PDA

Prikaži potpunu verziju : Sajtovi za prodaju polovnih racunara u Nemackoj

bojanh
2.6.2011, 22:02
Da li znate neke sajtove za prodaju polovnih racunarskih delova u Nemackoj ?
Nesto kao itsvet,pcberza,pakom oglasi,kupujem prodajem ili jos bolje nesto na fazon bench forum itd ?

Partybreaker
2.6.2011, 22:57
Skoro sam tražio nešto slično ITsvetu/PCBerzi za Nemačku. Nisam se nešto specijalno udubljivao u pretragu, pa nisam uspeo da nađem, ali ti mogu preporučiti da probaš da pazariš nešto sa ebay.de.

Meni je rođak pokazao sistem. Tipa imaš neki uređaj koji košta inače 120€. Neko ga je naručio preko neta, otvorio ga (nekad čak ni to) i video da je naručio pogrešnu stvar. Tako vraćeni predmet mora da ima nižu cenu od "netaknutog". Tako da se to svede na ~90-100€, a dobio si nekorišćeni predmet. Takva i gomila sličnih fazona ima, pa ako imaš nekog tamo, raspitaj se za te sisteme, dobra je fora.

LoneWolf
3.6.2011, 2:14
Još je bolja fora s odlaskom na odlagalište elektronskog otpada, tamo često završe NOVI laptopi, monitori, komponente i ostala čuda koja je neko zbog nečega bacio. Ja sam jednom prilikom na takvom jednom mjestu u Njemačkoj, u Minhenu, našao tada nov upakovan i za naš standard preskup telefon Nokia 3310 koji sam donio ovdje na dekodiranje i tada prodao za dobru lovu.

Poenta priče : na Zapadu ljudi bacaju čak i nove stvari bez kvarova ili s manjim kvarom tako da, ako si bar malo vješt sa popravkama ili dovoljno sretan da naletiš na ovakav primjer kao što sam ja naletio, onda just go for it :ciao:

Što se tiče sajtova imaš recimo sajt prodajnog lanca Mediamarkt (tačka de)koji nudi velike popuste na NOVU robu i ne radi sa polovnom, a popusti su u sezoni pa na šta naletiš to ti je to.

P.S. Ne primam pare od MediaMarkt-a pa nemojte da mi lupite kazneni za "reklamu", hvala :ciao:

todos
3.6.2011, 8:47
Najviše bacaju kad dobiju pogrešan poklon. Verovatno je i ta Nokia završila zbog toga na deponiji.

LoneWolf
3.6.2011, 14:05
Mora da je to to.

Partybreaker
3.6.2011, 15:43
Što se tiče sajtova imaš recimo sajt prodajnog lanca Mediamarkt (tačka de)koji nudi velike popuste na NOVU robu i ne radi sa polovnom, a popusti su u sezoni pa na šta naletiš to ti je to.

P.S. Ne primam pare od MediaMarkt-a pa nemojte da mi lupite kazneni za "reklamu", hvala :ciao:

I ja se slažem za MediaMarkt. :) Cene su bar 20-30% niže od regularnih. Stvarno moćna prodavnica. Za novu opremu jelte.