PDA

Prikaži potpunu verziju : Google ulazi u gaming biznis

Markonije
24.6.2011, 18:49
Dosta shture informacije,ali cini mi se da dobijamo novog takmaca:

http://games.ign.com/articles/117/1178887p1.html

doctor
24.6.2011, 18:55
Ne pominju se konzole nigde... Pre će biti da će pokrenuti nešto kao Steam ili će možda pokrenuti neki servis za casual/online gaming... A možda i nešto sasvim deseto. Google je to :)

Eni
24.6.2011, 19:30
Pomen izraza "player identity" uz "online" jasno pokazuje da je reč o nekom društvenom servisu (uz prodavnicu?) koji će imati profile igrača... kao steam community / impulse blogs / gg connect / origin profiles / desura userspace, ...

E sad, Google već ima onaj chrome games, videćemo da li je reč o daljem razvoju toga u saradnji sa google profiles (tipa, da se doda nova kartica u profilu gde se dobije gaming history) ili nešto sasvim novo...

Ali verujem da će google da se drži casual igara, a neće odjednom da krene da prodaje mmo/pc/console naslove... Ili možda planiraju da kupe nekog od uhodanih igrača i rebrandiraju prodavnicu.

Markonije
25.6.2011, 17:50
@doctor

Slazem se ali :

"
One of the key responsibilities listed in the specification is to "Drive feature requirements for Google's gaming platform". "

Chrome games ili Steam varijanta nikako ne moze spadati pod 'gaming platform'

Ovo postavih cisto kao zanimljivo shushkanje na netu,pa ako se jednog dana i pojavi G-Box,imacu satisfakciju :kreza:

Aibo
25.6.2011, 18:22
@doctor
Chrome games ili Steam varijanta nikako ne moze spadati pod 'gaming platform'

Može. Reč "platforma" ne mora nužno da označava ništa fizičko. Npr. "Razvoj softvera na Java platformi" se ne odnosi na realnu već na virtualnu platformu.

Pošto je vest prilično neindikativna po pitanju toga na koji način google zaista ulazi u biznis, a o konzoli za sada nema ni reči, biće korigovano ime teme na nešto prikladnije ovoj vesti.

acaf
26.6.2011, 16:44
Pošto je vest prilično neindikativna po pitanju toga na koji način google zaista ulazi u biznis, a o konzoli za sada nema ni reči, biće korigovano ime teme na nešto prikladnije ovoj vesti.

Nije gamEing, nego gaming :) Samo sam to hteo da kažem, nemam mišljenje o ovome za sada :p

miša topola
26.6.2011, 17:45
Gde sve ovaj Google neće da "uđe" :)

Markonije
26.6.2011, 17:52
@Aibo

Drugo je Java platforma a drugo 'gaming platform' jer ako cemo po tvome i komad papira je 'gaming platform' zar ne? Iks-oks i sl. :) shalim se naravno

No nije ni bitno,toliko da bi se vrteli u krug s tvrdnjama.

Mene cudi sto Google i ranije nije usao na to trziste,jer boze moj i to je IT industrija ko i Google,na kraj krajeva.