PDA

Prikaži potpunu verziju : BackUp na externi HDD!?

DarioD
27.10.2011, 20:51
Konkretan problem je u Back Up-u!
Kao prvo hard drive iz laptopa ima 750GB podijeljenih na 3 particije C: (sistemska = 510GB); Recovery (koja je dosla sa laptopom = 15GB) i Data (170GB) :=> SVE SU PUNE :D
nedavno sam kupio WD externi HDD od 1TB (My Passport Essential SE) i htio da uradim windows backup (sto mi je inace prvi put u zivotu i u mojoj istoriji dizanja sistema/padne sistem ja clean install) ali on je potrajao cijelu noc i na kraju zavrsio sa 950GB zauzetih na eHDD!!!
Kako je moguce da se 750 pretvori u 950GB :eek:

Laptop je custom i narucen online, tako da nazalost nisam dobio nikakve CD drivere!

Pa me interesuje kako da backupujem samo sistemske fileove (u slucaju pada sistema) u externi i da li da zeljene podatke (programe, filmove, serije, igrice...) samo copy/paste na externi il da koristim WD software???

ps konf u profilu :D

DarioD
29.10.2011, 20:45
...dva dana nista...pa zar niko nema ni djelimican odgovor? :facepalm

ilidan
29.10.2011, 22:34
Makni sve slike, filmove, muziku itd. sa sistemske particije na eksterni HDD dok ne ostanu samo Windows i instalirani programi i bekapuj sistemsku particiju uz pomoc Acronis True Image.
Nikad nisam koristio Windows backup ali mislim da ce u tom slucaju i on odraditi posao. Mada, ATI je sigurnija varijanta.

orange47
9.11.2011, 23:32
pa moguce je ako je windows pokusavao da kompresuje nesto sto je vec kompresovano, kao filmovi i muzika. ili pravi sektor-po-sektor kopiju diska. u svakom slucaju, verovatno je bolje da koristis neki '3rd party' program za to, tipa norton ghost ili onaj acronis-ov. takodje, mislim da je bolje posebno bekapovati sistemsku, posebno podatke.

DarioD
30.11.2011, 20:31
Uradio ovako kako je "ilidan" savjetovao i sve je uredno sada!
Hvala

Marko069
3.3.2012, 2:11
Da ne otvaram novu temu imam jedno pitanje.Da li je moguca ako imam back up image sistemske particije sa jednog hard-a (uradjen acronis true image-om),da kloniram tu particiju na drugi hard disk ali koji je vec podijeljen u particije,ili taj hard ne smije imati particije?To pitam iz razloga sto cesce instaliram windows pa mi je ovako lakse i brze.

orange47
3.3.2012, 10:18
Da ne otvaram novu temu imam jedno pitanje.Da li je moguca ako imam back up image sistemske particije sa jednog hard-a (uradjen acronis true image-om),da kloniram tu particiju na drugi hard disk ali koji je vec podijeljen u particije,ili taj hard ne smije imati particije?To pitam iz razloga sto cesce instaliram windows pa mi je ovako lakse i brze.

trebalo bi da je moguce, jer npr Ghost moze. bitno je da na novoj particiji ima dovoljno mesta. ali da bi windows radio sa novog diska mozda mora da se prvo cacka po registriju. kao i da se sredi MBR.

Marko069
3.3.2012, 15:37
Ja sam probao prvo preko gjost-a ali nisam uspio,jer kaze da back up nije u redu ili tako nesto,mada sa back up-m je sve u redu.Mene zanima kojim programom da napravim image sa programima,tako da kad instaliram nekom win,odradim samo kloniranje,da ne radim standardnu instalaciju?

SlobaL
3.3.2012, 19:30
To što ti hoćeš baš nije tako jednostavno, ali je izvodljivo. Paragon Backup & Restore, O&O Drive Image, Macrium Reflect Proffesional, Acronis sa Addon Packom i čini mi se Easeus ToDo Backup mogu to da odrade. Obično je opcija krštena kao "restore to dissimilar hardware" i potreban ti je butabilni CD jednog od njih. Bar sa Paragonom funkcioniše tako što prvo napraviš image sistema, zatim jedino sa butabilnog CD-a možeš da taj image prebaciš na drugi hardver, pri čemu program odstrani stare drajvere, a potom pokuša da instalira nove za novi sistem.

technikum
15.3.2012, 20:15
Ja sam probao prvo preko gjost-a ali nisam uspio,jer kaze da back up nije u redu ili tako nesto,mada sa back up-m je sve u redu.Mene zanima kojim programom da napravim image sa programima,tako da kad instaliram nekom win,odradim samo kloniranje,da ne radim standardnu instalaciju?

Ja toplo preporucujem program Image for Windows.

Kojic_M
8.4.2012, 23:43
Kako na dvd jeve da bekapijem dva iso fajla od po 7 gb?

orange47
9.4.2012, 10:15
Kako na dvd jeve da bekapijem dva iso fajla od po 7 gb?

podelis ih na cetiri od 3,5Gb ili kupis dual layer diskove.