Prikaži potpunu verziju : Ajnštajnova zagonetka?
Ljudi imam neku Ajnstajnovu zagonetku, i nemogu nikako da resim:boodala:
Ako neko zna resenje neka postuje, ako hoce da se okusa:
Vidi iskreno da ti kazem.Ja sam to presao i rekao "da se te teras u ***** i ti i tvoja zagonetka".I ugasio komp.Mada,ako niko nema resenje,uradicu ponovo.AKo ti je tesko,ja ti savetujem da uzmes papir i olovku.Tako je lakse.
Moja sestra je ovo rešila prošle godine, kad je imala 14 godina. Šta ti je čudo od deteta.
Ja sam se zlopatio sa tim jedno sat vremena!
ali sam uspeo
imas dve verzije
nasu i stranu
Ako hocete napisacu vam resenje
stvarno je genijalno osmisljeno,ja sam se patio bash dugo i uspeo sam uz pomoc papira i olovke!
bone_collector
25.8.2006, 1:54
Resio sam ovo jos davno, samo sto ja imam verziju sa vremenskim ogranicenjem od 15 minuta, ali kada se skoncentrises moze da se resi i bez papira i olovke (bar sam ja uspeo kada sam prvi put resavao).
Inace, Ajnstajn je rekao da 98% ljudi nije sposobno da resi ovaj problem, tako da nema potrebe da se nervirate ako vam ne ide :)
E aj ne lupetaj molim te da si resio za manje od 15min bez papira i olovke... Znaci nalazis se medju 2% ljudi koji su ovo resili??? Prvo nije ni malo lako raditi ovaj malo tezi zadatak jer zahteva eliminaciju koja je neophodna bez papira i olovke. Ono, uputijo si jednu vrstu aluzije na sve ove ljude i nazvao ih glupanima
vremenskim ogranicenjem od 15 minuta, ali kada se skoncentrises moze da se resi i bez papira i olovke (bar sam ja uspeo kada sam prvi put resavao).
= (jednako)
Ajnstajn je rekao da 98% ljudi nije sposobno da resi ovaj problem, tako da nema potrebe da se nervirate ako vam ne ide
Ne podcenjujem tvoju pamet ali ti ne verujem da si resio bez papira kao sto ti ni drugi nece verovati koji se budu susreli ili resili ovaj problem bez icega.
Ja kada sam ga resavao prvo sam malo pregledao o cemu se radi i video da je neophodno raditi sa papirem i olovkom sto se ispostavilo jedini moguci nacin za brzo resavanje. Meni je trebalo oko 18,19 min.
Ne sviđa mi se ova domaća verzija sa "šljivovicom" i malim slovima u vlastitim imenicama :D
U svakom slučaju ovaj test je moguće rešiti za manje od 15 minuta ali malo teže bez olovke i papira jer se rešava sistemom eliminacije i konstantnim ponavlajnjem čitanja stavki koje su zadate. U svakom slučaju mislim da ova "obrađena" verzija ima i par grešaka prilikom provere rezultata :)
bone_collector
25.8.2006, 2:33
Evo sta je izbacio google:
Einstein IQ Test - A free test
Below is a quiz written by Einstein last century. He said that 98% of the people in the world cannot solve the quiz. Are you among the other 2%?
www.iqtest-center.com/einstein-test.php
Nisam nikoga nazvao glupim, samo sam izneo cinjenicu. To za procente je rekao Ajnstajn, a ne ja. Takodje, nisam genije i namucio sam se da ovo resim, ali je stvar u tome da je moguce posto sam uspeo, a verovatno postoje ljudi kojima treba jos manje vremena nego sto je trebalo meni da dodjem do resenja. A ko ce u sta verovati je licna stvar :)
Ne sviđa mi se ova domaća verzija sa "šljivovicom" i malim slovima u vlastitim imenicama :D:) Nisi u pravu - imena marki cigareta nisu vlastite imenice i pišu se malim slovom.
Ne bi da potpaljujem vatru ali stranan verzija gde je ograniceno vreme ima resenje i to samo kliknes dugme i on automatski resi test.....Doduse verzija sa Dancem,Spancem itd
a sa verzijom za banacanina sumadincem...itd moras da se pomucis
a kad smo vec kod testova inteligencije proveri te ovo
http://www.teslabg.edu.yu/upload/documents/TestInteligencije.xls
Ne bi da potpaljujem vatru ali stranan verzija gde je ograniceno vreme ima resenje i to samo kliknes dugme i on automatski resi test.....Doduse verzija sa Dancem,Spancem itd
Eh baš pred kraj ove školske godine drug doneo isti taj test u školu... rešavao sam ga dok sam se smarao na časovima. Nije uopšte komplikovan...
