PDA

Prikaži potpunu verziju : Nema mrežne kartice?

Vrisak
18.6.2011, 23:13
Pokusavam preko telefona da popravim internet na jednom lap topu,ali to dosta tesko ide sa navodjenjem,ne mogu da nadjem nesto sto ne znam dje je dok se sam misa ne dovatim...

Nema 'Local Area Connection' ikonice u Network Connections-u,a u Device Manager-u pod 'Network Adapters' ima samo Intel® PRO/Wireless 3945ABG:

http://www.intel.com/products/wireless/prowireless_mobile.htm

...to je valjda samo wireless kartica,ne i ethernet...ili grijesim? Nikad nisam imao ni lap top ni vajrles karticu pa ne znam kako to ide...

Dakle,ako to nije to,gdje se nalazi onda mrezna? Vjerovatno je integrisana,ali je u Network Adapters nema...

Freško
20.6.2011, 13:05
Ako je nema, ili nisu instalirani drajveri, ili je ugašena iz biosa ili je crkla. Četvrto nema.

Vrisak
21.6.2011, 11:57
Pa drajver ne mogu instalirati kad je nema,da vidim koji je potreban...

Cisto sumnjam da je gasena u BIOS-u,dakle,vjerovatno crkla...

ZoNi
21.6.2011, 12:07
Ako je moguće, probaj da podigneš (tj. da neko to uradi) neki live Linux - on bi trebao da sam prepozna karticu. Tako ćeš bar znati da li postoji lan karta, a možda i koja je.

Vrisak
4.7.2011, 17:27
I na kraju smo podigli Puppy Linux i uvjerili se da je crkla :)

Kako ide to na lap topu,mora da se kupi eksterna USB kartica? Samo se ubode i to je to? Vidjeh ima ih po 10-ak eura,valjda moze bila kakva...

Freško
4.7.2011, 18:29
Možeš bilo koju USB, mada možeš i da kupiš polovnu, imaš dosta po oglasima i po limudu, ljudi ih prodaju uglavnom jer im crkne laptop pa onda prodaju delove da izvade neku kintu. Iima ih za po 500-1000 Dinara...