Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Problem sa wirelessom

Dushan
7.8.2006, 10:40
Naime, vec 2-3 dana imam problem sa wireom, skida dosta manje nego pre (imam 128k), zatim lag na Battle.Netu koji je dosad bio zanemarljiv je non stop toliko visok, da kasnim otprilike 8 sekundi za protivnikom (igra je Warcraft 3). Zanima me jedino da li je problem mehanichke prirode (oshtecen kabl, antena i sl.), ili je pak do provajdera ?

Hvala!

Dingo
7.8.2006, 11:24
Da nije oluja od pre nekoliko dana nakvasila malo kablove iopremu (kod tebe ili na drugoj strani)?

Dushan
7.8.2006, 11:32
Hmm, nisam znao da je tako neshto moguce :icon_scra ... Mada je moguce da je oluja malo pomerila antenu. U svakom sluchaju, svaki savet mi je dobrodoshao, ionako sam mislio da svratim do provajdera ovijeh dana. A da li je moguce da je oshtecen ulaz antene u komp (mesto gde se povezuje sa karticom) ?

madhatterYU
7.8.2006, 13:27
Ne verujem da je do vode, kada se meni desilo to varnicila je kartica u kucistu, pre je sto kazes pomerila oluja antenu, pre ce ti provajder tu pomoci moguce da je do njega.

Dushan
7.8.2006, 13:44
E a jel ima neki program da vidim da li mi je konekcija 64k ili 128k ?

Staronsky
7.8.2006, 15:28
Kada voda udje u kabl onda pocinju najvece misterije 21veka!Nemash pojma sta je,a cas radi ,cas ne!Dushane na koji nacin si povezan na Wireless? Da li si preko access Pointa ili PCI WLAN kartice i koji tip je u pitanju? Koju antenu imas i kolike je snage? Takodje je bitna i duzina i tip kabla kao i konektori i koliko su dobro krimpovani!Ako si preko WLAN kartice mozes iskoristiti program NetStumbler za proveru kvaliteta i jacine signala!U slucaju da si preko Access Pointa moraces pristupiti njegovim podesavanjima preko web interfejsa i u opciji Site Survey ili slicno zavisno od modela mozes pogledati u procentima kakav ti je kvalitet veze u %!Neki Modeli AP-a imaju ovu opciju,a neki ne!U svakom slucaju najbolje je da pozoves tvog provajdera ,jer njihova je duznost da intervenisu!Wireless zna da napravi mnogo glavobolje:Battered:

Dushan
7.8.2006, 16:18
Kada voda udje u kabl onda pocinju najvece misterije 21veka!Nemash pojma sta je,a cas radi ,cas ne!Dushane na koji nacin si povezan na Wireless? Da li si preko access Pointa ili PCI WLAN kartice i koji tip je u pitanju? Koju antenu imas i kolike je snage? Takodje je bitna i duzina i tip kabla kao i konektori i koliko su dobro krimpovani!Ako si preko WLAN kartice mozes iskoristiti program NetStumbler za proveru kvaliteta i jacine signala!U slucaju da si preko Access Pointa moraces pristupiti njegovim podesavanjima preko web interfejsa i u opciji Site Survey ili slicno zavisno od modela mozes pogledati u procentima kakav ti je kvalitet veze u %!Neki Modeli AP-a imaju ovu opciju,a neki ne!U svakom slucaju najbolje je da pozoves tvog provajdera ,jer njihova je duznost da intervenisu!Wireless zna da napravi mnogo glavobolje:Battered:

Povezan sam preko WLAN kartice, neke Gigabyte. Shto se tiche duzhine kabla, on je otprilike 10 metara (znam da je bolje da je kabl shto kraci, ali ja dosada nisam imao nikakve probleme, bez obzira na sve). Znachi sa 128k nisam nikada skidao ispod 14 kb, to je najmanje shto je bilo, a obichno sam skidao oko 17 kb. Sada je download jedva 5 kb (ko na j****om modemu). Sad, moguce je da je do AP, poshto je u ap na kojem sam bio udario grom, i ne vidim ga vec par dana, pa sam morao na drugi. Uostalom, ovih dana cu da banem do provajdera, pa cu da vidim shta cu. U svakom sluchaju, hvala na odgovorima.

Staronsky
8.8.2006, 1:34
E a jel ima neki program da vidim da li mi je konekcija 64k ili 128k ?
Evo linkova za proveru brzine

http://www.bezicniinternet.net/test/

http://www.download.cg.yu/?akcija=test