Ja sam u onoj grupi 12-18 (stvarno inteligentan) :D Sto se tice Ajnstajna ja sam probavao oko sat vremena (sa papirom i olovkom) i odustao... pa reko da postujem ovde pa ako neko ima resenje neka ga okaci :opanachke
Boja kuce
Zuta plava crvena zelena bela
Poreklo sumadinac sremac podunavac macvanin banacanin
pice sljivovica ljuta klekovaca lozovaca travarica
Cigarete morava drina zeta srbija drava
Ljubimac macka konj ptica riba pas
Evo vam resenja.....
Kada resis jednom posle ga resisi za 10 min.
Eh baš pred kraj ove školske godine drug doneo isti taj test u školu... rešavao sam ga dok sam se smarao na časovima. Nije uopšte komplikovan...
Ja sam u onoj grupi 12-18 (stvarno inteligentan) :D Sto se tice Ajnstajna ja sam probavao oko sat vremena (sa papirom i olovkom) i odustao... pa reko da postujem ovde pa ako neko ima resenje neka ga okaci :opanachke
Imam resenje i tog testa i njega sam resio malo teze ali sam uspeo!
Mislim malo se potrudite pa cu da okacim resenje i tog testa....
Nije poenta postaviti resenje nego i da objasnis gde se sta nalazi i zbog cega je to pored ovog ili onog...
ej sad ides sistemom eliminacije,kada popunis podatke i par puta na srecu :D ;)
Nisi u pravu - imena marki cigareta nisu vlastite imenice i pišu se malim slovom.
U kojem to jeziku? Mene su ucili da se pise velikim pocetnim slovom, osim kada se nabrajaju.
U kojem to jeziku? Mene su ucili da se pise velikim pocetnim slovom, osim kada se nabrajaju.
Nisi cuo?Imamo novog reformatora srpskog jezika Voju!!!:D ;)
Nesto nije u redu sa programom. Meni kaze da sam pogresio i da Sumadinac nije u prvoj kuci, a u samoj postavci doslovno pise da Sumadinac zivi u prvoj kuci??? :confused:
Ako izuzmem ovaj problem, ja sam dobio visestruko resenje, tj. zivotinje je moguce rasporediti na vise nacina. Svako resenje sam proverio sa datim parametrima i apsolutno odgovara sto me navodi na zakljucak da jos neka veza nedostaje.
A mozda i spadam u onih 98% pa necu da se bedacim. :D
Prvo ima dosta gresaka i nemoguce je da se resi!Svaka kuca dobije boju kad je tacan odgovor a i logikom sa lako dosao do resenja da ide ovako zuta,plava,crvena,zelena,bela ali mi prijavljuje kako zuta boja nije u redu ali ja sam 100% siguran da je tako.A i Teva je tako napisao ne znam sto nece!:) :mad: :) :mad: :) Ali sve u svemu odlicna mozgalica!
ukucaj sve podatke i videces da je tacno!
Moja sestra je ovo radila iz logike u 3. godini Gimnazije. Ona je uspela da resi, a posle je i meni dala da se mucim i uspeo sam.:D
Ljudi imam neku Ajnstajnovu zagonetku, i nemogu nikako da resim:boodala:
Ako neko zna resenje neka postuje, ako hoce da se okusa:
Bilo je ovo u Zabavniku... Ako nađem taj broj, javiću ti!
Bilo je ovo u Zabavniku... Ako nađem taj broj, javiću ti!
Pa ne moraš se mučiti... Teva postovao odgovor na predhodnoj strani:D Mada i meni prijavljuje grešku za prvu kuću da je pogrešna boja (wtf?) :eek:
cekaj bre jel to prijavljuje kada ukucas sve ili dok ne ukucas sve?
Pa ne moraš se mučiti... Teva postovao odgovor na predhodnoj strani:D Mada i meni prijavljuje grešku za prvu kuću da je pogrešna boja (wtf?) :eek:
Evo, video sam Tevino rešenje. I meni pokazuje da je pogrešna boja!? :confused: :eek:
ovo je nemoguce resiti, verovatno je neki bag u programu
ja sam resavao, resavao i resavao, uvek kaze da za prvu kucu boja nije odgovarajuca. promenite boju na bilo koju drugu i proverite, ipak kaze da boja nije odgovarajuca
uporedio sam moja resenja sa Tevinim, i ista su
kako je to moguce??
kako meni kog vraga pokazuje da je sve tacno?:confused:
uradio sam 16! necu da se smirim dok ne uradim sve!
@Teva
pogledaj sam
http://img214.imageshack.us/img214/3001/ajnstajnwl6.jpg
Program je radio amater, pa je pun bagova. Nosio sam se mislju da uzmem "alat" pa da ga malo disassemblujem i vidim sta skripi, ali zaista imam preca posla.
LM, s obzirom da uzivam u ovakvim mozgalicama bas me zanima sta ste vi dobili. Ja sam uspeo da odredim 17 elemenata a ostalo moze na vise nacina. Verovatno je greska u prevodu. Inace, resenje koje je dao Teva je samo jedno od mogucih. Ovakvi problemi obicno imaju jedinstveno resenje ali ovde nesto skripi.
Ono sto je sigurno:
Kuca 1: boja - zuta; poreklo - Sumadinac; pice - Sljivovica; cig - Morava; ljubimac - ?
