PDA

Prikaži potpunu verziju : 8-bit Night

DeCoy
6.10.2011, 23:08
Za sve ljubitelje retro platformera nova indie igra 8-bit Night, uz zanimljiv novi koncept rotacije ekrana :)

http://www.retrosouls.net/, ima i besplatan trial.

riGXiP1tlRU

CTOJAH
6.10.2011, 23:47
Lepo iskoriscena ideja Lode Runnera sa novim izvodjenjem.
Deluje zanimljivo i prilicno igrivo, al' treba prvo probati...

edit : Skinuo, prob'o, ekselente !
PREPORUCUJEM od srca.
P.S. Cudi me da nema nikakvu zashtitu, samo treba uneti serijal numero i otkljuca se ful verzija igre ?!

qwerty
20.10.2011, 23:01
Lepo je neko u komentarima primetio kako je tada bilo dovoljno 64k rama, veoma malo procesorske snage, a sada.....

filipos
31.10.2011, 17:28
Ovo vraca u vreme c64 i amige.

Optimizacija i samo optimizacija.

Elvir
31.10.2011, 18:09
Sipmaticna je ova verzija i uz svo duzno postovanje ali mislim da je original ostao neprevazidjen po pitanaju gameplay-a.Jednostavno postoje neke stvari koje nikakva sminka ne moze da poboljsa.Orginalni Lode Runner je po meni sinonim genijalnosti u video igrama uopste,bio i ostao.

DeCoy
31.10.2011, 18:27
Realno nije ni Lode Runner izmislio taj gameplay, samo je pozajmljen iz ranijih igara tipa Space/Apple Panic ;) Lode Runner je to samo lepo razradio :)

Elvir
31.10.2011, 18:37
Realno nije ni Lode Runner izmislio taj gameplay, samo je pozajmljen iz ranijih igara tipa Space/Apple Panic ;) Lode Runner je to samo lepo razradio :)

Nisam mislio na koncepciju vec gameplay u smislu izazova. Recimo AI protivnika u orginalnoj verziji je bio nesto neverovatno za ono vreme i kao danas predstavlja pravi izazov za retro igrace. Evo i male preporuke ,ovo je inace orginalna ketridz/kasetna verzija sa 17 nivoa koje sam licno obrnuo tek skoro a to dok sam bio klinac nije imalo sanse. :)

http://www.gamebase64.com/game.php?id=4421&d=18&h=0

player1
31.10.2011, 21:21
Eeee, ja sam lode runner igrao na Apple dvojci. :D

X7JY5nEOUGA

Elvir
31.10.2011, 21:40
Eeee, ja sam lode runner igrao na Apple dvojci. :D

X7JY5nEOUGA

Ta verzija je ustvari orginalna. Malo kasnije je portovana i na c64 kroz 150 nivoa na disketi. Medjutim mana u toj c64 verziji,je kad pogines ili kada se startuje nivo ,moras da malo duze da sacekas to "otvaranje" sto ponekad zna da smori.:D Kasetna/Ketridz verzija koju sam preporucio, nema taj efekat. :)