo miriše papir....Šalim se, pa naravno SK je SK i to je to :)

Predrag Stankovic
23.8.2007, 21:38

SK se NE KUPUJE,SK se CUVA! :dedica:
Ih to zadovoljstvo ti je samo jednom mesecno a i prolaze topli dani pa ce ti i to biti uskraceno :rofl:

zidan grobar
23.8.2007, 22:00
SK kupujem od 3/2005.:)
SK je najbolji časopis koji se bavi igrama,hardverom,softverom.:tapsh:
:n_klanja: SK je ZAKON.

Loodi
24.8.2007, 1:43
Secam se da je prvi SK koji sam uzeo u ruke bio onaj iz '86 u kome je bio i opis legendarne ELITE (neke zutoplave korice), naravno to nije bilo '86 vec vise godina kasnije. Ali od tada, te 90 i neke (mislim da je '92-93 bila) ja sam bio manje-vise redovan citalac a od 98 redovan. Iskreno poredeci SK i ostale casopise nikad ga ne bih menjao ni za DIGITAL ni za PC PRESS ni bilo koji drugi. Prvo: Toliko sam se navikao da mi sam nacin pisanja u nekim drugima veoma cudno deluje. Drugo: SK je nekako poseban iz broja u broj (kao da ima dusu) a ovi drugi kao da se samo stancuju. Kao sto bi navijaci za svoj klub rekli... Za ........ se navija a ..... se voli. Tako se i SK voli. Dakle SK samo napred :)

Vas verni citalac Loodi :alealeee::alealeee::alealeee:

M1los
24.8.2007, 2:12

Ih, kako neki imaju sreće... Kod mene radi neka babuskara starija od Njegove Visosti br. 1...

BTW, SK kupujem zbog dobrih tekstova, koji su dovoljno profesionalni da saznam nešto novo, a opet duhoviti... Zlatna sredina :)

NjegovaWisost
24.8.2007, 3:15
Zbog postera iz WWII (sarkazam):n-cc2:

Corwin
24.8.2007, 8:38
Zbog opisa igara. Volim da se nerviram što propuštam toliko toga zbog manjka vremena.

zoran845
24.8.2007, 9:01
To bih se i ja zapitao, da administracija nije bila fleksibilna i razumna i da je trajno uklonila "Edit".;)

Kad sam se već javio: u SKu me najviše privlače članci o "aplikativnom softveru" i igrama (pre svega recenzije). Omiljeni autori su mi Slobodan Macedonić i Miodrag Kuzmanović. Ako ovo čita onaj ko to može, nek' im da povišice. Ne mislim "ko može da čita", nego "ko može da im da poveća platu/honorar".:)

zidan grobar
24.8.2007, 9:10
Da li je neko možda čuo za časopis PC video igre.:icon_stud

gorillaz23
24.8.2007, 11:24
Pre sam ga kupovao najvise zbog igrica i softvera. Ali sada su previse digli cenu.:( Mislim da su samo jednom ili dvaput pustili poster uz neki broj kako bismo "progutali vecu cenu casopisa". Sada za 11 dinara vise kupim Hrvatski "Enter" (inace "Bug"-ovo izdanje) uz koji dobijem poster na obe strane i izvanredan DVD. Doduse, kod nas kasni 2 meseca :eek: , ali sam se navikao.
Cuo sam za "PC Video Igre". Kupio sam samo prvi broj, koji nije bio los. Nije mi se svidelo to sto su skoro sve igre ocenjene sa 6.5 i sto neke igre ocene u 6-7 recenica.

zidan grobar
24.8.2007, 13:46
I ja imam samo prvi broj.:D
Od onih 40setak igrica pola je dobro pola je glupost.:(
ŠTETA:(

LoneWolf
24.8.2007, 13:49
Sada za 11 dinara vise kupim Hrvatski "Enter" (inace "Bug"-ovo izdanje) uz koji dobijem poster na obe strane i izvanredan DVD. Doduse, kod nas kasni 2 meseca :eek:

Kod mene u BiH imamo sve "informaticke novine" bez kasnjenja (kupujem SK,BUG,ENTER,PC PLAY i PC World MIKRO) :alealeee:

Preselite se u BiH,the happy country with all the magazines :D
Btw,DVD diskovi koji dolaze uz BUG i PC PLAY su stvarno cool (sorry na reklami;))
Bila je neka inicijativa da i SK krene sa distribucijom DVD-a ali cini mi se da su likvidirali inicijatora tog projekta :eek:

Dimo
24.8.2007, 16:35
I ja imam samo prvi broj.:D
Od onih 40setak igrica pola je dobro pola je glupost.:(
ŠTETA:(
Opisuju 40tak igara u jednom broju? To mora da je neka lakrdija od casopisa. Ako cemo pravo, 10tak igara, ali zaista kvalitetno i temeljno recenziranih je neki prosjek za ozbiljan casopis. Plafon bi bio nekih dvadeset, ali cetrdeset je smijesno.

Preselite se u BiH,the happy country with all the magazines :D
Bez uvrede, ali BiH je daleko od srecne zemlje. Mnogo mnogo daleko...

zidan grobar
24.8.2007, 16:40
Opisuju 40tak igara u jednom broju? To mora da je neka lakrdija od casopisa. Ako cemo pravo, 10tak igara, ali zaista kvalitetno i temeljno recenziranih je neki prosjek za ozbiljan casopis. Plafon bi bio nekih dvadeset, ali cetrdeset je smijesno.

Mogu da ti napišem sve koje su bile u tom broju ako hoćeš.:icon_stud
P.S. i više od 40
P.S.i svi koji se jave ja ću im napisati svih 40 igara(i više)zajedno sa ocenom.:D:D

Lider
5.4.2008, 13:26
Inace SK kupujem od sredine 90-tih ('96, '97). Kvalitet stampe je danas na nivou. Ako uporedjujemo SK sa drugim casopisima pa nema ljudi tu neke razlike kad svi opisuju isto. Inace prednost SK nad ostalim casopisima dajem zbog cene!!!!!!!:cool:

seymourc64
5.4.2008, 13:51
Kupujem zbog zena. Ne moz' navatat' nis' ako ne pozna's fakte koje mozes saznati citajuci sk...

Gordon Freeman
5.4.2008, 16:54
Kupujem zbog zena. Ne moz' navatat' nis' ako ne pozna's fakte koje mozes saznati citajuci sk...

A u kojoj rubrici to citas?:D

genius
5.4.2008, 17:08
Interesantne internet lokacije... ponekad stave link ka dating sajtovima...

Isko
5.4.2008, 18:15
SK kupujem od 2000 godine, a kupujem zbog svega po malo, uglavnom igrica i softwera.

Carnex
5.4.2008, 19:15
Iz navike. Jedva da ga otvorim... opisi SW softvera su jedino sto citam da budem iskren.
Sk nije jos pao na nivo sredine 90ih ali je daleko ispod pocetka istih

Guterill
5.4.2008, 20:30
Prvo je bilo zbog igrica, onda zbog softvera a sada cupujem zbog svega (ne pomalo, neko po mnogo :kreza:)

Gordon Freeman
5.4.2008, 20:45
Najvise zbog softvera,vise nego hardvera,igrice nikad nisam nesto preterano zagledo...:opanachke

LunaticRS
5.4.2008, 20:47
Najkompetetniji i najfetiniji chasopis...Zato!
Umjesto da dosta stvari trazis po netu fino prochitash u SK.