Kuca 2: boja - plava; poreklo - Sremac; pice - Ljuta; cig - Drina; ljubimac - konj
Kuca 3: boja - crvena; poreklo - Podunavac; pice - Klekovaca; cig - ?; ljubimac - ?
Kuca 4: boja - zelena; poreklo - ?; pice - Lozovaca; cig - ?; ljubimac - ?
Kuca 5: boja - bela; poreklo - ?; pice - Travarica; cig - Drava; ljubimac - ?
Obicno kad dodje do ovde ostale komponente lako "upadnu" u nepopunjena mesta, ali za ono sto je preostalo je nedovoljno informacija da bi bilo samo jedno resenje.
ako neko ima ideju za neku "zagonektu" ili nesto slicno, nek se javi ;)
bolje da nadjete na netu standardnu verziju...bez ovog tupavog prevoda...
Ljudovi meni je ćale dao to da rešavam, ali je bilo na papiru iz nekih starih novina, pre jedno 2-3 god. i rešio za 1h i 15min, ali ozbiljno
kada bih sad znao sta nije u redu...
nego...nigde ne pise sta se podrazumeva pod sused...prvi levo ili prvi desno...ili oboje...ako je tako...ovo je tacno, ali ipak prijavljuje gresku...ili sam nesto propustio :kreza: :kreza: :opanachke :opanachke :opanachke
e...tek sam sad video...ispalo je slicno EclipsE -ovom...
eeeej ljudi
prva kuca ona slcica treba da dobije boju kao sve ostale a ne da bude siva...
tu je problem!
Objasni ovo ako moje resenje nije tacno
eeeej ljudi
prva kuca ona slcica treba da dobije boju kao sve ostale a ne da bude siva...
tu je problem!
Objasni ovo ako moje resenje nije tacno
ja sam kucao isto kao i ti...pa sam dobio gresku...
mozda druga verzija???:opanachke :opanachke
obrati paznju na ikonicu zute kucice na mojoj slici i na tvojoj slici i videces sta nije u redu!Ali ikonicu
vidi...kod mene ta kucica nikada nije zuta, bez obzira sta izaberem...stavio sam isto sto i ti i ne radi...
kod mene nema poslednjeg hint-a...sa "srbijom"...
I kod mene isto. A to je ono sto nedostaje da bi problem mogao da se resi.
Ja sam postavio resenje koje imam bez ovog poslednjeg hint-a. S njim se lako odredjuje kompletan raspored porekla i cigareta (boju i pica imam) a oni vuku i jos neke zivotinje se sobom. Na kraju se samo ubace ribe u poslednje nepopunjeno mesto.
Inece, nervira me sto obiji kucice kad ih pravilo rasporedis. To omogucava tipovanje na startu.
hacker_aca
26.8.2006, 17:11
Moj brat je to igrao davno, i uvek kad stavi Proveru (ili koje je već dugme za kraj) Izađe poruka da je nešto pogrešno. I on to promijeni i tako malo po malo... Riješi! Snimio je i screenshot ali ako nađem postovaću.
ja sam to resio sa 14, pre 2 godine :) :D
vidi...kod mene ta kucica nikada nije zuta, bez obzira sta izaberem...stavio sam isto sto i ti i ne radi...
Ni ja nemam Srbiju :kreza:
u originalu...
There are 5 houses in 5 different colors. In each house lives a man with a different nationality. The 5 owners drink a certain type of beverage, smoke a certain brand of cigar, and keep a certain pet. No owners have the same pet, smoke the same brand of cigar or drink the same beverage.
The question is: "Who owns the fish?"
Hints:
* The Brit lives in the red house.
* The Swede keeps dogs as pets.
* The Dane drinks tea.
* The green house is on the left of the white house.
* The green house's owner drinks coffee.
* The person who smokes Pall Mall rears birds.
* The owner of the yellow house smokes Dunhill.
* The man living in the center house drinks milk.
* The Norwegian lives in the first house.
* The man who smokes Blends lives next to the one who keeps cats.
* The man who keeps the horse lives next to the man who smokes Dunhill.
* The owner who smokes Bluemasters drinks beer.
* The German smokes Prince.
* The Norwegian lives next to the blue house.
* The man who smokes Blends has a neighbor who drinks water.
e pa ja imam tu verziju samo sto je na srpskom umesto brit je britanac ...itd
ali glupo je sto ima dugme resenje i samo se resi odjednom...i napise ti ti si ****no glup!
da nemac ima ribicu;) :D cik pogodi zasto bash Nemac!
uradio sam 16! necu da se smirim dok ne uradim sve!
@Teva
pogledaj sam
http://img214.imageshack.us/img214/3001/ajnstajnwl6.jpg
"Moraš shvatiti šta znače slova. Pogledaj primer pod rednim brojem 0.
Prema MENSI ukoliko točno riješiš 19 ili više ti si "genije".
Samo dva člana MENSE uspjela su rešiti tačno celi test.
