PDA

Prikaži potpunu verziju : Football Manager 2012

Strane : [1] 2 3 4 5

Anceloti`85
15.8.2011, 14:10
I zvanicno najvljen:
http://www.sega.com/fm2012/
Obecani noviteti:
Manage Anywhere, Anytime – the ability to add or take away playable nations in your saved game as often as you want. Manage in that country at the start of the next season - meaning you don’t have to decide on which nations are playable at the start of your career.

Transfers & Contracts – significant changes to the transfer and contract systems, including loyalty bonuses, better implementation of amateur and youth contracts, an improved transfer centre and the ability to lock areas of the contract negotiation when you aren't prepared to budge. This helps you to manage your budgets and gives you flexibility in what you offer money hungry players, or agents, as incentives.

Scouting improvements – using several real life scouting reports, a new in-game report was devised which includes squad analysis, tactics information and information about goals scored and conceded alongside lots of other scouting improvements, giving you all the information you need to prepare before kick-off and throughout the season.

3D Match Improvements – new animations, a whole new crowd system, improved weather system, more stadiums, plus two brand new cameras - "Behind Goal" and "Director Cam" as well as all other camera angles being reversible - meaning you can watch and analyse every aspect of every game.

Intelligent Interface – a new adaptive layout system, which means the higher your screen resolution, the more info is easily at your fingertips. The new interface also contains new filters, customisable columns, a new tactics screen, and lots of new overview screens.

Tone – a whole new level has been added to team talks and conversations, with the new tone system, which allows you to specify the way you want to say things – be as cool as a cucumber by saying things calmly or throw tea cups around by saying things with passion. There are 5 different tones to choose from with specific comments per tone.

Brand New Tutorial – standing separate from the main game, a mode to help new players find their way around the game easily, whilst also offering tips to experienced managers on how to get the most out of the game, as well as a new in-game “how to” system.

On top of these key innovations, there are lots of areas of the game that have had huge improvements, such as the media system, press conferences, the youth system, newgens, the social networking options, friendlies, international management and many more which will be detailed in a series of video blogs over the coming months, alongside more information about Football Manager 2012.

Red_Devil_89
15.8.2011, 14:16
Napokon da izbace nesto u vezi FM 2012.:D Svidja mi se ovo za dodavanje liga u toku jednog save-a. Bice i ovaj FM zanimljiv, kao i svaki.:)

GagiPappa
15.8.2011, 15:14
Ono sto ga odvaja od drugih moze i da ga "ubije"...Po mom misljenju unapredjenje igre bilo bi izbacivanje podosta opcija i bezazlenih zamarajucih gluposti...

Juggernauth
16.8.2011, 15:52
Jedva cekam da izadje,pa da uzmem Juve :aplauz:

lucky24
16.8.2011, 16:36
Mene samo nervira sto popravljaju ovaj 3d mec engine, to mene uopste ne zanima, nego umesti toga nek dodaju na taktici kao i na treningu mnogo novih opcija, **** ih 3D mec

kuureee
16.8.2011, 18:02
Evo jos malo ,

http://www.igrorama.com/2011/08/najavljen-football-manager-2012.html#more

Devilish Soldier
16.8.2011, 20:52
stoveU0utQ4&feature=player_embedded

9iTXka94ePc&feature=player_embedded

alexandar87
16.8.2011, 21:18
Jedva cekam ovo,vraticu se starom poroku :). Ima da bude "ajde da se drogiramo,ma nek' se oci sjaje..."

Nestor
16.8.2011, 21:51
Bilo bi lepo kad bi mogli da kreiramo lige, npr da kreiramo staru Jugoslovensku ligu tj nesto nalik na nju sa mozda dodatkom Bugarskih i Rumunskih timova koji su bolji od makedonskih ili Bosanskih a moze i neki Madjarski. Ili recimo Royal ligu ako se tako zvase projekat kad su skandinavci teli da se ujedine

Sarmatian
18.8.2011, 9:07
Bilo bi lepo kad bi mogli da kreiramo lige, npr da kreiramo staru Jugoslovensku ligu tj nesto nalik na nju sa mozda dodatkom Bugarskih i Rumunskih timova koji su bolji od makedonskih ili Bosanskih a moze i neki Madjarski. Ili recimo Royal ligu ako se tako zvase projekat kad su skandinavci teli da se ujedine

To mozes i sad. Imas kreator za ligu u editoru.

Aleksandar1987
19.8.2011, 12:31
Sve je ovo lepo, al mora li opet ovaj budjavi skin!? :confused:

flamingos
19.8.2011, 13:02
Ih bar to nije neki problem,ubzro ce biti gomila skinova,a mozda i oni ponude neki izbor?!

Aleksandar1987
19.8.2011, 13:25
Znam to, nego bzv furaju skin koji se nije bas proslavio, vise se proslavio dark....

Red_Devil_89
19.8.2011, 14:11
^Bice i ove godine onaj cuveni Steklo X skin.:)

Aleksandar1987
20.8.2011, 11:04
A sto se tice animacije i 3D engina, ja ne primecujem neka poboljsanja :)

Red_Devil_89
20.8.2011, 12:03
Meni se cini da je kretanje igraca popravljeno, nema vise onog izvestacenog-izbagovanog kretanja sa FM 11.:)

Jacob
24.8.2011, 21:56
Ovo sa dodavanjem liga u toku igre me podseca na stari NHL Eastside Hockey manager 07 isto od SI, trebalo im je samo 5 godina da to ubace u FM.

Inace je EHM 07 prvi imao i scout reports a i za to im je trebalo vise vremena da ubace u FM.

Devilish Soldier
24.8.2011, 23:02
eOWqgi2Dnw4&feature=player_embedded

boki92
30.8.2011, 23:34
3D je bas smor...barem meni..izbacio bih ga odma da mogu :D

Sarmatian
31.8.2011, 1:00
Pa mozes, Tu ti je 2D a i dobri stari commentary pa biraj.

boki92
31.8.2011, 11:15

pa znam...to uvek i uradim...nego bi ga ja skroz izbacio iz igrice :D

vlacke
31.8.2011, 14:14

Commentary je najbolji, posle nekoliko pocetnih utakmica gde posmatram mec obavezno prelazim na tekstualni prenos utakmice, sta cu, stara navika jos iz CM 2001/2002 :)

NaraYan
9.9.2011, 12:15
Izgleda da je baš taj 01/02 CM ostavio najdublji trag u menadžerskoj fanbazi :)

Pax90
9.9.2011, 13:46
Valjda cu u ovom FM konacno uspeti da osvojim LS sa Crvenom Zvezdom pa makar u 2022 godini! :) (dosta je bilo posta prvi i zadnji put sam osvojio LS sa Zvezdom u FM 2007):).

Aleksandar1987
10.9.2011, 12:05
Valjda cu u ovom FM konacno uspeti da osvojim LS sa Crvenom Zvezdom pa makar u 2022 godini! :) (dosta je bilo posta prvi i zadnji put sam osvojio LS sa Zvezdom u FM 2007):).

U to vreme je Zvezda imala pristojan tim...

Anceloti`85
12.9.2011, 13:02
Obrisah stari manager, taman da se odmorim i valjano uzelim do oktobra kad ce valjda demo da izadje. A i postalo je vec dosadno, provalio sam igrace, znam tacno ko je dobar i za koliko mogu a ga dovedem, nema vise one slasti otkrivanja potencijalnih zvezda.

Ohanzee
12.9.2011, 14:35
Izlazi 21.10.

Izvor (http://blogs.sega.com/2011/09/12/football-manager-2012-transfers-to-shops-on-21st-october/)

filipos
12.9.2011, 14:42
Obrisah stari manager, taman da se odmorim i valjano uzelim do oktobra kad ce valjda demo da izadje. A i postalo je vec dosadno, provalio sam igrace, znam tacno ko je dobar i za koliko mogu a ga dovedem, nema vise one slasti otkrivanja potencijalnih zvezda.

Pa ti kada instaliras 2012 nemoj posecivati net ni teme vezane za menadzer ;)

Anceloti`85
12.9.2011, 15:17
Pa ti kada instaliras 2012 nemoj posecivati net ni teme vezane za menadzer ;)
Mhe, nije u tome stvar jednostavno posle 5-6 razlicitih sejvova provalis i sam ko je ko. Nije da mi je neko nesto "spojlovao", naprotiv volim da procitam ko koga hvali i da licno isprobam tog igraca ako nisam vec. ;) Izgustirala se ova sezona. A ocu malo i da se uzelim.:p

Devilish Soldier
14.9.2011, 11:47
Novi screenshots

http://www.dodaj.rs/t/22/nF/4qYrKJ9e/s38171.jpg (http://www.dodaj.rs/?22/nF/4qYrKJ9e/s38171.jpg) http://www.dodaj.rs/t/D/sR/4pzCxf0o/s38172.jpg (http://www.dodaj.rs/?D/sR/4pzCxf0o/s38172.jpg) http://www.dodaj.rs/t/47/Rz/59smeiG/s38173.jpg (http://www.dodaj.rs/?47/Rz/59smeiG/s38173.jpg) http://www.dodaj.rs/t/6/11D/3OMbbk3N/s38174.jpg%3C/a%3E (http://www.dodaj.rs/?6/11D/3OMbbk3N/s38174.jpg) http://www.dodaj.rs/t/30/H8/3bCiJobA/s38175.jpg (http://www.dodaj.rs/?30/H8/3bCiJobA/s38175.jpg)

Ostatak SS možete pogledati ovde (http://www.moddingway.com/news/3817.html).