Josh jedna stvar...Kad, u ovom sluchaju SK, kupujesh redovno onda ti se nekako ne prekida tradicija...

Iilija64
5.4.2008, 20:52
Igre i grafičke.

todos
5.4.2008, 21:24
Ranije sam odgovorio na ovo pitanje, ali bihzeleo da dodam jos jedan mali komentar.
Ovaj casopis je izasao kad uopste nisu postojali casopisi na temu IT. Postojala je Galaksija, i svi smo trcali da procitamo u njoj, i da vidimo sta ima novo u svemiru, jer niko nista nije znao o svemiru, nije bilo neta, ni o tehnologiji. E tu je bio i SK, i mislim da ondasnji urednici nisu imali pojma o cemu pisu. Voleo bih da se neko od njih javi i ostavi ovde komentar o tome. Stvarno su to bila neka cudna vremena, a nase oci su izgledale ovako:eek: I zasto ja kupujuem SK. Zbog nostalgije, vise, a ako ima malo i informisanosti nije na odmet.

ZoNi
30.4.2008, 21:09
softver i pomalo hardver... igre bih smanjio na max. 5 stranica ;)

Guterill
30.4.2008, 21:11
Pa neko kupuje SK samo zbog igara ;)

Half-Life boy
30.4.2008, 21:20
Od svega pomalo... Kako bih se drugacije informisao o novostima u vremenima kad nemam internet :). Testovi grafickih karti, procesora, igrice, malo softvera (najcesce ovaj deo procitam neki mesec posto kupim SK).
Dobra stvar u test play-u je i to sto pise koja je preporucena konfiguracija, za razliku od nekih drugih casopisa.

Da, i zbog reklama za racunarske komponete, da vidim koje su im cene i tako to.

Stojadin
30.4.2008, 21:42
Zbog sira.

Dusan_BG
30.4.2008, 21:47
Zbog Reklama :D

Rasa
30.4.2008, 21:53
Hardver i Softver, igre retko kad pogledam
U zadnje vreme se njvise zadrzavam kod reklame:to_care:

DarkNemos
30.4.2008, 22:34
Meni je sad u vojsci sk jedina veza sa IT svetom. Ne bi ga menjao ni za koje pare :)

zokocx
30.4.2008, 22:58
Zbog toga sto je sve na jednom mestu ni previse a ni malo ... mozda cu priznati da su testovi hardware u nekim drugim casopisima (recimo Digital ali nisam ga citao vec 2 godine) malo detaljnije odradjene sa vise sirovih informacija ... ali i ovako je dovoljno koga bas interesuje konkretan proizvod potrazice jos neke testove online ...

Dimo
1.5.2008, 21:22
Svaka cast Digitalu!, tekstovi njihovog tipa me posle nekoliko procitanih clanaka bukvalno smore. Sirovo nabrajanje informacija, karakteristika i suvo opisivanje. Nisam ga nesto mnogo kupovao i citao, ali mislim da je dovoljno da formiram misljenje. Sa druge strane, SK ima lagan, opusten i pitak nacin pisanja, i uspjevaju da ucine i obicny smornu recenziju xyz procesora interesantnom i lakom za citanje i razumjevanje.

Iilija64
1.5.2008, 21:37
Svaka cast Digitalu!, tekstovi njihovog tipa me posle nekoliko procitanih clanaka bukvalno smore. Sirovo nabrajanje informacija, karakteristika i suvo opisivanje. Nisam ga nesto mnogo kupovao i citao, ali mislim da je dovoljno da formiram misljenje. Sa druge strane, SK ima lagan, opusten i pitak nacin pisanja, i uspjevaju da ucine i obicny smornu recenziju xyz procesora interesantnom i lakom za citanje i razumjevanje.
Kako koga. Neki znaju čitati karakteristike, neki ne;). Meni je važno samo da se dadne što više informacija koje će ti olakšati kupnju.

gently
1.5.2008, 21:43
Zbog duplerice...Razocarali ste me ovog meseca ali znam da mozete vi bolje:D

Dimo
2.5.2008, 15:53
Kako koga. Neki znaju čitati karakteristike, neki ne;). Meni je važno samo da se dadne što više informacija koje će ti olakšati kupnju.
Sto se informacija tice, to sve imas u SKovom infoboxu, citko i jasno napisano. Ako cemo da vrsimo suvo poredjenje, Digital! iz vremena kakvog ga ja pamtim je u svojim tekstovima sadrzao isti ovaj infobox koji je u ovom obliku u SK-u, samo sto su umjesto da ga izdvoje nabrajali karakteristike ponaosob u samom tekstu. Koliko je to interesantno prosjecnom citaocu, da se zakljuciti samim letimicnim pogledom... Uz to, ja clanke o, uzmimo recimo procesorima, u SK-u citam pocesto i to mi ne predstavlja problem, iako sam skoro pa potpuni laik za tu oblast. Da citam isto tu u Digitalu! ne bih znao gdje mi je glava, a gdje d**e :to_care: Svaka cast ljudima iz ovog casopisa, ja ne sporim da je on kvalitetan i da ima cvrstu i siroku citalacku publiku, ali samo navodim neke jednostavne cinjenice koje su, ako uzmemo prosjecnog citaoca, na strani Sveta Kompjutera.

Guterill
2.5.2008, 16:51
Sto se informacija tice, to sve imas u SKovom infoboxu, citko i jasno napisano. Ako cemo da vrsimo suvo poredjenje, Digital! iz vremena kakvog ga ja pamtim je u svojim tekstovima sadrzao isti ovaj infobox koji je u ovom obliku u SK-u, samo sto su umjesto da ga izdvoje nabrajali karakteristike ponaosob u samom tekstu. Koliko je to interesantno prosjecnom citaocu, da se zakljuciti samim letimicnim pogledom... Uz to, ja clanke o, uzmimo recimo procesorima, u SK-u citam pocesto i to mi ne predstavlja problem, iako sam skoro pa potpuni laik za tu oblast. Da citam isto tu u Digitalu! ne bih znao gdje mi je glava, a gdje d**e :to_care: Svaka cast ljudima iz ovog casopisa, ja ne sporim da je on kvalitetan i da ima cvrstu i siroku citalacku publiku, ali samo navodim neke jednostavne cinjenice koje su, ako uzmemo prosjecnog citaoca, na strani Sveta Kompjutera.

Pa SK pise clanke gde i novajlije mogu nesto da nauce.I ja nemam pojam o procesorima i grafama ali citam textove jer su zanimljivi a i nesto naucim :)

HaveBreak
18.5.2008, 8:55
Zbog igara i korisnog softvera,dok hardver ni ne citam

NjegovaWisost
18.5.2008, 11:49
Najviše zbog postera :p

todos
18.5.2008, 19:14
U zadnje vreme zato sto pratim IT svet, a da ne koristim net. Takodje je i najjeftiniji od svih casopisa. Jako bitno sto koristi ekavicu koju jedino podnosim pri citanju necega. Nemam nista protiv druge dvije, ali ume da me smori. Kupovacu SK uvek i kad budem se skinuo sa ovog foruma, cak sve dok ne budem crko, jedino ako me pretekne casopis, onda nisam ja kriv.

