Prikaži potpunu verziju : Moja konfiguracija+GTX 560 Ti=?
Kakve rezultate u #D Marku '06 mogu ocekivati ako ubacim GTX 560 Ti koja sljaka na 822 MHz au sledecu konfiguraciju:AMD Athlon 64x2 dual Core processor 5000+,radi na 2,60 GHz,3 GB RAMa,maticna ploca BIOSTAR NF520-A2 SE a sve tera Chiftek 550w (sadasnja graficka nije ni vazna-ali tek da se zna GTS 250).Imam 10500 poena u 3D marku a grafika nije,niti ce biti OC-ovana.
thebluephoenix
5.10.2011, 23:43
Ne preporučujem tako nešto, igre koje seckaju sa 9800GTX*, seckaće i sa 560Ti. U Crysisu na primer će biti korisno, za max detalje, a u CPU zahtevnim igrama imaćeš performanse na granici igrivog bez obzira na nivo detalja(deus ex hr, na primer). Moj predlog je da štekaš pare dok ne skupiš za celu mašinu, sa ili bez prodaje postojeće.
*mislio sam na GTS 250, potato, tomato :p
Taj procesor je previše slab za takvu grafiku. Ja sam ga imao uparenog sa radeon 5770, i samom promenom procesora na PII X3 u proseku sve se ubrzalo za nekih 30-60%. 560Ti je duplo jača od moje grafe pa ti vidi da li se to isplati stavljati...
Za 560 ti preporučljiv je quad core procesor tipa Amd Phenom II 955BE i jači. Nove nvidia grafe imaju velike probleme sa performansama kada su uparene sa dual core procesorima.
Imaju sa bilo kojima starijim od Nehalem/Sandy generacije.
Omakne se nekoj da radi OK i na Amd Phenom II X4.:kreza:
Jedino ako ga narihtaš što više (recimo 3,5+ GHz), pošto i tu na ~3 GHz ima low GPU usage problem.
Pa u nekim idealnim uslovima da, prevashodno u programima za testiranje :)
U igrama se to ne bi ni primetilo.
Ne znam ja, ATI recimo nema tih problema bez obzira na procesor :kreza:
Evo ti proste matematike za nekih 50% poboljsanja kompa a za iste pare:
Posto ti je ta grafa GTX 560-ti oko 200 e
Kupis za 100e ati 6770, prodas proc , ram i plocu sta znam (recimo za 100-inak evra) i za 200 e mozes glat da sklopis neki athlon II, na Am3 plocu sa 2 gb ddr3!!!
Posle uzivas!!!
:ciao:
A da odgovor: definitivno bi ti procesor bio usko grlo na ovoj grafi!!
Kakva grafa bi bila optimalna za ovakvu konfiguraciju,i iz ATIja i nVidiae,a da podignem performanse.Znam da nVidia pati od "low GPU" problema sa losim procesorima i da bi bila samo delimicno u funkciji ali mi je draza zelena nego crvena boja grafe.
Pa nema to veze da li je karta ATI ili nVidia. Jednostavno, igre koriste i procesor i grafiku, ako je jedno od njih slabije onda ovo drugo nece biti u potpunosti iskorisceno. Ne bi ti imao nikakvih problema i da uzmes GTX560, samo sto sa tim procesorom ne bi mogao da je iskoristis u potpunosti. I sto je najbitnije, neces primetiti neku bitniju razliku u odnosu na sadasnju GTS250 (koja je u stvari i optimalna za taj procesor).
Bolje sakupi jos para pa promeni kompletnu masinu. Ja ne bih prelazio sa te masine Athlon II x2 i 6770, ne bi bilo neke drasticne promene.
sumadinac
15.10.2011, 15:36
pametnije ti je da skupis jos malo novca i kupis i3-21xx ili Phenom II x4 970 BE, maticnu i ram nego li da kupujes grafiku kad nemas odgovarajuci procesor za istu.:dedica: Edit: koja ti je RAM memorija to?
DDR 2,onda moram/trebam da menjam komplet plocu a to mi se neisplati!Prakticnije je uzeti ATIjevu graficku ,one se ne oslanjaju na proc.
thebluephoenix
16.10.2011, 20:27
Yeah right :rolleyes:.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.