PDA

Prikaži potpunu verziju : Vip mobilni internet

coukd
24.6.2011, 16:18
Zanima me da li neko od vas koristi vip prepaid mobilni internet http://www.vipmobile.rs/vip-internet/prepaid/vip-prepaid-internet.1486.html
i da li je neko potrošio počethih 10gb po punoj brzini,i ako jeste kolika je brzina nakon toga?

SlobaL
24.6.2011, 16:58
Sve ti lepo piše............

http://www.dodaj.rs/t/3S/Kp/2H7ymmCi/untitled.jpg (http://www.dodaj.rs/?3S/Kp/2H7ymmCi/untitled.jpg)

coukd
24.6.2011, 17:06
a jel to dovoljno za facebook,you tube,skype?

water wizard
24.6.2011, 17:09
dovoljno jeste, ali ćeš više da čekaš :D

SlobaL
24.6.2011, 17:10
64 kbit/sec? Za facebook pisanje i čet da, za igrice nemam pojma. Za Youtbe zaboravi, isto važi i za Skype.

mciggzy
24.6.2011, 17:12
Jesi li koristio net dok je bio aktuelan dial up? :)

coukd
24.6.2011, 17:13
Nisam,koristio sam jedno vreme mobilni telefon sony ericsson w660i kao modem tu mi je brzina bila do 352Kbit/s.

SlobaL
24.6.2011, 17:20

Ja bogami jesam, bilo ne ponovilo se. :D

coukd
24.6.2011, 17:34
Ja bogami jesam, bilo ne ponovilo se. :D
I koliko otprilike treba da se otvori fejs,da li rade skype video pozivi?

SlobaL
24.6.2011, 17:42
Zadnji put sam dial up koristio pre nekih 8-9 godina. Facebook, Skype i ostalo onda nisu ni postojali, ako me sećanje dobro služi. Od tada sam koristio wireless, kablovski net i ADSL. Mogu ti samo reći da sa 64kbit/sec ne vredi ni da razmišljaš o nekom iole normalnom korišćenju Youtube, i mislim da se ni sa Skype ne bi usrećio.

PS. Sad videh da kažeš video pozive sa Skype, mogu da kažem samo :facepalm.

coukd
24.6.2011, 17:45
Zadnji put sam dial up koristio pre nekih 8-9 godina. Facebook, Skype i ostalo onda nisu ni postojali, ako me sećanje dobro služi. Od tada sam koristio wireless, kablovski net i ADSL. Mogu ti samo reći da sa 64kbit/sec ne vredi ni da razmišljaš o nekom iole normalnom korišćenju Youtube, i mislim da se ni sa Skype ne bi usrećio.

Da li postoji neki program da ograničim brzinu na 64 kbit/s,pa da proverim kako funkcioniše?

SlobaL
24.6.2011, 17:55
Trenutno mi jednio na pamet pada NetLimiter, ali on nije besplatan (mislim da ima 30 dana trial verzija).

coukd
24.6.2011, 18:14
Kada sam kupovao taj vip modem i karticu nisu mi rekli ništa za smanjenje brzine,nego samo da imam dva meseca neograničeno uz brzinu od 1 mbit/s i da će mi brzina zavisiti od pokrivenosti a s tim nemam problema iako ne živim u centru Beograda nego malo izvan (u sremčici ako znate gde je).Mada mi nekad brzina pređe preko tih 1 mbit/s pa bude i 1.20-1.45.

bachi
26.6.2011, 13:29
Pa ono, ako je i upload 64Kb, onda će raditi Skype, ali samo glas, bez web kamere i to će raditi sasvim ok. Međutim, čuo sam da je upload 32Kb i MOŽDA će Skype voice raditi, ali sa nekim žnj codecom, što znači da će kvalitet prenosa glasa biti dosta loš, ali opet razumljiv sagovorniku.