GsDy5f6S9Ao&feature=player_embedded

DeCoy
17.9.2011, 9:09
Malo o načinu aktivacije...

Each year we give you an update on the status of copy protection and activation of Football Manager and the decisions taken as we know it’s a hot topic for many of you, although for many others it’s not really an issue at all.

As you may remember, last year we decided against any activation as we couldn't find a solution that we thought struck a balance on combatting piracy and not penalising the genuine consumer. We did make our position on anti-piracy pretty clear though, we see it as a big problem for our game and we said we'd continue to look for a solution that stopped, or made it very difficult to pirate the game and play it for free.

This year we have found what we believe is an acceptable solution. Any version of Football Manager 2012 bought on disc will have to be activated through the Steam network, so therefore purchasers will have to have an internet connection for initial activation. This is a one-time only activation which requires you to sign up for a Steam account (which is free) and to install the Steam client and once it has been done the game can be played offline by turning on Steam's Offline mode. With those two simple steps done there are no more hoops to jump through or steps to take.

We appreciate that the vast majority of people reading this post on the forums are genuine consumers of the game, and that having to activate is not as simple as putting the game in the drive and playing. However we hope that, as a fan of the game, you feel that having to do a one-time activation is worth it to try to prevent others playing the game for free and stealing what you purchase with no punishment, and with no contribution toward the future of Football Manager and it's development. Make no mistake, if a quarter of the people that usually pirate the game switch to purchasing Football Manager 2012, the sales of the game worldwide would more than double. This would lead to increased development budgets and more benefits for all of you who do buy the game.

We've taken this decision because we believe that the steps the consumer has to take are not excessive, and that as a one-time only measure with no tracking or reporting it is not too intrusive. Having worked with Steam for a few years now we also believe that their system is ever improving and gives Football Manager players a good service of free auto-updating, achievements and other great benefits without cost or hassle.

We hope you understand and support the decision. It's by no means taken lightly, although I hope for the vast majority of you it's nowhere near as big an issue as we treat it as being.

In summary:
• You need to connect to the internet to activate Football Manager 2012 on PC and Mac before you start playing it
• To activate you will need to sign up to, and install the Steam client
• Once you have activated Football Manager 2012 you can then play it in Steam's "offline mode" - meaning you do not have to be connected to the internet to play
• Saved games are stored locally on your machine, but you can play Football Manager on any machine by signing into Steam and selecting it from your purchased games
• Staying connected to Steam will mean Football Manager 2012 is automatically updated with any patches or data updates released

I naravno, kao i uvek kod nas, Miles najavi tekstove na Serbian-FM i onda te dočeka ovo (http://www.serbian-fm.net) :facepalm (za slučaj da eventualno proradi, juče i danas je sajt nedostupan)

Apex predator
17.9.2011, 14:45
Jel ovo znaci da mora da se kupi original?

vazquez
17.9.2011, 14:59
^ Pa za sve mora da se kupi original, zar ne? ;) IMHO, nista cemu 'ponovo napunjeni' nece doakati...

Anceloti`85
17.9.2011, 17:16
Jel ovo znaci da mora da se kupi original?
Aha, a za neki dan ce i da rodi grozdje, na vrbi.

DeCoy
17.9.2011, 17:43
Ne ovo se odnosi na ljude koji kupe original koji će u svakom slučaju morati da se aktivira preko Steama, bilo da ste kupili kutiju ili samo ključ preko neta.

DoooX
17.9.2011, 22:31
Hocu da sistem za taktiku(mislim na strelice) bude isti kao na FM '08, ako ne bude takav, ne igram...

icemama
17.9.2011, 23:11
Pa bilo je u proslom da se vrati na staro, ali nisam siguran dal je bilo strelica :D

DoooX
17.9.2011, 23:42
Mislim na ovo:
http://lh6.ggpht.com/raydenvm/R-9eIm50VPI/AAAAAAAABbo/Xq12ag5CgCM/image%5B10%5D.png

Hocu to ponovo u Menageru :nov_explo

Aleksandar1987
18.9.2011, 0:02
Hocu i ja 1000 evra. :)

DoooX
18.9.2011, 11:47
Hocu i ja 1000 evra. :)
To malo teze, a njima je kao tesko da vrate ovaj sistem taktike sa strelicama... Da bas! Osecam da imam bolju kontrolu nad igracima sa ovim sistemom i to je moje misljenje. Nova podesavanja mi se ne svidjaju toliko...

Aleksandar1987
18.9.2011, 12:20
Ne svidjaju se ni meni, ne svidja mi se ni konferencija za novinare, ni spika sa igracima, 3D engine....Sa ovim menadzer nema vise onu draz koju je imao nekad.

Sarmatian
19.9.2011, 9:11
Strelice su izbacene zato sto AI nije znao da se izbori sa njima. Recimo u CM 03/04, taktike gde MC-u stavis strelicu napred je dolazio u kazneni prostor potpuno nemarkiran i mogao si da zavrsis sezonu i da MC da 70-80 (jednom sam imao MCa koji je dao 112 golova) golova po sezoni. U nekim drugim menadzerima AI se nije snalazio kada napadac ima strelicu levo/desno i onda je napadac davao nenormalno puno golova. Primera ima jos, i to je jedan od glavnih razloga zasto se mnogi igraci nisu snasli sa novijim FM-ovima. U starijim iteracijama su sa losim timovima osvajali sve sto se moze osvojiti i mislili su da su super menadzeri a u stvari su koristili nesto sto AI nije mogao da vidi i da odgovori.

U sustini, te strelice su prakticno bile exploit. Sistem koji je sada je mnogo realniji i mnogo fluidniji i AI se mnogo bolje snalazi sa njim.

Romantic
19.9.2011, 16:42
Meni su treninzi uz jos par sitnica u FM 2011 bili veliki problem, kao totalnom pocetniku u ovome, pa se nadam da bude makar malo bolje uradjeno...

Nestor
19.9.2011, 16:57
Meni su treninzi uz jos par sitnica u FM 2011 bili veliki problem, kao totalnom pocetniku u ovome, pa se nadam da bude makar malo bolje uradjeno...

Ja se iz tog razloga nisam ni mlatio vec nasao neki koj odgovara mom timu i ubacio.

Romantic
19.9.2011, 17:40
Da, ali meni je lepse kada ja uradim nesto, ne znam kako bih to objasnio, da ja rasporedim ko i kako...videcu kako ce biti u FM 2012...

Nestor
21.9.2011, 15:06
jedva čekam da izađe samo muka je što kako kaže nepisano pravilo pravog igranja nema dok ne izađe makar prvi peč i sve ostale stvari koje se dodatno skidaju kao slike igrača i grbovi timova :alealeee:

Red_Devil_89
21.9.2011, 16:48
^A to sve ces imati da skines, gotovo neposredno posle izlaska FM-a.

vazquez
21.9.2011, 23:12
^ Pa prosle i pretprosle godine je, ako se ne varam, istog dana kada izadje FM bio za DL dostupan i prvi patch...

Jeremy Menez
24.9.2011, 1:31
I treba se odmah instalirati patch. Ne treba se igrati samo suv fm jer sa patch-evima je dosta poboljsana i sama igrica..ne samo sto su izvrseni transferi vec se i popravi dosta bagova. Npr na fm 11 bez patcha vodio sam neki tim nzm tacno i znam da mi je bukvalno 3/4 tima bilo unhappy...iz dana u dan samo vidim ovaj je unhappy onaj je unhappy...strasno...a kada sam instalirao neki patch..to je vec druga prica..:)

Aleksandar1987
1.10.2011, 19:43
Nece biti demo-a ove godine?

DeCoy
1.10.2011, 19:44
Završili su release candidate verziju danas, demo bi trebalo da izađe za sledeći vikend. :aplauz:

"Release candidate" is now with SEGA. Which means, if it passes, demo will be next weekend & release date stays October 21st.

If it fails, however, then, well, the good stuff I just mentioned won't happen.... :D

Vuk123
1.10.2011, 22:12
Komplikovano i previse zahtevno za igru, FM08 i FM09 mozes igrati sa normalnim zalaganjem oko svega, ovde ti treba pet sati da odradis pocetak igre, previse komplikuju, zato ne igram menadzer od 2009.

