PDA

Prikaži potpunu verziju : Pitanja iz informatike

drstankovic
28.6.2011, 12:12
Pitanja iz informatike. Na sva ostala znam odgovore, ali za ovo prvo nisam siguran, a drugo mi smrdljivo xD Procitao sam negde odgovore i pise da je I/O uredjaj monitor. Negde sam procitao da su I/O (input/output) ulazno/izlazni uredjaji i da je to modem, da on salje i prima. Pa ako neko moze da mi pomogne oko ovih odgovora bio bih mu zahvalan :)

1.Sta od navedenog izvrsava BIOS?
a) testiranje hardvera racunara
b) kompajliranje izvornog koda
v) Rad sa fajlovima
g) BIOS sadrzi operativne sisteme

2.Koja od navedenih komponenti predstavlja I/O uredjaj?
a) modem
b)monitor
v)tastatura
g)mis

water wizard
28.6.2011, 12:33
idi na modem pa šta bude

Nepotpisani Čitalac
28.6.2011, 12:50
Pitanja su retardirana. U ovom prvom, a) je jedini delimično tačan odgovor, jer BIOS ima mogućnost rudimentarnog testiranja hardvera, ali mu to nikako nije primarna namena, kao što pitanje sugeriše. d) se približava istini, BIOS je most između operativnog sistema i hardvera. Ovo drugo, monitor je izlazni uređaj, osim ako je touchscreen, a miš i tastatura su ulazni, osim ako je u pitanju neka tastatura Logitech Gxx serije, koja ima na sebi i ekrančić za prikaz raznih output-ova :p Modem bi bio ulazno-izlazni ali ne u smislu klasičnog interfejsa, jer on ne vrši komunikaciju sa čovekom, već sa drugom mašinom. Miš/tastatura i monitor služe vezi čovek <-> kompjuter.

Sve u svemu, zastareo te(k)st, loše formulisan (autor ne poznaje materiju dovoljno?) i vrlo ograničeno koristan...

JohnnyNT
28.6.2011, 12:59
Slažem se, veoma zastarelo...Prvo pitanje, ja bih izabrao pod a.) ali kao što nepotpisani reče, nije to to.Pod d.) je nelogično, ne sadrži BIOS operativne sisteme, već praktično omogućava da se pokrenu.Drugo pitanje, odgovor je modem.

drstankovic
28.6.2011, 13:08
Hvala svima :)
Da, pitanja su mng retardirana i zato sam hteo da cujem misljenja ostalih ljudi.
Najretardiranije pitanje na koje sam naleteo je ovo:
Sta je PDA?
a)Njegove dimenzije su slicne kao kod PC-a
b)Mora se ukljuciti u struju da bi radio
v)Skracenica od: Profesionalni Digitalni Aprat
g) Skracenica od Personal Data Assistant

PDA Je Personal Digital Assistant. Znaci da onaj koji je pisao pitanja nema pojma o zivotu ili je mnogo retardiran.

Luka Filipovic
28.6.2011, 13:09
pa koji kreten ti je dao ta pitanja :boodala:
:rofl:

JohnnyNT
28.6.2011, 13:12
Čoveče...K'o da ti dete od 6 godina predaje informatiku :kreza:

drstankovic
28.6.2011, 13:16
Srecom pa ne predaje meni :to_care:

nerro7
28.6.2011, 13:28
Pitanja su retardirana. U ovom prvom, a) je jedini delimično tačan odgovor, jer BIOS ima mogućnost rudimentarnog testiranja hardvera, ali mu to nikako nije primarna namena, kao što pitanje sugeriše. d) se približava istini, BIOS je most između operativnog sistema i hardvera. Ovo drugo, monitor je izlazni uređaj, osim ako je touchscreen, a miš i tastatura su ulazni, osim ako je u pitanju neka tastatura Logitech Gxx serije, koja ima na sebi i ekrančić za prikaz raznih output-ova :p Modem bi bio ulazno-izlazni ali ne u smislu klasičnog interfejsa, jer on ne vrši komunikaciju sa čovekom, već sa drugom mašinom. Miš/tastatura i monitor služe vezi čovek <-> kompjuter.

Sve u svemu, zastareo te(k)st, loše formulisan (autor ne poznaje materiju dovoljno?) i vrlo ograničeno koristan...

