Prikaži potpunu verziju : Disk za DVD player...kako narezati???
Ovako imam dvd player koji podrzava samo one "original" filmove koji se kupuju u radnjama.Moje pitanje glasi da li ja mogu da narezem isto tako neki film koji je moguce pustati preko dvd-a?Kog on formata treba da bude i kako sve to da ucinim?Unapred zahvalan.:)
Ako se dobro secam mora da bude ili vcd(video cd) ili da lepo narezes film sa video ts,i svim pripadajucim folderima kao dvd video.
Ako pokušavaš da prebaciš DivX/XviD filmove u DVD, za to će ti najbolje poslužiti DVD Flick. Sa njim možeš i direktno da narežeš dobijeni film.
Markonije
22.6.2011, 16:56
Ako pokušavaš da prebaciš DivX/XviD filmove u DVD, za to će ti najbolje poslužiti DVD Flick. Sa njim možeš i direktno da narežeš dobijeni film.
A sta se desava sa kvalitetom filma,jel ostaje isti ili se poboljshava?
Jasan mi je proces DVD => Dvix i zasto se to radi ali ovo je konrtra varijanta...
Sass Drake
22.6.2011, 17:12
Kvalitet ostaje isti. Kad ga jednom osakatiš nema povratka.
A sta se desava sa kvalitetom filma,jel ostaje isti ili se poboljshava?
Jasan mi je proces DVD => Dvix i zasto se to radi ali ovo je konrtra varijanta...
Vizuelno, kvalitet može da ostane nepromenjen ili da se manje-više pogorša, dok ni u snu ne može da se poboljša. Sve zavisi od enkodera koji koristiš i podešavanja istog, kao i od odabrane konačne veličine fajla.
Tehnički, lossy kompresija u koju spada i MPEG2 (DVD) uvek dovodi do gubitka u kvalitetu. Ali, kao što već rekoh, ne mora nužno i da je daj gubitak uočljiv kada se gleda film.
DVD Flick je besplatan i jednostavan program ali, ako mu nisu promenili podešavanja da može da radi dvoprolaznu VBR kompresiju, brze akcioni i kompleksne scene bi mogle vidno da trpe zbog toga.
Od besplatnih varijanti ja bih išao sa AVStoDVD ili FAVC, a od komercijalnih ConvertXtoDVD 4.
Dobices kao rezultat rada iz bilo kog programa 2 foldera audio TS i video TS (ili samo video TS)
Startujes neki program za rezanje, na primer ImgBurn i samo prevuces ta 2 direktorijuma u nov projekat, on ce prepoznati da je u pitanju DVD i sam ce namestiti sve parametre, tvoje je samo da stisnes burn dugme. Posto su to filmovi koje ces samo jednom da odgledas ne vredi ih cuvati u tom formatu, a i zauzimaju dosta prostora, zato sve filmove za takvo gledanje rezi na DVDRW diskovima koje mozes da koristis stotinu puta.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.