Aleksandar1987
2.10.2011, 12:47
To jeste tacno, mnogo vremena oduzima dok sve ispodesavas kako treba. Ali dobro, probacu i ovaj menadzer kao i svaki drugi...

maska
5.10.2011, 9:14
Mene vec 2 godine polako Fm podseca na Fifa vs PEs trku u odnosu na onaj drugi menadzer (ne znam tacno ime) za koji svake godine kazu da je sve bolji, a nas pulen polako zaostaje i licencama i patchevima i cudima (kao Pes) tako da mi ponekad dodje muka dok konacno sakupim sve dodakte, patcheve da bih mogao posteno da se naigram... :confused:

DeCoy
5.10.2011, 10:01
Championship Manager više ne izlazi za PC, prošlogodišnja verzija je izašla samo za iPhone, a sad spremaju neku F2P online verziju. FIFA Manager napreduje krupnim koracima ali i dalje predstavlja samo dumbed-down verziju menadžera za širi krug publike.

Anceloti`85
5.10.2011, 12:49
Meni licno menadzer ovakav kakav je savrseno odgovara, sto komplikovanije i dublje to bolje, jao ne mog da docekam demo verziju.:aplauz:Championship Manager kad sam ga igrao zadnji put jos pre 4 godine delovao mi je previse lako i uprosceno, ne znam koliko je napredovao.

kuureee
5.10.2011, 17:49
Meni licno menadzer ovakav kakav je savrseno odgovara, sto komplikovanije i dublje to bolje, jao ne mog da docekam demo verziju.:aplauz:Championship Manager kad sam ga igrao zadnji put jos pre 4 godine delovao mi je previse lako i uprosceno, ne znam koliko je napredovao.

Apsolutno se slazem sa ovakvim stavom.

Popijem jedan brufen i onda mogu da pocnem sa podesavanjem i ostalim sitnicama.

DeCoy
5.10.2011, 18:05
Release candidate je zadovoljio, datum 21.10. i zvanično potvrđen. Demo izlazi za vikend!

kuureee
5.10.2011, 19:19
Decoy ,racunam na tebe na procesljas demo pa da nam kazes utiske.:alealeee:

Bas sam se uzeleo menagera i sigurno ce mi prijati u pocetku ma kakv da je.

Anceloti`85
6.10.2011, 17:46
Izasao demo. Skida se preko Steam i "nije dostupan na nasem gografskom podrucju".
http://www.footballmanager.com/demo
:icon_evil
:nov_mad2: Nikad srecu da nemaju!!!!!!!:boodala:

DeCoy
6.10.2011, 17:49
Napravi novi Steam nalog preko nekog proksija i skini demo. A i izgleda da je onaj link sa zvaničnog sajta važi samo za UK. Moguće da će kasnije dodati i za ostale jer vidim da se ljudi i iz Skandinavskih zemalja žale da im je nedostupan demo.

Anceloti`85
6.10.2011, 18:27
Imam steam nalog ali za sada ga nema manager medju demoima jos uvek.

lucky24
6.10.2011, 18:46
jel ima neki fazon kako da skinemo ili treba da cekamo vikend?

Anceloti`85
6.10.2011, 18:52
Evo resenjaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
U vas web borwser ukucajte sledecu adresu: steam://install/71280#
steam mora da bude upaljen i ima da ga skine.

icemama
6.10.2011, 18:55
Legendo ^^
Inace jel i dalje onaj njihov beli skin od koga bole oci i kod koga se ocene jedva vide :D

lucky24
6.10.2011, 19:20
Sta treba da skinem? jel steam?

DeCoy
6.10.2011, 19:25
Da treba da imaš instaliran Steam i napravljen nalog na koji treba da budeš ulogovan.

lucky24
6.10.2011, 19:43
Ja samo usao u Steam i isao na demo i imam Fm 2012, sad ga trenutno skidam:tapsh: :alealeee:

DeCoy
6.10.2011, 19:47
Pa da, sad su pustili za sve regije. Mene i mrzi da skidam :D

Romantic
6.10.2011, 20:09
Lucky24, obavesti cim mozes ovde kako je, kakva je igra, treninzi...sta god...:)

miloshbg
6.10.2011, 21:57
Kako namestiti da asistent igra prijateljske utakmice? Ne mogu nigde da nadjem tu opciju...

Jeremy Menez
6.10.2011, 22:43
Nisam siguran ali mislim da ima u team settings...
E ljudi sta je ovo. Kucam u torrentu Football Manager 2012 demo i ladno nadjem neki fm 2012 koji zauzima 4.17 GB... Sta je to:eek:, moze neko da mi objasni...Nemoguce je da je ovo full verzija kad je tek demo izasao???:n_klanja:

Anceloti`85
6.10.2011, 22:50
Vido sam i ja to, preskoci ga, to ti je moj savet, ko zna sta je. Demo zauzima 2.6 giga. Skinuo sam ga, sad isprobavam.

Jeremy Menez
6.10.2011, 22:52
Ma vec sam...
Aj kad isprobas javi kakav je...:ciao:

DJOXXXA
6.10.2011, 23:32
http://icons.iconarchive.com/icons/giannis-zographos/italian-football-club/256/Napoli-icon.png

Evo da vam prezentujem sta sam uradio sa Napolijem. Postavio sam taktiku 3-5-2, koju mislim da igraju u stvarnom zivotu i odigrao sam par zanimljivih prijateljskih utakmica. Evo par skrinova:

http://i.imgur.com/Ut7jA.png
http://i.imgur.com/jFm8O.jpg
http://i.imgur.com/qeVgI.jpg

lucky24
7.10.2011, 2:03
Evo odigrao 2 tekme, uzeo Inter, da ih vratim na put slave i trofeja:alealeee:.
Osvojio Superkup:aplauz:.
Prvi utisci su pozitivni, nista nije spektakularno promenjeno u odnosu na FM 2011, ali imam dobrih i zanimljivih poboljsanja (mnogo vece izbor opcija za team talk, za taktiku ima nekih sitnih izmena, 3d mec me je odusevio, mada ja retko igram 3d zato sto mi je slab komp, dovodje igraca isto, i takooo... ima jos dosta sitnih novina), al sve u svemu pozitivni utisci. I cini mi se da je nekako brzi FM

_Grotesque_
7.10.2011, 11:12
Evo mog opisa igre.
:)
http://www.playsomnia.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2023:football-manager-2012&catid=42:opisi-igara&Itemid=58

DJOXXXA
7.10.2011, 14:36
Ako nekome treba, mogu da se koriste taktike i treninzi sa starog FM-a, tako da mozete odmah poceti sa razvojem igraca do polusezone, pa ako vam se svidja sejv koji igrate, mozete ga nastaviti kada izadje full verzija

lucky24
7.10.2011, 15:03
sa interom odigrao 6 tekmi, i sve dobio za sad 1 mesto na tabeli, juve sam dobio u gostima 4 : 1:alealeee: :alealeee:

DeCoy
7.10.2011, 15:14
Ako nekome treba, mogu da se koriste taktike i treninzi sa starog FM-a, tako da mozete odmah poceti sa razvojem igraca do polusezone, pa ako vam se svidja sejv koji igrate, mozete ga nastaviti kada izadje full verzija

Na svakom FM-u mogu da se koriste taktike i treninzi i od pre 5 godina, samo je pitanje koliko će da budu efikasni jer se taktički AI protivnika uvek menja.

DJOXXXA
7.10.2011, 19:44
To je istina, ali mislim da za treninge ne može da škodi... Mogu reći da mi se čini da je igra lakša nego obično, pošto sam evo nanizao 9 pobeda sa Napolijem, u sklopu toga 2 utakmice u Ligi Šampiona... Igrači se lepo razvijaju, samo će mi biti žao kada dostignem limit na polusezoni...

DeCoy
7.10.2011, 20:08
Ja imam neko pravilo da su mi parni FM-ovi dosta lakši za igru i uvek ubodem ekstra taktiku, za razliku od neparnih. :D

DJOXXXA
7.10.2011, 21:04
:) Ahahah, ovo nisam primetio... Mozes li podeliti sa kim igras i kakvu si taktiku namestio ako nije tajna?

DeCoy
7.10.2011, 21:17
Ne igram, samo prognoziram da će i ovoga puta da se tradicija nastavi :D

maska
7.10.2011, 21:46
Ja imam tradiciju da su svi posle 00/01 *****e!! :kreza:

Nisam zadovoljan generalno sto ubacuju novotarije, zato sto se pokazuje u praksi da sve jednostavne stvari vise vrede!!

miloshbg
7.10.2011, 22:01
Nisam siguran ali mislim da ima u team settings...

hmm, gde je team settings, ne mogu naci tu opciju uopste...

Sarmatian
8.10.2011, 11:44
A ja sve nekako ima trip da SI namerno daje igracu bonuse u demo-u.

Demo FM10 ili 11 sam odigrao sa Interom, Juventusom i Milan i sa svakim sam bio prvi na polusezoni, sa samo jednom porazom u sva tri "sejva", bez ikakvog detaljnog namestanja taktike.

