PDA

Prikaži potpunu verziju : Sezamov GetOrder BITNO!!!

Mean_Machine
25.8.2006, 9:54
Da li Get right radi sa ovom opcijom?
Poslao sam zahtev na getoreder za fajl od 140mb(ima dial-up:( ) jer mi je bitno da barem malo skratim vreme downloada zbog dvojnika.Posto imam dvojnika ne mogu da ostvarim download od 6 sati vec bih to izdelio na par dana.E sada da li postoji mogucnost da skinem fajl koji je stigao na sezamov hard disk pomocu getright.Ako ne mogu direktno u GetOrder servisu napisite mi sezamov ftp pa cu sa njega da skidam. PLEASE!
Inace podrska sezama mi je rekla da probam jer ni oni nisu sigurni.

Teva
25.8.2006, 11:50
Pa da smeta...
Nije to toliko prakticno,jer opterecujes samu vezu mislim da je bolje da uzmes specijalizovan program za tako nesto primer Get Right ili neki drugi samo ne GetOrder

Mean_Machine
25.8.2006, 14:22
Pa da smeta...
Nije to toliko prakticno,jer opterecujes samu vezu mislim da je bolje da uzmes specijalizovan program za tako nesto primer Get Right ili neki drugi samo ne GetOrder
Ja hocu da koristim GetOrder servis + Get right.Skinem fajl getorder-om pa ga onda sa sezamovog diska skinem pomocu Get right-a.Samo me interesuje da li ovo moze?
I ako moze da li mogu to da uradim direktno iz GetOrder prozora ili moram da idem na sezamov ftp server.
Ako moram na ftp server kako pristupam pomocu Get righta?
Jer svaki skinuti fajl se nalazi na njihovom ftp serveru.
Mislim da cu ipak ustedeti koji sat telefona ako skindam sa sajta provajdera, jer kao sto rekoh imam dvojnike a to je pred-konfilktna situacija barem u mom slucaju :mad:

ZoNi
25.8.2006, 14:35
@ Mean_Machine: pa, zasto ne probas i vidis da li radi saGR-om???

Ja mislim da ne radi (bar nije radilo ranije), ali zato sasvim lepo radi FTP pristup iz nekog FTP programa (npr. FileZilla, Total Commander, FireFTP plugin za Firefox)... Zato bih ti i preporucio FTP pristup GetOrder-u!

Znam da ovo nema veze sa tvojim problemom, ali da li bi neko mogao da mi objasni koja je prakticna vrednost tog sezamovog servisa?
npr. imas dial-up... skidas sa nekog mega-sporog servera u Zanzibaru... da si npr. na adsl-u, ostavis komp ceo dan, pa on skida, tebi svejedno... kad si na 56k, onda nije svejedno... ovako Sezam kod sebe skine to, ti se lepo nakacis posle i skidas max brzinom...

uz to:
GetOrder servis
Omogućava da sistem za vas prenese na naš disk neku od datoteka sa Interneta tako što zadate njenu adresu (URL). Datoteku potom prenosite punom brzinom sa sezamovog diska što možete uraditi i u @Sezam režimu (duplo jeftinije)

ja sam to ranije bas puuuuno koristio, tako da sam sve i svasta skidao iz @Sezam rezima :)

Mean_Machine
25.8.2006, 14:51
@ Mean_Machine: pa, zasto ne probas i vidis da li radi saGR-om???

Ja mislim da ne radi (bar nije radilo ranije), ali zato sasvim lepo radi FTP pristup iz nekog FTP programa (npr. FileZilla, Total Commander, FireFTP plugin za Firefox)... Zato bih ti i preporucio FTP pristup GetOrder-u!

npr. imas dial-up... skidas sa nekog mega-sporog servera u Zanzibaru... da si npr. na adsl-u, ostavis komp ceo dan, pa on skida, tebi svejedno... kad si na 56k, onda nije svejedno... ovako Sezam kod sebe skine to, ti se lepo nakacis posle i skidas max brzinom...

uz to:
GetOrder servis
Omogućava da sistem za vas prenese na naš disk neku od datoteka sa Interneta tako što zadate njenu adresu (URL). Datoteku potom prenosite punom brzinom sa sezamovog diska što možete uraditi i u @Sezam režimu (duplo jeftinije)

ja sam to ranije bas puuuuno koristio, tako da sam sve i svasta skidao iz @Sezam rezima :)
Pa najverovatnije radi sa Get rightom samo jos nisu skinuli fajl.
Probacu pa sta bude.Nego jel u TC mogu da pauziram download preko ftp-a?

SuperG
25.8.2006, 16:14
@ ZoNi Hvala na objasnjenu.

