PDA

Prikaži potpunu verziju : Kako instalirati cooler na CPU

13umble13ee
2.9.2011, 0:46
U pitanju je CM 212+ i AMD 955. Ne mogu nigde da nadjem na YouTube-u, bas ovu kombinaciju, pa ako mozete da mi ili objasnite ili da mi update snimak gde ima ovo :D Fala unapred. :)

Belphegor
2.9.2011, 0:54
Ako si kupio nov kuler imas papirce (kao iz kinder jaja nekad) i na njemu nacrtano kako se sklapa.
Imas ovde recimo. (http://www.hardwarecanucks.com/forum/air-cooling/21525-coolermaster-hyper-212-plus-amd-installation-clearance.html)

Video, mislim da je isto kao za 955. (http://www.youtube.com/watch?v=EQl5WH48Seo&feature=related)

13umble13ee
2.9.2011, 11:50
Nasao sam super snimak (http://www.youtube.com/watch?v=kBo_h4BMjnw&feature=related), ali je problem sa pastom. Neki je razmazu sa karticom, a neki ostave ko zrno graska bez razmazivanja. Na uputstvu koje sam dobio nije nikako objasnjeno. Takodje se plasim da skinem stock kuler, jer ste pricali da moze da se zalepi pa da povuces i procesor sa njim, da isrivis iglice, a to necu :)
Ono sto me najvise muci je kako nalepiti onaj fan. Nema nigde na netu. Ima sa nekim normalnim plocicama, a ne sa nekim zicama ili sta li vec.

Belphegor
2.9.2011, 12:01
Evo kako sa ja to radio.
Pre nego skines stock kuler prvo ga dobro "oznoji", pa kad izvadis plocu iz kucista uhvatis hladnjak prstima i polako ga rotiras na jednu pa na drugu stranu da popusti i s'vremena na vreme probas polako na gore da povuces da vidis da li ce da se skine bez posledica. Staru "zvaku" sa proca sam ocistio suvom papirnom maramicom, ako kod tebe bude problema vidi nabavi alkohol. Ja sam istisnuo pola sprica paste na centar, mada je to blo mnogo jer je pocelo da se sliva sa strane kad sam spustio CM, tako da mislim da je najbolje mozda 1/4 ili 1/3.

Ono sto me najvise muci je kako nalepiti onaj fan. Nema nigde na netu. Ima sa nekim normalnim plocicama, a ne sa nekim zicama ili sta li vec.
Nema sta da se lepi, nakacis sa tim "zicama" jer su napravljene tako da stoji sve fixno bez problema.

edit: Kuler je zadnja stvar koju ces nakaciti na hladnjak od CM-a, jer u suprotnom neces moci da pridjes srafovima!

13umble13ee
2.9.2011, 12:13
Provalio sam za fan....to sam resio...ali tu postoji problem. Meni kompjuter nije zavrsen, znaci ne moze jos uvek da se upali. Nisam spojio jos sve komponente, a kada ga upalim, zelim da bude u kompletu. Znaci nema da se znoji :) To je problem.

Nasao sam opet dobar snimak (http://www.youtube.com/watch?v=iZdRqLskLgw&feature=related) za skidanje, dok ne radi komp, bez "znojenja" :D

ivance95
2.9.2011, 12:18
Ako ta stara pasta nije mnogo stara, ona mozes i bez znojenja da je skines. Samo kada pocnes da vuces nemoj da rotiras kuler, inace mozes da pokrivis iglice, vec vuci vertikalno, a i ako ostane na hladnjaku, tesko je da se iglice iscupaju... Mozes na pocetku malo da ga rotiras, ali bez podizanja...

Belphegor
2.9.2011, 12:20
Au brate mili, al' si komplikovan. Sissy girl. :D No offense.
Pa probaj na 'ladno, tako sam ja uradio i skinulo se bez problema a koristio sam ga na stock-u 2 nedelje pre nego sam stavio CM, ovo za "znojenje" sam ubacio jer svi to preporucuju da bi se lakse skidalo ali mislim da nema potrebe ako si skoro sastavljao makinu. Jes' cuo ti izraz "sreca prati hrabre"?

Beagle
2.9.2011, 12:34
Nasao sam super snimak (http://www.youtube.com/watch?v=kBo_h4BMjnw&feature=related), ali je problem sa pastom. Neki je razmazu sa karticom, a neki ostave ko zrno graska bez razmazivanja. Na uputstvu koje sam dobio nije nikako objasnjeno. Takodje se plasim da skinem stock kuler, jer ste pricali da moze da se zalepi pa da povuces i procesor sa njim, da isrivis iglice, a to necu :)

Ne vuci ga odmah uvis, vec ga uvrci i mrdaj levo-desno dok termalni materijal ne popusti. Posle toga se lako odvoji.

Ja sam jednom iscupao kuler sa sve procesorom iz soketa (toliko je bilo zapeklo da nije imalo sanse da se odvoji na normalan nacin), pa mu nista nije falilo. Ako vec moras da ga cupas na silu, samo ga dizi ravnomerno uvis (soket ne steze previse procesor), i posle proveri da su pinovi poravnati... Ali to je stvarno ekstremna situacija, koja moze da se javi tek posle nekoliko godina eksploatacije (a cisto sumnjam da je tvoj fenom toliko koriscen ;))

13umble13ee
2.9.2011, 14:27
Ma kompjuter je nov novcat. Sam sam stavljao procesor i kuler, pre mozda mesec dana, ali nije uopste paljen kompjuter. Samo su u kucistu maticna, memorija i procesor sa kulerom. Mislim da onda nema problem, lako ce to ici :D

Beagle
2.9.2011, 14:44
Ma skida se bez problema ;)

13umble13ee
2.9.2011, 16:39
Pa i ja kontam da je ne moguce da se zalepio, ali ono. Nego kako da stavim pastu. Samo tacku na sredinu bez razmazivanja, ili da razmazem. ?

Beagle
2.9.2011, 16:45
Posto montiras 212 +, predlazem razmazivanje po procesoru u tankom sloju (da ne bude deblje od 0.1 - 0.2 mm). Alternativno, mozes da povuces tanke crtice po toplotnim cevima (posto one odnose 99% toplote sa procesora).

13umble13ee
2.9.2011, 17:07
A ja cu da merim 0,1-0,2mm :D Ok...razmazacu onda. Toliko o tome. Hvala puno svima na pomoci. :ciao:

Beagle
2.9.2011, 17:15
To sam napisao da dobijes odokativnu predstavu koliko malo paste u stvari treba.

Ne mazes pola kile evrokrema na palacinku covece :D