To je zato što pitanja postavljaju ili izmišljaju (kako god) profesori-nastavnici koji su informatiku zavrsili pre potopa, pa nemaju pojma. Istih slučajeva je bilo kod mene na faxu, profesorica ne zna šta je bit, ne zna za šta služi taster pored desnog CTRl-a(umesto desnog klika) itd itd...

water wizard
28.6.2011, 13:38
a kakva bi ste vi pitanja postavljali ... :rolleyes:

Sun Tzu
28.6.2011, 13:45
Nije problem u pitanjima toliko, koliko u nepreciznim i loše sročenim odgovorima.

drstankovic
28.6.2011, 14:01
Nije problem u pitanjima toliko, koliko u nepreciznim i loše sročenim odgovorima.

Tacno. Pitanja su na mestu, ali retko gde ima normalnog odgovora.

pharaon.92.bc
28.6.2011, 14:35
Tacan odgovor za prvo pitanje je pod a) , a za drugo pitanje isto pod a).
Posto cu izmedju ostalog imati i 3 pitanja na prijemnom ispitu presao sam neku bazu od 150 pitanja na sajtu skole koju nameravam da upisem i sva pitanja su na tu foru i uzasno su debilna.:kreza:

mvasic
28.6.2011, 15:23
Da nije zalosno, bilo bi smesno. Pitanja su bila zastarela i kad sam ja isao u srednju skolu (89. - 93.).

Danas su i monitor, i mis, i tastatura I/O uredjaji. (Touchscreen monitor, force feeback tastatura i mis).

icemama
28.6.2011, 15:25
Tacan odgovor za prvo pitanje je pod a) , a za drugo pitanje isto pod a).
Posto cu izmedju ostalog imati i 3 pitanja na prijemnom ispitu presao sam neku bazu od 150 pitanja na sajtu skole koju nameravam da upisem i sva pitanja su na tu foru i uzasno su debilna.:kreza:

Visa elektrotehnicka ? :D

Neky
28.6.2011, 15:40
Nije to samo za informatiku...na jednom od prijemnih za visoku tehničku školu kaže pitanje:

"Svetlosna godina je:

a) vreme potrebno da se stigne na Mesec
b) udaljenost Zemlje od Sunca
c) vreme koje svetlost pređe za godinu dana
d) vreme potrebno da se raspadne gram uranijuma"

Potpun i ispravan odgovor nije ni jedno od ovoga. Svetlosna godina je mera za daljinu, ne vreme.

Luka Filipovic
28.6.2011, 15:46
300.000 km valjda?:confused:

doctor
28.6.2011, 16:10

Wtf?:boodala:
Svetlosna godina je put koji svetlost pređe za godinu dana. Ti si to pomešao sa brzinom svetlosti (300.000 Km/s)

Nepotpisani Čitalac
28.6.2011, 16:17
Nije to samo za informatiku...na jednom od prijemnih za visoku tehničku školu kaže pitanje:

"Svetlosna godina je:

Potpun i ispravan odgovor nije ni jedno od ovoga. Svetlosna godina je mera za daljinu, ne vreme.

LoL, e) none of the above :D

~299 792 458 m/s je brzina svetlosti u vakuumu, put pređen bi bio (u srednjoj sinodičkoj godini) ~299 792 458 m/s * ~86400 s/danu * ~365,2422 dana/godini = ~9 460 528 436 447 505 m = ~63239,672 AU = ~0,3066 pc

Luka Filipovic
28.6.2011, 16:32
Wtf?:boodala:
Svetlosna godina je put koji svetlost pređe za godinu dana. Ti si to pomešao sa brzinom svetlosti (300.000 Km/s)

Hehehe obrukao sam se...greska izvinite :to_care:

JohnnyNT
28.6.2011, 16:39
Ko priznaje...pola mu se dodaje :D

water wizard
28.6.2011, 17:27
300 000 km u sekundi..

pharaon.92.bc
28.6.2011, 17:31
Visa elektrotehnicka ? :D

Ne pitaj. :D
http://www.viser.edu.rs/

icemama
28.6.2011, 17:35
Idem i ja tamo :D, na NRT.

White Ripper
28.6.2011, 20:09

"Svetlosna godina je:

None of above.:D
Valjda rastojanje koje svjetlost pređe za godinu dana.:icon_scra