Bodovi: 1 - 5 je prosek, 6 - 11 oko inteligentan, 12 - 18 stvarno inteligentan, 19 + Genije"
RB Šifra Odgovor
0 24 S u D 24 sata u danu
1 30 S u A 30 slova u azbuci
2 7 D u N 7 dana u nedelji
3 7 S Č 7 svetskih čuda
4 12 Z u H 12 znakova u horoskopu
5 52 K u Š (B Dž) 52 karte u špilu (bez džokera)
6 4 S na S G 4 s na srpskom grbu
7 18 R na G I 18 rupa na golf igralištu
8 5 P na S 5 prstiju na stopalu
9 90 S u P U 90 stepeni u pravom uglu
10 32 je T u S F na kojoj V S 32 je temperatura u stepenima farenhajta na kojoj voda smrzava
11 15 I u R T 15 igrača u ragbi timu
12 3 T na T 3 točka na triciklu
13 11 I u F T 11 igrača u fudbalskom timu
14 12 M u G 12 meseci u godini
15 29 D u F u P G 29 dana u februaru u prestupnoj godini
16 365 D u G 365 dana u godini
17 52 N u G 52 nedelje u godini
18 9 Ž od M 9 života od mačke
19 60 M u S 60 minuta u satu
20 23 P U u LJ T 23 posto ugljenika u ljudskom telu
21 64 P na Š T 64 polja na šahovskoj tabli
22 100 G u V 100 godina u veku
TVOJ REZULTAT 22
:icon_stud :icon_stud :icon_stud :icon_stud :icon_stud :icon_stud :icon_stud :a_bleh: :a_bleh: :a_bleh: :a_bleh: :a_bleh: :a_bleh: :a_bleh: :a_bleh: :a_bleh:
Evo pametnjekovici nesto od mene
ZADATAK
Zadatak sa vagom (Terazijama)
Zadatak:
Imamo 12 kuglica koje su indentične po svim faktorima sem jednog, naime, jedanaest kuglica su iste težine (npr. 100 grama), a jedna je teža ili lakša za neku vrlo malu vrijednost (npr. 5 grama). Zadatak je da uz pomoć tri vaganja odredimo koja kuglica se razlikuje i da li je teža ili lakša?
Jel to ono sa kucama, stanarima, njihovim ljubimcima i ostalo... Ako jeste, radio sam to pre jedno godinu i po. Sta da vam kazem ne deluje mi preterano tesko uradio sam za manjeo d 20 min. Isao sam sistemom eliminacije...
Ma ovo je definitivno pogresno! Resio sam isto kao teva, i pise da je greska u 3. kući: piće. (a dole lepo piše da vlasnik 3. pije kleku). Posle sam ubacio isto kao MG-RAY, i onda mi je pisalo greška u 1. kući - boja. :opanachke
Al baš me birga šta kaže, ja znam da sam rešio :ciao:
a za ovaj drugi
RB Šifra Odgovor
0 24 S u D 24 sata u danu Tačno
1 30 S u A 30 slova u azbuci Tačno
2 7 D u N 7 dana u nedelji Tačno
3 7 S Č
4 12 Z u H 12 znakova u horoskopu Tačno
5 52 K u Š (B Dž) 52 karte u špilu (bez džokera) Tačno
6 4 S na S G
7 18 R na G I
8 5 P na S 5 prstiju na stopalu Tačno
9 90 S u P U
10 32 je T u S F na kojoj V S
11 15 I u R T
12 3 T na T
13 11 I u F T 11 igrača u fudbalskom timu Tačno
14 12 M u G 12 meseci u godini Tačno
15 29 D u F u P G 29 dana u februaru u prestupnoj godini Tačno
16 365 D u G 365 dana u godini Tačno
17 52 N u G 52 nedelje u godini Tačno
18 9 Ž od M
19 60 M u S 60 minuta u satu Tačno
20 23 P U u LJ T
21 64 P na Š T 64 polja na šahovskoj tabli Tačno
22 100 G u V 100 godina u veku Tačno
VAŠ REZULTAT: 13
EDIT:
Vid' rešenje gore... :) znaš kad bi se setio da je 9 ž od m "9 života od mačke"? Nikad! Pa kad ste čuli da neko kaže "života od mačke"??? Može da bude "9 života mačke", ili "9 mačijih života"... A što se tiče golfa, ugljenika, i sl; u to se stvarno ne razumem, tako da sam zadovoljan rezultatom sve u svemu.
[/IMG]
Zadatak:
Imamo 12 kuglica koje su indentične po svim faktorima sem jednog, naime, jedanaest kuglica su iste težine (npr. 100 grama), a jedna je teža ili lakša za neku vrlo malu vrijednost (npr. 5 grama). Zadatak je da uz pomoć tri vaganja odredimo koja kuglica se razlikuje i da li je teža ili lakša?
