Prikaži potpunu verziju : Najjeftinija ADSL ponuda?
Zdravo,
pre koji dan mi je istekao ugovor sa Telekomom od godinu dana u kome sam imao cenu click-a 1 a brzinu click-a 4. Posto mi je sada normalna cena resio sam da potpisem novi ugovor. Ali telekom trenutno nema ni jednu povoljnu ponudu za brz net po nizoj ceni (i ugovor ne veci od godinu dana) pa cu verovatno morati da menjam provajdera (iako sam sa Telekomom bio extra zadovoljan).
Zanimljive ponude koje sam ja nasao su VeratNet 4Mbit-a za 1090 din, 2 x 4Mbita za 1990. Kod prve opcije ne moze sa MIK-om tako da ne znam koliko bih dugo cekao na slobodan port, ali posto se nalazim na Zvezdari pretpostavljam da to nije problem.
Druga po meni zanimljiva opcija je mozda SBB (nije ADSL, ali moze da radi kod mene) sa 6MBita za 1520din.
Kakva su vasa iskustva sa ovim provajderima? Da li imaju otvorene portove (da li radi p2p komunikacija)? Da li i koliko cesto imaju tehnickih problema?
Takodje da li znate za neku povoljiju ponudu za internet od 4MBit-a sa javnom vidljivom IP-adresom (dinamickom naravno), gde nisu iskljuceni portovi?
Ja koristim net od 4mbit preko beotelneta, placam mesecno 1000din, to je kao neka akcija ali nzm koliko ce trajati :)
Šta god radio beži od Verat Net-a u širokom luku :dedica: Više nećeš imati nego što hoćeš (da, iskusio sam to mučenje 3 meseca).
Šta god radio beži od Verat Net-a u širokom luku :dedica: Više nećeš imati nego što hoćeš (da, iskusio sam to mučenje 3 meseca).
Jel mozes da pojasnis? Jos neko imao losa iskustva?
Evo ja imam 3.5Mb/s(414kB/s) preko Ikom-a, a to se placa 850din.
Ja bih isao pre na kablovski, a beotelu bi placao jednu crvenu mesecno al bi ti net radio kao 3.5Mb/s.
Druga po meni zanimljiva opcija je mozda SBB (nije ADSL, ali moze da radi kod mene) sa 6MBita za 1520din.
Apsolutno bih pre uzeo SBB, nego bilo koji ADSL (na poslu koristim baš taj paket SBBa, kod kuće 4mbit Orion ADSL).
miša topola
9.10.2011, 11:00
Zdravo,
pre koji dan mi je istekao ugovor sa Telekomom od godinu dana u kome sam imao cenu click-a 1 a brzinu click-a 4. Posto mi je sada normalna cena resio sam da potpisem novi ugovor. Ali telekom trenutno nema ni jednu povoljnu ponudu za brz net po nizoj ceni (i ugovor ne veci od godinu dana) pa cu verovatno morati da menjam provajdera (iako sam sa Telekomom bio extra zadovoljan).
Zanimljive ponude koje sam ja nasao su VeratNet 4Mbit-a za 1090 din, 2 x 4Mbita za 1990. Kod prve opcije ne moze sa MIK-om tako da ne znam koliko bih dugo cekao na slobodan port, ali posto se nalazim na Zvezdari pretpostavljam da to nije problem.
Kakva su vasa iskustva sa ovim provajderima? Da li imaju otvorene portove (da li radi p2p komunikacija)? Da li i koliko cesto imaju tehnickih problema?
Takodje da li znate za neku povoljiju ponudu za internet od 4MBit-a sa javnom vidljivom IP-adresom (dinamickom naravno), gde nisu iskljuceni portovi?
Ako ti je ugovor 4Mb u 1Mb istekao spusti brzinu na 1.5Mb da ne bi plaćao cenu za 4Mb i sačekaj kraj godine kada kreću povoljne ponude svih provajdera. Meni ugovor ističe 10. decembra i verujem da će do tada svi izneti svoje ponude.
organizam
9.10.2011, 12:10
Jel mozes da pojasnis? Jos neko imao losa iskustva?
Naravno :)
Prvo, brzina koja je u to vreme bila 1/128 nije bila ta, nege maksimalno 600-700/90. Pa ni tu crkavicu što su mi isporučili nisu bili u stanju da održe, bilo je i po 5 reseta po satu, ali bez jednog reseta nije mogao ni jedan sat da prođe. Jednom mi je nestalo neta misteriozno 3 dana, a tehnička služba prvo kad sam zvao kaže da imam net :tapsh:Zatim sledeći put da je redovno održavanje u toku i da ću do kraja tog dana dobiti net, a pogađaš nisam. Sledećeg dana naravno opet imam net po njima, e tu smo se posvađali i ova se izlanula da je nova tu i da ne zna baš o čemu pričam. Odustao sam, otišao kod prodavca kod mene u gradu rekao da hoću da poništim ugovor (nisam baš želeo), pita me kao šta je, ovo-ono i kao sad će on videti, reko dobro ali eko još jedan dan ne bude neta tražiću raskid. Sledećeg dana sam dobio, da li zbog prodavčeve intervencije, da li što se bog smilovao ili šta već ne znam, ali agonija se nastavila. Još jednom na par dana nisam imao, zvao sam jednom i rečeno mi je da je redovno održavanje (opet:confused:), zahvalio sam se, našao fasciklu sa ugovorom, spakovao opremu i otišao da raskinem. Ono, rodeo...
edit:
Zaboravih da pomenem kod onih reseta na svaki sat, da takođe skoro svaki dan bude jedan happy hour bez neta :kreza:
Sve to je bilo jul-septembar prošle godine, a verujem da sad nije ništa bolje. Eventualno da su ukinuli happy hour, ili neku drugu takvu stavku.
Evo ja imam 3.5Mb/s(414kB/s) preko Ikom-a, a to se placa 850din.
Ja bih isao pre na kablovski, a beotelu bi placao jednu crvenu mesecno al bi ti net radio kao 3.5Mb/s.
Pa vecina koja ima net od 4mbita ustvari je 3,5 i svima skida oko 400. Meni je download 430. Najbolji izbor bi bio SBB vidim da ga svi hvale a i ako platis net od 4 dobijes ono sto si platio, ne smanjuju kao sto ovi ostali rade -platis 4 dobijes 3,5 itd.
doom_lord
9.10.2011, 13:49
Naravno :)
Prvo, brzina koja je u to vreme bila 1/128 nije bila ta, nege maksimalno 600-700/90. Pa ni tu crkavicu što su mi isporučili nisu bili u stanju da održe, bilo je i po 5 reseta po satu, ali bez jednog reseta nije mogao ni jedan sat da prođe. ...
Ok. Verat zaobici.
Ako ti je ugovor 4Mb u 1Mb istekao spusti brzinu na 1.5Mb da ne bi plaćao cenu za 4Mb i sačekaj kraj godine kada kreću povoljne ponude svih provajdera. Meni ugovor ističe 10. decembra i verujem da će do tada svi izneti svoje ponude.
Vec sam smanjio na 1.5.
Apsolutno bih pre uzeo SBB, nego bilo koji ADSL (na poslu koristim baš taj paket SBBa, kod kuće 4mbit Orion ADSL).
Znaci koliko sam shvatio ili da cekam ili da uzmem SBB (sa malim up-om). Hvala ljudi.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.