KiB0rG3000xII
18.5.2008, 19:42
zbog svega po malo mada bi bilo lepo kada bi bilo malo opshirnije o igrama koje nisu igre meseca

zdravkelja
18.5.2008, 21:38
Mozda sam i rekao ali da ponovim: Zato sto je najbolji casopis koji se bavi ovom tematikom na ovim prostorima. Odlicni opisi hardvera, softvera i igara.
I prvi kompjuterski casopis koji sam i citao. :)

pedjosav
19.5.2008, 13:30
citao sam ga od prvog broja
oktobar `84.
pa sam prekinuo negde 94.
pa sam nastavio 2000.
i jos ga citam
e sad vidite koji je to staz !?
dakle u pitanju je navika na prvom mestu
a na drugom nagradna igra :-)

kad pogledate pc play:
mnogo lepsi screenshot, a daju i dolican, koristan dvd

Dimo
19.5.2008, 14:57
kad pogledate pc play:
I tekstove vezane samo za jednu oblast, od kojih je cetvrtina ispod prosjeka ili predstavlja neku neobaveznu sprdnju. Naravno, moguce da su se promjenili, nisam ih citao ima godinu dana :)

muki85
19.5.2008, 15:27
Otkad sam clan 4uma jako slabo kupujem sk... Tacnije kad mi se bas nesto cita, mada vecinu informacija trazim po world wide web-u... Steta je sto je ogranicen brojem strana, a samim tim su i tekstovi kratki, a i nema dovoljno fotografija da bi vam neki proizvod privukao paznju... Tuzno ali istinito je da stampani oblik casopisa polako gubi trku sa elektronskim oblicima, sto jako lepo osecam i na svojoj kozi jer se bavim grafickim dizajnom i pripremom za stampu... U zadnja 2-3 meseca sam odradio vise multimedijalnih prezentacija sa lepim omotom za dvd i stampu na istom, nego nekih kataloga i casopisa... Mada gledajuci da kod nas nekih 20ak procenata ljudi koristi internet, stampa ce jos koliko toliko ziveti u Srba...

NaraYan
4.6.2008, 16:43
Ja vishe volim da imam 'ziv' primerak u rukama od ma koje e-varijante.
Ali, koko kome drago, a tachan odgovor je D.

allokin
4.6.2008, 17:19
Zbog interesantnih tekstova.

maska
26.8.2008, 13:37
Zbog sebe!

La.Prestige
26.8.2008, 13:45
;)Mene interesuje sve,tako da ja kad kupim SK ja moram da ga procitam od a do sh..:D

Irena 93
26.8.2008, 13:53
Zbog igara i hardvera....A citam ga od decembra '01.:)

M.C.
26.8.2008, 14:00
Jer je ok casopis. Pre sam, dok nisam imao net, mesecno kupovao 5 casopisa, sad je zbog finansija i broadbanda knjiga spala na jedno slovo. Mada cu jednog dana da narucim sve brojeve ostalih casopisa koje sam propustio, xexe.

goodlikesweeper
26.8.2008, 14:45
Zbog Kuzmanovica!:D:D:D

Snenoklica
26.8.2008, 15:18
Svet kompjutera kupujem jer mogu da vidim sta ima novo od softvera i igrica (volim kad ima neki opis rpg ili avantura). A i svidja mi se sto je jeftin. Mislim na cenu ne na kvalitet.

e da - mnogo me nervira onaj kuzma. Samo nesto kaki. Old geek. XD

Lanikor
26.8.2008, 16:10
Dobar papir za fisek, da se cevkamo gospodski :D

Haker95
4.10.2008, 10:27
Zbog ponekad izuzetno smesno opisanih igara sa ocenom od < 60.

genius
4.10.2008, 10:34
Zbog golih devojaka na duplerici... uporno kupujem dok se ne pojavi taj broj... a kad se bude pojavio, prestacu...

Packy
4.10.2008, 10:59
Eh,ja zbog igaRA KOJE PREDJU PREKO 90.I naravno zbog hardvera,malo softvera i naravno SK Chase.:D

Wolverine
4.10.2008, 11:11
Zbog profesionalnosti i duhovitosti redakcije. Tacka. :tapsh:

Nutsbre@ker
4.10.2008, 11:30
Ubedljivo najbolji su komentari za igrice ispod 50. Obavezno se valjam po podu od takvih komentara. Ali naravno uvek ima i nesto novo da se nauci ili vidi.A sto se tice casopisa dovoljno je veliki da u njega stane literatura za odraslu populaciju a da niko ne primeti sta citas:kreza::D. Salim se naravno za ovo poslednje

PsyDuck
4.10.2008, 12:08
-zato shto je najbolji chasopis na nashem trzhishtu...
-zato shto mi netje retji da je neka igra [na pr.] uberkul jer im je sponzor rekao tako nego tje istoj dati 33 boda i retji da je chist krsh...
-zato shto je realan chasopis koji kapira da izlazi i shtampa se u srbiji a ne nekoj ultra razvijenoj drzhavi zapadne evrope u kojoj nije problem putji 50 evra i kupiti neki hard/soft....
-zato shto kuzma pishe za SK!

mislim da je dovljno "zato"...

VojaM
4.10.2008, 12:09
Hmm, zanimljivo, u ovom broju ima jedna igra ocenjena sa 28, ako se ne varam.
E, samo zbog takvih igara nedostaje mi Jan Č. ;)

Wolverine
4.10.2008, 12:18
Stvarno, gde je Chmelik?

paulvandyk68
4.10.2008, 12:31
Prevashodno zbog informacija iz "Sveta Kompjutera".

Aleksandar
4.10.2008, 12:55
SK kupujem zbog domaceg duha koji se osjeti u svim clancima.
Vidi se da pisu nasi ljudi (mislim na mentalitet) i da nisu (bukvalno) preveli (sterilne) anglosaksonske tekstove kao sto to cini 90% redakcija u svijetu.

Packy
4.10.2008, 15:05
Ubedljivo najbolji su komentari za igrice ispod 50. Obavezno se valjam po podu od takvih komentara. Ali naravno uvek ima i nesto novo da se nauci ili vidi.A sto se tice casopisa dovoljno je veliki da u njega stane literatura za odraslu populaciju a da niko ne primeti sta citas:kreza::D. Salim se naravno za ovo poslednje
Kad smo vec kod duhovitosti,komentar koji sam zapamtio za igru Red Ocean:Kako bi uopshte i mogao da postoji kontrast izmedju crnog i crnog?

Telepatic
5.10.2008, 14:35

A i zbog opisa onih iznad ocene 60 :D..U pozitivnom smislu.

White Ripper
7.10.2008, 19:25
Mogu ponosno ko NJegos da kazem da je SK prozor u svijet:dedica:

Ketchua
7.10.2008, 20:00
komentar koji sam zapamtio za igru Red Ocean

drago mi je...eh, moja prva recenzija...:):D

Insecticide
7.10.2008, 23:54
Kad smo vec kod duhovitosti,komentar koji sam zapamtio za igru Red Ocean:Kako bi uopshte i mogao da postoji kontrast izmedju crnog i crnog?

-"Kada bi zazmurili na sve lose odradjene stvari i bugove,ne bismo videli igru uopste"
(tako nesto)

:o
Priceless.

dile
8.10.2008, 1:07
Zbog kvalitetnih rubrika i tekstova, pracenja svetskih trendova u oblasti tehnike i informatike...:aplauz:

Mickie
8.10.2008, 1:23
Da me ubijes, neznam da kazem. Jenostavno mi uslo u rutinu. Neka nevidljiva sila me vuce svakog 1. da odem na trafiku i kupim SK.

zoran845
8.10.2008, 8:47
Neka nevidljiva sila me vuce svakog 1. da odem na trafiku i kupim SK.24469
Yoda sez: "The Force is strong with SK.".
:D

Red Dragon
8.10.2008, 10:05
24469
Yoda sez: "The Force is strong with SK.".
:D

Ne, ne, ne, pogresno si rekao. Pravilno je :
The SK within you, strong it is!:D

zdravkelja
8.10.2008, 10:27
Da me ubijes, neznam da kazem. Jenostavno mi uslo u rutinu. Neka nevidljiva sila me vuce svakog 1. da odem na trafiku i kupim SK.