Youtube-ov 320p kvalitet traži protok od 512Kb da bi radilo bez seckanja, a kako je 64Kb tačno 8 puta sporije, da bi gledali 1 minut videa, moraćete da ćekate 8 minuta da se stream "napuni". Za snimak od pola sata, čekaćete 4 sata da se napuni i tako. :D

Da ne bude zabune, do pre ~6 godina, sa dialupom se moglo preživljavati na netu, jer su stranice i servisi bili "lagani" i nisu bili prepuni multimedije. U 2011. godini, sa brzinom ispod 1Mb apsolutno nemate šta da tražite na netu. :D

Kojic_M
26.6.2011, 13:50
Mislim da niko na forumu nije koristio sporiji net od mene. Imao sam telenor klik i preko nokije 5800 sam to trosio na kompu. 150 mb po punoj brzini se potrosi za tren i onda ostaje da koristis po smanjenoj brzini (da napomenem da nisam imao ni edge a kamoli 3g). Ta smanjena brzina je bila max 2 kilobajta u sekundi i nije mogao da se otvori fejsbuk ves cekas da vrti po jedno pola sata i onda otvori stranicu nekako osakaceno. Onda prekine da se ucitava (valjda se i on smori :to_care: ) i nista ne moze da se radi. Sto neko rece,bilo ne ponovilo se :dedica: Jedva sam cekao da uvedem pravi net i da se pozdravim sa mobilnim lopovima. Rekao sam sebi da nikada vise necu koristiti mobilni net. Aj da predjem preko toga sto je ogranicen i skup ali bar dok imas da imas. Moje iskustvo je bilo ocaj,ne znam kako ce se neko drugi provesti :ciao:

coukd
26.6.2011, 14:52
Mislim da niko na forumu nije koristio sporiji net od mene. Imao sam telenor klik i preko nokije 5800 sam to trosio na kompu. 150 mb po punoj brzini se potrosi za tren i onda ostaje da koristis po smanjenoj brzini (da napomenem da nisam imao ni edge a kamoli 3g). Ta smanjena brzina je bila max 2 kilobajta u sekundi i nije mogao da se otvori fejsbuk ves cekas da vrti po jedno pola sata i onda otvori stranicu nekako osakaceno. Onda prekine da se ucitava (valjda se i on smori :to_care: ) i nista ne moze da se radi. Sto neko rece,bilo ne ponovilo se :dedica: Jedva sam cekao da uvedem pravi net i da se pozdravim sa mobilnim lopovima. Rekao sam sebi da nikada vise necu koristiti mobilni net. Aj da predjem preko toga sto je ogranicen i skup ali bar dok imas da imas. Moje iskustvo je bilo ocaj,ne znam kako ce se neko drugi provesti :ciao:
I ja sam jedno vreme koristio telenor klik ali samo tih 150mb,meni je brzina bila oko 200-312 kbit/s jer sam imao 3g,a u telenoru je dobro što možeš da aktiviraš dodatak "dodaj internet" i tu za 1200 din dobiješ 2gb,ja sam to koristio jedno vreme i nije bilo loše,skype mi je odlično radio,you tube onako ali zadovoljavajuće,igrao sam counter preko neta.
I zaboravih da kažem:ta brzina posle potrošenih 150mb u kliku nije bila ni 2kb,čak i na telefonu je trebalo dugo da učita neke stranice,čuo sam da otkad su počeli da naplaćuju klik ta brzina se povećala.

SlobaL
26.6.2011, 14:53
Telenor klik paket je namenjen korisnicima mobilnih telefona koji ne koriste net puno, i za to odlično radi (ja ga lično koristim), kome treba nešto više, imaju pakete za to. Zaista ne znam šta očekuješ za 290din mesečno.

coukd
26.6.2011, 15:52
Telenor klik paket je namenjen korisnicima mobilnih telefona koji ne koriste net puno, i za to odlično radi (ja ga lično koristim), kome treba nešto više, imaju pakete za to. Zaista ne znam šta očekuješ za 290din mesečno.

Pa kad je bilo besplatno nije bilo loše ni za komp ako imaš 3g na telefonu,ali sad je najbolje kupiti dodatak dodaj internet koji košta 1200din=2GB ko nema druge mogućnosti za net.