Zaista tesko pitanje. Da barem znam da li je teza ili laksa bilo bi lako ovako moze biti i jedno i drugo....
hmmm... ne vidim nacin
U ovakvom slucaju podelis uvek na 3 dela, po 4
Bez obzira na rezultat jednu grupu zamenis posle i tako saznas i u kojoj je grupi i dal je laksa ili teza.
Potom jednim merenjem mozes ili da eliminises dve ili na srecu da ubodes pravu. sanse su ti 50:50
Da li sme na jedan tas da se stavljaju tegovi a na drugi odredjen broj kuglica?
Edit: PROBLEM JE RESEN!!!
kuglica = 100 grama
Stavimo 9 kuglica na jednu stranu a na drugu stranu stavljamo tegove. Ako dobijemo da je tezina 900 g znaci da laksa ili teza kuglica nije tu.Onda je lako odrediti koja je od preostrale 3. Merimo tezinu 2 kugle i ako je 200g znaci da je treca, ako je manje ili vise posledjim merenem cemo uociti koja je.
Ako prikaze da 9 kuglica nije 900 grama, onda mora biti 905 ili 885 g cime cemo ustanoviti da li je kugla laksa ili teza.Onda stavljamo 3 kugle na prvi i 3 na drugi tas. Ako je tezina ista znaci da je prava u preostale 3, a ako nije onda uzimamo one koje su teze ili lakse u zavisnosti od 1 merenja. Poslednji put se meri tako sto na jedan tas stavimo 1 a na drugi 2 kuglu i time odredimo tezinu gde je rezultat ponovo ocigledan kao i u merenju 2.
Dajte sada pozitivan rep :D:D:D:D:D:D:D:D:D
[/IMG]
"Moraš shvatiti šta znače slova. Pogledaj primer pod rednim brojem 0.
Prema MENSI ukoliko točno riješiš 19 ili više ti si ""genije"".
Samo dva člana MENSE uspjela su rešiti tačno celi test.
Bodovi: 1 - 5 je prosek, 6 - 11 oko inteligentan, 12 - 18 stvarno inteligentan, 19 + Genije"
RB Šifra Odgovor
0 24 S u D 24 sata u danu
1 30 S u A 30 slova u azbuci
2 7 D u N 7 dana u nedelji
3 7 S Č 7 svetskih čuda
4 12 Z u H 12 znakova u horoskopu
5 52 K u Š (B Dž) 52 karte u špilu (bez džokera)
6 4 S na S G 4 s na srpskom grbu
7 18 R na G I 18 rupa na golf igralištu
8 5 P na S 5 prstiju na stopalu
9 90 S u P U 90 stepeni u pravom uglu
10 32 je T u S F na kojoj V S 32 je temperatura u stepenima farenhajta na kojoj voda smrzava
11 15 I u R T 15 igrača u ragbi timu
12 3 T na T 3 točka na triciklu
13 11 I u F T 11 igrača u fudbalskom timu
14 12 M u G 12 meseci u godini
15 29 D u F u P G 29 dana u februaru u prestupnoj godini
16 365 D u G 365 dana u godini
17 52 N u G 52 nedelje u godini
18 9 Ž od M 9 života od mačke
19 60 M u S 60 minuta u satu
20 23 P U u LJ T 23 posto ugljenika u ljudskom telu
21 64 P na Š T 64 polja na šahovskoj tabli
22 100 G u V 100 godina u veku
TVOJ REZULTAT 22:
Ja sam na tom testu imao 19 poena,nisam znao za ugljenik,horoskop i 3 tocka na triciklu(mislim stvarno)...
DarkNemos
19.4.2007, 21:54
Na sajtu hrvatske mense postoji evropski test inteligencije koji može da se rešava online. Na sajtu naše mense nema ništa. Kontaktirao sam svojevremeno predstavnike mense za Srbiju i rekli mi gde je testiranje samo što sam morao da uplatim 1000 dinara da bi obavio test. Eto koliko naša zemlja zaostaje za recimo Hrvatskom koja nam je sused.
Ja sam rešavao taj test i moj IQ je 126. Pa hajde da vidimo koliko su pametni naši sugradjani i naše kolege sa foruma. Ovo NIJE zvanični test a zvanične testove vodi isključivo mensa u njihovim centrima. Evo i linka:
http://www.mensa.hr/eu_iq_test/eu_iq_test.php
Ja sam svojevremeno rešio ajnštajnov test inteligencije. U uputstvu piše da je ovaj test po ajnštajnu sposobno da reši 2% populacije ove zemlje (što ja mislim da je netačno), pa evo vam i tog linka:
http://www.ni-kel.com/download/
Hteo bih samo da kažem da onaj ko bude slagao koliki mu je IQ nije slagao nas nego je slagao samog sebe!!! Opet napominjem da ovo nisu zvanični testovi i da ako imate nizak ili visok IQ nemora da znači da je to vaš pravi IQ. Ako modovi misle da sam postovao temu na pogrešnom mestu neka je slobodno premeste gde treba. Izvinjavam se unapred ako sam ovim postom prekršio neko pravilo(kojeg nisam bio svestan da postoji) i ako sam postovao na pogrešnom mestu.