Tako nesto. Znam da sve mogu da procitam na netu, mnogo strucnije napisano... Ali navika cini cuda. :D
A i lepo je kad mozes na srpskom da procitas. :)

Mika666
19.11.2008, 18:15
Kupujem SK zbog Kuzme.:D
Mnogo me nervira,i samo cekam ga da lupi nesto da bi mi dao razlog da mu *****m na forumu.:D:D:D

brajko85
19.11.2008, 18:26
Ja kupujem jer je najjeftiniji (Screenfun se ne racuna u casopis):D

Morandi
19.11.2008, 19:23
Najvise volim da citam od S. Uzelac. A zbog Kuzme mi dodje da obrisem **** sa njim, kad pocne da filozofira i pametuje, prica nesto a nista ne isprica,a za njegov recnik mi treba prevodioc. Najvise me nervira ono njegovo "digestivni trakt"

brajko85
19.11.2008, 20:27
Najvise volim da citam od S. Uzelac. A zbog Kuzme mi dodje da obrisem **** sa njim, kad pocne da filozofira i pametuje, prica nesto a nista ne isprica,a za njegov recnik mi treba prevodioc. Najvise me nervira ono njegovo "digestivni trakt"

Potpuno se slazem sa tobom:aplauz:

Mika666
19.11.2008, 21:49

Tako treba.:tapsh:Slazem se s tobom da je Kuzma poremecen.:D

Kokorajko
19.11.2008, 22:59
Kupujem SK iz navike, mada volim da procitam ceo od korice do korice (sto uglavnom uradim za jedan dan :D ).
Naravno, Qzmini redovi su extra, kako "I/O port" tako i "Ja , igrac". Volim pa znam sta se desava na polju hardwera, pomalo softwera i naravno IGRE!!!!!!!!

zomg
19.11.2008, 23:47
e kaki ste kritikujete kuzmu....meni su njegovi redovi bas extra,neznam to se vama ne svidja....inace procitam negde 70% CASOPISA realno,ne citam sve one dugacke testove nekog hardvera,i ne citam bas za svaki komad softvera test.....NAPRED KUZMA....:alealeee::D

Sioux
20.11.2008, 0:09
Čitam od korica do korica.A najviše me smaraju recenzije win programa jer isti ne koristim.

water wizard
20.11.2008, 2:59
Ja ne kupujem sk odavno. Ali se ponekad ogrebem za listanje od drugova. Ipak, pomalo me privlače naslovne, kao ona sa subnotebookovima, ili ona kako napraviti sajt-*- dodatak. Ali kada pomislim da treba da dam pare, :paranoia: oh, no-no-no

Wolverine
20.11.2008, 9:54

Potpuno se slazem sa tobom:aplauz:

Tako treba.:tapsh:Slazem se s tobom da je Kuzma poremecen.:D

e kaki ste kritikujete kuzmu....meni su njegovi redovi bas extra,neznam to se vama ne svidja....inace procitam negde 70% CASOPISA realno,ne citam sve one dugacke testove nekog hardvera,i ne citam bas za svaki komad softvera test.....NAPRED KUZMA....:alealeee::D

Postoji ceo podforum gde mozete da polemisete o doticnom, Boze ovo je tema "Zasto Volite SK?" a ne obratno! Nemojte da spamujete vise o Kuzmi tamo gde tim porukama nije mesto.

Inace SK kupujem jer za razliku od vecine listova koji se bave IT novinarstvom, ovi imaju smisao za humor, dusu :D, i pre svega profesionalnost na nivou, koja retko kad zabrlja:D (npr. kada vreli letnji dani poremete raspolozenje Kuzmi)! Kejs klouzd!

VojaM
20.11.2008, 12:01
A nikad ti ne padne na pamet da odeš začas na google pa da vidiš šta koja od tih strašnih reči znači? I ne padne ti na pamet (bez obzira na to o čemu je tekst i ko ga piše) da možda i valja znati neke od tih strašnih stranih reči, čisto onako da razumeš šta drugi pričaju, da budeš informisaniji, obrazovaniji, cenjeniji u društvu?

Uzgred, za tvoju informaciju, digestivni trakt je sistem za varenje. Probavni sistem je to isto.

HaveBreak
20.11.2008, 12:36
Za sve te reci postoje nase srpske reci i zaista nema potrebe da MK koristi strane + Imamo i temu na ovom forumu "Govori Srpski?", a ovamo MK koristi strane

zokocx
20.11.2008, 14:04
Za sve te reci postoje nase srpske reci i zaista nema potrebe da MK koristi strane + Imamo i temu na ovom forumu "Govori Srpski?", a ovamo MK koristi strane

Ali to je danas popularno, i politicari vole (u poslednje vreme) da koriste strane strucne reci , ali za razliku od Kuzme oni tesko znaju sta znace. :D

Neuro
20.11.2008, 15:03
SK kupujem jer mi se cimer odselio, pa sad više nema ko to da radi osim mene... :kreza:

bladerunner
20.11.2008, 15:09
@HaveBreak

Postoje i naša slova, pa ih ti ne koristiš... :)

Хелл, постоји и ћирилица...

shteff
20.11.2008, 18:12
. Ali kada pomislim da treba da dam pare, :paranoia: oh, no-no-no
Heh pa nekosta Sk ko novi automobil.Mislim da je cak i najjeftiniji ozbiljan it casopis na ovim prostorima(Screenfun neracunam u casopise).Mislim u cemu je problem dati 150 din. mesecno,pogotovo kad ostali casopisi kostaju mnogo vise od sk-a?

White Ripper
20.11.2008, 20:06

Ako si ucio iz srpskog,maternjeg,crnogorskog ili nekog drugog jezika nastavnu jedinicu ,,Raslojavanje jezika" sve ce biti jasno.Ako nisi ove "strane" rijeci spadaju u omladinski jezik tj. zargon.Posto on smatra (pretpostavljam) da SK cita vecinom omladina i intelektualni sloj drustva(vecinom) on je odlucio da svoje tekstove pise s takvim izrazima.Kakve koristi ako on napise npr. za Crysis "igra je prezahtjevna i sjeckala je na High detaljima"?Ljepse je kako je on napisao "High detalji su radili OK sve do guscih detalja KADA JE MASINA POCELA DA POVRACA KRV I TRESE SE U BUNILU".On ima svoj stil koji je dopadljiv i sto je najvaznije da nije ovakvih tekstova SK bi bio sr**je od casopisa kao i ostali domaci casopisi(i poneki strani):cool:

daniloBG
20.11.2008, 22:03
za sada sam kupio samo jedan broj,i to prosli...razlog je taj sto od ukupnog sadrzaja interesuje me samo 30-40%...jos se razmisljam dal da kupim ovaj broj ali je ionako vec rasprodat...cena-kvalitet je odlican ali nazalost ne privlaci me preterano...