Kada je izasla ful igra, ista taktika i sve ostalo osim rezultata...

Hmm, coincidence... ? :D

DJOXXXA
8.10.2011, 12:54
Verovatno to rade da ohrabre nove igrace da kupe ful igru (ne kazem da si nov igrac), a ne da ih saseku odmah na demou...:)

Sarmatian
8.10.2011, 13:19
Verovatno to rade da ohrabre nove igrace da kupe ful igru (ne kazem da si nov igrac), a ne da ih saseku odmah na demou...:)

Sigurno ima toga. Zamisli da ljudi probaju demo sa Barsom i zavrse na sredini tabele.

Mogu samo da zamislim komentare na forumu.

DJOXXXA
8.10.2011, 13:34
Baš tako... Ja trenutno kidam sa Napolijem, odigrao sam oko 10 utakmica u ligi, primio samo jedan gol, gol razlika 34-1, što samo potvrđuje da je demo nešto lakši nego obično...

liverpool
8.10.2011, 16:11
da li neko zna gde mogu da skinem demo? :)

DeCoy
8.10.2011, 16:33
Na Steamu.

Sarmatian
8.10.2011, 16:52
Mislio sam da necu ali sam instalirao Steam i skinuo demo, subota popodne, rek'o ajd' malo da pikam.

Ne mogu jos da se naviknem na kameru i na novi interfejs. Neka znacajna poboljsanja nisam primetio. Mislim da su preterali sa onim svim varijantama govora pre utakmice. Necu da se zalecem sad previse da igram da ne bih morao da pocinjem novu igru posle...

Pumbaa
8.10.2011, 17:35
ja demo necu igrati ove godine, (jedva)cekam full verziju... :)

DJOXXXA
8.10.2011, 19:09
Mozda i bolje tako, tada lepo mozes sam sebi da namestis databazu, koje igrace hoces da ucitas, koje neces i mnogo toga drugo sto ne mozes da podesis kada kreces sa quickstartom.

Nestor
9.10.2011, 14:02
Ajde ko igra demo nek da utiske šta je novo i dobro šta je novo i loše i koja je razlika u 3d od prošle goine.

DJOXXXA
9.10.2011, 14:42
Pa meni je loše što su nabacali toliko podataka na ekran, ali to je subjetkivno, dobra stvar je što će se moći dodavati nove lige nakon nekoliko odigranih sezona, sami možete podešavati boje, tj. recimo boje atributa igrača sada možete menjati direktno u igri, 3d je malčice poboljšan, sada se vide driblinzi igrača, odbrane golmana i sl. i da naravno, bugovi sa prošlog dela su otklonjeni. Toliko od mene ukratko... :)

Nestor
9.10.2011, 17:20
dobra stvar je što će se moći dodavati nove lige nakon nekoliko odigranih sezona, sami možete podešavati boje, tj. recimo boje atributa igrača sada možete menjati direktno u igri

Ako možeš malo da mi pojasniš kako to da dodajem lige? I oko podešavanja boja atributa?

Anceloti`85
9.10.2011, 18:28
Dobar je manager, otprilike ono sto znamoi volimo, nema valikih promena.
Lepo je sto su stavili vise opcija za team talk i to da odma vidite reakcije igraca, to je korisno. Mozete i da sazivate sastanak sa svim igracima u toku sezone i diskutujete o vaznim pitanjima.
Svidja mi se i nova vrsta team reporta, sto ti pokaze prvog, drugog i treceg najboljeg igraca za neku poziciju, kao i sto moze da ti pokaze sve igrace koji mogu da igraju na svakoj poziciji pojedinacno i njihov potencijal. Korisno je i sto sad mozes da vidis potencijal igraca koji nisu u klubu (pozajmica) i kako se uklapaju u ekipu, sto je korisno za planiranje.
3D malo poboljsan. Taktike i treninzi isto ko i dosad.
Press konferencije su i dalje smor, i ne svidja mi se sto ti scout report za protivnicki tim ne govori vise kakav stil igraju i dimenzije terena.
Zavrsio sam polusezonu sa Juventusom na prvom mestu, vidi se da je jos demo, ima par stvari da se ispegla. Jedva cekam full verziju da podesim database, pocnem opet, pa da se upustim u pronalazenje novih zvezda. :alealeee:

DeCoy
11.10.2011, 22:20
Football Manager 2012 Wonderkids! (http://www.truefootballmanager.com/2011/10/wonderkids-and-young-talents-in-fm-2012.html)

Nestor
12.10.2011, 22:20
Kad pre izađe ovaj spisak, ili to možda ovaj samo nagađa jer vidim da ima dosta onih iz prethodnog dela

DeCoy
12.10.2011, 22:33
Otvore database u editoru, pogledaju CA/PA i ostale skrivene atribute vezane za razvoj i napredovanje mladih igrača i eto ti liste ;)

Aleksandar1987
13.10.2011, 10:42
Ko ce docekati 21. :)

Anceloti`85
13.10.2011, 14:25
Bice zeznuto, najbolje da se zamrznemo na deset dana kao Kartmen kad je cekao novi nintendo. :D

Nestor
13.10.2011, 14:29
Bice zeznuto, najbolje da se zamrznemo na deset dana kao Kartmen kad je cekao novi nintendo. :D

hahaha ta je bilo odlična. Nego lako je vama koj makar demo imate mene to uvek mrzi da skidam i počinjem.

Red_Devil_89
13.10.2011, 15:31
Ja demo nisam ni skidao, cuvam se za full igru, jos samo 8 dana.:paranoia::opanachke

DeCoy
13.10.2011, 15:38
Šta sve neće da izmisle, ko preorderuje FM12 na Steamu dobiće TF2 kapu :facepalm

lucky24
13.10.2011, 17:16
Mene nikad nije bilo jasno ko gleda te liste i sve to. Zar nije cela draz Fm da ti sam bez ikoga provaljuse taktike, treninge igrace i sve ostalo... Makar je meni bilo draze sam, nego da gledam od drugih;)

Aleksandar1987
13.10.2011, 18:35
Ne bih da skidam sad demo da probam, nemam neku volju da igram demo, pogotovo sto sam predhodna cetiri menadzera igrao jako slabo, pa ne bih da gubim volju kroz demo. :) Ove godine osvajam ligu sampiona sa Zvezdom, naravno na posten nacin, posto mi to nije polazilo za rukom prosle i predprosle godine. :)

elcobra
14.10.2011, 10:23
Ne bih da skidam sad demo da probam, nemam neku volju da igram demo, pogotovo sto sam predhodna cetiri menadzera igrao jako slabo, pa ne bih da gubim volju kroz demo. :) Ove godine osvajam ligu sampiona sa Zvezdom, naravno na posten nacin, posto mi to nije polazilo za rukom prosle i predprosle godine. :)

Poslednji Manager sa kojim je to bilo moguce, barem u mom slucaju ( sa Partizanom ), bio je manager 2003, posle NN sezona uzeo sam dva LS za redom, mada je taj manager toliko bio izbagovan, da je posle 14, 15 sezona Novi Pazar !? izbacio Mancester u cetvrt finalu LS... :qliranje:

DeCoy
14.10.2011, 14:47
Za one koji nisu probali demo... Top 15 novih featuresa u FM2012

http://www.truefootballmanager.com/2011/10/top-15-new-features-of-football-manager.html

Nestor
14.10.2011, 16:53
Aj neko ko je igrao demo nek kaže jel opet ima neka fora za korner?

Aleksandar1987
14.10.2011, 18:38
Ima par stvari koje mi se svidjaju, recimo dodatno ubacivanje i brisanje liga, novi profil igraca, menjanje boja skina (konacno cu moci da namestim ocene igraca po bojama koje hocu). :) Al ce da se pegla menadzer, samo tako. :)

liverpool
15.10.2011, 0:10
Jel ova demo verzija ima sve ko full,samo sto moze da se igra samo polusezona??

DeCoy
15.10.2011, 14:23
Nisu sve lige igrive, samo nekoliko najvećih može da se igra.

QuickStart leagues: England, Scotland, France, Spain, Holland, Belgium, Italy, Norway, Denmark, Sweden and Australia.

liverpool
15.10.2011, 16:05
Nisu sve lige igrive, samo nekoliko najvećih može da se igra.

QuickStart leagues: England, Scotland, France, Spain, Holland, Belgium, Italy, Norway, Denmark, Sweden and Australia.

a jel su ostale lige normalno prisutne samo sto ne mogu da se igraju??

DeCoy
15.10.2011, 16:13
Da, celokupna baza igrača je tu, samo što za igranje možeš da odabereš jedino klubove iz gorenavedenih liga.

