Prikaži potpunu verziju : Podela veze
Ne razumem se puno u sitna crevca pa rekoh da pitam.Imam adsl kod oriona 4mb al posto mi istice ugovor uskoro razmisljao sam da uzmem onaj od 16mb posto vidim da im je cena pala.Posto imam dva pc zeleo bih nekako da tu jednu vezu podelim na oba da bude pola pola ili priblizno nesto tako.Kako bih to mogao najbolje da uradim?s ruterom(il koji je dobar)ili nekim programom?torentiro bih na oba pa me brine da jedan ne povuce skoro sve a kod drugog da je tesko i mozilu vrteti.:)
organizam
22.9.2011, 19:12
NetLimiter je po meni najbolje rešenje (pošto torentuješ, lako ćeš ga naći u narodnoj medicini). Kod nekih rutera je moguće u njihovim podešavanjima podesiti ograničenja, al mislim da to nije praktično za tako kućnu varijantu kao što je tvoja, jer recimo ne redi ti jedan računar, nema otrebe za netom, a drugi ima ograničen protok. Ovako, kad treba da se ograniči, to obaviš sa dva klika, kad hoćeš da popustiš, opet dva klika i eto :)
Nutsbre@ker
24.9.2011, 15:22
Plus sto su ruteri sa spososbnoscu deljenja protoka u cenovnom rangu 100+ evra tako da je netlimiter definitivno najbolje softversko resenje.
postoji li program koji pokazuje ko je prikacen na moj WiFi ..zasticen mi je i sve ali sam dao komsiji pass da bi se kacio navodno samo jednom nedeljno da posalje mail ili tako posto radi..ali volio bih isto da provjerim:D
Nutsbre@ker
15.10.2011, 1:49
Verovatno postoji, ali recimo moj tp link ruter ima po default-u opciju u podesavanjima da se vidi ko je trenutno prikacen na wifi, kao i njegova mac adresa i kolicina prenetih podataka. Tako da ako imas uredjaj oe marke ne moras juriti za programima, mada ne vidim zasto ovu opciju ne bi imali i ostali proizvodjaci mrezne opreme.
postoji li program koji pokazuje ko je prikacen na moj WiFi ..zasticen mi je i sve ali sam dao komsiji pass da bi se kacio navodno samo jednom nedeljno da posalje mail ili tako posto radi..ali volio bih isto da provjerim:D
Nije moguće kontrolisati ruter preko bilokakvog softvera osim brauzera, osim u slučaju da ruter ima seriski port ili neki drugi interfejs preko kojeg bi se povezao sa računarom i kontrolisao/podešavao. Najjednostavniji način je kao što je rekao Nutsbre@ker (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=15072) da preko brauzera uđeš u postavke rutera i tamo u jednoj od sekcija, najverovatnije u DHCP sekciji naćićeš tabelu sa trenutno aktivnim korisnicima na ruteru. Tako da je to najjednostavniji način da pogledaš to što ti hoćeš.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.