Packy
20.11.2008, 23:33
za sada sam kupio samo jedan broj,i to prosli...razlog je taj sto od ukupnog sadrzaja interesuje me samo 30-40%...jos se razmisljam dal da kupim ovaj broj ali je ionako vec rasprodat...cena-kvalitet je odlican ali nazalost ne privlaci me preterano...
Uvek cesh naci broj u tom mesecu kojem je aktuelan.Bilo gde,eto ja chka i do obliznje trafike i dalje vidim da imaju SK.

Pjanovic
25.12.2008, 17:40
Ma ja sam prestao da kupujem SK, verovatno zbog toga sto se najvise "bavim" igrama, a sve opise ionako mogu ranije na netu da procitam, tj. sa torrenta ranije da skinem i da probam, pre nego sto se opis pojavi u SK.
Jbg, ranije kupim SK i "procitam" ga za manje od sat vremena... jer me mnoge teme jednostavno ne zanimanju.

NIx Car
25.12.2008, 23:50
Ima tema za svacije ukuse. Ja npr. najvise volim test play dok se o hardveru i softveru uglavnom informisem ovde,na forumu.;)

Equilibrium
26.12.2008, 1:42
E stavite u vote i Kuzmu, to je razlog zbog kog je SK drugaciji od drugih

G@Rtn3R
26.12.2008, 10:33
E stavite u vote i Kuzmu, to je razlog zbog kog je SK drugaciji od drugih

Zapravo, (skoro) svaki casopis ima tako jednog lika koji ce da svoje filozofske misli i pljuvanja po svachemu da prenese na papir i tako da privuce genericke likove bez sopstvenog mishljenja, koji ce uz to i da kupe casopis (a takvih ima, pa se nakupi zarade).
Ja ne kazem da Qzma nije dobar pisac (filozof), ali u svakoj corbi mirodjija...

zoran845
26.12.2008, 11:22
Zapravo, (skoro) svaki casopis ima tako jednog lika koji ce svoje filozofske misli i pljuvanja po svachemu da prenese na papir i tako privuce genericke likove bez sopstvenog mishljenja, koji ce uz to i da kupe casopis...Tačno (mada se ne bih složio da čitaoci nužno nemaju svoje mišljenje), ali to nije ništa loše, reč je o (normalnoj) pojavi koju neki nazivaju i "profil"/"stil" časopisa. Profil jedne novine (dnevne ili nedeljne/mesečne, svejedno) omogućava čitaocu da zna šta kupuje, kao što to omogućuje ona etiketa na tegli sa krastavcima u (hiper)marketu (srpski se kaže "prodavnica"). Zato propada štampa koja svaki čas menja (dobru, po mišljenju čitalaca) koncepciju, a opstaju precizno profilisana izdanja sa dovoljnim brojem ljudi zainteresovanih da tačno to čitaju.

Kad bi SK ostao bez Kuzmanovića i još nekoliko autora (kao što je nikad neoplakani Macedonić :(), to više ne bi bio (današnji) SK, i sigurno ga dobar deo sadašnje publike više ne bi kupovao (a možda ni čitao).

Equilibrium
26.12.2008, 12:39
Slazem se ja licno imam svoje misljenje ali je zanimljivo cuti Kuzmanovicevo, pogotovo u opisima igara, ne bas Ja, igrac tu se retko slazemo ali u igrama imamo slican ukus, a posto su igre stvar zbog koje kupujem SK, bas da vidim sta ce Kuzma da kaze o nekoj igri.

Postoji i teorija da kupujem SK iz inercije, ali nije dokazana

Pipboy
26.12.2008, 15:50
kad pogledate pc play:

A ja , eto, posle šest godina redovnog nabavljanja časopisa prestajem. Slike su katastrofalno mračne i na većini se ne vidi ništa, u krupnom planu daju screenshot elemente pa do izražaja dolaze i mutne teksture i prenazubljeno odsustvo antialiasinga (naročito je za osudu što često tako odrade i naslovnu stranu, koje su u većini slučajeve i inače katastrofalno dizajnirane), preskupi su, dvd koji daju je koristan u smislu da su sitni programčići na jednom mestu, ali pošto kasne sa izlaskom par meseci, masa trailera i demoa koji se nalaze na njemu su odavno zastareli ili isprobani. Tekstovi su blago očajni, većina opisa je gubljenje vremena prilikom čitanja jer se tupi o nekim opštim stvarima, "najave" novih igara svode se na prepričavanje trailera i screenshotova iz igre, bez praktično ikakvih ekskluzivnih informacija o istoj a naročito idu na živce iste te najave koje zauzimaju pola časopisa, i ne samo to, nego često najavu odrade na 3-4 strane (pri čemu ne kažu maltene ništa korisno) i onda kada izađe igra, istu opišu na 3-4 strane... traćenje prostora koji je mogao mnogo bolje da bude iskorišćen (najava treba da bude koncizna i praćena sa par reprezentativnih shotova, a ne da razglabaju o koječemu pre nego što su i videli igru).
Ima par finih rubrika, ali su ranije bili daleko bolji.
Ranije sam sa velikim guštom kupovao i PC Play i Hacker (dok je izlazio), a sad kupim ovaj prvi, pogledam koji je poster u pitanju, posle par dana ako se setim prelistam časopis da bacim pogled na slike (tekstove jednostavno ne mogu da počnem da čitam) a nekad se desi da prođe i mesec dana pre nego što pogledam DVD i na kojem je masa takvog shareware i freeware đubreta da više vremena potrošim na njegovu instalaciju/brisanje nego na samo probanje.

>NEO<
27.12.2008, 19:13
Strucna literatura:D:D:D

kligero
28.12.2008, 12:52
Zulja me novcanik....salim se najbolji ste eto zbog toga :)

Keki
28.12.2008, 13:40
Zbog reklama XDSalim se

Kupujem ga jer je ozbiljan i profesionalno odradjen casopis (za razliku od nekih). Volim da citam od svega po malo.Sta god mi u tom trenutku izgleda zanimljivo za citanje.

boris-c
1.5.2009, 22:31
Od svega po malo...mada, ako se pojavi jos jednom onakva krasota na naslovnoj strani, mislim da cu ostati zaglavljen na istoj, te necu ni pogledati casopis :0)
Puno je razloga od '94 da bih se odlucio za jedan...

Dreamfall
3.5.2009, 3:37
Isprva zbog neospornog kvaliteta...ali u zadnje vreme zbog sampona :D

Wastelander
3.5.2009, 14:19
Shteta shto niste stavili po rubrikama, jer bi moja kupovina sk-a definitivno bila vezana za internet kolumne(kao i www vodicha). Ne mogu ni izostaviti odlichne hardver kolumne(koje uglavnom pomnije chitam kad treba da se odradi apgrejd :D )

Psycho13
3.5.2009, 16:32
Kupujem ga zbog sira i vojne muzike...:Dsalu na stranu kupujem ga zbog hardvera(novosti o njima) igara i naravno zbog Qzme!

igorx
7.8.2009, 3:04
Više ne znam ni sam. U posljednjih godinu dana to je postala stvar navike. Nekada sam znao pročitati ga od prve do posljednje strane. Sada me samo zanimaju stranice o Internetu, Laki Pingvini i njegovo veličanstvo Kuzma.

Hardware i PC igre ne, jer odavno ne mogu sebi priušiti taj luksuz, pa neću da trošim umne sposobnosti na to. Od software tu i tamo nađem sebi nešto zanimljivo.

SK je najbolji časopis u regionu i ima dobar odnos cjena/kvalitet.

Možda ima još ljudi kao ja. Čitam SK od avgusta 2001. Sada će punih 8 godina, 8 burnih godina.