Nestor
16.10.2011, 14:49
Nisam mogo da čekam, skinuo sam demo da se malo zezam dok ne prođe nedelja. Taman da pohvatam šta ima novo i da uđem u štos. A i onako oko nedelju dana mi treba da se odlučim koju ligu i koj tim da vodim :D

Aleksandar1987
16.10.2011, 17:15
Aj neko ko igra demo nek baci skrinove nekih Zvezdinih igraca. :)

Nestor
16.10.2011, 18:39
Ja sam skinuo demo al nisam znao da ga instaliram, ima neka fora sa onim steamom a mene to nervira pa sam batalio, sad cekam petak i tako:(

Jeremy Menez
16.10.2011, 20:38
Ja sam instalirao preko steama i prvi put kad sam ga upalio hteo je da radi..sutra ja udjem ono prodje uvod..sve one reklame tkt i odjedanput se ugasi..Zna li neko sta je mozda to?

miloshbg
17.10.2011, 6:07
@Jeremy
takav isti problem se i kod mene pojavio, igra radila par dana super, a sad po startovanju prodju uvodi kao kod tebe i onda me samo izbaci na desktop uz neku gresku...
Anyone? :confused:

Jeremy Menez
17.10.2011, 11:51
@Jeremy
takav isti problem se i kod mene pojavio, igra radila par dana super, a sad po startovanju prodju uvodi kao kod tebe i onda me samo izbaci na desktop uz neku gresku...
Anyone? :confused:

Meni ne pokazuje nikakvu gresku jednostavno samo izadje iz igrice...Nema veze i onako za par dana izlazi ful verzija.

miloshbg
17.10.2011, 15:35
Taj fazon. :D

Nestor
17.10.2011, 17:01
Ja sam instalirao preko steama i prvi put kad sam ga upalio hteo je da radi..sutra ja udjem ono prodje uvod..sve one reklame tkt i odjedanput se ugasi..Zna li neko sta je mozda to?

Isti slučaj a mrzi me da se majem mada koga interesuje ima neki video kako previlno da se instalira pa ko hoće evo mu. Ja čekam celu igru.
owIxxvoS-Mc

ZacH
17.10.2011, 22:48
Probao demo.. Mene odusevio... Bolji mi je ovaj Fm od Fm11.. Najbolje je sto su ubacili da se mogu voditi reprezentacije do 19 i 21 godine:aplauz: .. Jedva cekam 21>:alealeee:

Nestor
17.10.2011, 23:09
Najbolje je sto su ubacili da se mogu voditi reprezentacije do 19 i 21 godine:aplauz: .. Jedva cekam 21>:alealeee:

E to volim da čujem, odavno sam imao tu želju i uvek me nerviralo što to nije moguće a pogotovu kad su naši dva puta igrali u finalu evropskog prvenstva. Odličan dodatak. A dali može recimo da se vodi samo mlađa katgorija nekog tima a ne i prva ekipa?

Bizzare Contact
17.10.2011, 23:48

Isto se desava i kad igras jednu igru (tipa cs) preko steam-a pa posle pokrenes drugu. Samo restartuj steam tj. iskljuci ga i ukljuci ponovo i trebalo bi da radi.

ZacH
18.10.2011, 23:02
A dali može recimo da se vodi samo mlađa katgorija nekog tima a ne i prva ekipa?
Podmladak ili drugi tim ekipa ne moze nazalost...

Jeremy Menez
19.10.2011, 14:45
Ne svidja mi se jedna stvar a to je kada u toku meca umanjite igrucu mec se pauzira sve dok ne udjete ponovo...

Nestor
19.10.2011, 16:05
Ne svidja mi se jedna stvar a to je kada u toku meca umanjite igrucu mec se pauzira sve dok ne udjete ponovo...

na šta misliš, kad odeš na desktop? Akoje to mislim da pre to nije bio slučaj

miloshbg
19.10.2011, 19:04
Da, to se i meni ne svidja, nadam se da ima neko resenje za to...

Kidja
19.10.2011, 19:33

uh, to je bas veliki minus.Ja to bas cesto radim :(

lucky24
19.10.2011, 19:38
To je bag u demou cini mi se, koliko sam ja raumeo bice ispravljeno u full igri

Jeremy Menez
19.10.2011, 20:29
na šta misliš, kad odeš na desktop? Akoje to mislim da pre to nije bio slučaj

Da...kada odes na desktop.
Pa bas to, to pre nije bio slucaj..ja cesto tako u toku utakmice umanjim i radim nesto drugo na kompu...:(

Aleksandar1987
19.10.2011, 23:37
I niko da okaci slike zvezdinih igraca....cccc! :)

Jeremy Menez
20.10.2011, 0:11
Nema nijedan...
Interesuje me da li su stvarno mislili da pojedni igraci igraju u repki? :confused:

icemama
20.10.2011, 1:05
Pa koga je sve Pizon zvao ovi su jos i dobri :kreza: (igraci iz nekih beton liga a godine 29+, koji nisu mogli ni u nasoj ligi da igraju xD)

DeCoy
20.10.2011, 9:27
I niko da okaci slike zvezdinih igraca....cccc! :)

Mislim da u demou nemaju ceo Zvezdin tim, eventualno da ti okači neko ko ima press verziju. Ali strpi se do sutra pa ćeš da igraš sa Zvezdom, a ne samo da gledaš igrače :D

Aleksandar1987
20.10.2011, 10:36
Ma idem da se utepam odma, cekajuci Godoa se nastavlja!!! :D

Aleksandar1987
20.10.2011, 22:02
Ljudi jel postoji mogucnost da FM izadje oko ponoci?

Red_Devil_89
20.10.2011, 22:11
Nema nijedan...
Interesuje me da li su stvarno mislili da pojedni igraci igraju u repki? :confused:

Ako nije ubacena nasa liga, onda nema ni tih igraca iz domace lige u reprezentaciji, pa komp sam ubaci ove igrace sto nastupaju u inostranstvu(u zavisnosti od liga koje su selektovane na pocetku igre), a nisu bili na spisku reprezentacije(Radovanovic, Aleksic, Milanovic,..).:)

Bizzare Contact
20.10.2011, 22:36

Meni se cini da je bas i najavljen za ponoc. Bar tako pise na ovom domacem FM portalu/forumu.

Jeremy Menez
20.10.2011, 23:20
Ako nije ubacena nasa liga, onda nema ni tih igraca iz domace lige u reprezentaciji, pa komp sam ubaci ove igrace sto nastupaju u inostranstvu(u zavisnosti od liga koje su selektovane na pocetku igre), a nisu bili na spisku reprezentacije(Radovanovic, Aleksic, Milanovic,..).:)

Ma kontam...

Nestor
21.10.2011, 17:02

Izašo je i ja sam ga nabavio. Izašo je i review, slabije ocenjen od prethodnika.
Rev 1 (http://www.gamespot.com/pc/sports/football-manager-2012/index.html?tag=result%3Btitle%3B0)
Rev 2 (http://www.guardian.co.uk/technology/gamesblog/2011/oct/21/football-manager-2012-pc-mac?newsfeed=true)

DeCoy
22.10.2011, 13:37
The Unofficial Football Manager Guide (http://www.fm-view.com/2011/10/the-unofficial-football-manager-guide/)

http://www.fm-view.com/wp-content/uploads/GuideCover-203x300.png

PDF knjižica, ima 287 strana

Kidja
23.10.2011, 19:08
Kakvi su utisci? niko nista ne prica :)

lucky24
23.10.2011, 19:23
Nema utisaka, posto "ne moze da se igra".

GagiPappa
23.10.2011, 19:36
Moze da se igra ako je narucis preko Serbian FM-a za 2800din ti stize na kucnu adresu...Uplaceno je preko 100 kom. i zahtevi i dalje stizu...hocu da kazem da iako je vreme kakvo jeste, 2800din za igru kakva je FM nije prevelika ukoliko ste pravi zaljubljenik u istu... Te pare ostavite za jedan ili dva vikenda u provodu...

miloshbg
23.10.2011, 20:10
Moze da se igra ako je narucis preko Serbian FM-a za 2800din ti stize na kucnu adresu...Uplaceno je preko 100 kom. i zahtevi i dalje stizu...hocu da kazem da iako je vreme kakvo jeste, 2800din za igru kakva je FM nije prevelika ukoliko ste pravi zaljubljenik u istu... Te pare ostavite za jedan ili dva vikenda u provodu...

I za kolko dana ti stigne?

GagiPappa
23.10.2011, 20:14
Isporuke krecu sutra ujutru, na vratima kuce, stana je najkasnije u utorak. Dakle, dan, dva nakon uplate.

Pinky007
25.10.2011, 12:17
Moze li neko da mi okaci SS Stefana Babovica, Rnica i Ivanova ? Hvala.

Remi_Gaillard
25.10.2011, 13:25
Baguje mi taj forum, ne mogu da se registrujem, otkucam sve lepo i izbaci mi
You must fill in the required fields
You must fill in the required fields A sve je lepo popunjeno...

