PDA

Prikaži potpunu verziju : Adobe Illustrator problem..

kikko
21.4.2011, 13:10
U Illustratoru uradim neku vektorsku sliku i to bude sasvim dobro.. tj nema problema.. iako je malih dimenzija, 171x157 px, super izgleda itd

Problem nastaje kad hocu sliku da prebacim u JPG...
Jednostavno sta god da uradim slika izgubi na kvalitetu.. dimenzije slicice jesu male ali opet za vektor to ne bi trebalo da predstavlja problem..

Probao sam sve sto mi je palo na pamet i sve sto sam nalazio na netu- i exportovao u razne formate i pokusavao da prebacim u Photoshop i opet ne valja...

Ako neko zna kako, bio bih mu mnogo zahvalan..

Mogu i da okacim fajl koji sam napravio u Illustratoru..

NikolaS93
21.4.2011, 13:27
Naravno da ce doci do gubitka u kvalitetu kada pokusavas da snimis malu (171x157) sliku (bez obzira sto je vektorska), jer tu istu malu sliku smestas na mali broj piksela te ce oni izgledati veliki, tj doci ce do tkzv. pikselizacije. Povecaj velicinu ilustracije ako zelis da dobijes rastersku sliku koja izgleda "precizno".

kikko
21.4.2011, 13:37
Naravno da ce doci do gubitka u kvalitetu kada pokusavas da snimis malu (171x157) sliku (bez obzira sto je vektorska), jer tu istu malu sliku smestas na mali broj piksela te ce oni izgledati veliki, tj doci ce do tkzv. pikselizacije. Povecaj velicinu ilustracije ako zelis da dobijes rastersku sliku koja izgleda "precizno".

pa kapirao sam da je tako... ali meni je neophodna bas ta rezolucija... i ne znam sta da uradim...