Ima li još istomišljenika kao ja?

Selver
29.8.2009, 2:12
Kao sto je vec neko napisao....Vise nego odlican odnos cijene i kvaliteta ( u nasu korist) i ujedno...dosta korisnih stvari moze da se pronadje....Odlican casopis..:tapsh::tapsh:

doctor
29.8.2009, 16:17
U zadnje vreme iz navike, ali se isplati :D

--ComputerBoy--
29.8.2009, 17:56
Pa i igre su softver. :to_care:
Za softver sam i glasao. Vise volim da procitam o nekom zanimljivom programu/OS ili OS dodatku nego igri.

NaraYan
11.9.2009, 12:39
SK je vrlo objektiivan časopis. To mi se najviše i dopada.
Totalno principijelni "pisači" i "testeri" :)

U mnogim časopisima sam nailazio na tu neobjektivnost, da li to rade zbog nestručnosti ili keša ne znam, dođe mu normalno.
SK koristim i poštijem kao IT reper u nas, a nadam se da će još dugo dugo ostati to.

miša topola
25.10.2009, 14:59
Zbog svega i svačega.
SK je veoma dobar magazin za informisanje i edukaciju početnika u IT svetu (kao što sam ja :D )

Nikola16789
25.10.2009, 16:39
pa ja kupujem SK umesto toalet papira :D Zezam se, naravno :P Mada moze da bude dobra zanimacija u WCu :D

Ja citam od prve do poslednje strane, tako da bih rekao, od svega po malo :)

macan32
27.10.2009, 2:03
Zbog tradicije,informacija,cene i respekta.

Uros Ducic
27.10.2009, 15:44
Najvise zbog hardvera i hardverskih novosti.Mada volim i da procitam opis neke dobre igre ili programa.

P.S. Ova nova rubrika ''Sitna crevca'' mi se dopada.Ni Kuzma nije los.:ciao:

JohnnyNT
27.10.2009, 16:31
Kada pečem rakiju koristim ga kao potpalu 31428
Šala.Nadjem u njemu gomilu zanimljivih stvari, programa i hardvera...

Anya
27.10.2009, 16:31
Ja volim da procitam o novim "gadget"ima, i novim igricama. Ne volim da citam o hardverima, to me smara. ^^ Uz Kuzmine clanke se uvek nasmejem. ;)

JohnnyNT
27.10.2009, 16:51
Ja volim da procitam o novim "gadget"ima, i novim igricama. Ne volim da citam o hardverima, to me smara. ^^ Uz Kuzmine clanke se uvek nasmejem. ;)

I gadgeti su neka vrsta hardvera :a_whistli.

BTW: Velkam tu SK forum :kreza:

noisy
27.10.2009, 20:38
zato što ne dolazi dvd uz časopis :P
jer kad kupim novine sa dvd-om obavezno mi slijedi reinstal sistema :D
I zato što tekstovi nisu suvoparni ili preozbiljni.
et'

Epidemic Magick
18.11.2009, 14:10
Kupujem ga jer mi dodje kao jos jedan izvor informacija sa malo drugacijom prespektivom nego ono sto se moze uglavnom videti na netu. Takodje, cini mi se da niko nije spomenuo izrazito profesionalno uradjen celokupan dizajn casopisa, sve je citko i skladno i redje se menjaju mesta rubrikama nego u drugim casopisima tokom godina.

Plus casopis ima svoj identitet, dok bi ostali hteli da deluju svetskije a ipak odaju blagi utisak bezlicnosti (da im se promeni cela ekipa za mesec dana, ne bi se primetilo)...

:alealeee:U (skoro) svakom elementu postoji bolji od SKa, ali ukupno su najbolji kad se sve sabere...:alealeee:

thebluephoenix
27.11.2009, 15:55
Hardware, Igre i Quzma's philosophy kad se ne dotice DAAMIT-a.

mr.no.
26.12.2009, 2:59
Sada je to već i stvar navike. Čitam ga godinama, a i sviđami se što je više nerodski časopis nego neki drugi koji neopravdano dižu sebe u nebo (i cenu naravno).:tapsh:

M.C.
26.12.2009, 3:05
Ranije sam kupovao 4 IT časopisa dok sam još bio na 56k. Sa dolaskom broadbanda mnogo se lakše dolazi do informacija, tako da sam nastavio da kupujem samo SK zato što je najjeftiniji. Mada, Bože zdravlja kad se bude zaposlilo sledeće godine, moćiću da naručim ranije brojeve ostalih časopisa za kolekciju.

--ComputerBoy--
26.12.2009, 15:07
Ma sve je u redu, Silver, dokle god ne postavljas retardirane teme, nema razloga da se plasis... ;)

JohnnyNT
27.12.2009, 0:01
ja sk kupujem zato sto obozavam taj casopis i nije mi zao ni pare koje dajem za njega. I nikad necu prestajati da kupujem ovaj casopis i nikad necu prestati da posecujem ovaj forum, koliko god me vi mrzeli i banovali ja cu se uvek vracati samo sa drugim nickom, zato sto obozavam ovaj forum i cenim i postujem sve clanove ovog foruma.

Volimo i mi tebe :D

White Paws
19.3.2010, 12:16
Zbog svega! Casopis odise nekom pozitivnom atmosferom, lepo izgleda, mesnat je a tekstovi su zaista sjajni. Glasao za ''igre'' jer za mene je to najzanimljiviji deo, iako nisam neki strastveni gejmer a tu su i i/o port i Kuzmanoviceve kolumne koje daju celom casopisu taj neki prepoznatljivi smek. Casopis pratim od polovine devedesetih, zao mi je sto sam najstarije brojeve izgubio (nabavicu ja njih ponovo) a na forum sam se tek registrovao i mogu reci da mi se dopada, inace prestao sam odavno da obilazim raznorazne forume i slicne sajtove kojih mi je bilo preko glave. :D

Da se vratim temi: redovno kupujem i kupovacu SK tokom moje celokupne reinkarnacije ovde u Srbiji. :D

NIDZA bOj
19.3.2010, 16:53
realno,nijedan casopis,pricam za nas region naravno,nema takve opise hardvera,softvera,u kompletu...ili imaju samo igre,ili samo hardver,ili samo softver,al ja zelim sva tri,i zato sam se odlucio za sk...

miša topola
19.3.2010, 17:03
U opcijama za glasanje nema "zbog šampona" :D
Slažem se sa NIDZA bOj-em, sreća za nas da je SK nastao u Srbiji, a šteta za SK što je nastao u Srbiji gde IT oblast još nije počela da se koristi u velikom broju kao u drugim bogatijim državama.

shimec
21.3.2010, 20:31
Zbog svega po malo. Ponekad cak i iz navike.

Devilish Soldier
21.3.2010, 21:39
Prvenstveno ga uzmem zbog Igara i Softvera

Sun Tzu
22.3.2010, 17:40
Ne kupujem ga, leechujem tuđe primerke.. :p

kom@
22.3.2010, 18:14
zbog nostalgije najviše, čini mi se.

Pumbaa
22.3.2010, 18:46
zbog nostalgije najviše, čini mi se.

slazem se... jedini casopis uz zabavnik koji redovno kupujem.:)

- TERMINATOR -
22.3.2010, 22:27
Najviše zbog softvera, pa onda na drugom mestu zbog hardvera, a na kraju zbog igra, jer nije mi to nešto interesantno, samo za pojedinu igru mi onako "dobro" dođe čitanje.