Moze neko da izbaci SS od nekih Zvezdinih igraca, npr. Evandro,Lazovic,Addy,Borha

Pinky007
25.10.2011, 13:48
Darko Lazovic: http://www.dodaj.rs/f/z/Gd/1cC1Ps72/lazovic.png
Adi: http://www.dodaj.rs/f/Z/rn/i8YNJsP/adi.jpg
Borha: http://www.dodaj.rs/f/29/11w/A1Ljgay/borja.jpg
Evandra nmg da nadjem. Skoro je isti kako na prosli fm, samo mu je brzina mu manja cini mi se.

Nikola Lavrnja
25.10.2011, 16:58
Skinuo sam demo kao ISO fajl, ali vidim da ga on samo raspakuje, bez instaliranja. Je li to znaci da moram da igram preko Steam-a?

DeCoy
25.10.2011, 17:52
Da, imaš na prethodnoj strani je ostavio Nestor YT link kako da nateraš tako skinut demo da radi preko Steama.

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1431564&postcount=125

DeCoy
26.10.2011, 9:28
FM12 je juče u jednom trenutku bio najigranija igra na Steamu. Prestigla je čak i TF2 i CS...

http://store.steampowered.com/stats/

Nestor
26.10.2011, 17:28
Pošto uglavnom igram Englesku ligu ali me jako nervira kad nemogu da dovedem neke mlade Južno Amerikance, Afrikance ili Azijate zbog ograničenja stranaca a recimo kad igram Francusku ligu čini mi se mogu da ih dovodim koliko mi volja. Interesujeme ako ima negde da se vidi kolika su ograničenja po ligama, a mene interesuje kako stvari stoje u nemačkoj pošto nju planiram da igram, pa ako neko zna nek kaže

Nikola Lavrnja
26.10.2011, 17:39
Pošto uglavnom igram Englesku ligu ali me jako nervira kad nemogu da dovedem neke mlade Južno Amerikance, Afrikance ili Azijate zbog ograničenja stranaca a recimo kad igram Francusku ligu čini mi se mogu da ih dovodim koliko mi volja. Interesujeme ako ima negde da se vidi kolika su ograničenja po ligama, a mene interesuje kako stvari stoje u nemačkoj pošto nju planiram da igram, pa ako neko zna nek kaže
U Engleskoj nema ogranicenja stranaca, vec ti je potrebna radna dozvola za sve igrace van EU. Nju dobijaju igranjem za reprezentaciju (valjda 75% meceva u poslednje 2 godine, mada i tu ima nekih izuzetaka). Takodje, u 25 registrovanih igraca moras imati najmanje 8 onih koji su pre 21. godine trenirali 3 godine u Engleskoj.
Sto se tice Nemacke mislim da je dozvoljeno max 3 van EU u 1 mecu, odnosno u 18 igraca koje vodis na tekmu.

Sad ja imam pitanje. Na koliko kompova se moze instalirati original i koliko puta? Sta ako npr. vrisne Windows?

DeCoy
26.10.2011, 17:55
@Nestor

Imaš kad klikneš na svaku ligu opciju Rules gde se može videti koliko stranaca dozvoljava i slično

@Nikola

Igra se vezuje za Steam account tako da možeš da je instaliraš 100 puta na 100 kompova, ali samo dok si ulogovan na taj Steam nalog možeš da igraš. Naravno na Steam možeš da budeš ulogovan samo sa jednog mesta tako da nema šanse da dvojica igraju istovremeno ;)

GagiPappa
26.10.2011, 23:09
Moze i na dva kompa u isto vreme, jedan sa DVD-em unutra a na drugom preko steam-a

DeCoy
26.10.2011, 23:14
Ne znam, napisao sam šta sam ranije pročitao na SI forumu:

Q. Can I install Football Manager 2012 on multiple computers?
A. Yes. When activated once on your Steam account, all you have to do to play the game on a new computer is install Steam and re-download the game from your Steam games library. You can do this on as many computers as you like; the only limitation is that you can only log in to your Steam account on one computer at a time.

Q. Can I play more than 1 copy of Football Manager 2012 at a time?
A. As mentioned, you can have the game installed on more than one machine at a time, but you can only play on a single machine. If you were playing on your desktop and then moved to your laptop, you would need to log-in to Steam on your laptop, which would then sign you out of your desktop.

Steam se valjda pokreće automatski sa FM12. Može da se igra i kad je Steam u offline modu, tj. ne mora da se bude stalno konektovan na internet.

Sarmatian
27.10.2011, 10:36

Ako se nisu menja pravila od prosle godine, u Nemackoj mozes da igra u prvoj ligi neogranicen broj stranaca. Postoje neka ogranicenja u drugoj i nizim ligama a i u kupu gde mogu da igraju samo tri igraca van EU. Dobra strana je da se sve zemlje Evrope tretiraju kao EU, znaci Srbi, Gruzini, Turci itd... nisu u kupu stranci vec ËU.

Uostalom, ako nisi siguran ukljuci tu ligu koju zelis da igras i idi na takmicenje koje zelis i klikni rules i tamo sve pise, i o broju stranaca i koji se igraci tretiraju kao stranci itd...

Nestor
27.10.2011, 14:53
Jel izašo neki patch danas, tako pišu po stranim forumima al ga nisam našao. Zna neko nešto više o tome?

DeCoy
27.10.2011, 15:16
Već su bila 2 patcha za igru, pošto je sada igra vezana za Steam patch se sam skine a da ti to ni ne primetiš. Uglavnom su to sitne popravke jer više neće objavljivati onako krupne patcheve.

Nestor
27.10.2011, 18:10
Već su bila 2 patcha za igru, pošto je sada igra vezana za Steam patch se sam skine a da ti to ni ne primetiš. Uglavnom su to sitne popravke jer više neće objavljivati onako krupne patcheve.

A jel mogu da se skinu negde?

vlacke
27.10.2011, 18:24
A jel mogu da se skinu negde?

Ne za sada, pitanje je i da li ce moci u skorije vreme.
Suzbili su pirate ovim potezom, original je resenje :D

DeCoy
27.10.2011, 18:35
Čak i kada uspeju da reše problem sa igrom i dalje će ostati problem sa tim mini patchevima koji se svako malo ubacuju u igru (kao recimo kod TF2).

miloshbg
27.10.2011, 22:32
Jedna zanimljiva slicka. :)
http://i451.photobucket.com/albums/qq239/MiloshBg/Uplatnice/zvezda5-3toffees.jpg

vlacke
28.10.2011, 1:35
Čak i kada uspeju da reše problem sa igrom i dalje će ostati problem sa tim mini patchevima koji se svako malo ubacuju u igru (kao recimo kod TF2).

Da u pravu si, mozda tek negde recimo oko februara sledece godine kada zavrse sa patchevima za igru, ako uopste budu zavrsili upravo zbog toga.
Mislim da je i po starom sistemu updejta za FM po principu tri patcha, taj poslednji negde krajem februara izlazio...
Ono sto me najvise sprecava da uzmem original jeste sto vidim da se jako puno ljudi na SI forumu zali kako je FM 2012 prelak u poredjenju sa svim svojim prethodnicima, ljudi postavljaju slike kako razbijaju sa slabim klubovima bez posebnog cimanja oko taktika itd....

Slika u postu iznad mog govori u prilog tome...

salealexic
28.10.2011, 14:36
http://footballmanagerportugal.pt.vu/
Na ovom sajtu imate peceve i stvari vezane za fm pa kome treba neka sida

DeCoy
28.10.2011, 15:11
Da, patcheve za FM11 :D

Nestor
28.10.2011, 16:28
Da, patcheve za FM11 :D

ma izgleda ima i taze, klikni na engleski pa skroluj do kraja i udji u Patch Oficial 11.3 http://footballmanagerportugal.pt.vu/

DeCoy
28.10.2011, 16:54
Patch Oficial 11.3

:a_whistli

Nestor
28.10.2011, 17:49
:a_whistli

:boodala:

HiddEn
29.10.2011, 23:04
Ako kupim original koliko puta mogu da ga instaliram?

DeCoy
30.10.2011, 0:10
Kol`ko `oćeš :D

HiddEn
30.10.2011, 0:16
E odlicno hvala mislio sam da moze samo par puta :)/..

Stefan#01
30.10.2011, 1:30
ljudi ,ože li ocjene Stefana Savića ako nije problem?hvala u naprijed :)

Remi_Gaillard
30.10.2011, 18:39
Nisam prato desavanja u vezi sa ovim menadzerom. Koliko sam shvatio iz par prethodnih postova mora original igra da se kupi ? Narodna verzija ne postoji?

Kidja
30.10.2011, 18:43
Nisam prato desavanja u vezi sa ovim menadzerom. Koliko sam shvatio iz par prethodnih postova mora original igra da se kupi ? Narodna verzija ne postoji?

Soon :dzavo: sve ide preko steam-a...tako da mora original :)

Devilish Soldier
31.10.2011, 23:15
Nisam verovao ali ima grafika za 3D Kits. Odrađeno je vrhunski.

Edit:

Može da se igra, napokon!!!

DeCoy
31.10.2011, 23:39
Devilish je sve rekao i time se bilo kakva dalja priča na tu temu završava!