Evo sta je test rekao: Vas IQ bi mogao biti oko: 138
Ovo nije službeni rezultat, te ga ne možete koristiti kao takvog.
Ako vas zanima točan IQ, pozivamo vas na službeno testiranje.
Ja sam resavao taj test na sajtu hrvatske Mense pre negde 1,5 god. I... necu da se hvalim :) Samo da kazem ljudima da ponove abecedu, ja sam izgubio 2 min pokusavajuci da se setim kako ide: a,b,c,č,ć,d,dž...
Neeeeee... Pa zar opeeet? :rofl:
http://img126.imageshack.us/img126/3543/mensaua0.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=mensaua0.jpg)
141. Mada to ne mora nista da znaci, radio sam nekoliko ovakvih testova. :)
mene mrzelo da radim neka pitanja.Sutra cu uraditi sva lepo na tenane.Inace moj "trenutni" IQ je 117.
E da.Nemoj te da ova tema postane walktrought
Trenutni kazes a.:)
Ja sam ove godine bio na onom kenguru to je isto neki test sa vrlo komplikovanim pitanjima. Potrazicu da vidim dal' ima negde na netu, ako ne uradicu vam sken ako zelite. Rezultat josh zvanicno ne znam.
Pa dobro. Oko 126 sam. To jest nisam stvarno nego po ovom testu. Obzirom da sam umoran i jedva gledam na oci, nije tako ni lose...
147...nije loše;)
http://img265.imageshack.us/img265/4249/rezultatle3.th.jpg (http://img265.imageshack.us/my.php?image=rezultatle3.jpg)
Ovo je totalna glupost! Uradio sam pola, smorio se i dobio da mi je iq 126! Da sam uradio sve mozda bi bilo i 200:D sto je po meni totalno bezveze. Ovi iq testovi po netu su uglavnom veliki shit, ako zelite da vidite zaista vasu pamet i snalazljivost igrajte one zagonetke na net-u. To je prava stvar!
Samo da kazem ljudima da ponove abecedu, ja sam izgubio 2 min pokusavajuci da se setim kako ide: a,b,c,č,ć,d,dž...
Nisam u toku, kada su promenili abecedu? :icon_stud
A ni abecedu, ocigledno. Otkad posle a, b i c ide ch?
No offense. :)
A ni abecedu, ocigledno.
Big Deal... Jel znaju Hrvati azbuku?
Ma izgleda da ide...
http://img405.imageshack.us/img405/7592/mensatestoz2.th.jpg (http://img405.imageshack.us/my.php?image=mensatestoz2.jpg)
Master Neo
19.4.2007, 23:28
Mrzi me da radim ovaj test, inace, radio sam zvanican mensin test, kod njih u predstavnistvu, prosle godine, i upao sam u Mensu... Hehe, ne znam ni ja kako. Inace imam 147.
Vas IQ bi mogao biti oko: 135
Stagod.
Samo da podsetim da inteligancija i pamet nisu jedno te isto :3 Skolska definicija inteligencije je "sposobnost snalazenja u novim i nepoznatim situacijama," ako nekog zanima :P
sasha vukelic
19.4.2007, 23:59
ovaj test kaze 159 iako sam na oficijelnom testu prije nekoliko godina imao 156...
ko zna; mozda sam se opametio ;)
u svakom slucaju su ovi zadaci donekle laksi...
Master Neo
20.4.2007, 0:23
ovaj test kaze 159 iako sam na oficijelnom testu prije nekoliko godina imao 156...
ko zna; mozda sam se opametio ;)
u svakom slucaju su ovi zadaci donekle laksi...
Stvar je u tome sto su recimo neki strani testovi koje su Mense odredjenih zemalja stavile na internet, dosta slicni sa nasim oficijelnim testom. I recimo moja keva je radila te testove po netu, i kad je izasla na zvanicni test nase Mense, imala IQ >156 iliti maximum koliko meri taj test. Kad sam je pitao kako? Rekla mi je da je dobila par bukvalno istih pitanja koje je vec radila...
Test je porprilicno netacan,posle prva 3 pitanja sam se smorio pa sam izlupetao do kraja i IQ mi je ispao 90!!!:D Na svakom normalnom testu ne bi mi bio veci od 26!:D
Nikola Grbic
20.4.2007, 9:10
111 /cry:P
mislio sam da sam pametniji
153 ...
Mada je znatno laksi od ranijeg (pre par godina, povucen je iz nekog razloga) pravog Mensinog online testa, koji je inace bio potpuno graficki...
btw. A B C Č Ć D DZ Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P R S Š T U V Z Ž :D
Vas IQ bi mogao biti oko: 141
Posle zestokok nasumicnog kliktanja i resavanja testa u rekordnom vremenu od nekih 30-ak sekundi ;) , dobio sam rezultat da sam, narodski receno, "glup k'o točak"). IQ mi ispade 84! DUH!:icon_scra :icon_scra :boodala:
UPDATE:
Posle ozbiljnijeg (i duzeg) upustanja u resavanje problema, dobio sam rezulata da bi mi "IQ mogao biti oko 147".