BlackArrow
27.3.2010, 12:39
Magazin je ok ali ima mnooogo ruznu naslovnu stranu , bez premca.

miša topola
27.3.2010, 12:41
Ovaj broj imaš baš extra - dobru naslovnu :)

BlackArrow
27.3.2010, 15:10
Ovaj broj imaš baš extra - dobru naslovnu :)
Daj nemoj me zasmejavati ima neku zelenu sa crvenim slovima ili tako nesto haha pa gde to ide

miša topola
27.3.2010, 15:17
Molim te da pogledaš OVDE (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=56798) naslovnu stranu za mesec April. Nemoj napamet da pričaš neke stvari :dedica:
Zelena sa crvenim slovima :facepalm :facepalm :facepalm

BlackArrow
27.3.2010, 21:55
Molim te da pogledaš OVDE (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=56798) naslovnu stranu za mesec April. Nemoj napamet da pričaš neke stvari :dedica:
Zelena sa crvenim slovima :facepalm :facepalm :facepalm

Mislio sam na martovski broj. Ne stvarno dizajn casopisa treba da se promeni da bi privukao mladje kupce, ili nekoga ko prvi put se susrece sa njim. To mu je najveca mana.

Marko93
28.3.2010, 0:44
Al ne razumem ko je glasao da kupuje zbog igara? Pa kupite ScreenFun...

Porsche
28.3.2010, 0:53
Ovaj aprilski broj ću da kupim iz hardverskog razloga, a naće se sigurno još dosta interesantnih stvari.

fumaremigel
28.3.2010, 10:08
Pre svega, da ostanem u toku.
Ćale je kupovao od 1984, ja sam počeo od 1986-87. Propustio 3-4 broja 1995. Konstantan kvalitet sa odličnim prilivom kvalitetnih novih autora.

Packy
28.3.2010, 10:14
Al ne razumem ko je glasao da kupuje zbog igara? Pa kupite ScreenFun...

Svet Kompjutera nema debilne recenzente kao sto ima Screenfun(i jos izlazi prvog u mesecu).A i mi smo valjda prerasli Screenfun,ali SK nismo jos.

Arkania
31.3.2010, 0:52
Da odgovorim na pitanje,hm pa kupujem ga jer je najbolji casopis koji ima kompjutere za tematiku.
Casopis je odlican i u perfektnoj ravnotezi (ima o hardveru,softveru,igrama,mobilnim telefonima,bitnijim desavanjima u kompjuterskom svetu...)
Birajte kvalitetno birajte SK:to_care:.

Marko 0401
1.4.2010, 12:03
Pošto para za hardver nema, kupujem ga zbog softvera

Takođe i zbog tekstova kao što su Internet preduzetništvo (koji izlazi u zadnjih 4-5 brojeva), i uopšte dešavanja u IT svetu...

ZoNi
20.10.2010, 11:36
Ja redovno kupujem SK, a čuvam obično poslednje dve godine. Zašto kupujem? Pa, ne znam, sviđaju mi se tekstovi o softveru, volim da budem informativno upoznat sa hardverskim novitetima (otkad imam laptop, još mi se više smanjilo interesovanje za HW), dok igre samo prelistam.

ivanxxxxxxx
20.10.2010, 11:46
Pre svega zbog opisa hardvera, a naravno i zbog opisa igara!

Great_Sun_Jester
20.10.2010, 21:46
Ranije sam ga kupovao jer je strava, kupovacu ga i dalje jer je strava mada nesto nedostaje...nisu textovi/recenzije postali gori (zapravo mislim da su sve bolji) samo imam utisak da su teme koje opisuju (posebno u Svetu Igara) nekako "izgubile car"; verujem da je to vise do zbog nedostataka u samim igrama koje opisuju nego do samih kolumni, but that's just me. Pomalo mi smeta sto je casopis vremenom postao "preozbiljan" i pomalo izgubio onaj opusteni look&feel koji je imao recimo do ~maja 2003, ali sta je tu je, svi odrastamo :D

Hmmm...pomalo OT ali ipak moram da kazem da iz nekog razloga imam utisak da je pominjanje Gamer-a na sk forumu pomalo tabu tema. Gde god se Gamer pomene, tema bukvalno zamre i bilo kakva dalja diskusija o njemu je nepostojeca i ignorisana od strane prakticno 100% foruma...mada nisam siguran zasto :confused:

Gamer (onaj stari pre nego sto su ga stranci preuzeli) zajedno sa SKom i KIVIjem je predstavljao zlatni trijumvirat kompjuterskog novinarstva u Srbiji...bar za mene. Good old days^^

Vulee
20.10.2010, 23:59
Ranije sam ga kupovao jer je strava, kupovacu ga i dalje jer je strava mada nesto nedostaje...nisu textovi/recenzije postali gori (zapravo mislim da su sve bolji) samo imam utisak da su teme koje opisuju (posebno u Svetu Igara) nekako "izgubile car"; verujem da je to vise do zbog nedostataka u samim igrama koje opisuju nego do samih kolumni, but that's just me. Pomalo mi smeta sto je casopis vremenom postao "preozbiljan" i pomalo izgubio onaj opusteni look&feel koji je imao recimo do ~maja 2003, ali sta je tu je, svi odrastamo :D

Razumem godinu, ali kako si tačno utvrdio da je decline počeo baš u maju? :kreza:

Great_Sun_Jester
21.10.2010, 18:33
Razumem godinu, ali kako si tačno utvrdio da je decline počeo baš u maju? :kreza:

Pardon, greska, mislio sam na broj 9/2003^^

On mi je iz nekog razloga ostao bas u secanju, posle tog meseca SK jednostavno nije bio isti (bar za mene). Tu je bio opisan Lionheart na koji sam se mega naprzio dok ga nisam probao (i presao nevertheless), Runaway koji me je ponovo uronio u svet avantura nakon duge pauze a mislim da se u tom broju odigrao i poslednji sukob igara u SKu (poslednji koji sam ja zapamtio) i to igara koje sam veoma gotivio i dugo igrao (Disciples 2 VS AoW: Shadow Magic)...pamtim ga i po tome sto je tu bio opisan i konacni krah 3DOa sto je za mene bila sokantna cinjenica...totalno je subjektivno ali takav osecaj imam i dan danas.

Secam se i da mi je poslednja Qzmina kolumna koja mi je bas bila onako "Qzmanska" i super mi "legla", bila ona u kojoj ima deo kada kaze "Sa plazma puskom u ruci, pilulama protiv radijacije i vernim psom uz nogu, kao mladi kapetan Gondora pokazete svoje kvalitete" nesto along those lines. Ne znam zasto sam pomenuo i ovo ali i jedno i drugo su mi jedna od najjacih secanja koja imam u vezi sa SKom, koja se izdizu iz ostalih.