SlobaL
26.6.2011, 16:27
Pa kad je bilo besplatno nije bilo loše ni za komp ako imaš 3g na telefonu

Zato što ga je u promotivnom periodu koristio kako je ko hteo, uglavnom za PC, po paroli kad je besplatno, što da ne, cela stvar je radila neverovatno kilavo. Mislim da je Telenor zbog toga odbio od tog dodatka mnogo ljudi, jer kad su videli kako radi, bežali su glavom bez obzira.

ali sad je najbolje kupiti dodatak dodaj internet koji košta 1200din=2GB ko nema druge mogućnosti za net.

Koliko znam Telenor je ukino sve internet dodatke, imaš samo Klik internet kao dodatak, ili Prenesi i surfuj pakete, pa biraš šta ti odgovara.

Vidim da je takođe i Telenor uveo flat pakete za mobilni internet, limiti za punu brzinu su isti kao i kod Vip-a, kao i cene, s tim što im ono o smanjenoj brzini nakon isteka limita nigde nije jasno definisano, što je zaista neozbiljno. Svetla strana je što bar 3G signal imaju gotovo u svakoj vukojebini, za razliku od Vip-a.

water wizard
26.6.2011, 16:32
ja sam se tako zaleteo pa uzeo "besplatni" internet ali su uskoro počeli da mi stižu veći računi jer nisam čitao mala slova i nisam obraćao pažnju da taj promo period traje 2 meseca a posle se naplaćuje :kreza:

SlobaL
26.6.2011, 16:45
Koliko se sećam slova kojima je pisalo da je u pitanju promo period uopšte nisu bila mala (možda grešim, imam običaj da isčitavam i najsitnija slova), a uz to je zadnjeg meseca promocije stigao i SMS od Telenora sa obaveštenjem da se od sledećeg meseca usluga naplaćuje, i da ko ne želi da koristi istu, uslugu isključi.

water wizard
26.6.2011, 16:50
ma ja sam tu karticu uzeo čisto zbog tog interneta a SMS ne čitam uvek.. telefon mi služi samo kao budilnik, pa se često isprazni batereija... a i mislio sam da će da naplaćuju kolko potrošim, u svakom slučaju treba se paziti čas stigne 3x veći račun iako Piše velikim slovima BESPLATNO :Freddy:

coukd
26.6.2011, 17:07
Zato što ga je u promotivnom periodu koristio kako je ko hteo, uglavnom za PC, po paroli kad je besplatno, što da ne, cela stvar je radila neverovatno kilavo. Mislim da je Telenor zbog toga odbio od tog dodatka mnogo ljudi, jer kad su videli kako radi, bežali su glavom bez obzira.

Koliko znam Telenor je ukino sve internet dodatke, imaš samo Klik internet kao dodatak, ili Prenesi i surfuj pakete, pa biraš šta ti odgovara.

Vidim da je takođe i Telenor uveo flat pakete za mobilni internet, limiti za punu brzinu su isti kao i kod Vip-a, kao i cene, s tim što im ono o smanjenoj brzini nakon isteka limita nigde nije jasno definisano, što je zaista neozbiljno. Svetla strana je što bar 3G signal imaju gotovo u svakoj vukojebini, za razliku od Vip-a.
Sad sam proverio na 063 kartici još uvek može da se aktivira dodatak od 1200din za 2gb,a kada sam ja koristio klik za prvih 150mb brzina mi je bila odlična.Ja živim u sremčici pored beograda i brzina na vip internetu mi je odlična,čak i prelazi tih 1mbit/s.

SlobaL
27.6.2011, 0:10
Očigledno koristim postpaid predugo. Sad sam pogledao na prepaid Telenor kartici, dodaci za megabajte su tu još mogući.

Kojic_M
27.6.2011, 10:50
Pa kad je bilo besplatno nije bilo loše ni za komp ako imaš 3g na telefonu,ali sad je najbolje kupiti dodatak dodaj internet koji košta 1200din=2GB ko nema druge mogućnosti za net.