Devilish Soldier
31.10.2011, 23:47
Šta da ti kažem sem zahvaljujem na korekciji, nisam mnogo pratio temu verovatno si apelovao već za ovo...

Nestor
1.11.2011, 0:37
Napokon mogu da igram i to taman kad sam zavrsio Battlefield 3

vlacke
1.11.2011, 2:37
Vidim da se radujete sto konacno "moze da se igra", ali realno bez patcheva ovo nema smisla igrati. :a_bleh:

filnibg
1.11.2011, 3:25
Moze da se igra... ali.... Meni chim se neko povredi to je od 3-4 nedelje do 4 meseca...strashno.... kao da uvek lome nesto.... sve u svemu za sada nije loshe :)

Aleksandar1987
1.11.2011, 13:39
Zasto nece da mi prihvati boje skina koje ja postavim?

Nestor
1.11.2011, 17:22
Moze da se igra... ali.... Meni chim se neko povredi to je od 3-4 nedelje do 4 meseca...strashno.... kao da uvek lome nesto.... sve u svemu za sada nije loshe :)

Pa imas fm editor pa ako se bascesto i na dugo povredjuju ti lepo to ispravi. Inace ja sad igram verziju 12.0.2 tako da bi reko da je pecovana

DeCoy
1.11.2011, 19:08
Vidim da su ove godine ispušili za neka imena klubova... recimo Porto i Benfica su FCP i SCB :( To će verovatno srediti fanovi kao što se sređivalo nepostojanje nekih reprezentacija, ali opet ne bih voleo da se ovakav trend nastavi...

DeCoy
1.11.2011, 22:44
Evo od malopre može i da se patchuje na 12.0.3

Inače evo rešenja za "problem" iz prethodne poruke...
http://www.footballmanagerstory.com/2011/10/download-real-names-fix-for-football-manager-2012/
EDIT: ipak ovo nije uspelo da pokrpi Porto i Benficu, ali daje prava imena takmičenjima npr. Champions League i League Europe...

A i panels.fmf za huge database...
http://fmbuff.com/info/football-manager-2012-huge-database/

Rilex
2.11.2011, 0:00
Jel moze pomoc? Nikako da mi startuje igra, svaki put nakon sto se zavrse one animacija "lets kick racism" i one reklame umesto da mi otvori glavni meni, ono me izbaci u windows :mad:
Prosli menadzer 2011 mi je radio savrseno, pa ne znam sto ovaj nece, valjda nisu system requirements toliko povecali?
Jel zna neko kako da je poteram?

[EviL ClowN]
2.11.2011, 0:43
http://www.footballmanagerstory.com/2011/10/download-real-names-fix-for-football-manager-2012/
ali daje prava imena takmičenjima npr. Champions League i League Europe...

A i panels.fmf za huge database...
http://fmbuff.com/info/football-manager-2012-huge-database/

Gde kopirati ovo sve?

DeCoy
2.11.2011, 0:47
Piše ti na linkovima...

I ne zaboravite da deštiklirate Use Skin Cache i štiklirate Always Reload Skin on Confirm ;)

[EviL ClowN]
2.11.2011, 1:41
To je vec odavno uradjeno :D

EDIT: Extra,sad je mnogo bolje,samo jos da sacekam malo da urade grbove za LS i LE i da bude to potpuni ugodjaj :D

DeCoy
2.11.2011, 9:58
Eh, pa ima i to već :D (ovde su logoi za klubove + takmičenja):

http://www.aidtheboss.com/football-manager-2012-logos/

GagiPappa
2.11.2011, 10:45
Evo odgovora na pitanje kako moze na dva kompa:

"Slusaj ovako. Jedna orginalna kopija moze se igrati na dva kompa. Da bi se FM igrao moras biti u online Steam modu, ali ne moras ako je disk unutra(u kompu). Tako da tvoj drug moze da instalira Fm kod sebe kuci, naravno preko tvog stem naloga ga registruje i igra ili sa diskom ili u online modu. Ako mu ostavis disk, ti moras biti stalno logovan na Steam, ako ostavis sebi disk on mora imati sifru i pas od tvog Steam-a. Obzirom da se Fm automacki apdejtuje povezivanjem sa Steam-om, to znaci da pri izlasku pecheva onaj sa diskom mora se nakaciti na Steam i apdejtovati svoj fm."
:ciao:

Stefan#01
2.11.2011, 11:41
ljudi kako da napravim nemacku reprezentaciju?jel za to treba neki patch?

DeCoy
2.11.2011, 11:58
Treba ti onaj fake.lnc fajl sa linka što sam ostavio pre par poruka.

Remi_Gaillard
2.11.2011, 14:01
Sa ovim patchevima sa ispravljanje imena jel moze da se nastavi igra? poceo sam vec sezonu i dobro je krenulo pa da ne krecem ispocetka

DeCoy
2.11.2011, 14:13
Mora novi save da bi promene imena imale efekta :(

Nestor
2.11.2011, 16:41
Jel ima negde da se skinu oni megapack sa slikama fudbalera, grbovima i slicno?

Anceloti`85
2.11.2011, 16:47
Ovo bi trebalo da je to: http://isohunt.com/torrent_details/345568621/football+manager+2012?tab=summary

Ovaj zadnji patch 12 03 kad instaliram jer treba da pocnem novi sejv da bi ovo s treningom za golmane imalo efekta, da im ne pada positioning?

DeCoy
2.11.2011, 16:57
Mislim da se primenjuje i na stare sejvove, jedino kod prčkanja sa database mora da se kreće novi save.

icemama
2.11.2011, 17:58
Pokusao sam u Zvezdi da dovedem nekog dobrog asistenta, i svaki put kad idem search sortiram po reputaciji (da continental bude prvo) i kliknem na bilo koga igra mi pukne -.-, jel ima jos neko mozda taj problem ?

Sheldon Cooper
2.11.2011, 18:25
Одличан наставак, свиђа ми се нови изглед профила играча и тима, у неку руку је прегледније.
И савет један, ако почнете са Партизаном, мењајте Стојковића, све ван 16 је за њега неодбрањиво.

Anceloti`85
2.11.2011, 18:36
Pokusao sam u Zvezdi da dovedem nekog dobrog asistenta, i svaki put kad idem search sortiram po reputaciji (da continental bude prvo) i kliknem na bilo koga igra mi pukne -.-, jel ima jos neko mozda taj problem ?

Treba ti fix za zadnji patch, izasao je.

liverpool
2.11.2011, 19:37
Eh, pa ima i to već :D (ovde su logoi za klubove + takmičenja):

http://www.aidtheboss.com/football-manager-2012-logos/

jel mogu prvo da instaliram 12.0.3 update pa onda ovo? :)

denisivanov
2.11.2011, 20:30
Editor mi radi na fm normalno ali kada zelim da udjem u editor izbaci se upozorenje sa porukom (couldn"t find data folder) dali nekako mogu da resm taj problem.I ako moze konkretno da objasni sta da radim i sta da skidam ako je potrebno.Zeleo sam da promenim ocene nekih igraca.Unapred hvala

DeCoy
2.11.2011, 22:19
jel mogu prvo da instaliram 12.0.3 update pa onda ovo? :)

Možeš, nema ovo nikakve veze sa patchevima.

P.A.I.N
2.11.2011, 22:53
Krenuo sam sa laziom i transfer budget mi je samo 4,miliona jel to neki bug ili imam negde da pobvecam budzet,a mozda je i zato sto su kupili klosea i cisse-a u ovom prelaznom roku pa im malo ostalo???

Red_Devil_89
2.11.2011, 23:19
Prve sezone je budzet za transfere onoliko koliko je ostalo nakon zavrsetka prelaznog roka.

Aleksandar1987
2.11.2011, 23:58
Ovaj Paseko se samo povredjuje, jedva cekam da se oporavi pa da ga prodam, covek ne moze da odigra ni jednu utakmicu a da se ne povredi, jadnik...Bolje nek predje na klikere. :D

Kako u novom fm-u da vidim koje ocene rastu igracu ko sto je recimo bilo u proslom, kad se stiklira u desnom uglu kvadratic i onda se vidi koje ocene rastu?

Devilish Soldier
3.11.2011, 1:59
Kod druga prijavljuje grešku pri pokretanju igre

the application failed to initialize properly (0xc0000005) click ok to terminate the applicationZna li neko rešenje ove problematike?

icemama
3.11.2011, 2:03
^^
Mom drugu nije htelo uopste da udje u igru, instalirao je patch 12.0.3 sa fixom i sve radi super.

filipos
3.11.2011, 2:47
Kod mene i posle instaliranja updatea, kada hocu da trazim nove trenere izbacuje me iz igre. Cim hocu da vidim nekog trenera, klik na njega i baj baj

Aleksandar1987
3.11.2011, 2:49
Jos kad bi neko okacio novi patch

miloshbg
3.11.2011, 7:22
Original tih problema nema. :opanachke

Sheldon Cooper
3.11.2011, 9:23
Ovaj Paseko se samo povredjuje, jedva cekam da se oporavi pa da ga prodam, covek ne moze da odigra ni jednu utakmicu a da se ne povredi, jadnik...Bolje nek predje na klikere. :D

Kako u novom fm-u da vidim koje ocene rastu igracu ko sto je recimo bilo u proslom, kad se stiklira u desnom uglu kvadratic i onda se vidi koje ocene rastu?