Vas IQ bi mogao biti oko: 126
DarkNemos
20.4.2007, 15:06
Dobro... Jel uspeo neko da reši ajnštajnov test ili su svi rešavali mensin? Jako dobro osmišljen logički test...
Tema vec postoji.
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=7566&highlight=ajnstajn
DarkNemos
20.4.2007, 15:16
Admini brišite temu!!!
Gde smo to, za ime Srednjeg Sveta?
Ја се кладио са братом да ћу је ријешити за 15 минута. Ријешио сам је за 10.
Master Neo
21.4.2007, 1:45
odradjeno za 20min, s obzirom da sam mrtav umoran a i koncentracija na nuli, verovatno bi bilo brze pod nekim drugim okolnostima. Inace, najvaznije je, pamtiti sta je gde, a onda logicki povezivati, i naravno, non stop ponavljajte svaku recenicu. Ovo zaista pali! Probajte...;) :dedica:
Ја се кладио са братом да ћу је ријешити за 15 минута. Ријешио сам је за 10.
Pa, znas sta, i ja mogu da ga "resim" za minut, ali cu da dobijem rezultat ispod 90...;) :D
ebem li ga, ja sam ovo resio za neki 20ak minuta..
Hmmm...
Vas IQ bi mogao biti oko: 159
...mada nesto sumnjam. Inace i meni ispade da je svaba imao ribicu :rofl: i ako je ovo Ajnstajnu bio toliki problem to potvrdjuje da je on bio bolid. Mileva roola
nemanja.m
17.4.2008, 21:39
Vas IQ bi mogao biti oko: 132
Jaoo, secam se kada sam resavao taj test iz zabavnika proslog leta.Stigao sam do pola i zabolela me glava :D
MilosTintor
17.4.2008, 23:46
zanima me da li neko moze da okaci Ajnastajnov Test (onaj srpski) ali da radi!! Prelistavao sam stranice video da je ova verzijakoja je data pokvarena to jest ima bug za zutu kucu i nema jedan Hint i zato nemoze da se resi! Ako neko okaci HVALA:opanachke!
nemanja.m
27.4.2008, 23:47
Riješio sam Ajnštajnovu mozgalicu. Spadam u 2% najpametnijih. Evo kako treba:
Kuće: žuta, plava, crvena, zelena, bijela
Porijeklo: Šumadinac, Sremac, Podunavac, Mačvanin, Banaćanin
Piće: šljivovica, ljuta, klekovača, lozovača, travarica
Cigarete: Morava, Drina, Zeta, Srbija, Drava
Ljubimac: mačka, konj, ptica, riba, pas
Vidim da si nov.Edituj poruku i napisi ovaj spoiler Tekst
Ime[/B]"]Tekst
OK.To je samo da ne kvaris drugima zabavu trazenja odgovora :)
Riješio sam Ajnštajnovu mozgalicu. Spadam u 2% najpametnijih. Evo kako treba:
Kuće: žuta, plava, crvena, zelena, bijela
Porijeklo: Šumadinac, Sremac, Podunavac, Mačvanin, Banaćanin
Piće: šljivovica, ljuta, klekovača, lozovača, travarica
Cigarete: Morava, Drina, Zeta, Srbija, Drava
Ljubimac: mačka, konj, ptica, riba, pas
Treba i da razumes zasto tako treba.
Test koji je objavila hrvatska Mensa ni približno nije sličan pravom testu inteligencije koji je isti i kod nas i u Mensi hrvatske i u Mensi bilo koje druge zemlje. Nema pitanja sa tekstom-rečima, a samo pitanja od 10. do 14. delimično liče na pitanja u Mensinom testu.
E sad, koga zanima rešavanje testa kao i koeficijent IQ-a, a nije mu žao da za to odvoji 1.000,00 dinara (za studente i đake je 700,00) može da se prijavi na sajtu Mense i biće obavešten o datumu testiranja.
Detalje možete videti ovde: http://www.mensa.org.yu/sr/pocetna/testiranje/
Ko po Katelovoj skali pređe 148 ima pravo da se učlani u Mensu (ako hoće).
Ma jest to je u Ajnstajnovo vrijeme bilo 2% sad je mnogo veci procenat onih koji to mogu odraditi. :icon_stud
Ma jest to je u Ajnstajnovo vrijeme bilo 2% sad je mnogo veci procenat onih koji to mogu odraditi. :icon_stud
Nažalost, pre bih rekao da sada može da bude samo manji procenat ljudi... :kreza:
OLOLOLOLOLOLOL !!!!!