Che_
25.8.2006, 16:41
A da li mogu da se ulogujem na njihov ftp i da mi on izlista i fajlove koje je neko drugi narucio preko getordera i tako odaberem fajl koji hocu da skidam?

vladale
25.8.2006, 22:32
A da li mogu da se ulogujem na njihov ftp i da mi on izlista i fajlove koje je neko drugi narucio preko getordera i tako odaberem fajl koji hocu da skidam?

Ne znam da li uopšte možeš da se priključiš na njihov ftp, a i ukoliko možeš 90 % ti neće dati pristup ostalim podacima.

Mean_Machine
25.8.2006, 23:20
Ne znam da li uopšte možeš da se priključiš na njihov ftp, a i ukoliko možeš 90 % ti neće dati pristup ostalim podacima.

Pise da svaki skinuti fajl(preko getorder-a) se nalazi na njihovom ftp serveru i moze se skinuti.To pise u stavki "pomoc".
Na kraju krajeva ljudi skidaju fajlove koji su vec dostupni na netu znaci nista sto je neka velika tajna, a sezamu je u interesu da neko nadje vec skinuti fajl na serveru jer je to mnogo jeftinije nego da oni ga skidaju.
Ali ovo je mala verovatnoca jer brisu fajlove starije od 10 dana.

SSgrunf
25.8.2006, 23:42
Da li Get right radi sa ovom opcijom?
Poslao sam zahtev na getoreder za fajl od 140mb(ima dial-up:( ) jer mi je bitno da barem malo skratim vreme downloada zbog dvojnika.Posto imam dvojnika ne mogu da ostvarim download od 6 sati vec bih to izdelio na par dana.E sada da li postoji mogucnost da skinem fajl koji je stigao na sezamov hard disk pomocu getright.Ako ne mogu direktno u GetOrder servisu napisite mi sezamov ftp pa cu sa njega da skidam. PLEASE!
Inace podrska sezama mi je rekla da probam jer ni oni nisu sigurni.

Adresu njihovog ftp servera kao i ostale stvari mozes da saznas kad se ulogujes na svoj account. Inace mozes da im odneses i disk i da ti oni narezu to sto su ti skinuli preko GetOrder-a, tako su barem meni rekli u call centru, kada sam ih nesto pitao oko tog servisa! :dedica:

Garson
26.8.2006, 0:13
Mogu li ovo da koriste oni koji nisu korisnici ZezamPro-a? Verovatno ne?

Che_
26.8.2006, 1:56
Mogu li ovo da koriste oni koji nisu korisnici ZezamPro-a? Verovatno ne?

Ne. Sad sam se ulogovao na sezamov ftp i trazi username i pass. A sto se tice getorder-a sad sam proverio, postoji opcija naruci i opcija nesto kao sta drugi nude, gde se nalaze samo dva fajla koje je neko vec narucio, nista narocito

ZoNi
26.8.2006, 2:42
evo odgovora na neka pitanja odavde:

- jel u TC mogu da pauziram download preko ftp-a?
DA! To i jeste glavna prednost :)

- A da li mogu da se ulogujem na njihov ftp i da mi on izlista i fajlove koje je neko drugi narucio preko getordera i tako odaberem fajl koji hocu da skidam?
Naravno, ali, kao sto si i sam primetio, GO je izgubio nekadasnju popularnost, tako da nema bas mnogo fajlova za d/l... Ranije su se tu nalazile bukvalno stotine fajlova :D

- Mogu li ovo da koriste oni koji nisu korisnici ZezamPro-a?
Hm... ZezamPro spada u istu grupu "duhovitosti" kao i Svinjdows ili Lelekom... znaci vrlo, vrlo pateticno...

Garson
26.8.2006, 2:53
Ne. Sad sam se ulogovao na sezamov ftp i trazi username i pass. A sto se tice getorder-a sad sam proverio, postoji opcija naruci i opcija nesto kao sta drugi nude, gde se nalaze samo dva fajla koje je neko vec narucio, nista narocito
Pa moze se pozajmiti user i pass od nekog.

Mean_Machine
26.8.2006, 10:23
Uspeo sam sa GetRight-om preko ftp servera posto nikada ranije nisam koristi ftp procitao sam help i sve mi bi jasno.
Ustedeo sam 4 sata (ranije je pisalo da mu treba 18sati a sada pise 14sati) najverovatnije cu ih zvati pa da skinem fajl kod njih, ponecu flash 512MB.

Mean_Machine
27.8.2006, 19:43
Ladno ne mogu da im odnese cd i da mi narezu jer to ne rade.
Bolje koristite getright kao sto je neko rekao.