У оном профилу имаш нешто као ''view attributes'', ту кликнеш и отвориће ти стандардан преглед оцена.
Онда ти горе десно пише ''recent attribute changes'' или тако нешто.

DeCoy
3.11.2011, 9:56
Jos kad bi neko okacio novi patch

Ne može niko da ti okači novi patch zato što je to protiv pravila foruma.

EDIT: Na Steamu je izašao i 12.0.4 patch

Changelog:

Competitions

============

Australia

Fixed a bug where the game gets stuck when the user is forced to register a youth player who turned into a pro in the Australian A-League.

Finland

Fixed issue with player bans not working correctly in the First Division.

General

=======-

- Fixed crash when using the "Pick Team For Me" button when all manageable clubs have been taken over by human managers.
- Fixed crash when activating a new division level which has promotion/relegation playoffs with the division above and is made up of regional divisions. (e.g. Third level in Sweden)
- Fixed crash on game startup if a club's loyalty and passion supporter profiles are set to 0 using the editor.
- Game now doesn't allow nations to be deactivated in 2011 before its competitions have finished. This was causing a few problems later in the game.
- Fixed bug where Spanish outfield player could not be given a valid squad number before match if a goalkeeper already had number 25 and number 13 was the only number free.

Match

=====-

Some colour clash fixes.

International

=============-

Fixed bug where players currently selected in an U19 team are then deemed to old when the U19 European Championship qualifiers are scheduled.- Fixed bug where a replacement player could not be called up to a national team that doesn't have a full squad selected.- The overage players in the squad can now play for U23 team friendlies before the Olympic Games.

UI

==

-Twitter and Youtube login now works on Mac OS X 10.5 Leopard.

gilberto
3.11.2011, 15:11
Kod druga prijavljuje grešku pri pokretanju igre

Zna li neko rešenje ove problematike?

the application failed to initialize properly (0xc0000005) click ok to terminate the application

I ja imam isti ovaj problem. Zna li neko kako da ga resim

Pablo Esscobar
3.11.2011, 18:39
ja nisam ubacio nijedan patch,jel ima neki redosled kako se ubacuju patchevi?
jel moze neko da mi predlozi neki patch?

DeCoy
3.11.2011, 19:29
Igra koju većina nas poseduje je već patchovana na 12.0.2

Patchevi nisu inkrementni tj. mora se svaki instalirati jer novi ne sadrži prethodni u sebi. Za sada nađi 12.0.3 sa fixom, a za 12.0.4 još treba da se čeka.

I pripremite se na ove mini-patcheve bar jednom u 2 nedelje...

Bizzare Contact
3.11.2011, 23:16
Koju je ocenu dobio FM u SK-u?

DeCoy
4.11.2011, 0:07
U decembarskom broju opis...

*DuX*
4.11.2011, 1:29
Da li i vi cekate jako dugo(3-4min) da se igra pokrene, pritom imam sasvim solidan komp?

Aleksandar1987
4.11.2011, 2:16
Ljudi imam problem, kad udjem u atribute ne mogu da vidim detalje tipa visinu igraca i kojom nogom sutira, jednostavno tih detalja nema, o cemu se radi?????? :confused:

Sheldon Cooper
4.11.2011, 2:34
da li i vi cekate jako dugo(3-4min) da se igra pokrene, pritom imam sasvim solidan komp?

3-4 минута не, али оно почетно учитавање зна мало да се одужи после убацивања слика играча и грбова.

Stefan#01
4.11.2011, 12:14
gde mogu da skinem slike igraca za srpsku ligu ?

DeCoy
4.11.2011, 12:58
http://www.mediafire.com/?ys87td78wr2xjju#

Nisu neke jbg :(

Nestor
4.11.2011, 17:02
Nikako da se odlucim sa kojim timom da pocnem da igram, interesuje me ako je neko igrao ono da krene nezaposlen pa kako to funkcionise?

Nikola Lavrnja
4.11.2011, 17:54
Nikako da se odlucim sa kojim timom da pocnem da igram, interesuje me ako je neko igrao ono da krene nezaposlen pa kako to funkcionise?
Igram ja tako vec 3-4 izdanja menadzera. Posao mozes da dobijes samo u najlosijoj ligi koju si ucitao (pricam o automatic experience-u). Ja ucitam 4 engleske, spansku i italijansku (ove godine krecem iz srpske druge lige, posto mogu da se ubacuju i izbacuju lige na kraju sezone). Prosle godine sam igrao oko 8 sezona, put je bio unemployed->chesterfield (ulazak u 3. i 2. ligu)->qpr (ulazak u premier)->sevilla (3. mesto, a media expectation bilo oko 16. mesta, u drugoj sezoni delio prvo mesto kad sam dobio poziv intera)->inter (titula u 2. sezoni, posto sam u prvoj mnogo kasnio, a nisam nesto ni smanjivao zaostatak :D).

Anceloti`85
4.11.2011, 18:51
Danas igram s Milanom na San Siru, vode smradovi 1-0, ide akcija a u jednom trenutku tek neko pali baklju na tribinima. De se setise to da ubace. :rofl: :alealeee:

Aleksandar1987
4.11.2011, 20:20
Danas igram s Milanom na San Siru, vode smradovi 1-0, ide akcija a u jednom trenutku tek neko pali baklju na tribinima. De se setise to da ubace. :rofl: :alealeee:

Sto nisi uslikao, ja i dalje ne verujem dok ne vidim svojim ocima. :D

[EviL ClowN]
4.11.2011, 21:19
I meni se to sinoc desilo dok sam igrao derbi Paok-Aek...Super fora :D

Sheldon Cooper
4.11.2011, 21:38
sto nisi uslikao, ja i dalje ne verujem dok ne vidim svojim ocima. :d

Није мој сс.

http://www3.picturepush.com/photo/a/6901836/640/6901836.png (http://picturepush.com/public/6901836)

Kidja
4.11.2011, 22:34

I prekinuli utakmicu?:D

Aleksandar1987
4.11.2011, 22:36
Odlino je, koja je ovo kamera?

Bila bi fora sa koreografojom, i vise baklji :D

Sheldon Cooper
4.11.2011, 23:36
odlino je, koja je ovo kamera?

Bila bi fora sa koreografojom, i vise baklji :d

Ово је мејн стенд, чини ми се.
А да треба више бакљи, треба. Ниједан иоле озбиљан клуб
који активно користи пиротехнику на утакмицама нећу упалити мање од 5-6 бакљи одједном. :)

Aleksandar1987
5.11.2011, 15:56
Jel neciji igrac nekad dobio ocenu 9.9? :)

http://img683.imageshack.us/img683/358/fm2011110420482169.th.png (http://imageshack.us/photo/my-images/683/fm2011110420482169.png/)

elcobra
5.11.2011, 15:59
Jel imaju neki modovi za treninge ? Da li mogu da iskoristim tugs training 2011 u fm 12 ?

DeCoy
5.11.2011, 17:10
Od malopre može igra da se patchuje i na 12.0.4 ;)

Aleksandar1987
5.11.2011, 17:17
Od malopre može igra da se patchuje i na 12.0.4 ;)

A jel mogu onda da nastavim igru koju sam poceo ili?

Nestor
5.11.2011, 18:16
Ipak nisu ispravili ono kad spustiš igu da se nastavi, ja igram 12.0.3 patch i kad je spustim ona se pauzira :n-cc2:

DeCoy
5.11.2011, 18:31
Može da se nastavlja save posle svakog patcha,jedino ako su menjali imena igrača ili klubova da bi to videli morate početi ponovo.

salealexic
5.11.2011, 19:08
Jel neciji igrac nekad dobio ocenu 9.9? :)

http://img683.imageshack.us/img683/358/fm2011110420482169.th.png (http://imageshack.us/photo/my-images/683/fm2011110420482169.png/)

Kako si uspeo da dovedes Sanoga i Djuricica? Jel na pozajmicu ili si ih kupio?

Aleksandar1987
5.11.2011, 19:52
Kako si uspeo da dovedes Sanoga i Djuricica? Jel na pozajmicu ili si ih kupio?

Kupio bre. :)

AcMilan91
5.11.2011, 20:02

za koliko para?

salealexic
5.11.2011, 20:42
Mozda ako si u editoru povecao budzet, ovako ni da vam Piksi vrati sve pare ne bi mogao:)

flamingos
5.11.2011, 21:03
A jel ti palo na pamet da je uzeo na dugorocnu otplatu,tj,na rate?