Ja sam uspeo da uradim (O_o) OMFG... e bash si mi ulepshao dan ! Sad imam dokaz da sam genije :D genije sa 14 godina :D :D :D
EDIT:
mada mi je trebalo nekih 15-20 minuta... :kreza:
GrimReaper
21.5.2008, 15:56
Mislim da ovo ne mozhe da se uradi sistemom eliminacije, nego izlupavanjem, tj. samo sretjom. U programu pishe da treba da ima 15 podataka, a u stvari ih ima samo 14.
EDIT: Tachno tako, na osnovu originalnog Ajnshtajnovog testa, zakljuchio sam da fali podatak da Machvanin pushi 'Srbiju'. Bez toga je nemogutje reshiti logichki.
Nemorate mi vjerovati,ali ja sam je rijesio.
I ja! Neviđeno inteligentni ljudi!:to_care:
Ja imam još jednu verziju, isto, postavi likove u kućice, dato 15 podataka,samo se razlikuje što su ubačene nacije, strane pljuge, pića i ostalo.Isto sr**e.
I ja bi resio,samo ima bag jer prva kucica pozuti,mnogi ne znaju kako dodju do resenja,ovo je cista matematika(koju ja ne znam:)) i kombinatorika(takodje),ja sam skoro resio zagonetku po cistoj sreci,znao sam neke podatke,to sam ubacivao,proveravao i uspeo nekako,da resim 98%,samo da nije tog bag-a...
Evo ti verzija o kojoj sam pričao.Nema bagova i simpatičnija je.
22619
Naš je autor pa je nazvao Kefalo, ali je potpuno ista stvar...
DonCorleone91
9.9.2008, 23:17
Mozda sam malo zakasnio jel nisam video ranije ovu temu ranije
Ali ja sam ovu ainstajnovu zagonetku resio pre jedno mesec dana
i trebalo mi je nekih 40ak minuta :D
DavidovicN.S
9.9.2008, 23:51
Ne znam za vas ali ja sam primetio da vecina ljudi koji rade ovaj test uspe da ga zavrsi. A po mojim proracunima to je vise od 2%. Mozda je to zato sto se u danasnje vreme deca jos kao mala uce da primenjuju logiku, a u vreme Einstein-a dosta njih nije ni islo u skolu.
DonCorleone91
10.9.2008, 0:02
Moguce
Ali ovo je znatno mali broj ljudi u odnosu na 6 milijardi
tako da smo mi okruzeni intaligentnim ljudima
nemanja.m
25.8.2009, 14:59
Ne znam za vas ali ja sam primetio da vecina ljudi koji rade ovaj test uspe da ga zavrsi. A po mojim proracunima to je vise od 2%. Mozda je to zato sto se u danasnje vreme deca jos kao mala uce da primenjuju logiku, a u vreme Einstein-a dosta njih nije ni islo u skolu.
I meni se tako čini. Vjerovatno je pomenuta zagonetka, uostalom kao i većina IQ testova na kompjuteru zastarjela, pa je većini ljudi IQ iznad prosjeka. Zato, preporučujem onima koji zaista žele da znaju koliko su pametni, da se prijave na zvanični mensin test inteligencije.
Devilish Soldier
25.8.2009, 15:13
ubacis cit i lako se predje:):):)
Hehehe
Ovo sam ranije pokusavao da resim tesko je bas...
Jevremovic Emina
27.8.2009, 10:20
Cao! Registrovala sam se pre nekoliko minuta i htedoh vam reci da sam ovu zagonetku resila pre par godina uz olovku i papir za 25 minuta, a pri tom i zamolim da neko posalje tu srpsku verziju ove zagonetke. Radoznala sam i zelela bih da vidim i probam da resim i nju a iskrenop se nadam da ce ici lakse posto sam prvu verziju vec resila!
DaySleeper
27.8.2009, 16:19
Jel to ono nesto sa kucama razne boje? Rijesio isto prije negdje, ne sjecam se odg. Nije tesko ako napravis neki raspored ili tabelu. EDIT: Ah, evo skinuh pa vidim exe fajl i to vec imas napravljene neke tabele, pola ti posla odradjeno prakticno ja sam isto imao samo pitanje pa na papir. :P
Kishobran
27.8.2009, 19:06
Pomucio sam se sa resavanjem ove prve postavljene verzije... tek sam posle video da ima 14 a ne 15 stavki, kao sto kaze :confused:
Ovaj drugi sam zato resio za par minuta :kreza:
Trebalo bi da se izmeni originalni post i da se stavi ovaj 'kefalo' program koji nije bagovit...
Sad, sto su maltene svi ovde uspeli da rese zagonetku... pa ikak smo mi Srbi najpametniji narod... pored toga sto smo najjaci i najlepsi
:rofl:
Zoranb007
27.8.2009, 20:01
Ajnstajn je rekao da 98% ljudi nije sposobno da resi ovaj problem
Po ovoj izjavi, to je u danasnje vreme samo 130.000.000 ljudi koji mogu da rese ovaj problem, ali kao u njegovo vreme, bez kliktanja u polja na kompjuteru, vec sa papirom, olovkom i malo vise pamcenja raznoraznih mogucih kombinacija, i to sve za 15min.:eek:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.