Prikaži potpunu verziju : Kako se prave parodije?
Jasno pitanje. Nisam znao gde da stavim pa sam mislio da bi ovo bilo odgovarajuce.
Tako što se mama parodija i tata parodija zaljube.
Okej, ako sad nisam umrla od smeha, nikad neću. Čoveče, koja moćna odvala. :rofl:
Inače, odgovor na pitanje, kao i svaki drugi film, samo što se sprdaju na račun filmova. Nije mi jasno. Kao da pitaš šta je smisao života, ili šta već.
A ako ne misliš na filmove, parodija je delo koje se sprda sa nečim originalnim, bilo da li je knjiga, film, muzika... Parodiju napravi neko ko ima smisao za humor. Što se tiče parodija, užasno su mi glupe, jedino može proći Scary Movie.
Scary Movie ismeva horor filmove, Vampire Suck ismeva Twilight.. Malo ti je glupo pitanje, bez uvrede. :)
Tako što se mama parodija i tata parodija zaljube.
Made of win.
Au.:facepalm Kako da stavim svoj glas i to? Preko kog programa?:boodala:
jakonicki93
7.5.2011, 21:38
Sumthing like Sony Vegas...
I mislio sam da si to pitao. Pa ja sto znam npr Adobe Audition ili Vegas, mada sigurno ima neki ''laksi'' i besplatan program, mada ne moraju ni ovi da se plate...:)
A kakve to veze ima sa parodijama?
Djordje Turjacanin
7.5.2011, 21:43
Pa kako nema veze, on je sam parodija. :D
Dobro sad, jeste se malo osramotio, ali ne blamirajte ga još više, sad mi ga žao. :) Možda se zbunio, ili šta već. Dešava se... :)
I mislio sam da si to pitao. Pa ja sto znam npr Adobe Audition ili Vegas, mada sigurno ima neki ''laksi'' i besplatan program, mada ne moraju ni ovi da se plate...:)
Hvala.Ostali...
Što se tiče parodija, užasno su mi glupe, jedino može proći Scary Movie.
Ako mislis na "epic movie", "super hero movie" i ostale "movie"-e, onda da, jesu uzasno glupi.
ali taj scary movie (i ako najbolji od movie-a) je isto daleko ispod kultnih filmova kao sto su Airplane 1 i 2, Naked Gun i slicni!
Luka Filipovic
7.5.2011, 21:54
Usijane glave su najbolje parodije :rofl:
Mislila sam na te parodije kad sam to rekla...
Ne mogu da verujem da sam zaboravila na film ''Naked Gun'' i ''Repossessed''.... :facepalm Airplane nisam gledala... Leslie Nielsen je bio odličan glumac, uvek sam se smejala na njegove filmove, neka počiva u miru.
Scary movie mi nije ni tako loš, ali nije ni ništa posebno, imaju ponekad trule fore. XD
Luka Filipovic
7.5.2011, 21:57
Onda moras da odgledas i Hot Shots tj usijane glave :D
Jaooo, sad sam videla na IMDB, pa ja sam to gledala, ali davnooo, sve sam zaboravila. Ali hvala na preporuci. :)
Ako mislis na "epic movie", "super hero movie" i ostale "movie"-e, onda da, jesu uzasno glupi.
ali taj scary movie (i ako najbolji od movie-a) je isto daleko ispod kultnih filmova kao sto su Airplane 1 i 2, Naked Gun i slicni!
Samo da se oglasim pre nego shto ovo zavrshi u kontejneru :D.
Tachnije, Superhero Movie nije u istoj ravni sa Epic Movie, Meet the Spartans, Disaster Movie i ostalim izbljuvotinama. Mislim da je za njegov rejting najzasluzhnije samo ime, nazhalost, inache je film chak prilichno zanimljiv, bar po meni ;).
Nije bash klasa Nilsenovih legendarnih ostvarenja, ali ga ocrne uglavnom ljudi koji ga nisu ni pogledali.
Misliš ovako nešto?
g3sJB2tcoJY
Sony vegas ili neki drugi program za video editovanje, a mislim da može i u windows movie maker-u.
http://www.imdb.com/title/tt0071230/
http://www.imdb.com/title/tt0082517/
Ovo je za obavezno gledanje :)
Aj bar izvukosmo nešto pametno iz ove teme.
Space Balls и Galaxy Quest су добре sci-fi пародије. :)
Space Balls je parodija na Star Wars, zar ne? Nikako da odgledam, a imam ga na kompu. :)
Cudo.Jos nije u otpatcima...
Space Balls je parodija na Star Wars, zar ne? Nikako da odgledam, a imam ga na kompu. :)
Да, Spaceballs је пародија Star Wars-а.:)
Cudo.Jos nije u otpatcima...
Miiiiica, već se navikaooooo, awwwwww :D
Beše Mel Brooks radio i space balls?
beše mel brooks radio i space balls?
Мислим да јесте.
Мислим да јесте.
Svaki mu je zlatan :)
Spy hard i agent Dick Steel: :rofl: http://www.youtube.com/watch?v=3ywC-QrUC3s
Top secret: http://www.imdb.com/title/tt0088286/ :)
dok tema ne ode na reciklazu da dodam - Loaded Weapon (http://www.imdb.com/title/tt0107659/), ko nije gled'o ne zna sta je parodija :D
1jNrgd-5vCU
A sto da ode u otpatke? Nek modovi preimenuju u Parodije i lepo kacite youtube linkice nekih dobrih parodija... Mada ima tema o filmovima i mozda bi to bilo previse i bezveze :)
Ma jok, samo treba gledati iz filozofskog ugla naslov i moze da bude ok :)
Mislim da se čovjek zeznuo kod postavljanja pitanja jer je očito da je htio da sazna kako se prave one kratke "parodije" tipa K..a u Bila, Zemunska sahrana i/ili ove strane kratke parodije koje ste naveli.
Sumnjam da želi da napravi parodijski film kad uopšte nema prethodnog znanja.
P.S. Za takve stvari potrebno je :
a) neki od programa za video editing (ranije pomenuti Vegas, Power Producer, Wind. Movie Maker i slično)
b) neki od programa za audio montažu (Audition, Audacity, Wave Editor,...)
c) biti duhovit, znati prenijeti nešto što će biti smiješno većem broju ljudi od snaje, šurnjaje, brata od tetke, poštara Živka i frizerke
d) biti inovativan i ne biti "prožvakan po hiljadu puta"
Ako zadovoljavaš uslove/predispozicije, samo udri sinak.
Zaključano.
@Stef: Dobio si nekoliko odgovora, pa sad izaberi.
Ostalim spamerima stižu odgovarajuće kazne, mora se znati neki red i u Brbljaonici.
Zezam se, bre. : D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.