Wastelander
21.10.2010, 21:49
Sk sam u jednom periodu uzimao iskljuchivo zbog recenzija video igara, koje su moram priznati bile na kulturniji nachin pisane, onda sam ga uzimao iskljuchivo zbog internet kutka(sad kako beshe pravo ime kolumne:kreza:) zadnji put sam ga uzeo zbog informacija o pojedinom hardwer-u gde chika Sasha Uzelac detaljishe u sitna crevca:D
Vishe ga ne uzimam redovno(mozda se desi ako su zanimljive teme da ga uzmem jednom u pola godine-godinu).
Na kraju krajeva, dosta toga se preselilo na internet, a i tekstovi koji su zanimljivi budu dostupni posle odredjenog vremena, tako da se pomalo izgubila potreba za kupovinom chasopisa a na forumu imam shto bi ameri rekli "live support", gde dobijam informacije za minut:to_care:

Krilce
25.10.2010, 22:30
hteo da odgovorim "od svega po malo", a cekirao igre :facepalm

nego, najvise volim da citam o igrama, medjutim, internet kutak i test run su mi skoro podjednako zanimljive

jozvan_Kg
26.10.2010, 12:46
SK kupujem neredovno od 1998. godine, redovno od 2003. godine. Jednostavno, navika. A i ima šta pametno da se pročita. Fale mi malo opisi od pojedinih autora koji ne pišu više, ali preživeće se nekako (Macedonić FTW).

acaf
26.10.2010, 23:12
Da, steta sto Jan Cmelik ne pise vise za casopis, mada i ova ekipica nije losa :)

vukan
27.10.2010, 13:46
SK je najbolji i najkvalitetniji časopis o kompjuterima na našim prostorima. Čitao sam ga (neredovno) još 90-ih godina u eri C64 i kasnije redovno od 1998. kada sam imao Amigu 500. Tada sam čitao isključivo deo vezan za video igre a sada čitam sve osim Lake pingvine i test softvera koji me ne interesuje. Prosto pokriva i hardver, softver, interesantne IT teme i naravno video igre :D
Kvalitetni tekstovi, zanimljivi opisi video igara i naravno sentimentalnost su razlozi zbog kojih svakog 1. idem na trafiku i kupujem novi broj... kako još i radim u IT maloprodaji, SK mi je veran saveznik :)
Na kraju se uvek setim starih borjeva koej sam kao klinac znao da prelistavam i čitam opise igara iznova i iznova... i nikada neću prežaliti "Svet igara" :o

EpicG
28.10.2010, 15:12
Citam ga redovno,mada sam se tek nedavno zainteresovao za pce.A Screenfun je s****,
debilni opisi,jos debilniji komentari i najdebilniji oni koji to citaju...no offence...ja sam ga kupio samo par puta i tooooool'ko sam se smorio...Za razliku od SK-a koji ima savrsen sadrzaj,opis, i naravno, Qzmu:D...SK ne mogu da docekam da izadje...jedva cekam ponedeljak...:)

Slavisa83
26.12.2010, 13:19
Glasovao sam za: 'Od svega pomalo'.U njemu ima svega pomalo(i malo vise).Cena je pristojna u odnosu na druge slicne casopise kvalitetno je uradjen sto se tice papira,dizajna itd.Jedino bih volio nekakav umetak da se ubacuje kao sto je bilo u par navrata ili nekakav CD....

Zuti Bar
26.12.2010, 18:38
Najvise zbog igara. Softver preskocim. Harvder tu i tamo nesto pogledam oko grafickih kartica i procesora (i to zbog igara). Ali da nema dijela o igrama ne bih ga kupovao.

Levčanin
30.12.2010, 14:53
Kupujem ga jer prosto ne mogu a da ga ne prelistam... u svakom broju ima nešto zanimljivo,uvek... Jedino što me raduje kad prolazi mesec je novi broj SK :D

Belfegor
14.1.2011, 22:55
Sk sam u jednom periodu uzimao iskljuchivo zbog recenzija video igara, koje su moram priznati bile na kulturniji nachin pisane, onda sam ga uzimao iskljuchivo zbog internet kutka(sad kako beshe pravo ime kolumne:kreza:) zadnji put sam ga uzeo zbog informacija o pojedinom hardwer-u gde chika Sasha Uzelac detaljishe u sitna crevca:D
Vishe ga ne uzimam redovno(mozda se desi ako su zanimljive teme da ga uzmem jednom u pola godine-godinu).
Na kraju krajeva, dosta toga se preselilo na internet, a i tekstovi koji su zanimljivi budu dostupni posle odredjenog vremena, tako da se pomalo izgubila potreba za kupovinom chasopisa a na forumu imam shto bi ameri rekli "live support", gde dobijam informacije za minut:to_care:

a sto bi rekao jedan moj drugar...mada za kladionicu..."sve je to ok, internet i to, ali papir je papir" :ciao:

Predrag Stankovic
15.1.2011, 0:33
Ja narednih 6 meseci neću moći da kupujem SK zato što ću biti u Nemačkoj, ali ipak ću zadužiti nekog da to radi za mene, pa kad se vratim da obnovim "gradivo" :D

Zuti Bar
25.1.2011, 15:29
Nazalost, danas se desava da za neke igre ili programe preko interneta saznamo i do mjesec dana ranije nego sto se pojavi opis u SK. Vec ih isprobamo i dovoljno o njima saznamo, pa kada izadje SK nije uopste toliko interesantno.

Pored toga meni dobar dio tema koje SK pokriva uopste ne interesuju. Test Run, PD kutak, Phone zone, opisi monitora, laptopova, stampaca, skenera, tastatura i miseva itd. Sve to samo prelistam...

Ipak ja ne kupujem SK samo zbog golih cinjenica i informacija koje mogu da nadjem i na netu. Nego izbog "okusa" i "mirisa" samog SK. Miodrag je moj omiljeni autor. Njegove tekstove citam ne samo da bih saznao nesto o igri koju opisuju, vec da bih se malo zabavio i nasmijao. :D A nema mnogo danas takvih casopisa koji mogu da se pohvale smislom za humor kao sto je SK. Jednostavno volim to da citam zato sto mi popravi raspolozenje. ;)

Drugi razlog je zato sto veoma postujem poslovnu filosofiju SK redakcije. Sve starije brojeve mozete da nadjete na netu, potpuno slobodne za citanje. Pored toga ima dosta malih rubrika koje nisu nesto posebno znacajne ali koje su "so" sveta kompjutera. Daju mu specifican ton. A to su recimo "Test of Time" ili "Staro za novo". Kupujem SK prosto da bih podrzao takve stvari. Da ukazem da i dalje to rade i o tome pisu, jer postoje ljudi kojima je to najsladji dio SK.

Hard2geT
26.1.2011, 0:32
Zbog cene! :dedica: ;)
Kupovao sam sve casopise sa IT tematikom koje sam mogao da nadjem po trafikama do pre dve godine. Onda su se stvari iskristalisale. Ostao sam veran SK-u.

RuF_TD
26.1.2011, 16:49
Zbog toga što smatram da svako može naučiti i otkriti nešto novo, a pogotovu laici (poput mene). Baš mi se sviđa njihov pristup materiji, ništa ne bih menjao! Možda samo sugestija da spomenu (bar okvirno) cenu svakog parčeta hardvera koji im padne šaka.
P.s. Iako neki smatraju da su tekstovi površni, ja smatram da je časopis kompletan, i da bi duži tekstovi "smorili". Dovoljni su da pruže najbitnije detalje o proizvodu, a ako nekog baš zagolica mašta, na www može naći sve što ga zanima...

Aibo
28.1.2011, 21:37
Čitam ga zato što nije još jedan generički produkt POP kulture i trulog kapitalizma. Zato što su tekstovi sadržajni, kompetentni i pismeni. Hajp sa velikim šarenim slikama i nezrelim stavovima autora mi ne treba, pa makar bio i na ultra fensi masnom papiru (koji je doduše odličan za burek :D). Isto tako mi ne trebaju ni opisi igara na 6 strana, u kojima bih mogao saznati sve tračeve o razvojnom studiju, omiljeno jelo Hidea Kojime itd.

Keep it good, keep it simple.