Ako ista mrzim to je da imam ogranicenje za net. Samo mislim koliko ce mi otici mb,da li je neki apdejt ukljucen... Kod mene nije imala nikakva normalna mogucnost da se povezes na net dok neki lik nije doveo wireless na 5 km od mene. Sad konacno imam nesto normalno :aplauz: A adsl ko zna kad ce stici,nije jos ni u najavi.

coukd
27.6.2011, 15:27
Jel zna neko zašto mi kod vip interneta u profilima piše "vip gprs" a ne "vip 3g"?vip.JPG (http://www.sk.rs/forum/attachment.php?attachmentid=40078&stc=1&d=1309181539)

Kojic_M
27.6.2011, 16:37
Ma nema to veze,vazno je da ti radi dobro.

coukd
1.7.2011, 12:38
Da li ima neko ko je potrošio početni paket od 10gb na vip prepaid internetu?

dido2
3.1.2013, 23:44
Strašno, jako je loš, izbegavati svaku vrestu mobilnog inerneta...

doctor
4.1.2013, 14:59
Ja eto čisto da kažem da moja cura ima pozitivna iskustva sa ovim netom (Niš), koristila ga je 4 meseca i kaže da joj je odlično završavao posao. Eh, sad, što neki hoće da se igraju online i downloaduju gigabajte...

Nutsbre@ker
5.1.2013, 13:45
Strašno, jako je loš, izbegavati svaku vrestu mobilnog inerneta...

Daj molim te neki argument. Ovaj net nikada nije ni bio namenjen za veliki download, streaming, i igranje. Nije savrsen, ali je daleko od toga da ga treba izbegavati kao dugavo kuce.

Sent over section_one subnet :)

Skols
5.1.2013, 14:11
Ja ga imam uz tablet i dok sam ziveo na centru,imao sam DL oko 7-8mbit,UL oko 4,a sad malo dalje od centra imam oko 5mbit protok,sto je odlicno s` obzirom koji je net u pitanju.

Neky
5.1.2013, 18:22
Takođe koristim mobilni net, i u Petrovaradinu imam 5Mbit protok, 7.5GB mesečno za ~820 dinara. Studentski, dovoljno. Kući skidam šta mi treba a da je veće od 1GB.

Desi se da neki mesec prekoračim dostupan saobraćaj, ali to samo kad su veći apdejtovi za sistem dostupni.

dzangrizalo
16.7.2019, 19:18
4g?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190716/4145e157ecb5c1dfdbf9f79be5fbb0cd.jpg
EDIT> Elem, pocelo je kao 4G :)

milewap
15.5.2021, 6:15
https://a1.rs/privatni/internet/kucni_net uzeo sam pre godinu dana Kucni Net M,sada daju za 1200d 100Gb mesecno+ruter ZTE.Ali prilikom vadjenja kartice sam pokvario SIM slot i trazili mi,za popravku 7000d.Zasto za zamenu SIM slota,da im platim toliko...a hteli i maticnu plocu da menjaju???Koliko i dali se isplati da kupim nesto ovako https://www.kupujemprodajem.com/kompjuteri-desktop/modemi-i-ruteri/vip-cube-huawei-b183-sim-wifi-ruter-8-mbps-4-mbps/oglas/115340832?filter_id=650809772 ili https://www.kupujemprodajem.com/kompjuteri-desktop/modemi-i-ruteri/vip-cube-229d/oglas/115689064?filter_id=650809772 ???Neki SIM ruter mi svakako treba,jer mi ugovor vazi do Februara 2022 i imam karticu(trenutno u telefonu,dual sim).A ne bih svaki put da pravim hotspot,za laptop.Posto moram da isguram ugovor do kraja,bio bih zahvalan za svaku pomoc(odgovor) link,ili ako neko ima slican polovan ruter...pa mozda se i dogovorimo oko cene i slicno.Na Limundu pogotovo,ima prevara koliko zelis pa mi se kupovina tamo...ne cini kao dobra opcija :confused: