PDA

Prikaži potpunu verziju : Nemoguce Cijene

Auror
22.8.2006, 18:06
Evo svima koji su htjeli da vide cijene komponenti pogledajte ovaj sajt.Nevjerovatno da su cijene ovako male! AMD Athlon 3000 66$(znaci u eurima jos manje).Pogledajte cijene i ostalih komponenti 6800GS ispod 200$!

http://www.newegg.com/Product/ProductList.asp?DEPA=0&type=&Description=AMD+Athlon+64+3000&Submit=ENE&Ntk=all&N=0&minPrice=&maxPrice=&Go.x=0&Go.y=0:to_care:

PAIN
22.8.2006, 18:12
Pa ne treba tu nista da ti bude cudno.Razlog za to je sto se tamo proizvodi i nema carine i sto tamo se njihovi prodavci ne ugradjuju na cenu 100%:mad: :mad: .

Mr. Garrison
22.8.2006, 18:20
ko kaze da se tamo proizvodi? nesto se proizvodi, nesto ne. uglavnom ne.

PAIN
22.8.2006, 18:26
Pa ima i tamo jedne ne znam kako se zove.U Nemackoj je Fab 36 ima nesto na Tajvanu i ne znam da li ima u Kini.I kako uglavnom ne, ne razumem te.Jedino sto ce od nove godine samo u Drezdenu da se proizvode 65nm procesori.

Mr. Garrison
22.8.2006, 18:49
a sta se pravi u Americi, osim Intel procesora i par americkih kartica? a nije samo to jeftino, nego je sve jeftino. dakle, to sto se prodaje u americi je jeftino iz nekog drugog razloga...

voodoo_
22.8.2006, 19:11
Poenta je što kod newegga ne priznaju reklamacije. Znači, što si kupio, to ti je.

PAIN
22.8.2006, 19:12
Poenta je što kod newegga ne priznaju reklamacije. Znači, što si kupio, to ti je.
Pa jedino sto moze da se desi je da ti ovi nasi na carini nesto pokvare, ovako ne znam da li se neko zalio.

Mr. Garrison
22.8.2006, 19:17
ko kaze da nema reklamacije? proizvodjac daje najnormalniju garanciju...ako nesto crkne, zalis se proizvodjacu...

ivke76
22.8.2006, 19:21
poenta svake online prodavnice je nemanje poslovnog prostora i brda zaposlenih blejaca u firmi otud dobre cene

Sasa
22.8.2006, 19:33
Pa ima i tamo jedne ne znam kako se zove.U Nemackoj je Fab 36 ima nesto na Tajvanu i ne znam da li ima u Kini.I kako uglavnom ne, ne razumem te.Jedino sto ce od nove godine samo u Drezdenu da se proizvode 65nm procesori.

Ne lupaj ;)
Jezgra se prave u nemackoj, ali se onda transportuju i lepe na "pakovanje" u aziji. Tamo se stampaju i kutije u koje se pakuju procesori i dodaje kuler.
Sve u svemu, na kraju je proizvod made in kina/azija/malezija/gde vec. Iz neamcke stize polupriozvod.

Garson
22.8.2006, 19:50
Ne lupaj, garancija je standardna koju daje proizvodjac.Sem toga moguce je proizvod vratiti 7 dana posle kupovine ukoliko se kupcu ne svidi i dobija se puna suma natrag.
Jedan od razloga za niske cene je odsustvo tzv. takse (nash PDV) pri kupovini u on-line radnjama.Medjutim, to vazi ako kupujete u on-line radnji koja se ne nalazi u americkoj saveznoj drzavi (Kalifornija,Teksas i sl.) u kojoj zivite.Ja sam npr. narucio na newegg-u (koji se nalazi u Dzordziji) MSI 7600GT koji je poslat na Floridu i taksa od 15% nije placena.:D

PAIN
22.8.2006, 19:59
Ne lupaj ;)
Jezgra se prave u nemackoj, ali se onda transportuju i lepe na "pakovanje" u aziji. Tamo se stampaju i kutije u koje se pakuju procesori i dodaje kuler.
Sve u svemu, na kraju je proizvod made in kina/azija/malezija/gde vec. Iz neamcke stize polupriozvod.
Ok ok we are here to learn something.

NjegovaWisost
22.8.2006, 21:38
Ne lupaj, garancija je standardna koju daje proizvodjac.Sem toga moguce je proizvod vratiti 7 dana posle kupovine ukoliko se kupcu ne svidi i dobija se puna suma natrag.
Jedan od razloga za niske cene je odsustvo tzv. takse (nash PDV) pri kupovini u on-line radnjama.Medjutim, to vazi ako kupujete u on-line radnji koja se ne nalazi u americkoj saveznoj drzavi (Kalifornija,Teksas i sl.) u kojoj zivite.Ja sam npr. narucio na newegg-u (koji se nalazi u Dzordziji) MSI 7600GT koji je poslat na Floridu i taksa od 15% nije placena.:D
Jbt ti živiš u Americi? čuo sam da tamo poreznici kolju ako se ne plati porez... He he, gledao sam GF4 MX da se kupi za 40 evra...

voodoo_
22.8.2006, 22:10
Aha, znači ja sad kupim grafičku, ne svidi mi se i ona će kao za nedelju dana da stigne do tamo. Ili mi crkne rezač i ja sad to treba da šaljem Necu u Japan. Oće to.

Corwin
22.8.2006, 23:06
Ljudi, ja sam ih kontaktirao prije par mjeseci kada sam kupovao karticu. Da skratim priču - ne isporučuju ovamo.

Garson
23.8.2006, 0:04
Jbt ti živiš u Americi? čuo sam da tamo poreznici kolju ako se ne plati porez... He he, gledao sam GF4 MX da se kupi za 40 evra...
Ne zivim u Americi, vec imam rodjake koji tamo zive pa to koristim.
Takva je uredba, pri on line kupovini racunarske opreme porez se ne placa.Shta tu nije jasno? I kod nas se pre par godina nije placao porez na racunarsku opremu.
Aha, znači ja sad kupim grafičku, ne svidi mi se i ona će kao za nedelju dana da stigne do tamo. Ili mi crkne rezač i ja sad to treba da šaljem Necu u Japan. Oće to.
Shta njih boli qrac gde ti zivish i kad ce to da stigne?Meni je moja kartica stigla sa jednog na drugi kraj Amerike sa 3 dana, znaci posle toga imam fore 7 dana da je vratim.To se posle prodaje kao Open Box (i dalje ima garanciju) po malo nizim cenama.Idi na newegg, informishi se lepo pa onda pricaj svoju pricu.

Mean_Machine
23.8.2006, 0:37
U Americi je PDV 6%.
To je najvece trziste pa trgovci imaju vece popuste od proizvodjaca jer narucuju ogromne kolicine svega.
On-line trgovina je kod njih odlicno zastupljena.
Ne bih se slozio da zaradjuju jer imaju manje radnika.Jeste da manje ljudi radi ali ti sto rade su visi obrazovni nivo jer veliki deo odrzava sajt i bazu podataka.Imaju i mnogo magacionera.
Glavna prednost on-lina je broj porudzbina koji im stigne dnevno.
kod nas vecinu firmi zoves da vidis da li je nesto na lageru i tu firma gubi musterije jer ne mogu da imaju dovoljno telefonista.
Verujem da ce uskoro i kod nas sve vece firme preci na neku vrstu on-line.

I da pojam garancije u Americi je drugaciji nego u Srbiji.Ja kada sam (davno) kupio HP845c pisalo je da garancija za USA je svega 30 dana.Za Evropu je 365 dana.
Na newegg-u cete videti znatno jefitinije proizvode a u polju za garaniciju stoji 3 meseca.Ali vi imate mogucnost kupovine garancije( 1godina ili 2godine) za male pare.
Ali kod njih se garancija extra postuje (nema onih nasih foliranja tipa napon je kriv, mislim kako napon je kriv,vi ste nesto pokvarili,to tako treba, tuzi nas itd)

Garson
23.8.2006, 0:46
Prvo, u Americi PDV nije 6% iz razloga shto svaka americka savezna drzava ima posebnu vrednost takse, negde je 12% negde 15%.
Drugo, ovo za garanciju naravnio nije tacno.Garancija je onolika koliku proizvodjac odredi, znaci MSI 3 god. XFX , eVGA lifetime.Evo primera, u firmi gde sam uzeo OCZ memoriju ASUS 7600GS ima 3 god, garancije
http://www.monarchcomputer.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Store_Code=M&Product_Code=190578&Category_Code=nvidia-PCI-E
Ja sam npr. pazario i SanDisk MP3 plejer koji ima 1 god. garancije (koju daje SanDisk)+ 3 meseca koju mi daje firma gde sam je uzeo.Znaci ukupno 15 meseci.

Rocker
25.8.2006, 11:50
Zar im se isplati da šalju jezgra na kraj sveta samo da bih ih zalemili na pločicu?!:eek: Nije da ti ne verujem, ali stvarno ne vidim logiku! K'o da je skpulje to uraditi tamo gde se prave i jezgra, nego ponovo plaćati transport, takse, carine...

Beagle
25.8.2006, 16:22
Zar im se isplati da šalju jezgra na kraj sveta samo da bih ih zalemili na pločicu?!:eek: Nije da ti ne verujem, ali stvarno ne vidim logiku! K'o da je skpulje to uraditi tamo gde se prave i jezgra, nego ponovo plaćati transport, takse, carine...
kako im se ne isplati!npr. jedan svaba bi zalepio 100 procesora na plocicu po mesecnoj plati od 2000 e, dok bi prosecan kinez/tajvanac/vijetnamac/...whatever to radio za 50-ak. velike kolicine robe se transportuju brodovima, tako da nema tolikih taksi (pomorski saobracaj je najjeftiniji).:Freddy: :Freddy:

mad_skillz
25.8.2006, 16:58
jednostavno eksploatishu radnu snagu jer su tamo plate niske , shta mislish shto svi jachi brand-ovi imaju made in china i shit....shto bi kingston placao da im ameri ili britanci prave module kad to mogu da radi zuti..:D

Sasa
25.8.2006, 20:33

Da li si razmisljao koliku zapreminu ima recimo 10 000 jezgara ? :)
Ajde da bacimo matematiku.
Debela su nekih pola mm, povrsine 1cm2. Znaci 20 ih staje u 1cm3. Znaci 10 000 komada staje u 500 cm3 sto je oko pola litre zapremine.
Ok, dodaj ne znam kako pakovanje, zastitu i ne znam sta, ali da li stvarno mislis da je to recimo vece od jedne vece kutije ? :)
Nije, znam iz pouzdanog izvora ;)
Mnogo vise kosta osiguranje za ta jezgra nego sav transport i pakovanje. Ali sve to je smesna lova u odnosu na ustedu koja se ucini time sto se sve ostalo uradi u azijskim zemljama.

Kao i uvek, molim vas, prvo razmisljanje onda iznosenje misljenja. I nemojte mi protvreciti :P

Pozdrav!

Rocker
25.8.2006, 20:55
Kao i uvek, molim vas, prvo razmisljanje onda iznosenje misljenja. I nemojte mi protvreciti :P

Pozdrav!
Nisam ti protivrečio, samo sam pitao kako se to isplati!;) Ima logike to što pričaš...Kinezi & co. su mnogo jeftinija radna snaga (pored ostalih faktora).

mad_skillz
26.8.2006, 0:32
Nisam ti protivrečio, samo sam pitao kako se to isplati!;) Ima logike to što pričaš...Kinezi & co. su mnogo jeftinija radna snaga (pored ostalih faktora).
pa upravo je u tome poenta cele proizvodnje...

korisnik
26.8.2006, 0:38
Sami makroekonomisti:) Jednoje tocno o online trgovini. Primerice u sloveniji mora svaka online trgovina vratiti pune pare ako nisi zadovoljan proizvodom i vratis ga u roku 14 dana. Isto tako mozes i vratiti stvar u trgovinu u originalnoj embalazi u roku 8 dana ako nije isunila tvoja ocekivanja.

Kao zanimljivost jos kada kupis nesto (recimo televizor) mozes traziti da ti oni prime tvoj stari televizor i moraju ga dati na reciklazu na njihove troskove:)

Ima toga jos a zove se Zakon o obligacijskem razmerju:)

Garson
26.8.2006, 0:43
Sami makroekonomisti:) Jednoje tocno o online trgovini. Primerice u sloveniji mora svaka online trgovina vratiti pune pare ako nisi zadovoljan proizvodom i vratis ga u roku 14 dana. Isto tako mozes i vratiti stvar u trgovinu u originalnoj embalazi u roku 8 dana ako nije isunila tvoja ocekivanja.

Kao zanimljivost jos kada kupis nesto (recimo televizor) mozes traziti da ti oni prime tvoj stari televizor i moraju ga dati na reciklazu na njihove troskove:)

Ima toga jos a zove se Zakon o obligacijskem razmerju:)
Da jaja!
Slicno je u Americi.Ja pricam da je tako, meni ovde neko nije verovao da mozesh da vratish u roku od 7 dana (tako je u USA) ako ti se ne svidi i dobijesh pare nazad.
Kad li ce kod nas tako biti? Mozda za 10 godina.:(

Rocker
26.8.2006, 0:48
Da jaja!
Slicno je u Americi.Ja pricam da je tako, meni ovde neko nije verovao da mozesh da vratish u roku od 7 dana (tako je u USA) ako ti se ne svidi i dobijesh pare nazad.

Pa kako onda prodaju taj proizvod?!:confused: Sigurno ne mogu kao nov!:to_care:

Garson
26.8.2006, 0:51
Pa kako onda prodaju taj proizvod?!:confused: Sigurno ne mogu kao nov!:to_care:
Vec sam to pominjao.:n-cc2:
Prodaju ga kao Open Box, po otprilike 10% nizoj ceni, sa garancijom kao da je novo.

Sasa
26.8.2006, 2:13
Vec sam to pominjao.:n-cc2:
Prodaju ga kao Open Box, po otprilike 10% nizoj ceni, sa garancijom kao da je novo.

Znaci i bez zarade.

Garson
26.8.2006, 2:26
Znaci i bez zarade.
Jbg, normalna drzava, brinu se o kupcima.

Mean_Machine
26.8.2006, 2:38
Prvo, u Americi PDV nije 6% iz razloga shto svaka americka savezna drzava ima posebnu vrednost takse, negde je 12% negde 15%.
Drugo, ovo za garanciju naravnio nije tacno.Garancija je onolika koliku proizvodjac odredi, znaci MSI 3 god. XFX , eVGA lifetime.Evo primera, u firmi gde sam uzeo OCZ memoriju ASUS 7600GS ima 3 god, garancije
http://www.monarchcomputer.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Store_Code=M&Product_Code=190578&Category_Code=nvidia-PCI-E
Ja sam npr. pazario i SanDisk MP3 plejer koji ima 1 god. garancije (koju daje SanDisk)+ 3 meseca koju mi daje firma gde sam je uzeo.Znaci ukupno 15 meseci.

E pa toni rece da je PDV kod njega 6% zato je plati dzabe Antec.Dobro to i nije bitno toliko jer on-line prodavnice nemaju pdv.
A sto se tice garancije ja rodjenim ocima procitao da za moj stari HP845C(pokojni) u Americi je garanicija 60 ili 90 dana a u Evorpi 1 godina to je pisalo u garantnom listu koji ide uz svaki iole bolji uredjaj.

Mean_Machine
26.8.2006, 2:39
Tajvanci i Juzno Koreanci nisu jeftina radna snaga. Prosecna godisnja zarada na Tajvanu je 30000$ pa vi vidite.Za Koreju ne znam mozda 20000$.
****ga oni su bili sa ujka Semom i on im je izgradio sve,sem proizvodnje oruzija to su morali da kupuju od njega.Dati mogucnost da zaradis ali i da potrosis :D

Garson
26.8.2006, 2:40
Tajvanci i Juzno Koreanci nisu jeftina radna snaga. Prosecna godisnja zarada na Tajvanu je 30000$ pa vi vidite.Za Koreju ne znam mozda 20000$.
Ali Kina (deo bez Tajvana) jeste dzabe.

korisnik
26.8.2006, 11:07
Ma u SLO ga probaju i prodati kao closed BOX, nije ttako velik bauk. Ako nesto u tom boxu nije kako treba onda ides opet nazat, pa ga daju ko demo. Naravno kada vracas sve mora biti kao novo ako nije moze ti vratit punu cenu - embalaza, time bi verovatno pokrio popust na openbox. To sve malo ovisi od trgovine do trgovine, modeli sa 3 zaposlena se malo vise trude da te okrenu, a megastori stvarno daju u openBOX prodaju, na jednu paletu.

Osim toga konkurencija je, nek me opali za embalazu i vise me nece videti.

PAIN
26.8.2006, 15:02
OpenBox je proizvod koji je ili prvo isprobana ili je vracena komponenta kojom neki kupac nije bio zadovoljan.Takodje uz OpenBox moze a i ne mora da se dobiju CD, kablovi i ostala cuda pa novi kupac nema sta da se buni.Svi modeli su 100% ispravni i isprobani posle vracanja.Cene OpenBox su extra niske npr. graficke mogu i da budu oko 100$ jeftinije.